Hus og have

Test: Da Flower Power reddede min stuebirk

Parrot Flower Power
(PR-foto)

Har du talt med dine planter i dag? Parrot Flower Power giver dig muligheden, hvis du er villig til at betale prisen.

El-pærerne er på nettet, vægten er på nettet, låsen til hoveddøren er på nettet – der findes stort set ikke en ting til hjemmet, som ikke kan købes i en udgave med WiFi og en app til at styre den. Så derfor var det vel bare et spørgsmål om tid, før turen kom til potteplanterne.

Parrot kalder på robotpasning

Spørgsmålet, der står tilbage er så, om det egentlig er en god idé, og om netadgang og app-kontrol tilfører en funktionalitet, der gør livet bedre og lettere?

I den perfekte futuristiske utopi står den lille grenlignende enhed fra Parrot selvfølgelig i kontakt med husets butler-robot, og når app’en konstaterer, at planten mangler vand eller gødning, så sørger et signal til butleren for, at den bringer tingene i orden. Den verden er vi ikke helt i endnu.

Kort og godt er Flower Power en lille diskret dims udstyret med en måler i et spyd, der samtidig holder den på plads, som kan måle jordens fugtighed og analysere næringsindholdet. I den anden ende sidder der en lysmåler og en trådløs antenne, der sikrer Bluetooth-forbindelsen til din mobile enhed. Det hele styres af en smart app.

Parrot Flower Power

(PR-foto)

Fitnesstracker til jordbundsforhold

Opsætningen er så simpel, som den slags kan være. Den hæmmes lidt af, at de lidt for smarte designere sælger Flower Power i en indpakning, der skal ligne en potteplante, med en tætskrevet manual på 50 sprog forklædt som en frøpose, der er foldet 80 gange.

Måske overdriver jeg, men et simpelt ark (eventuelt designet som en plantepind, hvis den del betyder meget), hvorpå der står ”Installer appen og følg anvisningerne” ville have været bedre.

Så snart Flower Power kører, indsamler den data om planten, den bor hos. Når du er indenfor rækkevidde med appen, overfører den data, så du ligesom med fitnesstrackere og WiFi-vægte kan følge med i alt omkring din plantes liv. Her er det bare vand, lys og gødningsniveau snarere end vægt og kalorieforbrænding. Det er smart og det virker.

Appen kender dine planter

Appen, der styrer det hele, er pædagogisk opbygget og nem og bruge. Men den er ikke på dansk.

Det er normalt ikke et problem, men hvis du vil have maksimalt udbytte af den indsamlede data, så skal din app kende den plante, som Flower Power er tilknyttet. Og det er en lille hurdle.

Flower Power-appen har en database på 6.000 planter, så når du har knyttet enhed og app sammen, så kan du fotografere din plante, give den et navn og registrere placeringen med GPS (i tilfælde af at du har en virkelig stor have, formoder jeg …).


Læs også: Her er appen, der identificerer blomster for dig


Når du har gjort det, kan du slå op i den tilknyttede database og finde din sort, så Flower Power giver dig anvisninger, der passer specifikt til din plantes behov kombineret med målingerne – men fordi databasen ikke er dansk, så skal du altså først finde ud af, hvad din plantesort hedder på engelsk (eller et andet af de understøttede sprog).

En funktion, hvor Flower Power sammenlignede f.eks. et billede af bladene med databasen og hjalp dig med registreringen, ville være smart. På den anden side, så giver folk, der ikke aner, hvad deres planter hedder, nok ikke 349 kroner for en enhed, der kan hjælpe med pasningen.

Parrot Flower Power

(PR-foto)

Dyr men nyttig hjælper

Men når det er gjort, så sørger Flower Power for at holde øje med din plante og giver dig gode råd i forhold til lys og gødning og minder dig om, når det er ved at være tid til vanding. Og det virker.

Denne anmelders lettere gulnede stuebirk livede gevaldigt op efter nogle uger med Flower Power som bisidder. Flower Power opsamler også data over tid, så hvis du elsker at analysere data, så kan du se grafer over alle aspekter af din plantes liv – en dum detalje her er dog, at appen nulstiller dataindsamlingen, når du skifter batteri i enheden. Og det er måske også lidt usmart, at Flower Power vil fortælle dig, at det er tid til at vande din plante, men du skal ind og læse i planteleksikonnet for at finde ud af, hvordan og hvor meget.

Der er altså ingen tvivl om, at Flower Power virker som lovet og kan en masse. Spørgsmålet er så, om det er prisen værd.

Måden appen kan holde styr på flere enheder og planter, viser tydeligt, at Parrot forestiller sig, at man har en Flower Power i hver potte, hvilket bliver noget af en udskrivning. Men målgruppen er nok ikke folk med stuebirk, der jo er stueplanternes svar på et joggingsæt fra Bilka, men dem, der har lidt finere planter, som det godt må koste lidt at holde glade. Og den mulighed giver Parrot Flower Power.

Testen af Parrot Flower Power er bragt i samarbejde med iNPUT.

Kommentarer