PriceRunner http://www.pricerunner.dk Artikler og nyheder om alt Thu, 23 Nov 2017 09:27:38 +0000 da-DK hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.8.3 Lysterapi mod vinterdepression: Det skal du vide http://www.pricerunner.dk/artikler/lysterapi-vinterdepression-skal-du-vide/ Thu, 23 Nov 2017 07:47:26 +0000 http://www.pricerunner.dk/artikler/?p=37556 Efteråret er over os, og det betyder flere kuldegrader og færre lyse timer i døgnet. Men selvom vinterhalvåret er fyldt med hyggestunder som halloween, jul og skiferier, oplever flere, at humøret tager et dyk, når dagene bliver kortere.

Det fortæller læge og ph.d.-studerende ved Psykiatrisk Center København Helle Østergaard Madsen.

– “Cirka 10 procent af danskerne oplever en mærkbar forskel på humør og energiniveau om vinteren. Ud af dem udvikler måske halvdelen decideret vinterdepression,” siger hun.

Studier viser tydelig effekt

Depressioner, som opstår, når vejret bliver mørkere og koldere, er især kendt på den nordlige halvkugle, hvor hyppigheden af vinterdepression er størst langt mod nord.

Finder man i samråd med sin læge ud af, at man er én af dem, der lider af den såkaldte vinterdepression, kan der være hjælp at hente i lysterapi og lysterapilamper, lyder det fra Helle Østergaard Madsen.

– “Det er efterhånden velundersøgt, at terapi med lys har en rigtig god effekt mod vinterdepression, blandt andet fordi det øger mængden af serotonin i hjernen, som er et signalstof, som modvirker depression,” siger hun.

lysterapi_lampe

Husk altid at bruge lamper, der er godkendt til brug som lysterapi. Gå efter lamper med CE-mærket, da de er godkendt til formålet, og følg altid anvisninger på lampen. Foto: Philips

Foruden at have en direkte indvirkning på mængden af serotonin, kan lysterapi og lysterapilamper også hjælpe med at stabilisere døgnrytmen og forbedre søvnen, hvis det bruges på de rette tider af døgnet. Det vil sige cirka en halv times tid daglig, så tidligt på dagen som muligt og helst lige, når du er stået op.

Behandlingstiden afhænger af lampens styrke og hvor langt du sidder fra lampen. Lysterapi øger desuden energiniveauet og har kun få og milde bivirkninger, lyder det fra eksperten.

– “Blandt de mest udbredte bivirkninger ved lysterapi er hovedpine, øjenirritation, uro og kvalme, hvoraf de sidste to skyldes stigningen af signalstoffet serotonin i hjernen. Bivirkningerne er dog oftest milde og ophører hurtigt igen,” siger Helle Østergaard Madsen.

Nemt at integrere i hverdagen

Hos DepressionsForeningen er lysterapi ikke noget nyt fænomen. Selvom foreningen aldrig anbefaler konkrete behandlinger til deres medlemmer, oplever generalsekretær Kasper Tingkjær, at behandling med lysterapi og de særlige lamper kan være en stor hjælp for mange, der oplever symptomer på depression.

– “Vi har rigtig mange medlemmer, der benytter sig af terapilamper, og langt de fleste er glade for dem, selv om det er meget forskelligt, hvordan de oplever effekten af lamperne,” siger han.

Kasper Tingkjær peger på, at én af grundene til, at så mange har taget lysterapilamperne til sig, blandt andet er fordi, at lysterapilamper er nemme at bruge. Derudover kan de både anvendes alene eller som supplement til anden behandling.

– “Lysterapilamper i hjemmet er en god og fleksibel behandlingsform, som man kan integrere i sin hverdag, som det passer én. Mange af vores medlemmer bruger for eksempel lampen om morgenen, når de spiser morgenmad,” siger han.

(Artiklen fortsætter under videoen. YouTube/BeurerCompany)

Glem ikke lægen

Hvis du har mistanke om, at du har vinterdepression, bør du altid søge læge. Det gælder også inden, du køber en lysterapilampe og begynder at behandle symptomer selv. Det anbefaler Helle Østergaard Madsen.

Ifølge lægen er der nemlig en række ting, du skal være opmærksom på.

– “Først og fremmest skal man være sikker på, at det man har, er en vinterdepression. Hvis man er trist og træt og man føler, at det går ud over ens funktionsniveau, så skal man søge læge. Man bør heller ikke bruge en lysterapilampe uden at tale med sin læge først, hvis man har eller har haft en øjensygdom,” advarer hun.

Derudover anbefaler Helle Østergaard Madsen, at man – inden man starter behandling med lysterapi – overvejer, om man på nogen måde kan få mere naturligt dagslys i hverdagen. Det kunne for eksempel være ved at gå en tur i frokostpausen, rykke skrivebordet hen til vinduet eller en rejse sydpå i vintermånederne.

Er lysterapi og lysterapilamper aktuelt for dig, kan du via PriceRunner finde butikker, der sælger lysterapilamper, ligesom du kan sammenligne priser på populære lysterapilamper.

]]>
philips_wake-up_light Husk altid at bruge lamper, der er godkendt til brug som lysterapi. Gå efter CE-mærket, når du handler lysterapilamper, da de er godkendt til formålet. Følg altid anvisninger på lampen. Her ses Philips Wake-Up Light med indbygget vækkeur.
Vind ‘Game of Thrones: Sæson 7’ på Blu-ray eller DVD http://www.pricerunner.dk/artikler/vind-game-of-thrones-saeson-7/ Thu, 23 Nov 2017 06:30:12 +0000 http://www.pricerunner.dk/artikler/?p=38035 “Winter is coming”. Sådan lyder en ganske populær sætning fra megasuccessen Game of Thrones, og i syvende sæson af Game of Thrones er der for alvor noget om snakken. Så ændres mottoet til: Winter is here.

Danske fans og interesserede i hitserien kan fra 11. december opleve Game of Thrones: Sæson 7 på Blu-ray og DVD – fyldt med en masse eksklusivt ekstramateriale!

Og nu kan du altså vinde den komplette syvende sæson, der byder på aldrig-før-set historiefortælling af de syv kongedømmer og kommentarspor til samtlige episoder,

Game of Thrones Sæson 7 konkurrence

(PR-foto)

Hvem vinder slaget?

Game of Thrones er garant for spænding og god underholdning, og syvende sæson af megasuccessen er ingen undtagelse! For mens gamle alliancer dør hen, ja, så opstår der nye.

Daenerys Targaryen har endelig sat kurs mod Westeros med hendes drager, hære og den nye Tyrion Lannister – ‘Hand of the Queen’. Jon Snow har fået titlen som konge af Norden efter hans succes i niende afsnit af sjette sæson, og i King’s Landing har Cersei Lannister fået sig en helt særlig trone.

Mens alliancerne bølger frem og tilbage, marcherer en hær af døde mænd mod Muren – en hær, der truer med at ende de syv kongedømmer for altid … 😮

Game of Thrones Sæson 7 konkurrence

(PR-foto)

Hitserien Game of Thrones er baseret på den populære bogserie “A Song of Ice and Fire” af George R.R. Martin, og serien har blandt andet vundet en Emmy for bedste drama i 2015 og 2016.

Game of Thrones: Sæson 7‘ udkommer på Blu-ray og DVD den 11. december 2017.

Vi trækker 1 Blu-ray vinder og 1 DVD vinder.
Sidste frist for deltagelse er søndag 11. december 2017 klokken 12, og ved deltagelse i konkurrencen accepterer du PriceRunners generelle konkurrencevilkår.

– Vinderne får direkte besked. Held og lykke!


]]>
GameofThrones-Season7-Konkurrence3 (PR-foto) GameofThrones-Season7-Konkurrence2 (PR-foto)
Godt eller dårligt tilbud? Sådan får du et hurtigt fingerpeg http://www.pricerunner.dk/artikler/black-friday-tilbud-prisudvikling/ Wed, 22 Nov 2017 22:51:23 +0000 http://www.pricerunner.dk/artikler/?p=37990 Når torsdag bliver til fredag 24/11, kniber det pludseligt med lyset for landets butikker og adskillige butikker går i sort! For så er det Black Friday, hvor butikkerne er klar med nedsatte varer og udsalgspriser i 24 timer.

