Telefoni

Test af iWALK Watchman – Hjælp til flade Apple Watch

iWALK Watchman
Foto: PriceRunner/Søren Knudsen

Den nye powerbank iWALK Watchman er enkel i sit design, har masser af ladekraft, og så er den et ‘must have’ for Apple Watch-brugere, der ønsker at oplade sit smartwatch på farten.

Endelig ..!

Tasken har i lang tid været fyldt med adskillige ladere, kabler og powerbanks. Men der manglede altid et eller andet når både iPhone og Apple Watch skulle oplades. En ting var sikkert: At det var besværligt med alle de kabler.

Nu er hjælpen kommet i form af den nye powerbank, iWALK Watchman, fra amerikanske iWalk. En kraftig sag på 10.000 mAh, og også en meget praktisk sag med indbygget lightning-kabel til iPhone og iPad samt den store nyhed: Lademagnet til Apple Watch.

Enkel og med masser af ladekraft

Powerbanken er meget enkel i designet. Flad og passer i en lomme eller lille håndtaske. Ingen kabler og med masser af ladekraft. Der er masser af opladninger af iPhone og Apple Watch, inden selve powerbanken skal oplades igen.

I salgsmaterialet for netop iWALK Watchman lyder det, at powerbankens batterikapacitet på 10.000 mAh kan give 12 opladninger af Apple Watch, 3,2 opladninger af iPhone 6 og 2,4 opladninger af en iPhone 6 Plus.

Ejere af Apples smartwatch vil vide, at Apple Watch ikke har en særlig lang batteritid, og derfor vil den nye powerbank fra iWALK være et must. Funktionaliteten er i nem.

Tre diodelys indikerer, hvor meget strøm der er tilbage. Du tænder powerbanken ved et tryk på en knap og slukker den med to tryk. Powerbanken oplades nemt via det medfølgende USB-kabel, der passer til de fleste USB-netstikladere. Altså en USB-port, som man også kan bruge til at oplade eventuelle Android-enheder.

iWALK Watchman powerbank

Foto: iWALK

Batteri-displayet trækker ned

Et minus i forhold til tidligere powerbanks fra iWALK må siges at være de tre diodelys, der indikerer, hvor meget strøm der er tilbage.

Den amerikanske powerbank-producent har ellers tidligere høstet ros hos blandt andre Ekstra Bladets tech-anmelder og også hos mobilsitet Mobil.nu for sin powerbank iWALK Extreme Trio, der er udstyret med et digitalt display, så man præcis kan se, hvor meget batteri, der er tilbage. Men sådan et display er iWALK Watchman altså ikke udstyret med. Desværre.

Også prisen – 799 kroner som vejledende udsalgspris – trækker anmeldelsen i negativ retning, når man generelt betragter markedet og prisen for powerbanks.

Apple Watch og iPhone lades dog hurtigt op, og der er masser af kraft til også at give strøm til et tredje apparat via USB-udgangen. Vægten er ok. Ikke for let, men heller ikke for tung (225 gram). Selve opladningen af powerbanken iWalk er også tilfredsstillende via mikro-USB ladekablet.

iWALK Watchman Powerbank

Foto: iWALK

iWALK Watchman – Konklusion

Samlet set er iWALK Watchman pt. den powerbank, jeg som bruger af såvel iPhone og Apple Watch vil foretrække, da jeg ikke længere skal slæbe alle kabler med i tasken. Det er simpelthen blevet nemmere at have et Apple Watch Series 1 med strøm på nu.

Den nye iWALK-powerbank er her i efteråret lanceret på det danske marked og boynq.dk og Humac skulle være forhandlere af netop iWALK Watchman. Den vejledende udsalgspris er 799 kroner.

Testeksemplaret er stillet til rådighed af Eiikon, distributør i Norden af iWALK powerbanks.

Værd at vide ved køb af powerbank

En powerbank er ikke bare en powerbank. Der er nogle forhold, du bør tænke over og se efter, inden du gør dit køb. Det er:

 Størrelsen: Jo mere strøm, jo større vil den valgte powerbank også være, ligesom den vil veje mere. Så hvad vejer tungest? En kompakt powerbank i lommeformat eller en powerbank med stor kapacitet?

 Kapaciteten (mAh): Og så skal du se efter mAh-tallet, der angiver, hvor meget strøm, som powerbanken kan sende over til din enhed.

En god tommelfingeregel lyder blandt andet, at en iPhone 6S skal have 2.000 mAh for en fuld opladning, mens eksempelvis en nyere Samsung-model kræver 3.000 mAh. Altså kan en powerbank på 10.000 mAh (som nu med iWALK Watchman) altså levere flere opladninger af netop Apple Watch Series 1, der har en batterikapacitet på 250 mAh.

 Ekstra-funktioner? Spørg også dig selv, om du har behov for ekstra funktioner – eksempelvis en lommelygte, som findes i flere powerbanks på markedet. Eller en funktion som her: Opladning af Apple Watch?

Kommentarer