PriceRunner

Her er folk mest vilde med Black Friday

PriceRunner Black Friday i Danmark
Grafik: PriceRunner

Tilbudsfredagen Black Friday må siges at have fået fodfæste hos danskerne, men hvor i Danmark er Black Friday mest populær? Få et fingerpeg om det her.

Black Friday, det amerikanske tilbudsfænomen, finder atter vej til Danmark og de danske butikker sidst i november. Og der er udsigt til endnu en festdag. Under Black Friday i Danmark er forbrugerne nemlig i den grad købelystne og på jagt efter døgnets mange rabatter.

 Følg Black Friday udsalget hos PriceRunner her

Sidste år sprængte Black Friday således alle tidligere rekorder for Dankort-forbrugsdage, da der blev omsat for hele 2 milliarder kroner. Og den sorte shoppingdag i 2015 har i øvrigt andenpladsen på samme liste over dankortomsætning.

Men hvor i Danmark er Black Friday mest populær? Med færre end 10 fredage til den populære tilbudsfredag synes vi, det kunne være lidt sjovt at se nærmere på.

Hvor er Black Friday mest populær?

Under Black Friday stiger søgningen og trafikken ud til butikkerne via PriceRunner enormt, og under Black Friday 2016 var trafikken på PriceRunner i perioder 10 gange højere end normalt. Det fortæller analyseværktøjet Google Analytics, som registrerer al trafik på PriceRunner – heriblandt vores dedikerede Black Friday side.

Samme analyseværktøj kan også give et fingerpeg om, hvor i landet trafikken kommer fra. Og det er præcis dét, vi har set nærmere på i forhold til vores Black Friday side, som samler links direkte ud til hundredvis af butikker, der fejrer tilbudsfredagen i Danmark.

Grafisk fordeler trafikken – og interessen for Black Friday i Danmark – sig sådan:

Black Friday på PriceRunner

Trafik på pricerunner.dk/black-friday/index.html i uge 47, 2016. Grafik: Google Analytics

Konkret har vi dykket ned i data for Black Friday-ugen sidste år, dvs. trafikken i perioden mandag 21. november til søndag 27. november 2016 (uge 47).

Besøgstal, vi for overblikkets skyld har omregnet til procent for landets fem regioner, sådan som Google Analytics registrerer trafikken. Efterfølgende har vi – også i procent – udregnet antallet af indbyggere i de fem regioner, som Danmarks Statistik har opgjort, set i forhold til det samlede indbyggertal i Danmark.

Det ser sådan ud:

RegionIndbyggertal i % ift. total befolkning%-vis trafik på PriceRunner (uge 47, 2016)
Region Hovedstaden31,46 %40,08 %
Region Midtjylland22,71 %24,63 %
Region Syddanmark21,15 %16,73 %
Region Sjælland14,48 %9,74 %
Region Nordjylland10,20 %8,82 %

Andelen, der har vist interesse for Black Friday på PriceRunner i perioden 21. til 27. november 2016, matcher altså den generelle fordeling af indbyggere rundt i landet.

I Region Hovedstaden bor flest personer, og det også herfra trafikken på PriceRunner er størst i forhold til hele “Sort Fredag”-konceptet. Region Nordjylland er omvendt den region med færrest indbyggere i Danmark, hvilket også afspejles i trafikken på PriceRunner i forhold til Black Friday.

Hvornår trender Black Friday?

Men det mest interessante er måske snarere, hvornår Black Friday, der i år falder fredag 24. november, begynder at trende herhjemme? Det kan man blandt andet få en indikation af via værktøjet Google Trends, som indsamler data baseret på Google-søgninger.

Her kan man eksempelvis se interessen for “black friday“, som søgemaskinen har registeret de seneste 90 dage:

Kurven er opadgående. Og årets største shoppingdag synes da efterhånden også inden for rækkevidde. Lige nu er der da under 10 fredage til den populære tilbudsfredag 😉

På vores dedikerede Black Friday side har vi i øvrigt samlet en række gode råd, der kan hjælpe dig i din jagt efter døgnets mange tilbud. De råd – og meget mere – finder du her.

Kommentarer