En aktivitetsmåler er den oplagte træningsmakker til dig, der ønsker at blive fit. Vi giver dig her listen over nogle af de mest populære aktivitetsmålere.

Vi er netop trådt ind i det nye år, og er du en af de mange danskere, som har lavet et nytårsfortsæt om at blive fit i det nye år?

I så fald kan en aktivitetsmåler være en god investering, da den på mange måder fungerer som en virtuel og effektiv træningsmakker, der giver dig nyttige informationer i forhold til dine aktiviteter.

Her får du en overskuelig liste over nogle af de mest populære aktivitetsmålere fra det forgangne år.

Aktivitetsmåler

(PR-foto)

Inden du køber en aktivitetsmåler

Inden du går ud og køber et aktivitetsarmbånd, sportsur eller et smartwatch, bør du gøre dig overvejelser om dit behov og dit budget. Typisk koster aktivitetsarmbånd mindre end sportsure og smartwatch.

Ønsker du blot at få målt dit aktivitetsniveau til dagligt, så kan et aktivitetsarmbånd være sagen.

Ønsker du derimod at tracke dine løbe- og cykelture, så kan et sportsur være noget for dig.

… eller kunne du tænke dig at kombinere aktivitetsfunktioner med design og apps, så kan et smartwatch anbefales.

Der er med andre ord forskellige behov, når det kommer til aktivitetsmålere. Vi prøver her at guide dig gennem “junglen” af aktivitetsmålere.

Garmin Vivofit 2

Garmin Vivofit 2. (PR-foto)

Garmin Vivofit 2

Vivofit 2 fra Garmin er et prisvenligt og meget brugervenligt aktivitetsarmbånd, der indkluderer funktioner som skridttæller, aktivitetstracker, søvnovervågning, distance og klokkeslæt.

Med sine bare 25 gram er Garmin Vivofit 2 en meget let og vandtæt aktivitetsmåler, og den fås med to remme i forskellige størrelser. Batterilevetiden er omkring et år, og batteriet kan let udskiftes.


Jawbone UP3

Jawbone UP3. (PR-foto)

Jawbone UP3

Ligesom Vivofit er der ved UP3 fra Jawbone også tale om en brugervenlig aktivitetstracker. Jawbone UP3 inkluderer funktioner som søvnovervågning, hjertemonitorering og aktivitetsmåling, der tilsammen giver dig et overblik over din sundhed.

Til forskel fra Vivofit får du i UP3 en såkaldt smartcoach-funktion, der husker dine træningsmønstre, samt flere avancerede funktioner, heriblandt søvnovervågning. UP3 er vandafvisende, men ikke vandtæt.


Polar A360 HR

Polar A360 HRM. (PR-foto)

Polar A360 HRM

Aktivitetsarmbåndet A360 HRM fra Polar med indbygget pulsmåler i håndleddet er en alsidig aktivitetsmåler, der tilbyder sin bruger mange forskellige funktioner.

Udover de forventelige funktioner – som man eksempelvis får i Garmin Vivofit 2 og Jawbone UP3 – får man i A360’eren, som er en anelse dyrere, også en række andre nyttige funktioner, heriblandt basale løbe-, cykel- og svømmefunktioner. Batteriet er genopladeligt og levetiden er cirka 2 uger.


Garmin Forerunner 225 HR

Garmin Forerunner 225. (PR-foto)

Garmin Forerunner 225

Forerunner 225 med indbygget pulsmåler i håndleddet fra Garmin er et meget brugervenligt løbeur, der giver dig adgang til nyttige løbefunktioner som hastighed, træning i pulszoner, distance, intervaltræning, kadence samt kalorietæller.

Batterilevetiden er cirka 4 uger, når GPS’en ikke er tændt (10 timer med GPS tændt), og batteriet i Garmin Forerunner 225 er genopladeligt, hvilket desuden skulle gælde for næsten alle nyere løbeure.


Garmin Fenix 3 Sapphire HR

Garmin Fenix 3 Sapphire HR. (PR-foto)

Garmin Fenix 3 Sapphire HR

Fenix 3 Sapphire HR med indbygget pulsmåler i håndleddet fra Garmin er et af de mest omfattende sportsure på markedet, da det rummer et væld af muligheder.

