PriceRunner http://www.pricerunner.dk Artikler og nyheder om alt Mon, 17 Sep 2018 12:48:40 +0000 da-DK hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.8 De små sladrehanke Saphe og ooono advarer mod fartkontrol http://www.pricerunner.dk/artikler/saphe-ooono-populaere-fartkontrolalarmer/ Tue, 19 Dec 2017 09:54:36 +0000 http://www.pricerunner.dk/artikler/?p=38528 Du har muligvis allerede set dem i reklamer på tv eller i din færden rundt på diverse hjemmesider og sociale medier. De små gadgets til bilen, Saphe og ooono, der advarer dig mod politiets fotovogne og fartkontroller.

Motivationen for at undgå fartbøder er da umiddelbart også nem at forholde sig til, selvom man hurtigt kan indvende, at der i forvejen sidder et glimrende værn mod fartbøder i bilen; speedometeret.

Ikke desto mindre slår de to populære trafikalarmer Saphe og ooono sig op på at give lyd fra sig, når politiets fotovogne og fartkontroller er inden for rækkevidde.

– “Danmark er plastret til med brugere, som bruger apps til at indberette fartkontroller, og min oplevelse er, at mange danskere efterspørger et produkt, der er nemt og simpelt at bruge,” siger Christian Walther Øyrabø, der står bag trafikalarmen ooono.

Trafikalarmerne Saphe og ooono

De to trafikalarmer: ooono til venstre og Saphe til højre. (PR-fotos)

Populære gadgets til bilen

Mange danske bilister har allerede betalt de omkring 450 kroner, som en Saphe og ooono koster, for at blive advaret mod politiets fotovogne.

Således rundede Saphe (udtales som det engelske ord ‘safe’) i oktober 200.000 solgte enheder, og der er ikke længe til, at næste milepæl kan fejres: 300.000 solgte produkter. Den første Saphe røg i handlen i december for to år siden, og siden sommer har salget taget fart. “Det er gået helt vildt stærkt”, som producenten selv siger.

– “Saphe er altid med dig, når du kører af sted i bilen, og alle de brugere, jeg taler med, siger, at de er blevet mere bevidste om deres fart. Hver eneste gang, du får et bip, bliver du bevidst om din hastighed,” siger civilingeniør Freddy Sørensen, der har udviklet trafikalarmen Saphe.

(Artiklen fortsætter under videoen. Video: YouTube/Saphe IVS)

Salget af det konkurrerende produkt, ooono, blev skudt i gang den 4. september og foreløbig er der solgt 30.000 enheder.

– “Det har været vigtigt for os at lave et no-nonsens produkt. Altså et produkt med kun en knap og intet andet. Én knap til at indrapportere fartkontroller, og det gode er, at du ikke skal tage telefonen frem under kørsel for at indberette en fotovogns placering. Det er det, vi ser som det vigtigste for bilisterne,” forklarer Christian Walther Øyrabø fra ooono.

Ooono trafikalarm advarer mod politiets fartkontroller og fotovogne

Her ses ooono monteret i forruden. (PR-foto)

Bip og blink sætter fokus på fart

Konkret fungerer det sådan, at hvis en bruger af Saphe eller ooono passerer en fotovogn, så kan bilisten trykke på en knap og indberette fotovognens placering, så andre brugere i nærheden får nys om fartkontrollen.

Omkring 30 sekunder før du nærmer dig fotovognen, bipper og blinker trafikalarmen, så du er advaret mod fartkontrollen og har tid til at aflæse din hastighed og eventuelt bremse ned.

Enheden klistres blot fast på forruden, og når du triller af sted i bilen, mærker produktet bilens vibrationer og aktiverer fartkontrol-alarmen. Du skal blot sikre dig, at du har slået Bluetooth til, så enheden kan kommunikere med din smartphone via en app.

(Artiklen fortsætter under videoen. Video: YouTube/ooono trafikalarm)

Både Freddy Sørensen fra Saphe og Christian Walther Øyrabø fra ooono mener, at de løbende advarsler mod politiets fartkontroller skærper bilisternes fokus på egen hastighed.

– “Når vi kører bil, så sidder mange af os i vores egne tanker, og bippet minder folk om deres hastighed og at overholde fartgrænserne – uanset om de kører for stærkt eller ej. Det drejer sig om denne ekstra opmærksomhed, og det minder Saphe med sit bip om,” forklarer Freddy Sørensen.

Blandt andet bipper og blinker trafikalarmerne også, selvom du ikke kører i samme side som fartkontrollen.

– “Der er nogle, der er skeptiske omkring det moralske i et produkt som det her. For modarbejder man ikke politiet? I virkeligheden har politiet været ude at sige, at det er fint, hvis disse devices og apps kan få folk til at sætte farten ned,” siger Christian Walther Øyrabø.

Politiet på vejen med fartkontrol

Foto: Rådet for Sikker Trafik

Bedre alternativer på markedet

Hos Rådet for Sikker Trafik har man da også lagt mærke til trafikalarmerne, der advarer mod fartkontroller, og umiddelbart hilses sådanne værktøjer velkomment – hvis blot de tjener det grundlæggende formål at sænke hastigheden og ikke alene er et værktøj til at snige sig udenom politiets fartkontroller.

– “Det er lovlige produkter, men man kan være lidt betænkelig ved dem. Begynder man for eksempel at have stor tillid til sådanne apparater, kan man begynde at køre efter dem,” siger Jesper Sølund, dokumentationschef hos Rådet for Sikker Trafik, og peger på, at nogle bilister kan tænkes kun at sænke hastigheden på den strækning, hvor advarslen kommer i stedet for generelt at holde sig til de gældende fartgrænser.

– “Og så er der et element af, at man skal lede efter fotovognen, da man med disse produkter jo ikke nøjagtigt kan se, hvor kontrollen er. Det kan distrahere, og det leder til et andet aspekt: Kør bil, når du kør bil”.

Rådet for Sikker Trafik minder om at sænke farten

Foto: Rådet for Sikker Trafik

Jesper Sølund fra Rådet for Sikker Trafik bemærker, at danskerne generelt har et sundt og godt forhold til trafiksikkerhed, og at bilisterne herhjemme de senere år er blevet bedre til at acceptere hastighedsgrænserne og forstå, at farten er en væsentlig faktor i forhold til ulykker og hvor alvorlige de bliver.

– “Vores generelle anbefaling er, at man investerer i en GPS, der kan indstilles, så den løbende advarer dig, hvis du overskrider fartbegrænsningerne. Det, synes vi, er en langt mere konstruktiv måde, der minder dig om at sætte farten ned,” siger Jesper Sølund.

Saphe trafikalarm advarer mod politiets fartkontroller og fotovogne

Her ses Saphe monteret i forruden. (PR-foto)

Ikke kun fart – også fokus på trafiksikkerhed

Mens fartkontrol-alarmen ooono har én knap til indrapportering af fartkontroller, er der to knapper på Saphe. En blå med henblik på fotovogne, og en rød knap, som kan bruges til at informere andre bilister om en ulykke, en genstand på vejen eller andre farer i trafikken.

Altså en form for alarmfunktion direkte indbygget i Saphe.

Men tror du ikke, at bilisterne køber et produkt som jeres alene med det formål at undgå fartbøder?

– “Du kan simpelthen ikke gå ud og sælge trafiksikkerhed. Fartbøder er top of mind hos forbrugerne, og folk bruger penge på, hvordan de undgår fartbøder. Så selvom trafiksikkerhed vægter tungt, er det ikke dét, der får folk til at købe en trafikalarm,” påpeger Freddy Sørensen.

Saphe trafikalarm advarer mod politiets fartkontroller og fotovogne

Saphe blinker blåt, hvis der er en fartkontrol forude – og rødt ved eventuelle farer og advarsler i trafikken. (PR-foto)

Netop alarmfunktionen er dog virksomhedens hovedfokus fremadrettet, fortæller han, og så er trafikalarmerne i øvrigt ikke en undskyldning for at køre for stærkt, minder producenterne om.

– “Man skal selvfølgelig stadig køre ordentligt i trafikken, og så skal man huske på, at det ligeså godt kan være dig, der passerer fartkontrollen først, som det kan være en anden,” bemærker Christian Walther Øyrabø fra ooono.

Ooono trafikalarm advarer mod politiets fartkontroller og fotovogne

(PR-foto)

Stort netværk af årvågne bilister

Med købet af enten Saphe eller ooono indgår man i et større netværk, hvor bilister hjælper hinanden til at indberette fartkontrollernes placering. Altså er begge produkter afhængige af brugernes input, og det stiller krav til produktets bagvedliggende software.

– “Der er masser af falske alarmer hver dag, men de filtreres automatisk fra i vores system. For eksempel skal et bestemt antal personer uafhængigt af hinanden oprette en fartkontrol eller ulykke, før alarmen bliver sendt videre til brugerne,” siger Freddy Sørensen.

