Tilbud og service

Status: Black Friday 2017 satte igen nye rekorder

Black Friday 2017
Foto: Pixabay.com/Wokandapix

Black Friday slog alle rekorder og slår samtidig fast, at udsalgskonceptet er årets absolut største handelsdag herhjemme. Interessen for dagens tilbud er altså stadig kæmpestor – og det kan også mærkes her på PriceRunner.

Der er ikke noget at rafle om. Selvom der er mange holdninger til det amerikanske udsalgskoncept Black Friday, så er konceptet årets klart største enkeltstående handelsdag herhjemme. Dét blev slået fast i 2015, i 2016 og nu altså også til Black Friday 2017, hvor fredag 24. november satte nye rekorder.

– “Det gik vildt for sig – så enkelt kan jeg sige det. Black Friday blev ikke bare årets største handelsdag online; det er den største handelsdag, vi nogensinde har observeret herhjemme,” forklarer Henriette Høyer, talsperson for DIBS Payment Services, der er en del af Nets, i en pressemeddelelse.

Danskerne tog i den grad Dankortet i brug og handlede for mindst 2,117 milliarder kroner i løbet af fredagen, oplyser Dankort-udbyderen Nets. Det er en stigning på 5,8 procent i forhold til Black Friday 2016, som altså også satte ny rekord.

5 største dage målt på Dankortomsætning

1 24. november 2017 (Black Friday): 2,1 mia. kroner.

2 25. november 2016 (Black Friday): 2 mia. kroner.

3 27. november 2015 (Black Friday): 1,9 mia. kroner.

4 22. december 2014: 1,7 mia. kroner.

5 1. april 2015 (dagen før Skærtorsdags): 1,7 mia. kroner.

Kilde: NETS

Butikker satte nye rekorder

Det “sorte” udsalgskoncept har altså på ny cementeret sin titel som årets største shoppingdag, men Black Friday 2017 vil også huskes for, at netbutikkerne Bilka.dk og Føtex.dk blev lagt ned af hackere og altså gik i sort. Først fredag aften var begge hjemmesider online igen.

– “Vi er naturligvis meget ærgerlige over, at en masse kunder er gået forgæves på vores sider, og derfor har vi valgt at forlænge vores Black Friday-tilbud, så de på bilka.dk og føtex.dk fortsætter weekenden ud,” lød det fra Michael Ejby, Head of E-Commerce i Dansk Supermarked Group, i en pressemeddelelse.

Føtex.dk Black Friday 2017

Sådan så Føtex.dk ud under Black Friday 2017. (Skærmbillede)

Andre butikker havde dog en mere glædelig Black Friday, og allerede fredag morgen klokken 8 kunne Elgiganten meddele, at der var sat nye rekorder. Det skyldes blandt andet, at mere end 300.000 kunder havde været forbi Elgiganten.dk på det tidspunkt.

– “Vi har forberedt os i månedsvis, tredoblet serverkapaciteten og testet på livet løs, men sommetider så overgår virkeligheden fantasien (…). Det har været helt vildt, og det slår alt, hvad jeg har prøvet før,” lød det i en pressemeddelelse fra Peder Stedal, der er administrerende direktør i Elgiganten.

På grund af det store tryk henover midnat havnede nogle kunder i et virtuelt venteværelse hos Elgiganten.

Elgiganten Black Friday 2017

(Skærmbillede)

Også Boozt.com, der sælger tøj, sko og beauty-produkter, blev fredag 24. november datoen, der igen satte ny rekord.

– “Det er fjerde gange, vi slår vores omsætningsrekord siden Black Friday 2016. Det viser, at vi fortsat oplever en stor interesse fra kunder, som efterspørger overkommelige luksusprodukter skræddersyet til det nordiske marked,” sagde Hermann Haraldsson, administrerende direktør hos Boozt, i en pressemeddelelse.

Hos Jysk steg onlinesalget med mere end 50 procent, og det vækker naturligvis begejstring hos butikskæden.

– “Vi kan konstatere, at Black Friday stadig er enormt populær som startskud på julehandlen. Det væltede ind med ordrer, og i butikkerne var der fuld tryk på kasseapparaterne, især om fredagen, selvom vores tilbud gjaldt hele weekenden,” siger Niels Veien, Executive Vice President for Sales, Marketing & E-Business i JYSK, i en pressemeddelelse.

Black Friday

Grafik: PriceRunner

Drøn på prissammenligningerne

Også her på PriceRunner, der er Danmarks største prissammenligningstjeneste med mere end 1,6 millioner månedlige besøgende, var der drøn på under Black Friday.

Knap 560.000 danskere var i løbet af Black Friday-døgnet forbi PriceRunner for at sammenligne priser, før de puttede varen i kurven. Dermed var trafikken på PriceRunner i perioder mere end 10 gange højere end normalt, og det er ganske usædvanligt.

– ”Det var helt vildt og oversteg klart mine forventninger. Vi vidste at det ville blive stort, men at det blev så stort kommer virkelig bag på os. Butikkerne og forbrugerne har i den grad taget Black Friday til sig og gjort det til en kæmpe fest med store rabatter i både online butikker og i de fysiske butikker,” siger Martin Andersen, der er direktør for PriceRunner Denmark.

Særligt Black Friday tilbud på alskens elektronik var danskerne interesseret i, afslører søgningerne på PriceRunner, men rent faktisk var det kategorien legetøj, der var topscoreren under sort fredag i år.

– “Derfor tyder meget på, at der er mange, der brugte Black Friday til at købe julegaver til børnene,” tilføjer Martin Andersen.

Black Friday: De mest populære kategorier

#1 Legetøj
#2 Mobiltelefoner
#3 Høretelefoner
#4 TV
#5 Spillekonsoller
#6 Højttalere
#7 Køkkenudstyr
#8 Sko
#9 PlayStation 4 spil
#10 Aktivitetsmåler

Kilde: Søgninger på PriceRunner.dk i løbet af fredag 24. november 2017.

Her strømmede kunderne til

På PriceRunner har vi tradition for at liste hundredvis af butikker, der fejrer Black Friday, så forbrugerne nemt kan klikke ud til de butikkernes Black Friday tilbud. I år samlede vi links ud til 574 butikker, og blandt dem var det de store elektronikbutikker, som løb med trafikken netop denne fredag.

Således viser søgningerne på PriceRunner, at de fleste kunder strømmede til Elgiganten under Black Friday 2017 – sådan som det også var tilfældet forrige år. Power tager andenpladsen, nøjagtig som sidste år, mens tredjepladsen i år byder på en ny butik: ComputerSalg.

– “ComputerSalg hopper en plads op i forhold til 2016 og ind på Top3-listen. ComputerSalg er gennem hele året vokset kraftigt og sælger nu meget andet end computerudstyr,” siger Martin Andersen, der er direktør for PriceRunner Danmark.

Mens Black Friday 2017 er slut hos butikkerne, fortsætter travlheden hos landets pakkefirmaer, der skal levere de rekordmange pakker, der blev bestilt den sidste fredag i november. Og så går det hele løs igen næste år fredag 23. november 2018 😉

Kommentarer