Udover at indeholde mange forskellige funktioner til både løb, cykling og svømning indeholder Garmin Fenix 3 Sapphire HR også aktivitetsfunktioner henvendt til andre motionsformer som skiløb, roning, golf og hiking.

Der er med andre ord tale om et yderst alsidigt multisportsur, som også kan bruges til triathlon. Uret er desuden udstyret med det mere kraftige og holdbare safirglas.


Apple Watch Series 2 Nike++

Apple Watch Series 2 Nike+ (PR-foto)

Apple Watch Series 2 Nike+

Det nye Apple Watch Series 2 Nike+ er – som navnet indikerer – et samarbejde mellem Apple og Nike.

Designmæssigt har Nike tydeligvis sat sit aftryk på dette Apple smartwatch, og Apple Watch Series 2 Nike+ er i øvrigt vandafvisende ned til 50 meter, hvorfor uret er optimalt til svømning. Nike+ Run Club-appen giver dig desuden adgang til en stribe nyttige løbefunktioner og tips fra andre brugere verden over.

Hvad angår selve Apple Watch Series 2-uret er der tale om et hurtigere og kraftigere ur end forgængeren Series 1 (takket være en ny processor), og så har Apple Watch Series 2 indbygget GPS samt en bedre og klarere skærm end den første generation af uret.


Samsung Gear S3

Samsung Gear S3 Frontier. (PR-foto)

Samsung Gear S3

Gear S3 er Samsungs bedste bud på et Smartwatch. Der er her tale om et brugervenligt og klassisk ur, når det kommer til designet.

Til forskel fra forgængeren Gear S2 er her sket et designløft, ligesom der er tilføjet endnu flere sportsfunktioner. Samsung Gear S3 kan fortsat tracke løb, cykling og vandring (nøjagtig som i Gear S2), men nu er også tilføjet nyttige funktioner til andre aktiviteter, heriblandt skiløb og styrketræning.

Samsung Gear S3 er dog ikke vandtæt og udstyret med svømmefunktioner, og det frarådes derfor, at man har uret på, når man skal opholde sig længere tid under vand. S3 kommer i øvrigt i to design: Samsung Gear S3 Frontier og Samsung Gear S3 Classic.


Sony SmartWatch 3 SWR50

Sony SmartWatch 3 SWR50. (PR-foto)

Sony SmartWatch 3 SWR50

Her er der tale om et prisvenligt og enkelt smartwatch fra Sony. SmartWatch 3 SWR50 er således et brugervenligt smartwatch, der indeholder aktivitetsfunktioner, der blandt andet dækker over kalorietæller, distancemåler og skridttæller.

Ligesom de andre smartwatch i denne sektion kommer også Sonys SmartWatch i flere forskellige farver.


Apple Watch Sport

Apple Watch Sport. (PR-foto)

Apple Watch Sport

Sammenlignet med det nye Apple Watch Series 2, som er beskrevet ovenfor, tilbyder Apple Watch Sport ikke ligeså mange muligheder, og det er heller ikke lige så kraftfuldt og hurtigt.

Dog er Apple Watch Sport væsentligt billigere og indeholder stadigvæk en række nyttige aktivitetsfunktioner, heriblandt diverse løbe- og cykelfunktioner, fitnessfunktioner, kalorie- og skridttæller samt søvnovervågning.


 Motorola Moto 360 Sport (2nd Gen)

Motorola Moto 360 Sport (2nd Gen). (PR-foto)

Motorola Moto 360 Sport (2nd Gen)

Moto 360 Sport (2nd Gen) er Motorolas bud på et sporty smartwatch, der kombinerer de traditionelle funktioner (beskeder, mails, kalender osv.) med forskellige sportsfunktioner.

I uret får du adgang til nyttige aktivitetsfunktioner som distance- og tidsmåling, kalorie- og skridttæller samt hjertefrekvensmåler takket være den indbyggede pulsmåler. Moto 360 Sport (2nd Gen) giver dig desuden mulighed for at høre musik trådløst, så du slipper for at bøvle med ledningerne, når du er ude at løbe.

Uret er vandafvisende, og kan ifølge Motorola klare at være i vand ned til meters dybde i maksimalt 30 minutter. Dog bør man ikke havet uret på, hvis man skal dykke eller opholde sig under vand i længere tid.


– Ha’ et aktivt 2017!

Kommentarer