Autoudstyr og både

Elektronisk p-skive – En fantastisk idé

Elektronisk P-skive
Foto: Kim Nielsen

Har du fået en parkeringsbøde, fordi du har glemt at stille parkeringsskiven? Så ved du, hvor ærgerligt det føles. Løsningen kan være en elektronisk p-skive.

De elektroniske parkeringsskiver er blevet utroligt populære gennem de sidste par år.

Sådanne p-skiver gør da også livet i bilen meget lettere, når man ikke længere skal huske at stille parkeringsskiven. Selv de af os, der tænker, at dét husker vi da altid, kan risikere at glemme det engang i mellem – og så er det jo dér, at fælden klapper.

Her er det værd at huske, at en elektronisk parkeringsskive koster omtrent det samme som én parkeringsbøde. Den elektroniske p-skive kan også være en fremragende gaveidé til personen, der har alt (undtagen en elektronisk parkeringsskive).

Sådan fungerer p-skiven

En elektronisk p-skive fungerer ved, at en intern føler kan ’mærke’, når bilen holder stille. Efter kort tid låser den tiden, som således viser, hvornår bilen er parkeret. Elektroniske parkeringsskiver er ret lette at installere, da du blot skal sørge for, at der er batterier i (hvis den kræver dette), og at den er monteret korrekt.

Her fremhæver vi noget af det, du bør være opmærksom på:

1Montering af p-skiven

Du monterer p-skiven ved at fjerne beskyttelsesfilmen fra klæbepuderne på fronten, og så presser du den ellers mod indersiden af forruden i et par sekunder.

Husk at rengøre forruden inden montering, gerne med isopropylalcohol eller acetone, så sidder den bedre. Det kan desuden anbefales, at montere den elektroniske p-skive, når rudens temperatur er over 15 grader. Er det koldt udenfor, så kør en tur og varm bilen op, inden du monterer din nye parkeringsskive.

2Placering af p-skiven

En fastmonteret p-skive skal være placeret i nederste højre hjørne af forruden.

Har du derimod en løs p-skive, skal den placeres umiddelbart inden for forruden – altså ikke nødvendigvis i højre side af forruden. Din p-skive skal dog altid være synlig udefra.

Elektronisk P-skive

Monteres i nederste højre hjørne. (PR-foto)

3Kun én synlig p-skive

Det er ikke tilladt at have mere end én synlig p-skive i bilen, og det er en forseelse i sig selv at have to skiver.

Husk derfor at fjerne den gamle p-skive, inden du monterer en ny. Det samme gælder, hvis du for eksempel løber tør for batteri i den elektroniske, og i farten tænker på at benytte en ’gammeldags’ som en midlertidig løsning. Den går altså ikke. Kun én synlig p-skive, og du bør derfor fjerne den elektroniske p-skive helt eller dække den til.

4Tjek p-skiven inden brug

En elektronisk p-skive er et hjælpeværktøj, men den fratager dig ikke ansvaret for, at skiven er stillet korrekt.

Sørg derfor for at sikre, at uret er stillet, og du har aktiveret en eventuel parkeringsfunktion, når du bruger den første gang. Du skal også ændre tiden, hvis du er kørt til udlandet og parkerer i tidsbegrænsede p-zoner dér. Tjek vejledningen for p-skiven, da de fungerer forskelligt.


De sidste nye modeller

Fordelene er mange, men én af ulemperne ved de elektroniske p-skiver er, at de på et tidspunkt løber tør for strøm, og så risikerer man jo igen at få p-bøder.

Dét har nogle af producenterne dog forsøgt at finde løsninger på – her er et par af de nyeste elektroniske p-skiver, der er kommet på markedet.

Park Life fra Needit

Park Life Parkeringsskive

Park Life fra Needit. (PR-foto)

Producenten Needit har solgt masser af modellen ‘Park One’, og i efteråret kom producenten så på banen med en ny model, der efter sigende kan holde batteri i 10 år!

Den elektroniske p-skive “Park Life” er udstyret med et forseglet lithium-batteri og strømbesparende komponenter, der således betyder temmelig lang levetid, uden at batteriet skal skiftes.

Den danske designer John Sebastian står bag designet, der med sit stilrene og enkle design formentlig er noget, som de fleste gerne vil vise frem i forruden.

Sammenlign priser på Park Life via PriceRunner

Park Solar fra Samatech

Samatech P-skive

Park Solar fra Samatech. (PR-foto)

Det måtte jo komme, og her er den. P-skiven, der kører på solcelleenergi – det vil sige, ingen batteriskift overhovedet. Solcellerne er endda flot integreret i selve designet af fronten, uden at de rigtigt kan ses. Det er genialt, dét der!

Solcelleteknikken betyder dog også, at Park Solar fra danske Samatech er tykkere end sine batteridrevne forgængere, henholdsvis Park One og ParkOne Exclusive.

Tjek priser på Park Solar via PriceRunner

JJ Electronic Parking Disc II

Parkeringsskive Jacob Jensen

Jacob Jensen Electronic Parking Disc II. (PR-foto)

Denne elektroniske p-skive fra danske Jacob Jensen Design bruger batterier og løber således tør på et tidspunkt. Men Electronic Parking Disc II er til gengæld udstyret med en LED-lampe på bagsiden, der blinker rødt, når det er ved at være tid til at skifte batterier.

P-skiven er designet af den legendariske, nu desværre afdøde, danske designer Jacob Jensen, der både designede Margretheskålen og en stor del af Bang & Olufsens design i 80’erne og 90’erne.

Han har givet p-skiven et tidløst og elegant design, der passer til de flestes smag.

Tjek priser på Jacob Jensen Electronic Parking Disc II

Kommentarer