Du har nok allerede noteret dig nogle produkter, du vil købe i den anledning, og du har måske et par butikker i kikkerten, som du overvejer at shoppe hos. Men hvordan ved du egentlig, om du ser på et godt eller knap så godt Black Friday tilbud?

Nu er du jo på en prissammenligningstjeneste, og derfor vil vi hurtigt sige:

#1 Sammenlign før du handler. Brug et par sekunder på at holde Black Friday-prisen op mod konkurrenternes priser.

#2 Tjek prisen over tid, altså produktets prisudvikling. Det kan nemlig give dig en fornemmelse af varens generelle prisniveau – sådan som det grafisk udtrykkes her med tre produkters prisudvikling:

Black Friday

Sådan har priser det med at gå. Grafik: PriceRunner

Sådanne grafer kan du finde i mere eller mindre alle produktkategorier her på PriceRunner, og det er altså et af de værktøjer, der hurtigt og nemt kan give dig et fingerpeg om, hvorvidt du har lagt et godt Black Friday tilbud eller et skidt tilbud i kurven.

Lad os da lige gennemgå de måder, som priserne nu kan arte sig.

#1 – Prisen går en vej: Nedad

Black Friday tilbud

Grafik: PriceRunner

En klassisk prisudvikling for især smartphones, hovedsageligt Android-modeller, men prisudviklingen kan også findes i andre produktkategorier. Her går prisen én vej: Nedad.

Ser du et produkt med sådan en prisudvikling, bør Black Friday prisen altså være lavere end den senest registrerede pris på grafen, hvis du skal gøre et godt Black Friday køb. Gerne en stor og attraktiv rabat. For produktet fortsætter med al sandsynlighed sin tendens: Det bliver billigere.

#2 – Op og ned, op og ned

Black Friday tilbud

Grafik: PriceRunner

Så er der de produkter, hvor prisen konstant har det med at gå op og ned. Op og ned. Og der er umiddelbart ikke et mønster. Produktet kan hvert øjeblik stige eller falde i pris.

Ser du et produkt med sådan en prisudvikling, ja, så er det ganske enkelt et spørgsmål om at slå til, hvis produktet har en pris, der er lavere, end den laveste pris, der i de seneste uger er registreret for produktet. Finder du ikke sådan en Black Friday pris, kan du nok forvente, at produktet snart falder i pris.

Pssst … i sådanne tilfælde kan det være en god idé at aktivere en prisalarm for produktet. Så får du besked, når produktet er faldet til den pris, du nu foretrækker 😉

#3 – Jokeren: Er der mon et prisfald i vente?

Black Friday tilbud

Grafik: PriceRunner

Prisen har længe ligget på samme niveau. Den rykker sig stort set ikke ud af flækken. Og det kan give to scenarier: Enten holder produktet sin stabile kurs. Eller også har du snart udsigt til et prisfald, der kan gøre produktet ekstra attraktivt at købe.

Finder du et produkt med sådan en prisudvikling, må du afgøre, om Black Friday tilbuddet er tilstrækkeligt godt – eller om det skal være endnu billigere, før du slår til. Produkter med sådan en prisudvikling, er jo en joker, så lyt til din mavefornemmelse.

Black Friday på PriceRunner

De 10 ting hitter på danskernes Black Friday-liste i år. Grafik: PriceRunner

Husk også dette til Black Friday

Du er allerede nået langt i dine forberedelser til Black Friday, hvis du har en fornemmelse af, hvad prisen for et specifikt produkt typisk ligger på. Du er også nået langt, hvis du kender dit budget til Black Friday og også har lavet en liste med de produkter, du ønsker at købe.

Men det kan også være værd at huske:

– Procenterne er ikke hele sandheden: Det er nemt at lade sig lokke af de store procentvise besparelser på eksempelvis 40 procent. Men det er ikke givet, at du gør et godt køb, hvis du ser på besparelsen i kroner og øre. Glem alt om butikkens før-priser og fokuser på den aktuelle pris og hold den op imod konkurrenternes.

– Er det et godt produkt? Har du en særlig produktkategori i tankerne – eller måske et specifikt produkt, du gerne vil være helt skarp på – kan du, mens du venter på Black Friday, med fordel læse test og anmeldelser.

Eksempelvis via testsitet Bedst-i-Test, der tester produkter over længere tid, og på den måde som produkterne er beregnet til at blive brugt.

– Hvordan er butikkens bytte-/returservice? Hos netbutikker er du garanteret 14 dages fortrydelsesret, men flere netbutikker tilbyder i november og december en udvidet bytte- eller returservice, så produktet kan byttes efter jul.

På PriceRunner har vi lavet en stor oversigt med butikkernes udvidede bytte-/returperioder, så du nemt kan få et overblik og tjekke, om du roligt kan købe årets julegaver hos den forhandler, du har i tankerne.

– Hvilke butikker har ellers Black Friday tilbud? Det kan du nemt få et overblik over på PriceRunner, hvor vi har mere end 500 butikker listet – med links direkte til butikkernes Black Friday tilbud.

Rigtig go’ fornøjelse med Black Friday 2017! 🙂

]]>
Black-Friday-Prisudvikling-Typer Sådan har produkter og deres priser det med at gå. Grafik: PriceRunner Black-Friday-Prisudvikling-Type1-SonyXperiaXZPremium Grafik: PriceRunner Black-Friday-Prisudvikling-Type3-SonosPlay3 Grafik: PriceRunner Black-Friday-Prisudvikling-Type2-GarminEdge1030 Grafik: PriceRunner Black-Friday-Populære-Produkter-2017 Grafik: PriceRunner
Forhandlere: Konceptet er helt sort – derfor markerer vi ikke Black Friday http://www.pricerunner.dk/artikler/black-friday-derfor-boykotter-vi-dagen/ Mon, 20 Nov 2017 16:07:07 +0000 http://www.pricerunner.dk/artikler/?p=37974 Nogen elsker Black Friday. Andre hader dagen og det amerikanske udsalgskoncept. Men ikke desto mindre er årets største shoppingdag – Black Friday – igen over os fredag den 24. november.

Hvem, der markerer Black Friday, kan du få et overblik over via PriceRunners Black Friday side, men der er også nogle butikker, der aktivt fravælger den sorte fredag. Blandt andet fordi Black Friday er alt andet end bæredygtigt, forklarer de, og fordi konceptet gør det vanskeligt for forbrugerne at gennemskue, hvornår priserne er normale.

Vi har kontaktet IKEA, Føniks Computer samt de danske modefirmaer Wood Wood, Rope of Dope og ELSK, der alle har det til fælles, at de ikke markerer Black Friday i år. Og i øvrigt heller ikke har gjort det de foregående år.

Hvorfor? Det kan du blive klogere på herunder.

IKEA står uden for Black Friday

Foto: IKEA Danmark

IKEA: Svært at gennemskue, hvornår priserne er normale

Møbelvirksomheden IKEA er blandt de store spillere på markedet, der har valgt at stå uden for Black Friday. Det er et spørgsmål om at være tro mod sin holdning og sin prispolitik, forklarer Dennis Balslev, der er direktør i IKEA Danmark, i en mail til PriceRunner.

Prisen bør afspejle den værdi og kvalitet, varen har, og af den grund bør man være varsom med at skrue på prisen – uanset om det er op eller ned, mener han.

– “Hos IKEA Danmark tog vi for flere år siden den principielle beslutning, at vi arbejder langsigtet med vores prissætning og sætter derfor, som udgangspunkt, vores priser for et år ad gangen. De priser, kunderne ser i vores katalog i august, gælder som udgangspunkt også 12 måneder efter. Kunderne skal kunne stole på, at de får varen til varens reelle pris,” forklarer Dennis Balslev.