Med et brugerdrevet netværk er det i øvrigt vigtigt at have en tilstrækkelig stor database med brugere, fortæller producenterne, så der kommer nok registreringer i løbet af døgnet. Derfor tager både Saphe og ooono afsæt i to populære fartkontrol-apps.

Ifølge Freddy Sørensen er der omkring 300.000 bilister om dagen, der kører med Saphe eller har app’en Fartkontrol.nu aktiveret, som Saphe i øvrigt ejer og deler database med. Ooono deler database med app’en Trafik Alarm, og flere end 100.000 bilister bruger hver måned en af de to tjenester, oplyser Christian Walther Øyrabø.

Dermed er begge tjenester dækkende i hele landet, noterer producenterne.

Trafikalarmerne Saphe og ooono er i øvrigt blevet markedsført som det helt store gavehit af en række butikker i årets julehandel, og du kan naturligvis sammenligne priser og finde forhandlere af trafikalarmerne via PriceRunner:

Se forhandlere af Saphe
Se forhandlere af ooono


Saphe er kompatibel med Android 4.3 og iOS 8.0 eller nyere, mens ooono er kompatibel med Android 4.4 og iOS 9.3 eller nyere.

Du kan finde mere information om trafikalarmen Saphe her og ooono her.

]]>
Trafikalarmer-Saphe-og-ooono (PR-fotos) Ooono-Trafikalarm-3 Her ses ooono monteret i forruden. (PR-foto) Fartkontrol-Raadet-for-Sikker-Trafik Foto: Rådet for Sikker Trafik Saenk-farten-Raadet-for-Sikker-Trafik Foto: Rådet for Sikker Trafik Saphe-Trafikalarm-4 Her ses Saphe monteret i forruden. (PR-foto) Saphe-Trafikalarm-4 Saphe lyser i øvrigt blot, hvis der er en fartkontrol forude - og rødt ved eventuelle fare og advarsler i trafikken. (PR-foto) ooono_and_blurryphone_dark_2100x1276px (PR-foto)
Sent ude med julegaverne? Her er din deadline for årets julegavekøb http://www.pricerunner.dk/artikler/sidste-bestillingsdato-julegaver-2017/ Wed, 13 Dec 2017 23:14:50 +0000 http://www.pricerunner.dk/artikler/?p=36341 Julen er højsæson for hygge, men december kan også føles stressende i takt med at dagene til juleaften bliver færre og færre.

For pludselig er juleaften lige rundt om hjørnet, og du mangler stadig at få julegaverne i hus. Måske er det kun et par gaver, der mangler at blive købt … eller måske dem alle? 😉

Tager du hul på julegaveræset online, har du måske allerede tænkt lidt over, hvornår du senest skal sætte dig ned og bestille gaverne, så du er sikker på levering inden juleaften?

Butikker: Sidste frist for køb er…

Her på siden giver vi dig det store overblik over sidste frist for bestilling af årets julegaver, sådan som butikkerne skriver på deres hjemmesider, så du kan være sikker på, at din pakke når frem inden jul og altså kan blive lagt under juletræet.

Konkret har vi gennemgået mere end 600 webshops, og vi har p.t. fundet 183 butikker, der melder en generel deadline for julegavekøb ud, så du er garanteret levering inden juleaften.

En stor del af butikkerne oplyser altså ingen sidste bestillingsdato, du kan forholde dig til her i julehandlen. I stedet for anbefaler butikkerne, at du kaster et blik på lagerstatussen og den forventede levering for hvert enkelt produkt.

Rigtig go’ juleshopping! 

Er du i tvivl om butikkernes muligheder for levering inden jul, så kontakt netbutikken, inden du gennemfører dit køb. Vær også opmærksom på, at leveringstiden kan ændre sig, hvis du køber flere varer med forskellig leveringstid.

Sidste frist for bestilling af julegaver hos Elgiganten til julen 2017

20. DEC KL. 15:00

Sidste frist for bestilling af julegaver hos POWER til julen 2017

19. DEC KL. 09:59

Sidste frist for bestilling af julegaver hos CDON til julen 2017

18. DEC KL. 23:59

Sidste frist for bestilling af julegaver hos Skousen til julen 2017

21. DEC KL. 16:00
A

AllBuy, 21. dec
Alstrøm, 21. dec
Amager Isenkram, 20. dec kl. 14
AndPants, 21. dec kl. 16
AndSneaks, 22. dec kl. 16
Anodyne, 20. dec kl. 15
Apple, 20. dec kl. 15
Apuls, 21. dec
Arnold Busck, 18. dec
ASOS, 19. dec kl. 14
AV-Connection, 21. dec
avXperten, 21. dec

B

Babyshower, 20. dec
BabyToys, 21. dec kl. 13
Batterilageret, 21. dec
Batterinet, 21. dec
B.J.Trading, 19. dec kl. 12
BedreSignal, 21. dec kl. 15
Bergs, 20. dec kl. 13
Bestseller, 19. dec
Bikester, 19. dec kl. 14
BilligParfume, 21. dec kl. 12
Blue Tomato, 18. dec
bObles, 20. dec kl. 12
Bodyman, 20. dec kl. 12
B&J Better Golf, 21. dec kl. 17
Boozt, 21. dec kl. 9
BOXdeLUX, 21. dec kl. 12
BOX Quiz, 20. dec
Bubbleroom, 19. dec kl. 22
BygMax, 20. dec kl. 10
Børnebiksen, 19. dec

C

Caliroots, 18. dec kl. 16
Campz, 20. dec kl. 12
CareOfCarl, 20. dec kl. 15
CDON, 18. dec kl. 23:59
Change, 15. dec
Clickgolf.co.uk, 18. dec
CompletVVS, 19. dec
Connox, 18. dec kl. 15
CoolPriser, 22. dec
Coolshop, 21. dec kl. 17
CoolStuff, 21. dec kl. 13
Coop.dk, 21. dec
Cykelexperten, 20. dec
Cykelpartner, 21. dec
Cykelshoppen, 19. dec

D

Dansk Outlet, 18. dec
DAVIDSENshop, 21. dec kl. 12
Deichmann, 21. dec kl. 15
Designlite, 21. dec
DesignMe, 21. dec kl. 12
Din Tøjmand, 19. dec
Disney Store, 17. dec
Dustinhome, 19. dec

E

eChemist.co.uk, 14. dec
Effektlageret, 22. dec
e-home, 22. dec kl. 14
Elgiganten, 20. dec kl. 15
Ellos, 20. dec
Eva Solo, 21. dec kl. 10
Eventyrsport, 21. dec kl. 15
Evermart, 22. dec

F

FDM Netbutik, 21. dec
Foto/C, 20. dec

G

Gaveideer, 19. dec
Geekunit, 20. dec kl. 16
GoldenTime, 21. dec
GolfOnline.co.uk, 18. dec
GrowingFeet, 21. dec kl. 12
Gucca, 20. dec kl. 12

H

HappyGames, 21. dec kl. 14
HiFifreaks, 20. dec
hjem.dk, 21. dec kl. 15
H&M, 19. dec
Homegoal, 20. dec
Home-tex, 21. dec kl. 15
HvidevareShoppen, 21. dec kl. 12
Hw-homeware, 20. dec kl. 12
Hyggeonkel, 20. dec kl. 15

I

IDEmøbler, 17. dec kl. 16
ILVA, 17. dec kl. 16
Imerco, 21. dec
inCover, 22. dec kl. 16
Intersport, 20. dec kl. 12
Inspiration, 20. dec

J

Jack & Jones, 19. dec
Jollyroom, 19. dec
Junkyard, 17. dec
Justcool, 21. dec kl. 13
Jysk, 18. dec (store pakker) & 20. dec (mindre pakker)

K

Kähler Design, 19. dec
Kaufmann, 21. dec kl. 14
Keller Sports, 18. dec kl. 15
KitchenTime, 20. dec kl. 10
Kitchen4Kids, 21. dec kl. 12
Kitedanmark, 21. dec kl. 23
Komplett, 19. dec kl. 12
KopK, 17. dec
Kun Det Bedste, 15. dec
KøbDyner, 21. dec kl. 12

L

LampeExperten, 20. dec
LampeGuru, 21. dec
Lampemesteren, 20. dec kl. 14
Le Creuset, 19. dec
Legebutikken, 19. dec kl. 12
Legehimlen, 20. dec
Legen.dk, 21. dec kl. 12
Lirum Larum Leg, 20. dec kl. 14
Lykke by Lykke, 20. dec

M

Made4men, 22. dec kl. 15
Magasin, 20. dec
M and M Direct, 18. dec kl. 13
Matas, 20. dec kl. 18
Muubs, 19. dec

N

Nameit, 19. dec
Necesario, 19. dec kl. 12
Nelly, 19. dec
Neye, 21. dec kl. 12
NiceBuy, 22. dec kl. 14
Nicehair, 20. dec kl. 12
Nike, 20. dec
Njal Foto, 20. dec
Nordisk Spil, 20. dec kl. 15
Nupa, 19. dec
Nyform, 21. dec kl. 14

