Overspringshandlinger kender vi alle til. Der findes dog små programmer, eller extensions, til Google Chrome-browseren, der kan få produktiviteten i vejret.

Google Chrome er blot en af de mange browsere, der findes derude – og den er præcis lige så god til at finde overspringshandlinger, som det er tilfældet med alle de andre browsere.

Hvad, du måske ikke vidste, var, at der findes små programmer – såkaldte extensions – til Google Chrome, der kan hjælpe dig med at få gjort tingene færdige og få din produktivitet skudt i vejret.

De mange Google Chrome extensions finder du naturligt nok i Googles webshop, og eksemplerne herunder er kun et lille udpluk af de mange udvidelser, der findes til browseren.

Google MacBook

Foto: Pixabay.com/StockSnap

StayFocusd

Den første Google Chrome extension, som vi skal kigge på, hedder StayFocusd.

Programmet er præcis, hvad det giver sig ud for at være, nemlig noget, der sørger for at holde dig fokuseret på dit arbejde. Det gør udvidelsen ved at holde styr på, hvor længe du kan være på givne hjemmesider, eksempelvis Facebook, i løbet af arbejdsdagen.

StayFocusd Google Chrome

StayFocusd sørger for, at du holder fokus i løbet af arbejdsdagen. Screenshot.

I programmet kan du indstille flere ting, så helt uden for indflydelse er du altså ikke, når programmet sørger for at holde dig i ørerne.

Du kan blandt andet:

Vælge tidsrum, for eksempel fra 9:00 til 15:30, hvor programmet skal monitorere dit webforbrug.
Indstille tidsrum, hvor du “må” browse ikke-arbejdsrelaterede sider, for eksempel Facebook, Twitter og lignende.

Vælger du eksempelvis at hoppe forbi Facebook i et ikke-tilladt tidsrum, vil programmet som udgangspunkt ikke kunne vise siden.

StayFocusd kan også bruges til at føre statistik over, hvor mange timer du i løbet af en dag har brugt på givne hjemmesider, så du har det at holde dig selv i ørerne med.

FORDELE:

Kan overvåge dit forbrug.
Kan sætte grænser for dit forbrug.
Stor mulighed for konfigurering.

ULEMPER:

Skal have tilladelse til at læse browserhistorik.
Let at omgå blokeringer (= incognito-mode).
En smule besværligt at opsætte.


Pushbullet

Hvis du arbejder ved en computer til daglig, og du er træt af at skulle hive telefonen op, hver gang du skal skrive en SMS, er Pushbullet vejen frem.

Denne lille Google Chrome extension installeres på såvel din telefon (vi har afprøvet med Android-styresystemet) og i din Google Chrome-browser.

Pushbullet for Google Chrome

Med Pushbullet kan du blandt andet sende SMS’er fra Google Chrome. (Screenshot)

Pushbullet er, når det først er opsat, meget nemt at bruge. Du klikker blot på ikonet i øverste højre hjørne, vælger din telefon og går i gang med at skrive.

Man skal dog være opmærksom på, at trykker man på Enter-tasten med intentionen om at skifte linje, sender Pushbullet beskeden. Her skal man huske at trykke på Shift+Enter.

Men når først Pushbullet er kommet ind under huden, er det en udvidelse, der er svær at undvære!

FORDELE:

Hurtig SMS-skrivning.
 Kan videresende notifikationer til PC.
 Mulighed for flere telefoner i én udvidelse.

ULEMPER:

Skal have tilladelse til at læse beskeder.
Kan kræve tilvænning at bruge.
 Maksimalt 100 SMS’er/måned i gratis version.


LastPass

Her på PriceRunner har vi før omtalt LastPass, men programmet fortjener endnu en omtale.

Vi ved alle, at det rent sikkerhedsmæssigt er en god idé at have forskellige passwords til forskellige hjemmesider. Udfordringen kommer for alvor, når man så skal huske alle de forskellige kodeord.

LastPass Password Manager

LastPass husker på dine koder, så du er fri for det. (Screenshot)

Her kommer LastPass ind i billedet.

Du henter LastPass som Google Chrome extension, laver en konto, og herefter kan du, hver gang du logger ind på en side, bede LastPass om at gemme koden for dig.


Læs også: Sådan optimerer du din sikkerhed på nettet


Koderne lagres i en såkaldt “vault”, eller sikkerhedsboks om man vil, som er beskyttet af et kodeord, som du selv vælger. Derfor skal du med LastPass kun huske på ét kodeord frem for adskillige. Dem sørger LastPass for at huske for dig.

FORDELE:

 Kun ét kodeord skal huskes.
Mulighed for 2-faktor sikkerhed og meget andet.
Kan gemme hundredevis af kodeord.

ULEMPER:

Alle æg samles i én kurv, så at sige.
Kan fejle i autoudfyldelse af passwords.
Ens vault bliver hurtig uoverskuelig.

Tre små smarte udvidelser

IP Domain Flag

IP Domain Flag har den smarte funktion, at den via et flag i adresselinjen viser, hvor den hjemmeside, man er på, kommer fra.

Værktøjet er genialt til at undgå hjemmesider, der prøver at snyde dig. En dansk hjemmeside, der handler med danske designmøbler, vil nok ikke have en hjemmeside, der rent fysisk er placeret i eksempelvis Hongkong.

Derfor er IP Domain Flag et fantastisk værktøj, der kan hjælpe dig med at gennemskue lumske hjemmesider.

 PDF Merge

De fleste af os kender det. Vi modtager et elektronisk brev i PDF-format, der skal udskrives og underskrives. Men hvad så, når man skal sende det igen?

Der er det smart at kunne samle sider i ét PDF-dokument. Adobe Acrobat kan gøre det, men det kan PDF Merge også – og til en brøkdel af prisen! PDF Merge er nemlig ganske gratis.

 QR Code Generator

En QR-kode er en lille grafisk kode, der kan indeholde alt lige fra links over lyd til billeder.

Netop deling af internetlinks er QR Code Generators force. Programmet kan med ét klik omdanne adressen på den hjemmeside, du er inde på, til en QR-kode, du let kan dele med dine venner.

Det er da alt andet lige meget nemmere end at skulle indtaste hele adressen.

Kommentarer