(Også IKEA Norge dropper Black Friday. Her markeres i stedet ‘Den store strammedagen’. Video: YouTube/IKEA Norge)

Pas på forbrugernes tillid – den vi allesammen lever af

Dennis Balslev fra IKEA Danmark understreger i den sammenhæng, at møbelvirksomheden ikke taler for at afskaffe udsalg, tilbud og kampagner. For mange kæder og butikker giver det således god mening at sælge ud af gamle varer for at få plads til nye, bemærker han.

– “Men overdreven brug af prismarkedsføring er et udtryk for en uheldig tendens og en manglende tiltro til eget produkt, at man kun kan sælge det, hvis man sætter gule mærkater på. Det værste er, at elevatorpriserne devaluerer varen og misbruger kundernes tillid.”

– “Vi skal væk fra den tilstand, der præger detailhandlen i dag, hvor forbrugeren oplever et marked, hvor prisen gentagne gange og med korte intervaller stiger og falder. Det betyder, at forbrugerne ikke har en chance for at gennemskue, hvornår priserne er normale, og hvornår man rent faktisk gør et godt køb,” konstaterer direktøren fra IKEA.

IKEA fravælger Black Friday

Dette statement møder kunderne på IKEA’s hjemmeside. Grafik: IKEA

Dennis Balslev peger i denne sammenhæng på, at det er særdeles vigtigt, at branchen ikke mister forbrugernes tillid. Forbrugerne bør kunne stole på den pris, som varen er udbudt til, og dermed kunne træffe en købsbeslutning, mener han. Og Black Friday er en kærkommen lejlighed til at markere det synspunkt.

– “Vi vil gerne benytte lejligheden til at komme med et opråb og en anbefaling til vores kolleger i branchen: Sæt den rigtige pris på produktet fra start, så kunderne får tillid til, at den pris som varen udbydes til ’til hverdag’ er den rigtige og ikke en overpris. Alt andet er misbrug af kundernes tillid,” påpeger han.


Føniks Computer markerer Black Friday på sin egen måde

Grafik: Fcomputer.dk

Føniks Computer: Black Friday er dårlig kundeservice

Hos elektronikforhandleren Føniks Computer medgiver man, at det efterhånden er lidt af et særsyn – særligt i tech-branchen – at man ikke deltager i Black Friday. Men det er der flere grunde til, forklarer marketingansvarlig Stefan Leth Elbæk i en mail.

– “Vi ville gerne, men det er simpelthen ikke muligt. Mange tror, der er store fortjenester på elektronik, men det er ikke tilfældet. Der er ikke 30-50 procent, man lige kan skære af i en håndevending. Skulle vi lave ægte amerikanske Black Friday tilbud, ville vi hurtigt tabe millioner af kroner. I stedet vil vi hellere fokusere på at tage os tid til vores kunder,” forklarer Stefan Leth Elbæk.

Han noterer sig i den sammenhæng, at “Black Friday er dårlig kundeservice”.

– “Det er måske næsten den mest kontroversielle grund: Vi mener, at Black Friday er dårlig kundeservice. Og det er nok en udtalelse, der kommer til at undre de fleste, for hvordan kan bedre priser være dårlig service? Vi er store tilhængere af gode priser, men vi har også set skuffelsen hos folk, der ikke når et begrænset tilbud, og folk der stresser rundt eller ligger i en kold kø i flere timer. Det er simpelthen ikke en oplevelse, vi mener, vores kunder er tjent med,” konstaterer Stefan Leth Elbæk.

Spørgsmål om at finde det rigtige produkt

Den største besparelse bør ikke være så meget i fokus. Det skal snarere handle om at finde det rigtige produkt til den rigtige pris, lyder pointen fra butikken.

– “Vi anbefaler tit en billigere løsning til vores kunder, da vi rent faktisk spørger ind til kundens behov – noget der tit overrasker. Du kan sagtens købe en bærbar til 6.000 kroner, hvor førprisen har stået til 10.000 kroner, men det gør det ikke nødvendigvis til det bedste køb til 6.000 kroner,” noterer Stefan Leth Elbæk.

– “Samtidig ønsker vi at skabe lidt omtanke omkring, hvordan vi handler. Har man virkelig brug for noget, bare fordi det er på tilbud? Er en vare et godt køb, bare fordi man sparer penge? Og er tilbuddet egentlig så godt som det ser ud til?”” siger han videre.

Anderledes markering af Black Friday

Føniks Computer kører altså ikke med sorte tilbud i anledning af Black Friday. Den amerikanske udsalgsdag markeres dog på anden vis – i 2015 med en konkurrence, og i 2016 med en donation til Røde Kors.

– “Konkurrencen i 2015 fik vi rigtig positiv respons på, da vi i samme opslag havde spillet med åbne kort og fortalte vores kunder, præcis hvorfor vi ikke deltog i Black Friday. I 2016 gik vi skridtet videre og prikkede endnu mere til folks opfattelse af Black Friday, og det fik vi utrolig positiv respons på,” siger Stefan Leth Elbæk.

Black Friday hos Føniks Computer

Black Friday i 2016 hos Føniks Computer. Grafik: fcomputer.dk

I år byder Føniks Computer så endnu engang på en alternativ markering af Black Friday. Hvordan og hvorledes fredag 24. november markeres, røber Stefan Leth Elbæk ikke, men en alternativ Black Friday diskes der op med igen i år.


Wood Wood boykotter Black Friday

Grafik: Wood Wood

Wood Wood: En skæv tilgang til at sælge varer

Det danske streetwear-brand Wood Wood producerer og sælger alt fra gummisko, tøj og outfit, der nu er populært i alverdens street-kulturer. Og her gør man ikke noget nummer ud af Black Friday 2017. Fredag 24. november er en dag som alle andre.

– “Black Friday er for os at se et symptom på en udvikling af overforbrug og en skæv tilgang til at sælge varer med nedsatte priser,” konstaterer Morten Meldgaard, der er modefirmaets presseansvarlige.

– “Når store mærker og kæder til stadighed finder mere eller mindre tvivlsomme årsager til at holde udsalg og sælge en masse varer, er det for det første alt andet end bæredygtigt, idet det lægger op til, at vi konstant og hele tiden skal købe nyt. For det andet presser det mindre butikker som os selv, da det økonomisk ikke vil hænge sammen for os at sælge med store rabatter i løbet af sæsonen.”

I denne sammenhæng lægger Morten Meldgaard vægt på, at Wood Woods sortiment er “af en kvalitet, der er de penge værd, som originalprisen indikerer”.

– “Det er vores indtryk, at der er ved at udbrede sig en forståelse for, at vi ressourcemæssigt ikke kan blive ved med at skruet tempoet for forbruget op. Derfor gør vi som alle andre år ikke noget nummer ud af Black Friday,” lyder det fra Wood Wood.


Rope of Dope lukker sin webshop under Black Friday

Grafik: Rope of Dope

Rope of Dope: Vi er imod “køb og smid væk”-kulturen

Sæt dig ned. Glem fredagens stress og jag. Nyd, hvad du har. Resten kan du få, når Black Friday er overstået …

Sådan er tilgangen hos det bæredygtige brand Rope of Dope, der ønsker at gøre op med “køb og smid væk”-kulturen, og af den grund lukker firmaet igen i år sin netbutik under Black Friday. Men hvorfor egentlig det? Det sætter indehaver af modefirmaet, Casper Christensen, her nogle ord på.

– “Vi ønsker at sætte flere tanker i gang hos forbrugeren. Køb de ting, du elsker, i stedet for bare at købe for at købe. Spar op, hvis du ikke har råd på nuværende tidspunkt, og køb produkter, der er pengene værd! Vi ønsker ikke at vores eget brand, eller de brands vi fører på vores webshop, skal blive tænkt som ‘lagersalg’,” lyder det fra Rope of Dope.

Dét skal igen ses i lyset af modefirmaets bæredygtige identitet og mission om at gøre op med “køb og smid væk”-kulturen.

– “Vi bruger og bruger og bruger bare af jordens ressourcer uden at tænke på konsekvenserne, og hvis vi bare kan gøre en lille forskel i det store billede, er vores mål nået. Vi prøver så vidt muligt at gøre alting bæredygtigt – af samme årsager bruger vi kun 100% økologisk bomuld og vores stickers er CO2-neutrale,” siger Casper Christensen.