O

Only, 19. dec
Outnorth, 18. dec kl. 12

P

Parfume-Klik, 18. dec kl. 17
Pieces, 19. dec
P. Lindberg Maskinforretning, 18. dec kl. 11
PostMeBeauty, 21. dec kl. 15.30
PostMeDental, 21. dec kl. 15
PostMeShave, 21. dec kl. 15
Power, 19. dec kl. 09:59
Pricestar, 21. dec
Pulsure, 20. dec

Q

QNTS, 21. dec kl. 14
qUINT, 21. dec kl. 14

R

REN velvære, 18. dec
Riders Deluxe, 21. dec kl. 13.30
Rito, 21. dec
Rosemunde, 20. dec
Royal Copenhagen, 18. dec
Royal Design, 16. dec

S

SACKit, 20. dec kl. 12
Salling, 15. dec kl. 18
Scandinavian Design Center, 18. dec
SejLeg, 21. dec kl. 18
Shopping4net, 18. dec
Sinful, 20. dec kl. 21
Sinnerup, 18. dec
SkatePro, 21. dec kl. 20:30
Skiftselv, 21. dec
Skisport, 21. dec kl. 18
SkiWear4U, 21. dec kl. 18
Skoringen, 20. dec kl. 12
Sovedyret, 19. dec kl. 12
Spartoo, 21. dec kl. 12
SpejderSport, 20. dec kl. 12
SportActives, 20. dec
Sport24, 21. dec kl. 12
Sport247, 21. dec kl. 14
Stelton, 19. dec
Stoevsugerposen, 21. dec kl. 13
Stormagasinet, 21. dec kl. 15
Stylepit, 19. dec kl. 21
Superlove, 21. dec
Surfdome.com, 20. dec kl. 17

T

Tekstilladen, 21. dec kl. 12
TrendyLiving, 21. dec kl. 14
Tweeks Cycles, 19. dec
Tøjeksperten, 21. dec kl. 12

V

Vero Moda, 19. dec
VildMedVin, 21. dec kl. 14

W

Watery, 21. dec kl. 15.40
WhiteAway, 21. dec kl. 16

X

XXL, 19. dec kl. 12

Z

Zalando, 18. dec kl. 16

#

Østjysk Våbenhandel, 18. dec kl. 10
5Pointz.co.uk, 18. dec kl. 15
10-4, 19. dec kl. 12
24hshop, 17. dec kl. 14

 

– Glædelig jul! 


Sidste frist for julegavekøb er fundet via butikkernes hjemmesider den 12. og 13. december 2017, og oversigten er resultatet af en manuel gennemgang af mere end 600 webshops. 15/12 er der føjet 47 nye butikker til oversigten.

Vi tager forbehold for ændringer, siden datoerne blev noteret.

]]>
Sidste frist for bestilling af julegaver hos Elgiganten til julen 2017 Sidste frist for bestilling af julegaver hos POWER til julen 2017 Sidste frist for bestilling af julegaver hos CDON til julen 2017 Sidste frist for bestilling af julegaver hos Skousen til julen 2017
Månedens spiludgivelser: Se alle de nye spil for december 2017 http://www.pricerunner.dk/artikler/spiludgivelser-nye-spil-december-2017/ Mon, 04 Dec 2017 13:18:17 +0000 http://www.pricerunner.dk/artikler/?p=38291 Året lakker mod enden, men det er ikke helt slut endnu. Slet ikke for spilproducenterne, der er klar til at runde året af med en række nye spændende spil til de populære platforme!

På PriceRunner har vi de seneste måneder kastet et blik på, hvilke nye spil der lander i handlen, og december 2017 er naturligvis ingen undtagelse for sådan et overblik.

Tryk her og se hele listen med månedens spiludgivelser: December 2017

Der er en række godter og nye spil i vente for gamerne i december 2017, kan vi godt afsløre! Lad os tage et kig på et par af månedens spiludgivelser:

Resident Evil 7: biohazard – Gold Edition

Horror-spillet ‘Resident Evil 7: biohazard’ har høstet stor ros for sit gameplay og sine mange gys, og netop dét er ‘Resident Evil 7: biohazard – Gold Edition‘ klar til at fortsætte her i december 2017.

For i Gold Edition-udgaven fortsætter spillet, hvor hovedspillet sluttede – med en masse tilføjelsesindhold, naturligvis. Det er jo en Gold Edition.

Glæd dig til at opleve to nye gameplays i form af ‘End of Zoe’ og ‘Not a Hero’, hvor du står over nye fjender og skal udforske nye sumpfyldte områder, som ikke ses i hovedspillet. Og så må du naturligvis forberede dig på et gys eller to 😉

Lanceringsdato: 12. december 2017
Platform: PS4 / Xbox One / PC


Xenoblade Chronicles 2

Med Nintendo Switch har den japanske producent i den grad lavet et hit af en konsol, og spillekonsollen har længe været blandt de mest populære produkter på PriceRunner.

Og med det nye spil ‘Xenoblade Chronicles 2‘ rundes året og rækken af spændende spiltitler til Nintendo Switch af med bravur!

I Xenoblade Chronicles 2 indtager du rollen som som karakterne Rex og Pyra, der søger det mystiske land kendt som Elysium – det ultimative paradis for menneskeheden. En søgen, der selvsagt byder på udfordringer og kampe undervejs mod målet.

Lanceringsdato: 1. december 2017
Platform: Nintendo Switch


Dead Rising 4: Frank’s Big Package

Frank West. En almindelig fyr, der befinder sig i ekstraordinære situationer. Her i ‘Dead Rising 4: Frank’s Big Package‘, hvor byen Willamette, Colorado, midt under de årlige festligheder rammes af et mystisk udbrud, der spredes over området og den omkringliggende by.

Fotojournalisten Frank arbejder på at afdække sandheden bag udbruddet og afsløre dem, der står bag! Det nye spil ‘Frank’s Big Package’ byder desuden på ekstra bonus-indhold og spændende gameplays, der kan downloades.

Lanceringsdato: 5. december 2017
Platform: PS4


Hele listen: Nye spil december 2017

December 2017 byder naturligvis på flere nye spil, end dem vi har zoomet ind på ovenfor. Blandt andet lander PlayerUnknown’s Battlegrounds nu på Xbox One, ligesom der er et par nye Virtual Reality-spiltitler som Doom VFR og Fallout 4 VR, man kan more sig med i december.

Trykker du på spillets titel eller en af platformene i listen nedenfor, kan du nemt se hvilke butikker, der sælger spillet, ligesom du kan tjekke priser på månedens spiludgivelser.

 TitelPlatform(e)Udgivelse
Doom VFRPS VR / HTC Vive1. december
Xenoblade Chronicles 2Nintendo Switch1. december
Seven: The Days Long GonePC (Steam)1. december
The Walking Dead: The Telltale Series CollectionPS4 / Xbox One5. december
Dead Rising 4: Frank's Big PackagePS45. december
Steep: Road to the OlympicsPS4 / Xbox One / PC5. december
Getting Over It with Bennett FoddyPC & Mac (Steam)6. december
Reigns: Her MajestyPC & Mac (Steam)7. december
SpellForce 3PC (Steam)7. december
Hello, NeighborXbox One / PC8. december
PlayerUnknown's BattlegroundsXbox One12. december
Fallout 4 VRHTC Vive12. december
Resident Evil 7: biohazard - Gold EditionPS4 / Xbox One / PC12. december
Okami HDPS4 / Xbox One / PC12. december
Orch StarHTC Vive / Oculus Rift14. december
Digimon Story: Cyber Sleuth - Hacker’s MemoryPS4 / PS Vita14. december
Finding ParadisePC & Mac (Steam)14. december
Mario Party: The Top 100Nintendo 3DS22. december

Pssst … husk: Du kan altid finde forhandlere og sammenligne priser på spil via PriceRunner 😉


Kilder: The Internet Game Database, spilproducenternes websites samt spildata fra butikker listet på PriceRunner.dk.

]]>
Tekken-7_Nye-spil-juni-2017 Tekken-7_Nye-spil-juni-2017 Tekken-7_Nye-spil-juni-2017 Tekken-7_Nye-spil-juni-2017 Tekken-7_Nye-spil-juni-2017 Tekken-7_Nye-spil-juni-2017 Tekken-7_Nye-spil-juni-2017 Tekken-7_Nye-spil-juni-2017 Tekken-7_Nye-spil-juni-2017 Tekken-7_Nye-spil-juni-2017 Tekken-7_Nye-spil-juni-2017 Tekken-7_Nye-spil-juni-2017 Tekken-7_Nye-spil-juni-2017 Tekken-7_Nye-spil-juni-2017 Tekken-7_Nye-spil-juni-2017 Tekken-7_Nye-spil-juni-2017 Tekken-7_Nye-spil-juni-2017 Tekken-7_Nye-spil-juni-2017
Danmarks børn har talt: Her er vinderne af Orlaprisen 2017 http://www.pricerunner.dk/artikler/orlaprisen-2017-vindere-bogpris/ Mon, 04 Dec 2017 10:28:30 +0000 http://www.pricerunner.dk/artikler/?p=36270 Her er det børnene, der bestemmer. Og det er der næsten 50.000, der har gjort; altså bestemt vinderne af Orlaprisen 2017, der er de 7- til 12-årige børns helt egen litteraturpris.

