Computer og software

Købsguide: Gode grunde til at købe en 2-i-1 computer

Microsoft Surface Book 2-i-1 computer
Microsoft Surface Book. Foto: Microsoft

Tablet eller laptop. Hvad skal man købe? Hvis du sidder med dette dilemma, kan svaret på dine bønner være en 2-i-1 computer, der kan lidt af hvert.

Der findes en måde, hvor du slet ikke behøver at tage stilling til, om dine surt tjente penge skal gå til en laptop eller en tablet. Med en 2-i-1 computer får du det bedste fra begge verdener – og ofte uden at gå på kompromis med hverken ydelse eller design.

PC som tablet – og omvendt!

Det smarte ved en 2-i-1 computer er nemlig det, som navnet også indikerer. Du får nemlig 2 slags enheder indbygget i én og samme maskine.

I praksis kan det betyde to ting. På nogle 2-i-1 computere kan du tage skærmen af og bruge den som tablet. På andre 2-i-1 PC’er kan du vippe skærmen 360 grader. Dermed kommer skærmen til at ligge langs bagsiden af computeren, og med ét har du en tablet.

HP Spectre x360 2-i-1 computer

HP Spectre x360 er et eksempel på en laptop, hvis skærm kan drejes 360 grader. Foto: HP

Kraftigere end en tablet

Men hvorfor bør man vælge en 2-i-1 computer? Fordelene er mange. I de fleste tilfælde er en 2-i-1 computer en reel computer pakket ned i tabletformat. Dermed er en 2-i-1 PC ofte langt kraftigere end de tablets, vi kender.

Dermed kan du bruge din 2-i-1 computer til andet end blot spil, surfing og deslige. Ofte kan man spille kraftigere spil og foretage video- og billedredigering på PC’en, der altså rent fysisk ikke er meget større end en tablet.

Derudover har 2-i-1 computere ofte tilslutningsmuligheder, man normalt kun finder på laptops og stationære computere. Heraf kan blandt andet nævnes USB-stik i fuld størrelse, HDMI og så videre.

Microsoft Surface Book 2-i-1 computer

Microsoft Surface Book kan skærmen frakobles tastaturet. Foto: Microsoft

2-i-1 computer: Mobilitet i fokus

En af de helt store salgsargumenter ved en 2-i-1 computer er dog, at mobiliteten i den grad er i fokus. Både når 2-i-1 PC’en er i “tabletmode” og i “laptopmode”. Som laptop falder de ofte ind under ultrabook-kategorien. Det betyder, at de er under 2-3 centimeter tykke, og ofte vejer de ikke over 1 til 2 kilo.


Læs også: Gode råd ved køb af studielaptop


Men som nævnt tidligere, så betyder det ikke, at vi per definition har at gøre med svage, underudstyrede maskiner. Ofte har 2-i-1 computere processorer, der er tæt på at matche de kraftigste businessmaskiner, og de følges ofte trop af kraftige SSD’er, der betyder lynhurtig lagring.

At mobiliteten er i fokus, betyder desuden, at der ofte sidder en kraftig antenne til Wi-Fi i en 2-i-1 computer, så man ikke kommer til kort på hastigheden på netværksforbindelsen.

Lenovo Yoga 500 2-i-1 computer

Skærmen kan på Lenovo Yoga 500 også drejes 360 grader. Foto: Lenovo

Hvad skal man så vælge?

Markedet for 2-i-1 laptops bliver kun større og større, efterhånden som folk har fået øjnene op for hybridlaptoppen, som 2-i-1 computeren med rette kan kaldes.

De ting, man skal være opmærksom på ved køb af 2-i-1 computer, er de samme som ved køb af en almindelig laptop eller en tablet. Man skal nemlig købe efter sit behov.

Har man brug for at lave videoredigering, spille spil eller foretage andre krævende opgaver, nytter det ikke noget at nøjes med en billig 2-i-1 computer. Her bliver man nødt til at ofre lidt mønt for at få en maskine med en kraftig processor og et dedikeret grafikkort.

Acer Spin 2-i-1 computer

Også Acer er med på 2-i-1 PC-vognen med deres Acer Spin laptop. Foto: Acer

Er man omvendt kun ude efter noget nemt og smart at tage med under armen, kan man sagtens nøjes med en billigere 2-i-1 computer.

Til almindelig tekstbehandling, websurfing og deslige behøver man slet ikke en model, der har en voldsomt kraftig processor. Her kan man omvendt gå lidt mere efter designet på 2-i-1 computeren, hvis det er et fokuspunkt.

Tjek prisen på PriceRunner

God salgstale kan alle butikker finde ud af at levere, men ikke alle butikker kan give dig den bedste pris på din næste 2-i-1 PC.

Her har du som forbruger dog et es i ærmet. Du kan nemlig klikke på linket herunder for at finde en oversigt over de mange 2-i-1 computere, vi har i vores prisoversigt på PriceRunner. Sammenlign før du handler – Så er du sikker på at gøre den bedste handel!

Find den bedste pris på din nye 2-i-1 PC her

Kommentarer