Vil du være helt skarp på, hvad der er i dit brød, må du bage det selv. Det behøver heldigvis ikke være så tidskrævende og besværligt, som det lyder.

Vi er en nation af brødspisere, men hvor godt kender du egentlig dit brød? Har du prøvet at vende pakken med rugbrød, franskbrød eller boller og kigge på ingredienslisten?

Hvis du gør det, er der desværre en rimelig sandsynlighed for, at du bliver skuffet. Så vil du nemlig opdage, at brødet ofte er noget andet, end det giver sig ud for. Alene listen med E-numre kan til tider være skræmmende. Der er også det tilsatte sukker, som du sikkert ikke synes, hører hjemme i det, der umiddelbart ligner en sund bolle.

Hvis du virkelig vil kende dit brød, må du nok i gang med at bage det selv. Det kan lyde tidskrævende og besværligt, men med forskellige små tricks bliver det hele lettere.

Bag dit eget brød

Foto: Pixabay.com/Couleur

Bag let og praktisk

Bag for eksempel altid dobbelt portion. Måske inviterer du ungerne til at være med til at bage boller i weekenden. Når I er færdige, står du så med minimum to fyldte bageplader med lækre boller lige til at smide i fryseren. Så er der noget til hele ugen!

Du kan også prøve at bage med små portioner gær, så du kan lave dejen om aftenen, inden du går i seng og så bage næste morgen.

De 10 mest populære bageartikler på PriceRunner netop nu:

Sprød bund med bagesten

Boller er nok noget af det mest praktiske, man kan bage. De bliver ikke så hurtigt tørre som et større brød, og når du har lagt dem i fryseren, er det let kun at tø det antal op, du skal bruge.

Overvej eventuelt at bage dine boller på en bagesten. En bagesten giver således en meget sprød bolle, og det kræver langt fra ligeså lang bagetid som på en almindelig bageplade. Bagestenen kan du også bruge til større brød og til hjemmelavet pizza.

Bagetilbehør

Foto: Pixabay.com/helikimalle

Ensartede flutes

Vil du i gang med at bage flutes, kan du selvfølgelig blot forme dejen i gode aflange stykker. Skal det være smartere, så sno dem eller skær riller i.

Skal det være rigtigt fancy, så overvej en baguetteform som denne fra Eva Solo. Så kan du lave flotte ensartede flutes til dig selv og dine gæster.

Eva Solo Baguetteform

Eva Solo Baguetteform. (PR-foto)

Intet rugbrød uden form

Vil du i gang med at bage rugbrød, er der ingen vej uden om en brødform. Brødforme fås i mange varianter, både hvad angår form og materialer. For eksempel har Blomsterberg dette bud på en brødform.

Blomsterberg brødform

Blomsterberg brødform. (PR-foto)

Skolebrød til madpakken

Når nu du er i gang med rugbrødet, synes du måske, det kunne være sjovt at lave noget lidt anderledes til madpakken – ungernes eller din egen. Så kan det være, at en Lékué brødform er noget for dig.

Lékué er en amerikansk virksomhed, der med sine farverige silikoneprodukter til køkkenet skaber produkter, som både børn og voksne kan bruge. Her er et eksempel på en Lékué brødform med plads til seks brød:

Lékué brødform

Lékué brødform. (PR-foto)

… og via PriceRunner kan du naturligvis finde forhandlere og sammenligne priser på bageartikler fra de mange andre populære brands.

Kommentarer

Om skribenten

Berit Lypart

Berit Lypart

Jeg er oprindelig forstadskøbenhavner, men har nu slået mig ned i det midtjyske. Her arbejder jeg som forfatter, artikel-skribent og blogger. Særligt emner som hus og have, miljø, byggeri, madlavning og rejser ligger mit hjerte nært, og jeg skriver om flere af emnerne her på PriceRunner.