Bøger om alt fra venskab og kærlighed, zombier, heste, teenagelivet, science fiction og det professionelle liv som YouTuber har kandideret til børnenes helt egen bogpris i år. Og alle børn i Danmark har haft mulighed for at komme med indspark til, hvilke børne- og ungdomsbøger, der skulle nomineres til Orlaprisen 2017.

Efterfølgende har børnene kunnet stemme på deres favoritter blandt de nominerede bøger. Og det er der så næsten 50.000 børn, der har gjort i den måned, som afstemningen var åben i efteråret.

Vi ser her nærmere på vinderne af årets Orlapris, og klikker du på bøgernes titler i teksten nedenfor, kan du nemt se, hvilke butikker, der forhandler de prisvindende bøger.

Ternet Ninja af Anders Matthesen kåret som 'Bedste Handling' ved Orlaprisen 2017

Ternet Ninja‘ af Anders Matthesen er kåret som ‘Bedste Handling’. (PR-foto)

Orlaprisen 2017 – Bedste handling

Teenageren Aske får i bogen ‘Ternet Ninja‘ en Ninja-dukke af den elskede og gode gamle Anders “Anden” Matthesen-karakter onkel Stewart, der har været en tur i Thailand. Ninja-dukken viser sig siden at være levende og have et indædt ønske om retfærdighed og hævn over dem, der tog livet af dens skaber …

Med ‘Ternet Ninja’ har Anders Matthesen i øvrigt sin debut som børnebogsforfatter, men det er jo ikke helt ukendt for komikeren sådan at kommunikere til børn.

Det har vi tidligere set med animationsfilmen ‘Terkel i Knibe’ i 2004, og i december 2018 finder en filmatisering af ‘Ternet Ninja’ så vej til landets biografer, og Anders Matthesen skriver, instruerer og lægger selv stemme til filmen.

Det er i øvrigt Rasmus Meisler, der har kreeret bogens illustrationer.

Find forhandlere af ‘Ternet Ninja‘.

Se de andre nominerede i kategorien
2100 – Generation 2.0 af Benni Bødker.
Spektrum #2: Geminiderne af Nanna Foss.
Zombie-jæger – Den nye verden 1: Rådne soldater af Nicole Boyle Rødtnes.
Ravnenes hvisken af Malene Sølvsten.


Bedste bog, man bliver klog af ved Orlaprisen 2017

Sådan blev jeg Rasmus Brohave‘ er kåret som ‘Bedste bog, man bliver klog af’. (PR-foto)

Orlaprisen 2017 – Bedste bog, man bliver klog af

Han har mere end 230.000 abonnenter på YouTube, har passeret de 280.000 følgere på Instagram, og så blev han kåret som ‘Årets YouTuber’ ved prisuddelingen Guldtuben 2016, der hylder de unges mediefavoritter. Ved dette års award-show fik han prisen “Årets Vlogger”.

Livet som professionel YouTuber har 19-årige Rasmus Brohave skrevet en bog om. ‘Sådan blev jeg Rasmus Brohave‘ er titlen, og bogen har Rasmus Brohave fået Orlaprisen 2017 for i kategorien ‘Bedste bog, man bliver klog af’.

I bogen sætter den populære vlogger blandt andet ord på sin barndom på Fyn og hverdagen som YouTuber, ligesom han giver gode råd til at lave YouTube-videoer og vælge det rette gear og udstyr.

Find forhandlere af ‘Sådan blev jeg Rasmus Brohave‘.

Se de andre nominerede i kategorien
Steffi & Saphir: Hestene på Ponygården 4 af Ina Bruhn.
Hjertestorm af Annette Herzog, Rasmus Bregnhøi og Katrine Clante.
Hvad er månen lavet af? af Lars Henrik Aagaard.
Alt om at være pige (Når alle andre end mig har fået det) af Camilla Wandahl.


Orlaprisen 2017 og Bedste Tegning

Gamerz 5, Gamer 4ever‘ kåret som ‘Bedste tegning’. (PR-foto)

Orlaprisen 2017 – Bedste tegning

I bogen ‘Gamerz 5, Gamer 4ever‘ følger du klanen De Ukendte, der udgøres af Timmo, Croxx, Princess, Ludo og Wizard, og de kæmper alle for at vinde computerspilturneringen Galaxy, som de fem GAMERZ nu er nået til.

Det er dog ikke kun turneringens modstandere, der er udfordringen for De Ukendte. Interne magtkampe, irriterende forældre og sågar dårlige internetforbindelser vanskeliggør vejen mod sejren for de fem Gamerz. Spørgsmålet er: Vil det lykkedes dem at vinde turneringen?

Bogen har fået Orlaprisen 2017 for ‘Bedste tegning’, og det er Jan Solheim, der står bag illustrationerne. Forfatteren til bogen er Kasper Hoff.

Find forhandlere af ‘Gamerz 5 – Gamer 4ever‘.

Se de andre nominerede i kategorien
Hjertestorm af Annette Herzog, Rasmus Bregnhøi og Katrine Clante.
Skovpigen Skærv af Kim Leine og Peter Bay Alexandersen.
Zenobia af Morten Dürr og Lars Horneman.
 Ternet Ninja af Anders Matthesen og Rasmus Meisler.


Orlaprisen 2017 og 'Bedste Karakter'.

K for Klara 11: Er vi venner?‘ er kåret som ‘Bedste karakter’. (PR-foto)

Orlaprisen 2017 – Bedste karakter

Venskab, skole og det at blive ældre. Det er temaerne i den populære bogserie ‘K for Klara‘, der handler om Klara og hendes veninder, og bog nummer 11 i serien ‘K for Klara 11: Er vi venner?‘ har fået Orlaprisen 2017 i kategorien ‘Bedste karakter’.

Alle bøgerne i serien, som Line Kyed Knudsen er forfatter til, kan læses uafhængigt af hinanden, og bog nummer 11 handler især om venskab og kærlighed. For der starter en ny dreng i Klaras klasse. Niklas hedder han, og Klara føler sig sikker på, at hun er lidt forelsket i ham.

Og da han vil tale med hende på tomandshånd, bliver det hele pludseligt meget alvorligt …

Find forhandlere af ‘K for Klara 11: Er vi venner?‘.

Se de andre nominerede i kategorien
Iqbal Farooq i Indien af Manu Sareen.
Pigen fra havet 1 – Ravmedaljonen af Bodil El Jørgensen.
Den faldne engel af Kenneth Bøgh Andersen.
Ravnenes hvisken af Malene Sølvsten.


Orlaprisen 2017 og 'Bedste indlevelse'

‘Ravnenes hvisken‘ er kåret som ‘Bedste indlevelse’. (PR-foto)

Orlaprisen 2017 – Bedste indlevelse

Bedste handling. Bedste bog, man bliver klog af. Bedste tegning. Bedste karakter. Og så er der endnu en kategori, som børnene selv kunne bestemme; ‘Bedste indlevelse’.

For hvilke andre kategorier fortjente at blive hædret? Orlaprisen 2017 i kategorien ‘Bedste indlevelse’ gik til Malene Sølvsten for fantasyromanen ‘Ravnenes hvisken’.

Det er første bind i en trilogi, som handler om nordisk mytologi, hvor en række grusomme mord viser sig at hænge sammen med en gammel profeti om verdens undergang. Andet bind i serien, ‘Ravnenes hvisken 2‘, udkom i år, og tredje bind udkommer i 2018.

Find forhandlere af ‘Ravnenes hvisken‘.


Orlaprisen 2017

Grafik: DR

Orlaprisen og de tidligere vindere

Orlaprisen er litteraturprisen for børnebøger, og prisens navn er hentet fra Ole Lund Kirkegaards populære børnebog ‘Orla Frøsnapper‘ og refererer til bogens bølle med samme navn. Det er altså ene og alene børnenes litteraturpris.

De seneste år er der kun blevet uddelt en Orlapris til én forfatter. Men i år er det anderledes, da der er fundet fem Orla-prismodtagere.

– ”Det er fem vidt forskellige bøger, der har fået en pris, og der er ingen tvivl om, at vi ved at have fem kategorier i år, bedre har kunnet vise bredden i børnelitteraturen. Det var sværere før, og den mest solgte og populære bog skulle nok blive opdaget alligevel,” siger Tonny Christensen fra DR Ultra, som er DRs ansvarlige for afviklingen af Orlaprisen, til DR.dk.

