Autoudstyr og både

Det rigtige udstyr til bilferie

bilferie
Foto: Freeimages.com/ Vivek Chugh

Ligger bilferien lige om hjørnet, kan det godt betale sig at gå i gang med forberedelserne. Har du styr på forsikringer, gps og underholdning til ungerne?

Køl af med solgardiner

Rigtig mange danskere sætter i den nærmeste fremtid kursen sydpå, blandt andet fordi vi vil ned til varmen. Men er der varmt ved poolen eller på stranden, er der det også i din bil. Det kan derfor godt betale sig at beskytte sig selv lidt mod varmen i kabinen.

Mens du kører, kan det blandt andet gøres ved at købe solgardiner til sideruderne. De kan fås ganske billigt og sættes på med sugekopper, og de forhindrer, at den skarpe sommersol steger passagererne.

Bilferie solgardiner

Hello Kitty Solgardiner. (PR-foto)

Er du på udkig efter en ny bil, er der flere modeller, som tilbyder solgardiner som ekstraudstyr. Det installeres som et rullegardin, der både kan være oppe og nede. Med sådan nogle slipper du for Hello Kitty, men til gængæld skal du af med flere penge.

Beskyt frontruden i solen

Også når bilen er parkeret, kan det betale sig at tænke på solbeskyttelse. En bil, der holder stille i solen, bliver i løbet af meget kort tid varm som en bageovn.

Bilferie Frontrudedækken

Frontrudedækken FDM. (PR-foto)

En kølig bil får du nok aldrig sydpå, med mindre du har mulighed for at parkere i en garage, men du kan slippe for noget af varmen ved konsekvent at bruge forrudedækken, når du parkerer. Det kan i øvrigt også bruges til at forhindre is og sne på forruden om vinteren.

Kolde drikke i sommervarmen

Og nu vi taler om varme biler, så husk, at det er fantastisk at have kolde drikkevarer ved hånden, mens man kører. Det kan du for eksempel få med sådan et her minikøleskab, som kan tilsluttes cigarettænderen.

Bilferie Mobicool køleboks

Mobicool Køleboks. (PR-foto)

Det er akkurat stort nok til lidt kolde drikke og måske også en madpakke. Så slipper du for maden på tankstationerne. Eller du kan bruge køleboksen til at supplere med snacks som frisk frugt, der er skåret ud på forhånd.

Hvis du har børnene med  på bagsædet, er det godt med noget at tygge på, men slik kan godt give lige lovlig meget energi til de små kroppe, som skal sidde stille i mange timer. Prøv i stedet med vandmelon og gulerødder, som kan holdes dejlig kølige i boksen.

Bilferie

Foto: Freeimages.com/Tito Tarantula

Det er også godt med forsyninger ved hånden, hvis man pludselig sidder fast i en kø på motorvejen. Boksen kan bruges som armlæn, hvis du placerer dem mellem de to passagersæder, og har oven i købet en kopholder foran.

bilferie

Foto: Freeimages.com/Dave Gostisha

Underholdning på turen

Har du børn, ved du også, at de kan være lidt af en udfordring i så mange timer, som det er nødvendigt at tilbringe i bilen for at nå destinationen sydpå. Det gør dog en stor forskel, om børnene er underholdt undervejs, og her er en ipad virkelig en gave.

Så kan ungerne spille spil eller se film, som er downloadet på forhånd. Med denne holder kan ipaden placeres bag på nakkestøtten, så barnet ikke skal sidde med den i hånden og være nødt til at sidde med bøjet nakke. Husk høretelefoner, så du ikke behøver at følge med i deres film undervejs.

Bilferie holder til ipad

Holder til iPad. (PR-foto)

Bryder du dig ikke om, at ungerne skal sidde klistret til en skærm i så mange timer, er det en god idé at forberede sig med forskellige lege hjemmefra. Det kan være gættelege som ”I spy with my little eye”,  ”gæt en sang” eller lignende. Det er også sjovt at finde på små historier, hvor alle ord skal have det samme begyndelsesbogstav ala ”Modige Martin maler mange morsomme malerier”.

bilferie legeplads

Foto: Freeimages.com/Palmer W. Cook

Husk også, at et lidt længere ophold på en god legeplads undervejs er guld værd. Her kan ungerne komme af med noget af det opsparede krudt og måske lægge grunden til, at de tager sig en lur undervejs. Her kan det ikke betale sig at stresse over, hvor langt der er igen. Tiden på legepladsen kan være virkelig godt givet ud.

Er bilforsikringen i orden

Det er ærgerligt at strande et sted sydpå, fordi bilen pludselig strejker. Det kan du undgå ved at sikre dig, at din kaskoforsikring er med i Rødt Kort-ordningen. Det giver dig nemlig ret til SOS International assistance i Europa og omfatter blandt andet udlejningsbil og hjemtransport af køretøj.

sos.eu kan du se præcis, hvad og hvor Rødt Kort-ordningen dækker.

Bilferie

Foto: Freepik.com/Papp-Kuster Adám

Kontrollér også, om du skal have Grønt Kort med dig på turen. Det er kun nødvendigt, hvis du skal køre uden for EU og EØS-landene (Norge, Schweiz, Kroatien, Andorra og Island). Kortet er bevis på, at din bil er ansvarsforsikret.

GPS

En bilferie er bare sjovere, når man ikke skal kæmpe alt for meget med at finde rundt, og derfor skal man selvfølgelig have en gps med på turen. Har du en i forvejen, så kontrollér om det eller de lande, du planlægger at køre igennem, er med, samt om det er nødvendigt at opdatere kortene.

bilferie

Foto: Freepik.com/Kristian Stokholm

Du kan også bare vælge at bruge din smartphone. Politiken testede sidste år appen Scout, som er gratis og har mange kort, der ifølge testen ikke er omfattet af TomTom GO 6100, en ny model fra 2015. Ved at købe de kort, som du har brug for på Scout og downloade dem på telefonen, behøver du ikke være online, når du skal bruge dem.

Er du mere til de traditionelle gps’er kan du på PriceRunner sammenligne priser på mange forskellige modeller. Der er adskillige modeller af både TomTom og Garmin, der har fået rigtig gode anmeldelser af brugerne.

Kommentarer