Tilbud og service

Godt eller dårligt tilbud? Sådan får du et hurtigt fingerpeg

Black Friday

Lad dig ikke forblænde af procenterne. Fokuser på prisen her og nu. Og kast et blik på produktets prisudvikling. Her får du nogle tips, så du er klar til Black Friday og nemt kan skelne mellem et godt og knap så godt Black Friday tilbud.

Når torsdag bliver til fredag 24/11, kniber det pludseligt med lyset for landets butikker og adskillige butikker går i sort! For så er det Black Friday, hvor butikkerne er klar med nedsatte varer og udsalgspriser i 24 timer.

Du har nok allerede noteret dig nogle produkter, du vil købe i den anledning, og du har måske et par butikker i kikkerten, som du overvejer at shoppe hos. Men hvordan ved du egentlig, om du ser på et godt eller knap så godt Black Friday tilbud?

Nu er du jo på en prissammenligningstjeneste, og derfor vil vi hurtigt sige:

#1 Sammenlign før du handler. Brug et par sekunder på at holde Black Friday-prisen op mod konkurrenternes priser.

#2 Tjek prisen over tid, altså produktets prisudvikling. Det kan nemlig give dig en fornemmelse af varens generelle prisniveau – sådan som det grafisk udtrykkes her med tre produkters prisudvikling:

Black Friday

Sådan har priser det med at gå. Grafik: PriceRunner

Sådanne grafer kan du finde i mere eller mindre alle produktkategorier her på PriceRunner, og det er altså et af de værktøjer, der hurtigt og nemt kan give dig et fingerpeg om, hvorvidt du har lagt et godt Black Friday tilbud eller et skidt tilbud i kurven.

Lad os da lige gennemgå de måder, som priserne nu kan arte sig.

#1 – Prisen går en vej: Nedad

Black Friday tilbud

Grafik: PriceRunner

En klassisk prisudvikling for især smartphones, hovedsageligt Android-modeller, men prisudviklingen kan også findes i andre produktkategorier. Her går prisen én vej: Nedad.

Ser du et produkt med sådan en prisudvikling, bør Black Friday prisen altså være lavere end den senest registrerede pris på grafen, hvis du skal gøre et godt Black Friday køb. Gerne en stor og attraktiv rabat. For produktet fortsætter med al sandsynlighed sin tendens: Det bliver billigere.

#2 – Op og ned, op og ned

Black Friday tilbud

Grafik: PriceRunner

Så er der de produkter, hvor prisen konstant har det med at gå op og ned. Op og ned. Og der er umiddelbart ikke et mønster. Produktet kan hvert øjeblik stige eller falde i pris.

Ser du et produkt med sådan en prisudvikling, ja, så er det ganske enkelt et spørgsmål om at slå til, hvis produktet har en pris, der er lavere, end den laveste pris, der i de seneste uger er registreret for produktet. Finder du ikke sådan en Black Friday pris, kan du nok forvente, at produktet snart falder i pris.

Pssst … i sådanne tilfælde kan det være en god idé at aktivere en prisalarm for produktet. Så får du besked, når produktet er faldet til den pris, du nu foretrækker 😉

#3 – Jokeren: Er der mon et prisfald i vente?

Black Friday tilbud

Grafik: PriceRunner

Prisen har længe ligget på samme niveau. Den rykker sig stort set ikke ud af flækken. Og det kan give to scenarier: Enten holder produktet sin stabile kurs. Eller også har du snart udsigt til et prisfald, der kan gøre produktet ekstra attraktivt at købe.

Finder du et produkt med sådan en prisudvikling, må du afgøre, om Black Friday tilbuddet er tilstrækkeligt godt – eller om det skal være endnu billigere, før du slår til. Produkter med sådan en prisudvikling, er jo en joker, så lyt til din mavefornemmelse.

Black Friday på PriceRunner

De 10 ting hitter på danskernes Black Friday-liste i år. Grafik: PriceRunner

Husk også dette til Black Friday

Du er allerede nået langt i dine forberedelser til Black Friday, hvis du har en fornemmelse af, hvad prisen for et specifikt produkt typisk ligger på. Du er også nået langt, hvis du kender dit budget til Black Friday og også har lavet en liste med de produkter, du ønsker at købe.

Men det kan også være værd at huske:

– Procenterne er ikke hele sandheden: Det er nemt at lade sig lokke af de store procentvise besparelser på eksempelvis 40 procent. Men det er ikke givet, at du gør et godt køb, hvis du ser på besparelsen i kroner og øre. Glem alt om butikkens før-priser og fokuser på den aktuelle pris og hold den op imod konkurrenternes.

– Er det et godt produkt? Har du en særlig produktkategori i tankerne – eller måske et specifikt produkt, du gerne vil være helt skarp på – kan du, mens du venter på Black Friday, med fordel læse test og anmeldelser.

Eksempelvis via testsitet Bedst-i-Test, der tester produkter over længere tid, og på den måde som produkterne er beregnet til at blive brugt.

– Hvordan er butikkens bytte-/returservice? Hos netbutikker er du garanteret 14 dages fortrydelsesret, men flere netbutikker tilbyder i november og december en udvidet bytte- eller returservice, så produktet kan byttes efter jul.

På PriceRunner har vi lavet en stor oversigt med butikkernes udvidede bytte-/returperioder, så du nemt kan få et overblik og tjekke, om du roligt kan købe årets julegaver hos den forhandler, du har i tankerne.

– Hvilke butikker har ellers Black Friday tilbud? Det kan du nemt få et overblik over på PriceRunner, hvor vi har mere end 500 butikker listet – med links direkte til butikkernes Black Friday tilbud.

Rigtig go’ fornøjelse med Black Friday 2017! 🙂

Kommentarer