Her kan du i øvrigt se de tidligere vindere af Orlaprisen …

 Vinder af Orlaprisen 2016: Karmaboy – Kometen og den onde numsekløe‘ af Jacob Riising.

Vinder af Orlaprisen 2015:Fletninger‘ af Marie Wivel og Laura Arnesen.

Vinder af Orlaprisen 2014: Vitello gør en god gerning‘ af Kim Fupz Aakeson og Niels Bo Bojesen.

Du kan læse mere om Orlaprisen 2017 via DR’s hjemmeside, og så kan du naturligvis sammenligne priser på bøger og finde nye bøger til samlingen via PriceRunner.dk.

]]>
Orlaprisen-2017_Ternet-Ninja-Bedste-Handling 'Ternet Ninja' af Anders Matthesen er kåret som 'Bedste Handling'. Orlaprisen-2017_Saadan-blev-jeg-Rasmus-Brohave-Bedste-bog-man-bliver-klog-af 'Sådan blev jeg Rasmus Brohave' er kåret som 'Bedste bog, man bliver klog af'. Orlaprisen-2017_Gamerz-5-Gamer-4ever-Bedste-tegning 'Gamerz 5, Gamer 4ever' kåret som 'Bedste tegning'. (PR-foto) Orlaprisen-2017_K-for-Klara-11-Er-Vi-Venner-Bedste-karakter 'K for Klara 11: Er vi venner?' er kåret som 'Bedste karakter'. (PR-foto) Orlaprisen-2017_Ravnenes-hvisken-Bedste-indlevelse 'Ravnenes hvisken' er kåret som 'Bedste indlevelse'. (PR-foto) Orlaprisen-2017-banner Grafik: DR
7 LEGO ‘must haves’ til julen 2017 – hvis LEGO har ordet http://www.pricerunner.dk/artikler/lego-julegaver-gaveideer-jul-2017/ Fri, 01 Dec 2017 12:29:51 +0000 http://www.pricerunner.dk/artikler/?p=38171 De ikoniske legoklodser er garant for timevis af kreativ leg og byggeri, og så er de klodsede fornøjelser desuden et sikkert hit under juletræet. Det afspejler søgningerne hvert år i legetøjs-kategorien her på PriceRunner, hvor LEGO og de adskillige byggesæt hitter.

Men hvilke LEGO-sæt bør man særligt have i tankerne, når årets julegaver skal købes? Det forsøger LEGO hvert år at give svar på, når de med listen ‘årets julegavehit’ giver inspiration til årets julegaver til børn og barnlige sjæle.

Blandt årets LEGO ‘must haves’ julegaver er blandt andet populære figurer som Lynet McQueen og BB-8 fra Star Wars, ligesom LEGO Friends og en avanceret LEGO Technic racerbil også har fundet vej til LEGO’s liste.

– Lad os da se nærmere på årets julegavehit ifølge LEGO! 


Fart over feltet med LEGO Technic

LEGO gaveidé til julen 2017

LEGO Technic RC Tracked Racer 42065. (PR-foto)

LEGO Technic udmærker sig ved sine detaljerede og realistiske modeller, der byder på mange funktioner og er ganske oplagt til de store modelbyggere.

Et bud fra LEGO er her LEGO Technic RC Tracked racerbilen. Brug fjernbetjeningen til at styre racerbilen over forhindringer, drej og sving frem og tilbage og acellerer i hastighed. LEGO Technic racerbilen kan desuden omdannes til en RC Off-Road Truck – sådan som du kan se i videoen.

Alder: 9-16 år.
Antal dele: 370.
Find butikker og se dagspris for: LEGO Technic RC Tracked Racer 42065.


LEGO Friends tager på vinterresort

LEGO julegaveidé til julen 2017

LEGO Friends Vinterresort-skilift 41324. (PR-foto)

LEGO Friends er en hyggelig serie, som LEGO har målrettet piger, og serien handler om de fem veninder Oliva, Andrea, Mia, Emma og Stephanie, som bor i byen Heartlake City. Her oplever de en masse spændende ting og sager – og i 2017 er de på vinterresort med skilift.

Her er der restaurant på bjergtoppen med tærte og kakao, og der kan suses ned ad bakken på ski eller snowboard. Og ganske tæt på findes den søde bjørneunge, der har sin egen bakke, der kan kælkes nedad.

Alder: 8-12 år.
Antal dele: 585.
Find butikker og se dagspris her: LEGO Friends Vinterresort-skilift 41324.


Den perfekte gave til Star Wars-fans

LEGO gaveidé til julen 2017

LEGO Star Wars BB-8 75187. (PR-foto)

Drej hjulet på siden for at dreje det roterende hoved, og drej igen for at åbne lågen og udløse “svejsebrænderen”.

LEGO Star Wars BB-8 er den oplagte gave til alle Star Wars fans. Den lille version af BB-8 fra den nye Star Wars-filmtrilogi er 25 centimer høj, og så har den sin egen udstillingsplade og et dekorativt faktaskilt.

LEGO gaveidé til julen 2017

LEGO Star Wars BB-8 med faktaskilt. (PR-foto)

LEGO Star Wars-modellen kan ikke rulle nogen vegne, men er et oplagt bud på en udstillingsmodel på ethvert værelse.

Alder: 10-16 år.
Antal dele: 1.106
Find butikker og se dagspris her: LEGO Star Wars BB-8 75187.


Kør Lynet McQueen på værksted

LEGO gaveidé til julen 2017

LEGO Juniors Smokey’s Garage 10743. (PR-foto)

Der er fart over feltet i Disney-Pixars film om Lynet McQueen og de andre biler, og det er også den historie, der afspejler sig i 2017-nyheden LEGO Juniors Smokey’s Garage.

For efter en hård træning med Junior Moon og Smokey ser det ud til, at Lynet McQueen har brug for nogle reparationer, så han kan vinde det næste løb!

Alder: 4-7 år.
Antal dele: 116.
Find butikker og se dagspris her: LEGO Juniors Smokey’s Garage 10743.


En LEGO-karussel for de mindste

LEGO gaveidé til julen 2017

LEGO duplo Familietivoli 10841. (PR-foto)

LEGO Duplo og seriens mange Duplo-figurer er det ideelle valg til de mindste – heriblandt 2017-nyheden LEGO Duplo Familietivoli, hvis tandhjulsfunktion børn bare vil elske at bruge. Karruselens top kan også drejes, og det sætter de fire heste i bevægelse.

Sættet indholder desuden en billetbod samt fire Duplo-figurer.

Alder: 2-5 år.
Antal dele: 61.
Find butikker og se dagspris her: LEGO duplo Familietivoli 10841.


Oplev dragen fra LEGO Ninjago-filmen

LEGO gaveidé til julen 2017

LEGO Ninjago Drage 70612. (PR-foto)

LEGO Ninjago er serien, der inviterer til spænding, når de seks ninjahelte og deres mester Sensie Wu skal beskytte Ninjago-verdenen mod den onde Lord Garmadon!

I efteråret havde LEGO Ninjago filmen premiere i landets biografer, og med LEGO i samme serie kan yndlingsscenerne fra filmen udspilles på gulvet i ethvert børneværelse. Så pop robotdragens skjulte jetmotorer ud, affyr de benmonterede knopskydere og tag kampen op mod Garmadon.

Alder: 8-14 år.
Antal dele: 544.
Find butikker og se dagspris her: LEGO The Ninjago Movie Den Grønne Ninjas Robotdrage 70612.


Tag ud i junglen med LEGO City

LEGO gaveidé til julen 2017

LEGO City Junglemobil-lab 60160. (PR-foto)

LEGO City-serien byder på alt fra politijagt i høj fart, brandslukning og spændende oplevelser, for i storbyen LEGO City sker der altid en masse interessante ting og sager. I 2017-nyheden LEGO City Junglemobil-lab sker de interessante ting dog uden for storbyen; i LEGO City junglen.

Tag af sted i det mobile junglelaboratorie og gør fantastiske fund i templet – men pas på krokodillen i vandet!

Alder: 7-12 år.
Antal dele: 426.
Find butikker og se dagspris her: LEGO City Junglemobil-lab 60160.

]]>
LEGO-julegaveideer-2017_LEGO-42065-1 LEGO-julegaveideer-2017_LEGO-41324-4 LEGO-julegaveideer-2017_LEGO-75187-3 LEGO Star Wars BB-9 75187. (PR-foto) LEGO-julegaveideer-2017_LEGO-75187-4 LEGO Star Wars BB-8 med faktaskilt. (PR-foto) LEGO-julegaveideer-2017_LEGO-10743-2 LEGO Juniors Smokey's garage 10743. (PR-foto) LEGO-julegaveideer-2017_LEGO-10841-2 LEGO DUPLO Familietivoli 10841. (PR-foto) LEGO-julegaveideer-2017_LEGO-70612-1 LEGO Ninjago Drage 70612. (PR-foto) LEGO-julegaveideer-2017_LEGO-60160-1 LEGO City Junglemobil-lab 60160. (PR-foto)
Status: Black Friday 2017 satte igen nye rekorder http://www.pricerunner.dk/artikler/black-friday-2017-nye-rekorder/ Fri, 01 Dec 2017 10:28:22 +0000 http://www.pricerunner.dk/artikler/?p=38054 Der er ikke noget at rafle om. Selvom der er mange holdninger til det amerikanske udsalgskoncept Black Friday, så er konceptet årets klart største enkeltstående handelsdag herhjemme. Dét blev slået fast i 2015, i 2016 og nu altså også til Black Friday 2017, hvor fredag 24. november satte nye rekorder.