“Vores items fortjener at blive købt af lyst – ikke af grådighed”, som det sidste år blev noteret på Rope of Dopes facebook-side op til Black Friday.


ELSK markerer ikke Black Friday

Grafik: ELSK

ELSK: Black Friday stimulerer et overforbrug

Hvorfor skal alting være billigere? Det spørgsmål rejser Lars Riis, partner i det jyske modebrand ELSK, som de to foregående år har valgt at stå uden for Black Friday ved at lukke for sin netbutik netop denne dag.

– “Vi er modstander af fænomenet Black Friday, fordi vi synes, det er med til at stimulere et overforbrug hos forbrugeren, og samtidig er vi frustrerede over den konstante kamp mod bunden, hvor alting hele tiden skal være billigere i stedet for bedre. Vi vil kæmpe mod toppen og for bedre og mere bæredygtige produkter,” forklarer Lars Riis i en mail.

Han kan dog sagtens forstå, at kunder ønsker at gøre en god handel – især hvis man har et særligt produkt i kikkerten og ønsker at købe det billigst muligt.

– “Men vi vil gerne opfordre vores kunder til at tænke, før man køber og kun købe det, man generelt virkeligt mangler, og som man bliver glad for. Ved at lukke for netbutikken, signalerer vi selvfølgelig også, at det tilbudsræs ikke er noget, vi ønsker at være en del af,” siger Lars Riis.

Hos ELSK lukkede man netbutikken under Black Friday i 2015 og 2016, men i år er modefirmaet klar med et nyt tiltag.

– “Jeg kan ikke afsløre, hvad det bliver, men jeg kan da godt sige, at som vanlig og som i dagligdagen, bliver vores varer ikke sat ned.”

]]>
IKEA-Varehus-Odense Foto: IKEA IKEA-Black-Friday-Statement Dette statement møder kunderne på IKEA's hjemmeside. Grafik: IKEA Foeniks-Computer-Logo Grafik: Fcomputer.dk Black-Friday-Foeniks-Computer-2016 Black Friday i 2016 hos Føniks Computer. Grafik: fcomputer.dk Wood-Wood-logo Grafik: Wood Wood Rope-of-Dope-Logo Grafik: Rope of Dope ELSK-Logo2 Grafik: ELSK
Pakkefirmaer: Forvent pres på levering efter Black Friday http://www.pricerunner.dk/artikler/black-friday-pres-paaa-levering/ Mon, 20 Nov 2017 00:47:04 +0000 http://www.pricerunner.dk/artikler/?p=37151 Black Friday slog sidste år sin titel som årets største enkeltstående handelsdag fast, da danskerne gik shop-amok og der på bare et døgn blev omsat for 2 milliarder kroner.

Det satte ikke alene landets mange webshops under pres, men også landets pakkefirmaer havde rygende travlt i dagene efter Black Friday. Eksempelvis måtte GLS sende en opfordring til pakkemodtagere om at hente sin pakke hurtigst muligt, da pakkeafhentningsstederne var proppet med uafhentede pakker.

Vi har rigtig mange pakker i vores PakkeShops. Hvis du ikke har hentet din pakke, så hent den venligst nu. Tak for din hjælp og din forståelse.”

Sådan lød beskeden fra GLS ifølge TV2 til pakkemodtagerne sidste år – og igen i år ventes pakkerne at fylde godt op hos landets forskellige pakkeafhentningssteder.

I hvert fald forventer pakkefirmaerne GLS, PostNord og Bring, som vi på PriceRunner har kontaktet forud for Black Friday, at shoppingfænomenet sætter ny pakkerekord i år. Og pakkefirmaerne lægger heller ikke skjul på, at man som forbruger allerede nu må indstille sig på, at der kan være længere leverings- og ventetid end normalt.

PostNord Pakkelevering til Black Friday

Foto: PostNord

PostNord: Endnu flere pakker langes over disken i år

Hos PostNord oplevede man sidste år de største og mest travle pakkedage nogensinde efter Black Friday. Det fortæller Jørgen Fischer, e-handelsrådgiver hos PostNord, der oplyser, at pakkefirmaet var ude med en halv millioner forsendelser tirsdag efter Black Friday.

– “Black Friday er blevet startskuddet til årets julehandel og overgik alle forventninger sidste år. Med afsæt i de meldinger, vi har fra vores store pakkekunder, er det vores forventning, af tirsdag efter Black Friday bliver en af de største pakkedage, vi har set – og den største pakkedag nogensinde efter Black Friday,” siger Jørgen Fischer.

Kombinationen af Black Friday og danskernes generelle glæde for at handle på nettet betød, at PostNord og landets pakkeafhentningssteder havde rygende travlt i perioden umiddelbart efter Black Friday sidste år.

– “Vi oplevede forrygende stor travlhed på vores posthuse, hvor der skulle langes rekordmange pakker over disken. Derfor kunne det ikke undgås, at der – ligesom det kendes fra butikkerne i julen – kunne opleves lidt ekstra ventetid,” forklarer Jørgen Fischer.

Hvis man handler på nettet under Black Friday, bør man så allerede nu forberede sig på, at der vil kunne opleves længere leveringstid end normalt?

– “Vi forventer at skulle omdele og udlevere rekordmange pakker efter Black Friday, så selvom vi har forberedt os godt, kan det ikke undgås, at der for eksempel kan opleves længere ventetid på posthusene. Men vi har alle mand og biler på gaden, og vores kundeservice holder ekstraordinært åbent på telefonerne om aftenen i ugen efter Black Friday.”

Hos PostNord har man derudover samlet tre råd til, hvordan man som forbruger kan blive klar til Black Friday, hvis altså man benytter PostNord som pakkefirma:

#1: Udnyt supermarkedets åbningstider
Udnyt at posthusene i dag ligger i supermarkeder med lange åbningstider fra morgen til aften alle ugens dage, hvorfor man med fordel kan hente pakken i nogle af ydertidspunkterne og undgå den værste kø.
#2: Brug din have som posthus
Brug eventuelt din egen have som posthus ved at tilmelde dig PostNords gratis pakkeordning Modtagerflex, hvor pakkebudet stiller pakken et aftalt sted på adressen, selvom man ikke er hjemme.
#3: Omdiriger pakken via SMS
– “For det tredje er det en god idé ved bestilling at give netbutikken ens mobilnummer. Vi har som nye tiltag indført ordningen FlexChange, der gør det muligt for modtager at omdirigere pakken via sms og aftale hvor på adressen, vi må stille den, hvis man ikke er hjemme,” forklarer Jørgen Fischer.

– “Derudover er vores postbude begyndt at ringe til kunderne på telefonen, hvis vi ikke kan få fat i dem ved at ringe på døren.”

GLS Pakkelevering til Black Friday

Foto: GLS

GLS: Man må forvente længere behandlingstid

GLS havde rygende travlt i dagene efter Black Friday sidste år. Her oplevede man en stigning i antal pakker på 60 procent i forhold til den almindelige pakkevolumen henover året. Og i år forventes ny pakkerekord på omkring 45 procent i forhold til 2016-rekordåret.

Det oplyser Marianne Møller Jensen, kundeservicechef hos GLS Danmark, som også noterer, at Black Friday ligger lige op til december, der er en absolut højsæson i branchen.

– “Vi havde rigtig god trafik i vores PakkeShops sidste år grundet den store mængde pakker. Samtidig erfarede vi, at tiden for en pakke i vores PakkeShops steg, hvilket betød, at der ikke hurtigt nok blev plads til nye pakker. Derfor adviserede vi modtagere direkte med henblik på at hente sin pakke så hurtigt som muligt. Og det virkede heldigvis,” siger Marianne Møller Jensen.

Hun peger i den sammenhæng på, at Black Friday 2016 var spændende og lærerig på grund af den massive mængde pakker, der kom i kølvandet på Black Friday.

