Skønhed og helse

Pudderdåsernes bedste tips til vintervenlig hudpleje

Kvinde_sne
Foto: Pixabay.com/StockSnap

Din hud har behov for ekstra pleje i vinterhalvåret, når regn, sne, blæst og kulde rykker ind. Men hvordan giver du bedst din hud den fugt, den behøver? Vi har taget Helene Randløv Hansson fra Pudderdåserne.dk med på råd om den bedste hudpleje til at undgå vinterforskrækket hud.

Når sommer bliver til efterår, og bladene begynder at falde af træerne, er det ikke kun tegn på, at vi går en koldere tid i møde. Det er også en venlig reminder om, at du skal huske at give din hud lidt ekstra omsorg. Masser af fugtgivende hudpleje skal der til!

Frost og kulde kan nemlig skubbe din hud ud af balance, så den bliver trist og tør at se på. Derfor kan det være en god idé at opdatere hudplejerutinen, så den matcher det koldere vejr og den tørre efterårsluft. Især hvis du er typen, der ofte døjer med tør og sart hud.

Sådan lyder det fra Helene Randløv Hansson, der udgør den ene halvdel af Pudderdåserne.dk, som er navnet på Danmarks største skønhedsblog:

– Vores hud er heldigvis god til at regulere sig selv, men af og til skal den skal have lidt hjælp. Når vejret er koldt, kan den lipide barriere, som er det beskyttende lag vi har på yderst på huden, blive hullet, og så fordamper fugten i huden hurtigere, og huden bliver tør, forklarer hun.

Det mest populære hudplejeprodukter på PriceRunner netop nu:

Eksfoliering, fugt og fedt

Sammen med den tørre luft, der kommer, når vi skruer op for radiatorerne i vintermånederne, kan det være en hård omgang for den ellers fine hud i ansigtet.

Derfor anbefaler Helene Randløv Hansson tre trin i den daglige hudpleje i vinterhalvåret, som du kan følge morgen og aften:

• Eksfoliering: Eksfoliering med en mild peeling, som bliver på huden. Det vil sige en såkaldt “kemisk” peeling med eksfolierende ingredienser som eksempelvis salicylsyre og glycolsyre. Støder du på begreberne “AHA” eller “BHA”, er det en forkortelse for netop disse syrer.

• Fugt: Et let fugtserum uden alkohol, som trænger ind i dybden og giver ekstra beskyttelse og pleje

• Fedt: Afslutningsvis almindelig hudpleje i form af en lidt tykkere dagcreme eller natcreme.

– Man skal tænke sin hudplejerutine lidt som lag på lag: Det lette skal være inderst og så tykkere og tykkere og tykkere, præcis ligesom når man tager tøj på, råder Helene Randløv Hansson.

Din hud har brug for fedt

Hun peger på, at mange er bange for, at fedtede produkter tilstopper deres porer og giver uren hud. Men det er en skrøne, understreger hun:

– Fedtproduktionen er styret af hormoner, og hormonsystemet bliver selvfølgelig påvirket af noget, men det er i hvert fald ikke den hudpleje, vi bruger. Det er noget, vi får mange spørgsmål om på bloggen, siger Helene Randløv Hansson.

– Hvis man har tør hud, så kan den tørre hud derimod lægge sig som en mur, så det fedt, huden selv producerer for at smøre, ikke kan komme ud og gøre sit arbejde. Så kan det godt virke, som om man får uren hud, siger hun.

Den pointe understreger netop, hvorfor det er vigtigt at holde den tørre hud i kort snor med daglig eksfoliering, som kan hjælpe med at fjerne de døde hudceller.

Her anbefaler Helene Randløv Hansson altid at gå efter en kemisk eksfoliering, som kan bruges en til to gange om dagen. Skrubbekorn og -børster råder hun derimod til at holde sig fra, da de kan virke voldsomme på huden og i værste fald skade hudens naturlige, beskyttende barriere.

Undgå for meget vand og sæbe

Ud over skrubben, er der en række andre ting, som du bør holde igen med, hvis du vil passe ekstra godt på din hud i vintermånederne. Og det kan måske lyde underligt, at nogle af de ting, du skal være allermest opmærksom på i din hudpleje her er: vand og sæbe.

Skønt vi er opdraget til at tage de to ting som en selvfølge i enhver plejerutine, har både varmt vand og sæbe nemlig en udtørrende effekt på huden. Derfor opfordrer Helene Randløv Hansson til at rense så lidt som muligt og især, hvis man har tendens til tør hud.

– Jo mildere man kan rense, jo bedre har huden det. For hver gang du giver dig i kast med at rense, så forstyrrer du hudens naturlige balance. I stedet for sæbe kan du eksempelvis bruge en olierens og eventuelt afslutte med en rensevand som for eksempel micellevand for at være sikker på at få det overskydende fedt væk, siger hun.

Et andet godt tip kan være at beskytte huden med en olie, når du er i bad. På den måde undgår du at huden tørrer ud som resultat af det varme vand.

Drop tonics og tonere

Men hvor efterlader det så skintonics? Spørger man Pudderdåserne, så er det i hvert fald ikke på hylden i badeværelset:

– De fleste skintonics og tonere indeholder desværre stadig alkohol, som udtørrer huden ret meget, siger Helene Randløv Hansson og peger på, at du faktisk slet ikke behøver en skintonic i din daglige hudplejerutine.

– Det hyppigste argument for at bruge disse produkter er, at så lukker man porerne efter man har renset huden. Men man kan ikke åbne og lukke porer overhovedet. Det er også en skrøne, slutter hun.

Psst … via PriceRunner kan du sammenligne priser på alskens hudpleje og diverse plejeprodukter. Se blot her.

Kommentarer