– “Det gik vildt for sig – så enkelt kan jeg sige det. Black Friday blev ikke bare årets største handelsdag online; det er den største handelsdag, vi nogensinde har observeret herhjemme,” forklarer Henriette Høyer, talsperson for DIBS Payment Services, der er en del af Nets, i en pressemeddelelse.

Danskerne tog i den grad Dankortet i brug og handlede for mindst 2,117 milliarder kroner i løbet af fredagen, oplyser Dankort-udbyderen Nets. Det er en stigning på 5,8 procent i forhold til Black Friday 2016, som altså også satte ny rekord.

5 største dage målt på Dankortomsætning

1 24. november 2017 (Black Friday): 2,1 mia. kroner.

2 25. november 2016 (Black Friday): 2 mia. kroner.

3 27. november 2015 (Black Friday): 1,9 mia. kroner.

4 22. december 2014: 1,7 mia. kroner.

5 1. april 2015 (dagen før Skærtorsdags): 1,7 mia. kroner.

Kilde: NETS

Butikker satte nye rekorder

Det “sorte” udsalgskoncept har altså på ny cementeret sin titel som årets største shoppingdag, men Black Friday 2017 vil også huskes for, at netbutikkerne Bilka.dk og Føtex.dk blev lagt ned af hackere og altså gik i sort. Først fredag aften var begge hjemmesider online igen.

– “Vi er naturligvis meget ærgerlige over, at en masse kunder er gået forgæves på vores sider, og derfor har vi valgt at forlænge vores Black Friday-tilbud, så de på bilka.dk og føtex.dk fortsætter weekenden ud,” lød det fra Michael Ejby, Head of E-Commerce i Dansk Supermarked Group, i en pressemeddelelse.

Føtex.dk Black Friday 2017

Sådan så Føtex.dk ud under Black Friday 2017. (Skærmbillede)

Andre butikker havde dog en mere glædelig Black Friday, og allerede fredag morgen klokken 8 kunne Elgiganten meddele, at der var sat nye rekorder. Det skyldes blandt andet, at mere end 300.000 kunder havde været forbi Elgiganten.dk på det tidspunkt.

– “Vi har forberedt os i månedsvis, tredoblet serverkapaciteten og testet på livet løs, men sommetider så overgår virkeligheden fantasien (…). Det har været helt vildt, og det slår alt, hvad jeg har prøvet før,” lød det i en pressemeddelelse fra Peder Stedal, der er administrerende direktør i Elgiganten.

På grund af det store tryk henover midnat havnede nogle kunder i et virtuelt venteværelse hos Elgiganten.

Elgiganten Black Friday 2017

(Skærmbillede)

Også Boozt.com, der sælger tøj, sko og beauty-produkter, blev fredag 24. november datoen, der igen satte ny rekord.

– “Det er fjerde gange, vi slår vores omsætningsrekord siden Black Friday 2016. Det viser, at vi fortsat oplever en stor interesse fra kunder, som efterspørger overkommelige luksusprodukter skræddersyet til det nordiske marked,” sagde Hermann Haraldsson, administrerende direktør hos Boozt, i en pressemeddelelse.

Hos Jysk steg onlinesalget med mere end 50 procent, og det vækker naturligvis begejstring hos butikskæden.

– “Vi kan konstatere, at Black Friday stadig er enormt populær som startskud på julehandlen. Det væltede ind med ordrer, og i butikkerne var der fuld tryk på kasseapparaterne, især om fredagen, selvom vores tilbud gjaldt hele weekenden,” siger Niels Veien, Executive Vice President for Sales, Marketing & E-Business i JYSK, i en pressemeddelelse.

Black Friday

Grafik: PriceRunner

Drøn på prissammenligningerne

Også her på PriceRunner, der er Danmarks største prissammenligningstjeneste med mere end 1,6 millioner månedlige besøgende, var der drøn på under Black Friday.

Knap 560.000 danskere var i løbet af Black Friday-døgnet forbi PriceRunner for at sammenligne priser, før de puttede varen i kurven. Dermed var trafikken på PriceRunner i perioder mere end 10 gange højere end normalt, og det er ganske usædvanligt.

– ”Det var helt vildt og oversteg klart mine forventninger. Vi vidste at det ville blive stort, men at det blev så stort kommer virkelig bag på os. Butikkerne og forbrugerne har i den grad taget Black Friday til sig og gjort det til en kæmpe fest med store rabatter i både online butikker og i de fysiske butikker,” siger Martin Andersen, der er direktør for PriceRunner Denmark.

Særligt Black Friday tilbud på alskens elektronik var danskerne interesseret i, afslører søgningerne på PriceRunner, men rent faktisk var det kategorien legetøj, der var topscoreren under sort fredag i år.

– “Derfor tyder meget på, at der er mange, der brugte Black Friday til at købe julegaver til børnene,” tilføjer Martin Andersen.

Black Friday: De mest populære kategorier

#1 Legetøj
#2 Mobiltelefoner
#3 Høretelefoner
#4 TV
#5 Spillekonsoller
#6 Højttalere
#7 Køkkenudstyr
#8 Sko
#9 PlayStation 4 spil
#10 Aktivitetsmåler

Kilde: Søgninger på PriceRunner.dk i løbet af fredag 24. november 2017.

Her strømmede kunderne til

På PriceRunner har vi tradition for at liste hundredvis af butikker, der fejrer Black Friday, så forbrugerne nemt kan klikke ud til de butikkernes Black Friday tilbud. I år samlede vi links ud til 574 butikker, og blandt dem var det de store elektronikbutikker, som løb med trafikken netop denne fredag.

Således viser søgningerne på PriceRunner, at de fleste kunder strømmede til Elgiganten under Black Friday 2017 – sådan som det også var tilfældet forrige år. Power tager andenpladsen, nøjagtig som sidste år, mens tredjepladsen i år byder på en ny butik: ComputerSalg.

– “ComputerSalg hopper en plads op i forhold til 2016 og ind på Top3-listen. ComputerSalg er gennem hele året vokset kraftigt og sælger nu meget andet end computerudstyr,” siger Martin Andersen, der er direktør for PriceRunner Danmark.

Mens Black Friday 2017 er slut hos butikkerne, fortsætter travlheden hos landets pakkefirmaer, der skal levere de rekordmange pakker, der blev bestilt den sidste fredag i november. Og så går det hele løs igen næste år fredag 23. november 2018 😉

]]>
Foetex-Black-Friday-2017 Sådan så Føtex.dk ud under Black Friday 2017. (Skærmbillede) Elgiganten-Black-Friday-2017 (Skærmbillede) Black Friday-logo2 Grafik: PriceRunner
Danskerne har delt deres ønsker med os: Her er årets største juleønsker http://www.pricerunner.dk/artikler/jul-2017-mest-populaere-julegaver/ Fri, 01 Dec 2017 04:13:39 +0000 http://www.pricerunner.dk/artikler/?p=38065 Mænd ønsker sig penge, og kvinder ser helst, at der ligger gavekort under juletræet i år.

Sådan lyder den overordnede konklusion i PriceRunners traditionsrige juleundersøgelse, som vi for femte år har kørt blandt brugerne på PriceRunner her op til jul . I år har knap 3.600 brugere på PriceRunner i alderen 18 til 75 år delt deres juleønsker med os, og det er der kommet et par juleønskesedler ud af:

 Det ønsker kvinder sig til jul
 Her er top-juleønskerne hos mænd

Julegavelisterne afslører, at danskerne – i lighed med de sidste par år – mest af alt ønsker sig gavekort eller penge i julegave. En gave, der er nem at finde og ikke mindst simpel at pakke ind, og så betyder sådan en julegave naturligvis også, at gavemodtageren slipper udenom det store bytteræs i dagene efter jul.

Men tilhører du den gruppe, der mener, at kolde kontanter hører sig til fødselsdage og bestemt ikke juleaften, så indikerer juleundersøgelsen, at bløde pakker som tøj og sko også vil falde i god jord til jul.

Kast et nærmere blik på listerne nedenfor og se, hvilke produktkategorier der ellers hitter på danskernes juleønskesedler.