– “Det var også lærerigt, da vi oplevede en forskydning i ankomsten af pakkerne fra vores afsendere. Vi erfarede, at vores kunder (webshops) havde udfordringer med at nå at pakke pakkerne til os i samme tempo, som bestillingerne kom ind, hvorfor der allerede i første led af kæden kom ekstra tid på leverancen.”

Sidste år “druknede” mange af jeres pakkeafhentningssteder nærmest i pakker på grund af fredagens store pakkestorm. Hvordan har I forberedt jer op til i år?

– “Vores dialog med vores kunder (webshops) handler blandt andet om at afstemme forventningerne realistisk med modtagerne af pakkerne. Vi er i tæt dialog med vores kunder for at kunne estimere så nøjagtigt som muligt, hvad vi har i vente. Derudover optimerer vi hele tiden vores produktionsapparat og vores procedurer, og så har vi mandet op på alt lige fra chauffører til kundeservicemedarbejdere.”

– “Men jeg tror, at forbrugerne skal forvente længere behandlingstid alle steder efter Black Friday, når så mange pakker skal hentes på forholdsvis kort tid. Ligesom de også oplevede sidste år,” bemærker Marianne Møller Jensen fra GLS Danmark.

Bring Pakkelevering til Black Friday

Foto: Bring/Håvard Jørstad

Bring: Hele systemet er under pres efter Black Friday

Du kan ligeså godt nu forberede dig på en længere leveringstid end normalt i perioden efter Black Friday. Ikke kun hvis du vælger Bring som pakkefirma, men også afhængigt af den valgte webshop, der vil være længere tid om håndtere din ordre.

Sådan lyder den umiddelbare vurdering fra Jens Rom, der er administrerende direktør i pakkefirmaet Bring Danmark.

– “De massive mængder af pakker vil medføre flaskehalse i hele leveringskæden. Lige fra butikker, der har udfordringer med at få alt pakket og afsendt i tide, til pakkefirmaer, der kæmper for at opretholde normale serviceniveaer, til pakkeshops og pakkebokse, der drukner i pakker.”

– “I nogle tilfælde vil vi være 24 timer længere end normalt om at levere ordre, men mange pakker vil følge det normale serviceniveau, det vil sige levering næste dag,” tilføjer Jens Rom.

Hos Bring Danmark har man en klar forventning om, at tirsdag efter Black Friday bliver en ny rekorddag og ganske travl uge.

– “Black Friday (eller rettere sagt dagene efter) er absolut de største dage på året for os. Vi havde en meget succesfuld Black Friday i 2016, hvor vi lærte af oplevelserne fra 2015, der var udfordrende. Der er som altid nyt at lære og forbedringer, der kan foretages. I år vil vi levere pakker 7 dage om ugen og med ekstra biler i de to uger efter Black Friday – og det fortsætter til jul om nødvendigt.”.

Opsummeret: Hvordan er da jeres forventninger til Black Friday 2017?

#1 Der sættes ny rekord i form af antal pakker.

#2 Der bliver meget, meget travlt – og masser af adrenalin.

#3 Der bliver en summen gennem hele virksomheden. Det er den bedste tid på året; slår endda juleaften 😉


Overvejer du at shoppe under Black Friday, kan du med fordel slå et smut forbi PriceRunners særlige Black Friday-side, der giver dig overblikket over alle de butikker, der kører med særlige Black Friday tilbud fredag den 24. november 2017.

]]>
PostNord-Pakkelevering5 Foto: PostNord GLS-Pakkelevering2 Foto: GLS Bring-pakkelevering Foto: Bring/Håvard Jørstad
Shoppingcentre forventer endnu større Black Friday i år http://www.pricerunner.dk/artikler/storcentre-black-friday-shoppingcenter/ Sun, 19 Nov 2017 20:58:44 +0000 http://www.pricerunner.dk/artikler/?p=37807 Den fjerde fredag i november er ikke en fredag som alle andre. Fredagen er en festdag, hvor der er godt gang i handlen og forbrugernes iver efter at putte varer i kurven. Ikke kun på nettet, men også i de fysiske butikker. For så er det Black Friday!

– “Black Friday er en rigtig festdag, hvor kunderne glæder sig til at komme ud og shoppe. Og jeg regner med, at vi slår vores rekord fra sidste års Black Friday med hensyn til kundebesøg,” bemærker Charlotte Andersen, marketingdirektør i shoppingcentret Rødovre Centrum.

Udsalgsdagen Black Friday er på blot et par år blevet en naturlig del af forbrugsmønstret og har de seneste år tegnet som årets klart største handelsdag herhjemme. Endda større end nogle af årets mest travle juledage.

Det gælder ikke mindst i landets shoppingcentre, hvor Black Friday bestemt også markeres. Vi har på PriceRunner kontaktet en række shoppingcentre forud for Black Friday for at høre deres forventninger til fredagensfesten og ikke mindst deres oplevelse af dagen.

Black Friday og shoppingcentre

Udsigt til større Black Friday i år

Hos shoppingcentre som Field’s, Ringsted Outlet, City2 og Næstved Storcenter er forventningen klart, at Black Friday 2017 bliver større end sidste års fredagsfest. Både målt på omsætning og antal kunder.

– “I City2 forventer vi, at der kommer endnu flere kunder i år. Og så har vi en forventning om, at kunderne shopper igennem!” lyder det fra Thomas Lüscher, der er Center Manager i City2 i Høje Taastrup.

Også shoppingcenteret Field’s på Amager har positive forventninger til årets Black Friday.

– “Vi forventer at få en endnu større Black Friday sammenlignet med sidste år, og det skyldes, at Black Friday bliver større år for år. Flere danskere kender til fænomenet, så det er naturligvis også med til at skrue vores forventninger op,” siger Thomas Thomsen, der er Center Manager i Field’s.

Sidste år under Black Friday besøgte omkring 73.000 kunder shoppingcentret. Til sammenligning har Field’s på en normal fredag omkring 24.000 kunder, og forventningen i år er, at omkring 75.000 kunder slår et smut forbi centeret fredag den 24. november.

Ekstra mange kunder under Black Friday

Fælles for de shoppingcentre, vi på PriceRunner har kontaktet, er, at de forventer markant flere kunder end normalt under Black Friday. Det er dog ikke alle centre, der sætter tal på antallet af besøgende.

 • Aalborg Storcenter forventer omkring 50.000 kunder om fredagen, hvilket er mindst en fordobling af besøgstallet på en normal fredag.
 • Field’s har normalt omkring 24.000 kunder om fredagen. Til Black Friday forventes en tredobling – omkring 75.000 kunder.
 • Ringsted Outlet har omkring 3 til 4 gange flere besøgende under Black Friday i forhold til en gennemsnitsfredag.
 • Næstved Storcenter forventer mellem 35.000 og 40.000 kunder denne fredag. Det er dobbelt så mange besøgende ift. en almindelig fredag.

Rødovre Centrum og City2 ønsker ikke at oplyse besøgstallet, men begge fortæller, at Black Friday bestemt er den dag på året, hvor der er absolut mest liv og flest kunder i centret.

Hos Ringsted Outlet, der sælger mærkevarer til nedsatte priser, havde man tre til fire gange flere kunder under Black Friday sidste år set i forhold til en gennemsnitlig fredag.

Det skyldes ikke mindst, at forbrugerne i større grad kender til konceptet, vurderer Jeanette Jussing Amdal, Center Manager i Ringsted Outlet. Outlet-området var i øvrigt blandt de første i Danmark til at markere den amerikanske udsalgsdag.

– “Vi startede som nogen af de allerførste herhjemme i 2011, primært fordi det gav os en anden måde at profilere os på op til julemåneden, hvor alle bombarderes af julemarkedsføring. Black Friday gav os en måde at få kunderne ud i butikkerne, inden at de for alvor skulle i gang med julegaveræset, så vi er top of mind, og de ved, hvilke varer vi har på hylderne,” forklarer Jeanette Jussing Amdal.

Hun peger desuden på, at kampen om kunderne sidst i november er blevet markant intensiveret, og at det betyder, at butikkerne “skal være super skarpe i forhold til at sikre attraktive og gode tilbud – og få kommunikeret disse ud”.

