Børn og familie

Tjekliste til køb af børnevenlige kostumer

Børnevenlige kostumer
Grafik: PriceRunner

Børn nyder at klæde sig ud til fastelavn og halloween, men hvordan sikrer man sig, at kostumet ikke er til fare for barnet? Se her, hvad du skal se efter for at købe de børnevenlige kostumer.

Prinsesser, superhelte og Disney-figurer er et sikkert hit, når det gælder udklædning og kostumer til børn.

Men inden du køber årets kostume til barnet, er der en række ting, du bør se efter, så du får købt et børnevenligt kostume, som barnet ikke risikerer at komme til skade i.

 Sammenlign priser på kostumer til børn via PriceRunner

Det minder Sikkerhedsstyrelsen forældre om med det, som styrelsen kalder for ‘nogle få opmærksomhedspunkter fra dig som forælder’.

Kostumer til børn

Modelfoto: Pixabay.com

Tips til de børnevenlige kostumer

Hvad skal du så være opmærksom på? Jo, blandt andet smådele som pailetter og perler, der nok er flotte på et kostume, men som omvendt også udgøre en kvælningsfare for barnet.

– Det er ikke kun smådele, forældre skal være opmærksomme på. Lange snore kan også udgøre en kvælningsfare.

– En god huskeregel er, at hvis en snor er lang nok til at nå rundt om dit barns hals, er den også lang nok til at kunne kvæle barnet, påpeger Hardy Balle, faglig konsulent i Sikkerhedsstyrelsen.

Og lad os så se nærmere på tjeklisten til de børnevenlige kostumer:

1 Gå efter CE-mærket legetøj og kostumer til dit barn: Med CE-mærket angiver producenten, at kostumet og legetøjet lever op til sundheds- og sikkerhedskravene i EU.

2 Fravælg kostumer med lange snore: Kostumer med lange snore kan udgøre en kvælningsfare, hvis snoren er lang nok til at nå rundt om barnets hals.

De lange snore ses blandt andet ved kapper, der er bundet med snor omkring halsen. Her er kapper med velcro at foretrække.

3 Sidder smådelene godt fast? Små dele som pailetter, knapper og perler fra kostume kan risikere at ende i et barns mund.

Brug eventuelt Sikkerhedsstyrelsens legetøjstester (som det her ses i videoen), der svarer til en barnehals, for at tjekke om eventuelle smådele er farlige for 0- til 3-årige børn.

4 Er tilbehøret solidt? Hvad er en pirat uden sit piratsværd og en cowboy uden sin pistol? Tjek, om tilbehøret indeholder smådele, der kan falde af, når barnet lege med det – og se også, om tilbehøret til kostumet nu slår hårdt.

5 Se efter aldersmærkning og advarsler: Har kostumet eller legetøjet påtrykt aldersmærkningen 0-3 år eller nogle øvrige advarselsmærkninger, bør du respektere mærkningen af hensyn til barnets sikkerhed.

– Go’ fornøjelse med jagten efter de børnevenlige kostumer! Og husk, du kan altid sammenligne priser og finde forhandlere af kostumer til børn her via PriceRunner 

Kilde: Sikkerhedsstyrelsen

Kommentarer