Det ønsker kvinder sig til jul

Får du en besked med juleønsker fra en kvinde, tyder meget på, at gavekort til shopping eller rejser figurerer på listen. Gavekortet er nemlig det mest populære ønske til julen 2017 blandt de godt 1.400 kvinder, der har deltaget i juleundersøgelsen.

… og derefter remses så juleønsker op som tøj, sko, smykker og parfume, ligesom en mobiltelefon da gerne må finde vej under juletræet. Lidt uden for top10 nævnes i øvrigt produktkategorier som køkkenudstyr og bøger som juleønsker, så det kan også være en oplagt julegaveidé?

Kvinders julegaveønsker (18 til 39 år)

#1 Gavekort til shopping
#2 Gavekort til rejser
#3 Tøj
#4 Penge
#5 Mobiltelefon
#6 Sko
#7 Smykker
#8 Gavekort til underholdning
#9 Møbler
#10 Parfume

Kvinders julegaveønsker (40 til 55 år)

#1 Gavekort til rejser
#2 Gavekort til shopping
#3 Smykker
#4 Tøj
#5 Gavekort til underholdning
#6 Penge
#7 Parfume
#8 Mobiltelefon
#9 Sko
#10 Brugskunst

 


Her er de største juleønsker hos mænd

Ser vi på de generelle juleønsker blandt mænd, står det klart, at årets julegaver meget gerne må byde på penge. Det er nemlig dét juleønske, der gentages absolut flest gange blandt de knap 2.200, der har deltaget i årets juleundersøgelse.

Indeholder julegaven værktøj, tøj og sko eller diverse tech-produkter, vil gaven formentlig også falde i god jord, da de sager også optræder øverst på juleønskesedlen, når man spørger mænd ind til, hvad de særligt ønsker sig til julen 2017.

Mænds julegaveønsker (18 til 39 år)

#1 Penge
#2 Mobiltelefon
#3 Gavekort til shopping
#4 Værktøj
#5 Tøj
#6 TV
#7 Udstyr til gaming
#8 Høretelefoner og højttalere
#9 Sko
#10 Gavekort til rejser

Mænds julegaveønsker (40 til 55 år)

#1 Mobiltelefon
#2 Penge
#3 Gavekort til rejser
#4 Tøj
#5 Gavekort til shopping
#6 TV
#7 Tablet
#8 Gavekort til underholdning
#9 Sko
#10 Bærbar PC

 


Spørgsmålet er dog blot, hvordan juleønsker som mobiltelefon og TV harmonerer med danskernes totale gavebudget, der ifølge årets juleundersøgelse synes at være på mellem 1.000 og 3.000 kroner samlet set. Men det er måske sådanne juleønsker, som gavehit nr. #1 skal hjælpe med at realisere? 😉

Via PriceRunner kan du naturligvis danne dig et overblik over de butikker, der forhandler netop de julegaver, du har noteret på din indkøbsliste, ligesom du ved at sammenligne priser kan finde årets julegavehit, der matcher netop dit december-budget.

– Go’ juleshopping og glædelig jul! 
Vh PriceRunner

]]>
Oversigt: Her er butikkernes julekalendere til julen 2017 http://www.pricerunner.dk/artikler/julekalender-2017-butikkers-julekalender/ Thu, 30 Nov 2017 12:29:39 +0000 http://www.pricerunner.dk/artikler/?p=38088 Nedtællingen til juleaften er godt i gang, for nu har vi jul igen, og butikkerne gør naturligvis deres for at hjælpe dig med at komme i den helt rette julestemning, så du får en happy X-mas!

Flere butikker disker således op med diverse julerier i form af julekalendere eller adventskonkurrencer, hvor du kan være heldig at score et (eller flere) af årets julegaveønsker. For det er jo ikke en rigtig jul uden julekalendere, vil nogle mene 😉

Så selvom Santa Claus is Coming to Town søndag 24. december, har du allerede nu mulighed for at indkassere en lang række spændende ting og sager ved at deltage i butikkernes julekonkurrencer.

Her på siden bestræber vi os på at give dig det store overblik over de butikker, der i år kører med julekalendere eller adventskonkurrencer. Ikonet ‘‘ illustrerer i øvrigt, at butikkens julerier sker via Facebook.

Mangler der en butik i oversigten? Giv endelig et praj via mail med link til julekalenderen – eller skriv en kommentar i bunden af siden 🙂

Elgiganten adventskalender

Adventskonkurrencer

Power ønskeseddel

Den store ønskeseddel

Proshop jul 2017

Julekalender

Coolshop jul 2017

Julekalender 

Føtex mobilspil

Det Store Mobilspil 

Wupti jul 2017

Adventskonkurrencer

Komplett jul 2017

Vind din ønskeliste

Jem&fix adventskonkurrencer

Adventskonkurrencer

Coop pakkekalender 2017

Julekalender

XL-Byg adventskonkurrencer

Adventskonkurrencer

Salgsbutikken jul 2017

Julekalender

DAVIDSENshop adventskonkurrencer

Adventskonkurrencer

Conrad Elektronik jul 2017

Julekalender

Silvan julelyskonkurrence 2017

Julelys-konkurrence

De3bedste jul 2017

Julekalender

El-Salg Adventskonkurrencer 2017

Adventskonkurrencer

Matas jul 2017

Julekalender

Euronics adventskonkurrencer

Adventskonkurrencer

VVS-Eksperten jul 2017

Julekalender

Jysk juleskrabespil 2017

Julekalender

Lomax jul 2017

Julekalender

ToysRUs jul 2017

Julekalender

KopK jul 2017

Adventskalender

B&O Play jul 2017

Julekalender

Saxo jul 2017

Julekalender

Eva Solo jul 2017

Julekalender

Gaveideer jul 2017

Julekalender

Salling ønskeliste

Vind din ønskeliste

Imerco julekalender

Julekalender

Inspiration adventskonkurrencer 2017

Adventskonkurrencer

Bog&Idé jul 2017

Julekalender

IDEmøbler jul 2017

Julekalender

Cocopanda jul 2017

Julekalender

Helm adventskonkurrencer

Adventskonkurrencer

Sinnerup adventskonkurrencer

Adventskonkurrencer

Kids-World adventskalender 2017

Adventskalender

GoldenTime adventskonkurrencer

Adventskonkurrencer

Webapoteket jul 2017

Julekalender

Fri BikeShop jul 2017

Julekalender

Weber jul 2017

Julekalender

MM Vision adventskalender 2017

Adventskalender

Bobles jul 2017

Julekalender

Stelton jul 2017

Julekalender

Legebyen.dk jul 2017

Julekalender

Skoringen jul 2017

Julekalender

Bauhaus adventskonkurrencer

Adventskonkurrencer

Rito.dk adventskonkurrencer

Adventskonkurrencer

Dioder-Online adventskonkurrencer

Adventskonkurrencer

LEDpaerer.dk adventskonkurrencer

Adventskonkurrencer

Carl Ras jul 2017

Julekalender

Dealhunter juleskrab 2017

Julekalender

Kop & Kande jul 2017

Julekalender

Sport24 jul 2017

Julekalender

SACKit jul 2017

Julekalender

Telmore jul 2017

Julekalender

Boxquiz jul 2017

Julekalender

… måske et enkelt juleønske eller to optræder blandt præmierne i årets julekalendere? 

24 tilbud frem mod juleaften

Mens nogle butikker kører med julekalendere og konkurrencer i anledning af hver advent, er der andre butikker, der kører med tilbuds-kalendere, hvor der bag hver låge gemmer sig et særligt tilbud på et specifikt produkt.

Deltager du i sådan en julekalender, så husk blot at sammenligne prisen, før du handler 😉

CDON jul 2017

Tilbuds-julekalender

vidaXL pakkekalender 2017

Tilbuds-julekalender

Sportmaster tilbudsjulekalender

Tilbuds-julekalender

Lekmer tilbudsjulekalender

Tilbuds-julekalender

CoolStuff tilbudsjulekalender

Tilbuds-julekalender

AllBuy tilbudsjulekalender

Tilbuds-julekalender
Rigtig Kaffe tilbudsjulekalender

Tilbuds-julekalender

Oversigten med butikkernes julekalendere 2017 opdateres løbende, og husk, at du via PriceRunner altid kan sammenligne priser og finde butikker, der sælger nogle af de ting og sager, der er noteret på årets juleønskesedler.

Glædelig jul – og go’ juleshopping!