– “Vi havde en rigtig stærk Black Friday sidste år, og vi oplevede, at kunderne havde en langt større bevidsthed om kampagnen og havde planlagt deres dag efter de tilbud, som de var interesserede i. Det var selvfølgelig en travl dag, men dage som disse skaber en rigtig god energi i butikkerne og giver glade kunder,” siger Jeanette Jussing Amdal.

Black Friday shoppingcenter

Grafik: PriceRunner

Konceptet – en publikumsmagnet

Nok er Black Friday en ideel lejlighed til at skabe mere omsætning, men det er også et spørgsmål om at brande, fastholde og tiltrække kunder til centeret, bemærker flere af shoppingcentrene. Eksempelvis ved at fremhæve de særlige aktiviteter og events, der fremadrettet finder sted i centeret.

– “Black Friday er selvsagt en publikumsmagnet og har ramt det danske marked som en tsunami. Man kan så vælge at forsøge at stoppe bølgen eller surfe på toppen, og vi har valgt at surfe,” lyder det fra Preben Bjerregaard, centerchef i Aalborg Storcenter.

Black Friday = udvidede åbningstider

Under Black Friday udvider flere butikker deres åbningstider. Det gælder også shoppingcentrene, der slår dørene op noget tidligere end normalt, så kunderne kan lægge sig i kø til butikkernes særlige tilbud fra morgenstunden.

 • Field’s: 08-24 (Normalt: 10-20)
 • Aalborg Storcenter: 08-22 (Normalt: 10-19)
 • Ringsted Outlet: 07-23 (Normalt: 10-19)
 • Rødovre Centrum: 08-24 (Normalt: 10-19)
 • City2: 08-22 (Normalt: 10-19)
 • Næstved Storcenter: 10-22 (Normalt: 10-20)

Kilde: Shoppingcentrenes hjemmesider.

Han bemærker, at “slaget” om kunderne jo naturligvis sker i butikkerne, men at centeret som helhed kan håbe på en øget kendskabgrad og positiv respons fra lokalområdet, så næste besøg også bliver i samme center. En udlægning som Thomas Thomsen fra Field’s deler.

– “Vi ser Black Friday som et markedsføringstiltag og som en unik mulighed for at få utroligt mange folk ind i Field’s, og derfor er det også en dag, som vores butikker glæder sig til. Det er en festdag! Og det er det naturligvis også for vores kunder, hvor flere og flere planlægger dagen i lang tid og holder fri for at komme herud og shoppe nogle stærke tilbud,” siger Thomas Thomsen.

Den ekstra travlhed ser man også frem til i Næstved Storcenter, der forventer, at fredagens omsætning i år sætter ny rekord.

– “Vi forventer, at omsætningen vil være endnu større end den var i 2016. Det bygger vi på vores erfaringer med Late Nights i centeret her i 2017, som har vist en øget købelyst og større villighed fra kundens side til at anvende rådighedsbeløbet på køb i centeret,” siger Charlotte Nymand Schwartzlose, centerchef i Næstved Storcenter.

Ekstra travlhed overalt i centeret

Forberedelserne til Black Friday har været i gang i flere måneder, og det skaber ekstra travlhed overalt, fortæller centrene. Ikke mindst på parkeringspladserne og i p-kældrene, hvorfor der er indkaldt ekstra personale til at sikre logistikken omkring parkering og hjælpe kunderne med dette.

– “Bagsiden af medaljen ved Black Friday er den ekstraordinære travlhed, der skal håndteres, for der er jo ikke flere prøverum eller kasseapparater end normalt på denne særlige fredag. Derudover skal man mentalt kunne håndtere fornemmelsen af et forbrugsmæssigt vacuum på begge sider af Black Friday,” påpeger Preben Bjerregaard fra Aalborg Storcenter.

Altså at forbrugerne venter med at gøre sine køb til Black Friday i håbet om, at netop de ting, man har noteret på listen, nu er omfattet af døgnets mange Black Friday tilbud. Det kan give en vis stilstand i forbrugernes købelyst.

Hos Ringsted Outlet mærker man dog ikke, at udsalgsdagen på den led påvirker årets julehandel.

– “Vi oplever ikke, at Black Friday udhuler julehandlen. For os er Black Friday en slags julefestdag, og den understøtter vores julemarkedsføring meget fint. Vi har fundet en opskrift, der virker rigtig godt, og den kommer vi også til at køre efter igen i år,” siger Jeanette Jussing Amdal.

Alle shoppingcentrene synes dog at være helt enige om, at Black Friday er en festdag med masser af liv i centrenes udvidede åbningstider. Og fredag den 24. november går det løs i år!

]]>
BlackFriday-Shoppingcentre-2017 BlackFriday-Shoppingcenter Grafik: PriceRunner
Butikker appellerede til selvforkælelse – og danskerne tog konceptet til sig http://www.pricerunner.dk/artikler/singles-day-2017-butikker-om-dagen/ Sun, 19 Nov 2017 14:13:00 +0000 http://www.pricerunner.dk/artikler/?p=37787 Du kender Black Friday, der hvert år falder den fjerde fredag i november. Men fremadrettet kan du også begynde at sætte kryds i kalenderen den 11. november. For udsalgsdagen Singles’ Day, der i år blev markeret af mere end 30 danske butikker, er kommet for at blive!

Sådan lyder det fra et par danske butikker, der er umiddelbart tilfredse med markeringen af det ny shoppingfænomen i dansk sammenhæng.

Hvorfor butikkerne nu markerer Singles’ Day i Danmark, har vi tidligere spurgt en række butikker om, og nu er det jo interessant at høre: Hvordan tog forbrugerne så imod den ny shoppingdag?

– “Vi afprøvede allerede sidste år – med stor succes – Singles’ Day-konceptet i nogle af vores øvrige nordiske lande. Derfor vidste vi også sidste efterår, at vi ville tage Singles’ Day til Danmark her i 2017,” siger Kenneth Nelleberg, omnichannel manager hos Power.

Ganske travlt under Singles’ Day

Konceptet Singles’ Day er oprindeligt en kinesisk shoppedag, som siden 2009 har braget frem i Asien – og som nu kan tegne sig som verdens største shoppingdag. Og 2017 synes så at være året, hvor udsalgskonceptet fandt sin vej til de danske breddegrader og nåede bredt ud til de danske forbrugere.

Singles' Day - Fakta om udsalgsdagen
 • Singles’ Day har sin oprindelse i Kina – på Nanjing University i 1993.
 • Dagen falder altid den 11. november (11/11). Med sine fire ettaler symboliser tallene alenetilværelsen – og på engelsk skrives datoen som bekendt one-one-one-one.
 • Singles’ Day blev startet for at fejre single-tilværelsen. I dag er det i høj grad en dag, der inviterer til selvforkælelse – hvad enten man er i et forhold eller ej.
 • Alibaba Group, der er den kinesiske pendant til Amazon, markerede Singles’ Day i 2009, og siden har konceptet braget frem i Asien. Den 11/11-2017 havde Alibaba en omsætning svarende til 162 milliarder kroner – en stigning på 39 procent i forhold til året før.

Hos Elgiganten slog man sig i dagene op til den kinesiske shoppedag op på “at hente verdens største shoppedag til Danmark” … om end danske webshops som Rito.dk og Mackabler.dk markerede konceptet i 2016.

Singles’ Day var dog første år i Elgiganten, og var at sammenligne med, hvordan Black Friday var, da dét koncept blev markeret for allerførste gang i Danmark i 2013.

– “Sagt på godt jysk, så var det en rigtig god lørdag, hvor vi havde besøg af mange glade kunder, der gjorde nogle gode kup,” siger Frederik Danvig, kommunikationsansvarlig hos Elgiganten.

Power havde også flere besøgende på sine platforme i løbet af lørdagen. Det var også tilfældet hos Cykelpartner.dk, der forhandler cykler og alskens cykeldele og tilbehør, hvor man oplevede mere trafik og altså flere kunder i forhold til en traditionel lørdag.

