September er traditionen tro måneden, hvor Apple lancerer nye iPhones og andet gear. Tre nye iPhones har du i vente – og Apple har afsløret navnene.

iPhone 8, iPhone 8 Plus og iPhone X.

Sådan har Apple efter alt at dømme navngivet de næste iPhones, der lanceres under dette års “Apple Special Event” tirsdag 12. september, som samtidig markerer 10-års jubilæet for Apples iPhone. Det fremgår af firmwaren til det nye styresystem iOS 11, som iOS-udvikleren Steven Troughton-Smith har opsnappet.

Det beretter en række amerikanske medier som blandt andre MacRumors, TechCrunch og CNET.

Det er i den såkaldte “Golden Master”-udgave, der er den endelig version af styresystemet iOS 11, hvor Troughton-Smith har opdaget navnene på de nye iPhones. Apple har ikke kommenteret de tre navne, der er opdaget i kildekoden til iOS 11, som ved en fejl altså er sluppet ud.

Oplysningerne fra Troughton-Smith (og dermed Apples eget læk) indikerer dog, at der er tre modeller i vente: iPhone 8, iPhone 8 Plus og jubilæumsmodellen iPhone X.

iPhone X er OLED topmodellen

Er du stærk i romertal, vil du formentlig hurtigt have luret sammenhængen mellem iPhone X og 10-års jubilæet for lanceringen af Apples iPhone. ‘X‘ er som bekendt der romerske tal for 10. Og ifølge rygterne vil Apple netop markere sit jubilæum med en helt særlig og fed topmodel, der blandt andet skulle byde på OLED-skærm og ansigtsgenkendelse.


Læs også: Tillykke, Apple! I dag fylder iPhone 10 år


Rygternes bureau har ellers længe omtalt, at Apple ville lancere iPhone 7S og iPhone 7S Plus samt iPhone 8, hvor sidstnævnte skulle være topmodellen. Men nu tyder noget altså på, at iPhone 8 og iPhone 8 Plus erstatter de ellers traditionsrige S-udgaver, som vi har set fra Apples hånd de seneste år.

Altså vil iPhone 8 og iPhone 8 Plus angiveligt holde designet, som vi kender det fra iPhone 7, men specifikationerne vil have fået et markant løft, når vi taler processor og kamera.

Sådan kan iPhone 8 formentlig komme til at se ud

Sådan kan iPhone 8 (i midten) se ud. Her sammenlignet med iPhone 7 (t.v.) og iPhone 7 Plus (t.h.). Grafik: iDropNews.com

Nye iPhones afsløres tirsdag 12/9

Fra rygternes bureau har det generelt lydt, at Apples nye topmodel, iPhone X, vil byde på trådløs opladning, ansigtsgenkendelse, ny hurtigere processor, kant til kant-skærm og ingen Hjem-knap eller fingeraftryksgenkendelse. Og en prislap, der skulle være skyhøj.

Alt sammen noget der endnu blot er rygter.

Men tirsdag 12. september klokken 19 dansk tid bliver vi alle klogere, og du kan følge Apples produktlancering direkte via Apples hjemmeside. Ønsker du at følge med via Apples hjemmeside, stiller det visse krav til din enhed:

iPhone, iPad eller iPad Touch skal have iOS 9.0 eller nyere – og linket skal besøges via Safari.
Mac skal have macOS 10.11 eller nyere – og linket skal besøges via Safari.
PC kræver Windows 10 og linket skal åbnes i Microsoft Edge-browseren.


Her er et tilbageblik på Apples iPhones gennem tiden:

Kommentarer