]]>
Elgiganten adventskalender Power ønskeseddel Proshop jul 2017 Coolshop jul 2017 Føtex mobilspil Wupti jul 2017 Komplett jul 2017 Jem&fix adventskonkurrencer Coop pakkekalender 2017 XL-Byg adventskonkurrencer Salgsbutikken jul 2017 DAVIDSENshop adventskonkurrencer Conrad Elektronik jul 2017 Silvan julelyskonkurrence 2017 De3bedste jul 2017 El-Salg Adventskonkurrencer 2017 Matas jul 2017 Euronics adventskonkurrencer VVS-Eksperten jul 2017 Jysk juleskrabespil 2017 Lomax jul 2017 ToysRUs jul 2017 KopK jul 2017 B&O Play jul 2017 Saxo jul 2017 Eva Solo jul 2017 Gaveideer jul 2017 Salling ønskeliste Imerco julekalender Inspiration adventskonkurrencer 2017 Bog&Idé jul 2017 IDEmøbler jul 2017 Cocopanda jul 2017 Helm adventskonkurrencer Sinnerup adventskonkurrencer Kids-World adventskalender 2017 GoldenTime adventskonkurrencer Webapoteket jul 2017 Fri BikeShop jul 2017 Weber jul 2017 MM Vision adventskalender 2017 Bobles jul 2017 Stelton jul 2017 Legebyen.dk jul 2017 Skoringen jul 2017 Bauhaus adventskonkurrencer Rito.dk adventskonkurrencer Dioder-Online adventskonkurrencer LEDpaerer.dk adventskonkurrencer Carl Ras jul 2017 Dealhunter juleskrab 2017 Kop & Kande jul 2017 Sport24 jul 2017 SACKit jul 2017 Telmore jul 2017 Boxquiz jul 2017 CDON jul 2017 vidaXL pakkekalender 2017 Sportmaster tilbudsjulekalender Lekmer tilbudsjulekalender CoolStuff tilbudsjulekalender AllBuy tilbudsjulekalender Rigtig Kaffe tilbudsjulekalender
Lysterapi mod vinterdepression: Det skal du vide http://www.pricerunner.dk/artikler/lysterapi-vinterdepression-skal-du-vide/ Thu, 23 Nov 2017 07:47:26 +0000 http://www.pricerunner.dk/artikler/?p=37556 Efteråret er over os, og det betyder flere kuldegrader og færre lyse timer i døgnet. Men selvom vinterhalvåret er fyldt med hyggestunder som halloween, jul og skiferier, oplever flere, at humøret tager et dyk, når dagene bliver kortere.

Det fortæller læge og ph.d.-studerende ved Psykiatrisk Center København Helle Østergaard Madsen.

– “Cirka 10 procent af danskerne oplever en mærkbar forskel på humør og energiniveau om vinteren. Ud af dem udvikler måske halvdelen decideret vinterdepression,” siger hun.

Studier viser tydelig effekt

Depressioner, som opstår, når vejret bliver mørkere og koldere, er især kendt på den nordlige halvkugle, hvor hyppigheden af vinterdepression er størst langt mod nord.

Finder man i samråd med sin læge ud af, at man er én af dem, der lider af den såkaldte vinterdepression, kan der være hjælp at hente i lysterapi og lysterapilamper, lyder det fra Helle Østergaard Madsen.

– “Det er efterhånden velundersøgt, at terapi med lys har en rigtig god effekt mod vinterdepression, blandt andet fordi det øger mængden af serotonin i hjernen, som er et signalstof, som modvirker depression,” siger hun.

lysterapi_lampe

Husk altid at bruge lamper, der er godkendt til brug som lysterapi. Gå efter lamper med CE-mærket, da de er godkendt til formålet, og følg altid anvisninger på lampen. Foto: Philips

Foruden at have en direkte indvirkning på mængden af serotonin, kan lysterapi og lysterapilamper også hjælpe med at stabilisere døgnrytmen og forbedre søvnen, hvis det bruges på de rette tider af døgnet. Det vil sige cirka en halv times tid daglig, så tidligt på dagen som muligt og helst lige, når du er stået op.

Behandlingstiden afhænger af lampens styrke og hvor langt du sidder fra lampen. Lysterapi øger desuden energiniveauet og har kun få og milde bivirkninger, lyder det fra eksperten.

– “Blandt de mest udbredte bivirkninger ved lysterapi er hovedpine, øjenirritation, uro og kvalme, hvoraf de sidste to skyldes stigningen af signalstoffet serotonin i hjernen. Bivirkningerne er dog oftest milde og ophører hurtigt igen,” siger Helle Østergaard Madsen.

Nemt at integrere i hverdagen

Hos DepressionsForeningen er lysterapi ikke noget nyt fænomen. Selvom foreningen aldrig anbefaler konkrete behandlinger til deres medlemmer, oplever generalsekretær Kasper Tingkjær, at behandling med lysterapi og de særlige lamper kan være en stor hjælp for mange, der oplever symptomer på depression.

– “Vi har rigtig mange medlemmer, der benytter sig af terapilamper, og langt de fleste er glade for dem, selv om det er meget forskelligt, hvordan de oplever effekten af lamperne,” siger han.

Kasper Tingkjær peger på, at én af grundene til, at så mange har taget lysterapilamperne til sig, blandt andet er fordi, at lysterapilamper er nemme at bruge. Derudover kan de både anvendes alene eller som supplement til anden behandling.

– “Lysterapilamper i hjemmet er en god og fleksibel behandlingsform, som man kan integrere i sin hverdag, som det passer én. Mange af vores medlemmer bruger for eksempel lampen om morgenen, når de spiser morgenmad,” siger han.

(Artiklen fortsætter under videoen. YouTube/BeurerCompany)

Glem ikke lægen

Hvis du har mistanke om, at du har vinterdepression, bør du altid søge læge. Det gælder også inden, du køber en lysterapilampe og begynder at behandle symptomer selv. Det anbefaler Helle Østergaard Madsen.

Ifølge lægen er der nemlig en række ting, du skal være opmærksom på.

– “Først og fremmest skal man være sikker på, at det man har, er en vinterdepression. Hvis man er trist og træt og man føler, at det går ud over ens funktionsniveau, så skal man søge læge. Man bør heller ikke bruge en lysterapilampe uden at tale med sin læge først, hvis man har eller har haft en øjensygdom,” advarer hun.

Derudover anbefaler Helle Østergaard Madsen, at man – inden man starter behandling med lysterapi – overvejer, om man på nogen måde kan få mere naturligt dagslys i hverdagen. Det kunne for eksempel være ved at gå en tur i frokostpausen, rykke skrivebordet hen til vinduet eller en rejse sydpå i vintermånederne.

Er lysterapi og lysterapilamper aktuelt for dig, kan du via PriceRunner finde butikker, der sælger lysterapilamper, ligesom du kan sammenligne priser på populære lysterapilamper.

]]>
philips_wake-up_light Husk altid at bruge lamper, der er godkendt til brug som lysterapi. Gå efter CE-mærket, når du handler lysterapilamper, da de er godkendt til formålet. Følg altid anvisninger på lampen. Her ses Philips Wake-Up Light med indbygget vækkeur.
Vind ‘Game of Thrones: Sæson 7’ på Blu-ray eller DVD http://www.pricerunner.dk/artikler/vind-game-of-thrones-saeson-7/ Thu, 23 Nov 2017 06:30:12 +0000 http://www.pricerunner.dk/artikler/?p=38035 “Winter is coming”. Sådan lyder en ganske populær sætning fra megasuccessen Game of Thrones, og i syvende sæson af Game of Thrones er der for alvor noget om snakken. Så ændres mottoet til: Winter is here.

Danske fans og interesserede i hitserien kan fra 11. december opleve Game of Thrones: Sæson 7 på Blu-ray og DVD – fyldt med en masse eksklusivt ekstramateriale!

Både Blu-ray samt DVD-udgaverne af bokssættet indeholder aldrig-før-set ekstra materiale samt kommentarspor til samtlige episoder. Diskene vil også indholde to helt nye behind the scenes featuretter. Og nu kan du altså vinde den komplette syvende sæson! 🙂

Game of Thrones Sæson 7 konkurrence

(PR-foto)

Hvem vinder slaget?

Game of Thrones er garant for spænding og god underholdning, og syvende sæson af megasuccessen er ingen undtagelse! For mens gamle alliancer dør hen, ja, så opstår der nye.

Daenerys Targaryen har endelig sat kurs mod Westeros med hendes drager, hære og den nye Tyrion Lannister – ‘Hand of the Queen’. Jon Snow har fået titlen som konge af Norden efter hans succes i niende afsnit af sjette sæson, og i King’s Landing har Cersei Lannister fået sig en helt særlig trone.

Mens alliancerne bølger frem og tilbage, marcherer en hær af døde mænd mod Muren – en hær, der truer med at ende de syv kongedømmer for altid … 😮

Game of Thrones Sæson 7 konkurrence

(PR-foto)

Hitserien Game of Thrones er baseret på den populære bogserie “A Song of Ice and Fire” af George R.R. Martin, og serien har blandt andet vundet en Emmy for bedste drama i 2015 og 2016.

Game of Thrones: Sæson 7‘ udkommer på Blu-ray og DVD den 11. december 2017.

Vi har fundet 1 Blu-ray vinder og 1 DVD vinder. Tillykke!

  • Anders Krag, København S
  • Jeanette Ilm, Greve

]]>
GameofThrones-Season7-Konkurrence3 (PR-foto) GameofThrones-Season7-Konkurrence2 (PR-foto)