– “Lørdag er normalt ikke den bedste shoppedag set med vores øjne, men Singles’ Day var cirka tre gange så stor som en traditionel lørdag. Så jeg synes egentlig, at folk tog meget god imod konceptet,” siger Lars Bachmann, marketingansvarlig hos Cykelpartner.dk.

Singles' Day

Grafik: PriceRunner

Produkter til selvforkælelse hittede

Hos alle tre butikker var der nedsatte priser i en lang række produktkategorier, og særligt produkter målrettet singler eller blot produkter til ren og skær alenetid var i fokus den 11. november.

– “I bedste Singles’ Day-ånd havde vi selvfølgelig særligt fokus på produktkategorier, der henvender sig til singler – og de solgte godt. Vi oplevede dog også, at de mere klassiske produkter var et hit blandt forbrugerne,” siger Kenneth Nellebjerg fra Power.

Også hos Elgiganten er det tydeligt, at særligt produkter til selvforkælelse hittede – altså at folk har købt lidt ekstra lækkert til sig selv. En tilsvarende konklusion kommer Lars Bachmann fra Cykelpartner.dk også frem til.

– “Det er primært forbrugsvarer som slanger, dæk og energibarer, der hittede under Singles’ Day. Så der er helt klart en tendens til, at folk har købt til sig selv og udnyttet, at der var ekstra gode rabatter netop den dag,” siger Lars Bachmann fra Cykelpartner.dk.

Singles’ Day skal nok blive stort

Singles’ Day falder blot et par uger før Black Friday. Den fredag, der allerede har markeret sig som en stor handelsdag i Danmark og som en dag, som forbrugerne har taget til sig. For man ved bare, at der venter et væld af tilbud den fjerde fredag i november.

Men kan Singles’ Day mon blive ligeså stor som Black Friday?

– “For blot få år siden var der ikke mange herhjemme, der havde hørt om Black Friday. Det er siden blevet til den største handelsdag i Danmark. Om Singles’ Day kan blive en ligeså stor handelsdag, det kan vi kun spå om, men der er helt sikkert potentiale til, at dagen kan blive meget større i årene fremover,” noterer Kenneth Nellenbjerg fra Power.

Hos Power, Elgiganten og Cykelpartner.dk slår man fast, at singlernes dag også vender tilbage til næste år.

– “Vi tror absolut på, at Singles’ Day på sigt kan blive ligeså stort som Black Friday. Nu har vi introduceret danskernes til konceptet, og vi har selv gjort os nogle gode erfaringer, så vi næste år kan vende tilbage med Singles’ Day i en endnu bedre udgave,” siger Frederik Danvig fra Elgiganten.

Med andre ord: Der er lagt op til ren og skær selvforkælelse til Singles’ Day næste år. Søndag 11. november 2018.

]]>
Singles-Day Grafik: PriceRunner
Oversigt: Her kan du roligt købe julegaver under Black Friday http://www.pricerunner.dk/artikler/julegaver-returnering-af-julegaver/ Thu, 16 Nov 2017 14:52:40 +0000 http://www.pricerunner.dk/artikler/?p=37730 Tager du hul på årets julegavekøb under Black Friday? Det er der flere danskere der gør. Og umiddelbart kan man godt forstå hvorfor.

Black Friday er jo en oplagt mulighed for at købe nogle af årets julegaver til nedsat pris, når butikkerne fredag 24. november 2017 sætter priserne betydeligt ned på en række produkter i 24 timer.

Men køber man en gave en måned før, den skal gives, er det naturligvis vigtigt, at produktet også kan byttes i perioden efter juleaften. Et vigtigt forhold, der er værd at være opmærksom på og undersøge nærmere inden Black Friday, hvor det hele har det med at gå stærkt og kan opleves lettere kaotisk.

Black Friday og julehandel

Foto: Pixabay.com/PriceRunner

Oversigt: Sidste frist for returnering

Nogle webshops tilbyder dig de lovmæssige 14 dages fortrydelsesret, andre har 21, 28, 30, 90 og 365 dages returret, og så er der de webshops, der udvider deres returservice op til julehandlen fra de gængse vilkår, så gavemodtageren har mulighed for at bytte julegaven i starten af det ny år.

Vi har de seneste dage gennemgået mere end 600 forskellige webshops – heriblandt en lang række butikker fra vores særlige Black Friday-oversigt – for at kunne give dig en oversigt over butikkernes returservice i julehandlen.

Enten tilbyder butikkerne en returret (= din ret til at annullere købet og få pengene igen) eller bytteret (= din ret til at ombytte varen til et nyt produkt i butikken). I oversigten herunder har vi blot noteret datoen for butikkernes udvidede returservice af julegaver, såfremt sådan en dato er noteret på butikkernes hjemmeside, så tjek gerne hos butikken, hvilke mulighed der gives.

Med andre ord: Figurerer butikken, du tænker at købe årets julegaver hos, på listen, kan julegaven byttes efter jul. Spørgsmålet er naturligvis blot: Hvornår er sidste frist for at bytte julegaven? 

A

AllBeauty, 60 dages returret
AllBuy.dk, 90 dages returret
Alternate, 10. jan.
AltiLeg.dk, 365 dages returret
Alstrøm, 90 dages returret
Amager Isenkram, 15. jan.
Amazon.co.uk, 31. jan.
Amazon.de, 31. jan.
Andlight.dk, 365 dages returret kan tilkøbes
Apuls.dk, 365 dages returret
Asos, 31. jan.
AV-Cables, 31. jan.
AV-Connection, 31. jan.
AVXperten, 24. jan.

B

BabyGear, 8. jan.
BabySam, 365 dages returret
Babyshower, 14. jan.
BabyToys, 1. feb.
BageBixen, 31. jan.
Bauhaus, 90 dages returret
Beautycos.dk, 1. feb.
BedreSignal, 31. jan.
Bestseller, 31. jan.
Bikesport, 1. feb.
Bikester, 100 dages returret
Billig-arbejdstøj.dk, 24. jan.
Billig-fitness, 365 dages returret
Billigsport24, 100 dages returret
Billigvoks.dk, 365 dages returret
BilligVVS, 60 dages returret kan tilkøbes
Bilka, 31. jan.
Bitte Sko, 13. jan.
Bjergkæden, 13. jan.
B.J.Trading, 12. jan.
Bobo, 365 dages returret
Bodyman, 30. jan.
Bog&Idé, 365 dages returret
Boozt.com, 31. jan.
BOXdeLUX, 8. jan.
BR.dk, 365 dages returret
Brabantia-online.dk, 12. jan.
BrandAvenue, 15. jan.
Buhlcykler.dk, 365 dages returret
Byghjemme.dk, 1. feb.
BygMax, 1. feb.
BygXtra, 1. feb.
B-Wild, 1. feb.
Børn i Balance, 30. jan.

C

Caliroots, 12. jan.
Campz, 100 dages returret
CDON, 17. jan.
Clickgolf.co.uk, 22. jan.
Climbing247, 90 dages returret
Coolpriser.dk, 5. feb.
Coolshop, 15. jan.
CoolStuff, 90 dages returret
Coop.dk, 31. jan.
Completvvs, 60 dages returret kan tilkøbes
ComputerSalg, 8. jan.
Conrad Elektronik, 7. jan.
Cykelexperten, 365 dages returret
Cykelgear.dk, 365 dages returret
Cykelhjelm.com, 365 dages returret
Cykelpartner, 365 dages returret
Cykelshoppen, 365 dages returret
Cykler.dk, 365 dages returret

D

DanGuitar, 21. jan.
DanskOutlet, 365 dages returret
DAVIDSENshop, 31. jan.
DecoFarver, 120 dages returret
Deichmann, 31. jan.
DesignFund, 31. jan.
DesignMe, 24. jan.
De3bedste, 31. jan.
DiscoWorld.dk, 15. jan.
DisneyStore, 31. jan. (For køb ml. 25/11-15/12 – derefter 30 dages returret)
DitUr.dk, 1. feb.
DuBuy.dk, 15. jan.
DustinHome, 60 dages returret

E

Effektlageret, 20. jan.
Elgiganten.dk, kontakt kundeservice ift. din ordre
El-Salg, 12. jan.
Euronics, 12. jan.
Eurotoys.dk, 9. jan.
E-Tech, 12. jan.

F

FashionHero.dk, 15. jan.
FDM Netbutik, 31. jan.
Fitnessbutikken.dk, 31. jan.
Fluer.dk, 31. jan. (Noter ‘julegave’ på ordren)
Frishop.dk, 1. feb.
Funsport.dk, 10. jan.
Føniks Computer, 15. jan.
føtex, 31. jan.

G

GearSpot, 31. jan.
Geekunit, 15. jan.
Goblue, 365 dages returret
GoldenTime, 24. jan. (Noter ‘julegave’ på ordren)
GolfOnline.co.uk, 31. jan.
Greenline, 60 dages returret
GrejFreak, 100 dages returret
GrydeGuru, 100 dages returret
Gucca, 31. jan.
Guldsmed Østergaard, 22. jan.

H

Happii.dk, 26. jan.
Hardcasa, 13. jan.
Hair247.dk, 365 dages returret
Helm.nu, 14. jan.
Helsebixen, 60 dages returret kan tilkøbes
Henrik Ørsnes, 24. jan.
hjem.dk, 90 dages returret
Homegoal, 100 dages returret
Homeshop, 19. jan.
Home-tex, ubegrænset returret
Humac, 14. jan.
Huntinlife.net, 14. jan.
Hw-homeware.dk, 60 dages returret
H.W.Larsen, 365 dages returret
Hyggeonkel.dk, 90 dages returret

I

IDEmøbler, 31. jan.
ILVA, 31. jan.
Imerco, 23. jan.
inCover, 365 dages returret
Interiorshop, 31. jan.
Internationaldesign.dk, 15. jan.
ITLagersalg.dk, 15. jan.

J

Jack & Jones, 31. jan.
Jollyroom.dk, 365 dages returret
Junkyard, 15. jan.
Justcool, 90 dages returret

K

Kaffeteriet.dk, ubegrænset returret
Kaufmann, 10. jan.
Kids-World, 15. jan.
KitchenOne, 365 dages returret
KitchenTime, 90 dages returret
Kitedanmark, 365 dages returret
Komplett, 15. jan.
KopK, 90 dages bytteret
Kropsform, 15. jan.
KuffertThomsen, 23. jan.
KøbDyner.dk, 90 dages returret
Køkkenmagasinet, 19. jan.

L

LampeGuru, 100 dages returret
Lampemesteren, 100 dages returret
LavprisVVS, 60 dages returret kan tilkøbes
Legebyen.dk, 365 dages returret
Legeland.dk, 31. jan.
Legetøjseksperten, 120 dages returret
Lekmer.dk, 365 dages returret
Lite-House.dk, 10. jan.
Livingshop, 15. jan.
Luxplus, 1. feb.
Lykke by Lykke, 12. jan.
Løbeshop, 2. apr.

M

Magasin.dk, 24. jan.
Manillo, 31. jan.
Matas, 30. jan.
M and M Direct, 19. jan.
Med24.dk, 21. jan.
Merlin.dk, 26. jan.
MM Action, 90 dages bytteret
Mobilcovers.dk, 1. feb.
Multikøb, 5. jan.
MultiTriathlon, 90 dages returret
MundFrisk.dk, 60 dages returret
Musikinstrumenter.net, 5. jan.

N

Name it, 31. jan.
Nelly.com, 14. jan.
NEYE.dk, 24. jan.
NiceBuy.dk, 12. jan.
Nicehair.dk, 31. jan.
Nike, 60 dages returret
Nordisk Spil, ubegrænset returret
Nyform, 28. feb.

O

ONLY, 31. jan.
Outdoornu.dk, 11. jan.
Outlet Cykler, 365 dages returret
Outnorth, 14. jan.

P

Pamhule Jagt & Fiskeri, 14. jan.
Parfumdreams, 180 dages returret
Pejseringen, 31. jan.
Pieces, 31. jan.
Pixizoo, ubegrænset returret
Pixojet, 15. jan.
Plusbog.dk, 90 dages returret
PostMeBeauty, 1. feb.
PostMeDental, 1. feb.
PostMeShave, 1. feb.
POWER, kontakt kundeservice ift. din ordre
Powerbanken.dk, 15. jan.
Prispresseren.dk, 15. jan.
Prolamps, 90 dages returret
Proshop, 26. jan.
Pulsure.dk, 23. jan.

R

Renthjem.dk, 365 dages returret
RENvelvære, 90 dages returret
Riders Deluxe, 15. jan.
Rito.dk, 365 dages returret
Roboteksperten, 365 dages returret

S

Salling, 1. feb.
Sarenza, 100 dages returret
Saxo.dk, 31. jan.
Scandinavian Design Center, 15. jan.
SejLeg.dk, 10. jan.
Silvan, 31. jan.
Sinful.dk, 365 dages returret
Sinnerup.dk, 20. jan. (Gaver)
Sinnerup.dk, 6. jan. (Modetøj)
SkatePro, 365 dages returret
Skoringen, 15. jan.
Skousen, 31. jan.
Ski-Sale, 10. jan.
Skiftselv.dk, 60 dages returret
SkyPilot.dk, 8. jan.
Soveland.dk, 90 dages returret
Special-Butikken, 13. jan.
SportActives, 15. jan.
Sportamore, 21. jan.
Sportmaster, 365 dages returret
Sportshopen, 31. jan.
Stoevsugerposen.dk, 8. jan.
Stylepit, 24. jan.
Superprice, 1. feb.
Surfdome, 31. jan.

T

Tekstilladen, 90 dages returret
TheDuck.dk, 15. jan.
Timarco, 60 dages returret
Toys”R”Us, 365 dages returret
Trekk-Sale, 10. jan.
Trendlovers, 12. jan.
Tweeks Cycles, 365 dages returret
Tøjeksperten, 365 dages returret

U

Unisport, 31. jan.
Ure.dk, 90 dages bytteret
Urværket.dk, 90 dages returret

V

Vero Moda, 31. jan.

W

Watchfelt, 365 dages returret
Watery, 31. jan.
WhiteAway, ubegrænset returret
WilliamDam.dk, 31. jan.
Workoutshop.dk, 2. apr.
Wupti, 1. feb.

X

XL-Byg, frem til påske
XXL, 365 dages returret

Z

Zalando, 100 dages returret

#

Ørum El, 15. jan. (ved køb i perioden 24/11-24/12)
10-4, 31. jan.
2trendy, 12. jan.

Hvis varen skal sendes retur

Generelt når vi taler returnering af produkter, bør man notere sig, at produktet skal returneres i helt uforandret stand, og at du har ansvar for varen, mens du har den, og også under forsendelsen. Skulle der ske noget med produktet, så varens værdi forringes, kan du miste købsbeløbet – helt eller delvist.

Kort og godt skal du være opmærksom på:

#1 Produktet skal være i samme stand, som du modtog det. Altså skal produktets emballage være intakt og plombering, klistermærker og lignende skal fortsat sidde på produktet.

#2 Du skal som udgangspunkt selv betale fragtomkostningerne i forbindelse med returneringen af julegaven. Nogle butikker vedlægger dog en returfragtseddel, du kan benytte i forbindelse med returnering af produktet. Det vil fremgå af butikkens vilkår, hvis det er tilfældet.

#3 Ønsker du at annullere købet og få pengene igen, vil pengene typisk blive returneret til gavegiverens konto.

Du kan læse mere om fortrydelse og returret via forbrugerportalen Forbrug.dk, som Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen står bag.

]]>
Black-Friday-PriceRunner-Julehandel Foto: Pixabay.com/PriceRunner
Sandt eller falsk: Tre myter om tandbørstning http://www.pricerunner.dk/artikler/tandboerstning-sandt-eller-falsk/ Sat, 11 Nov 2017 06:01:45 +0000 http://www.pricerunner.dk/artikler/?p=33274 Du har sikkert fået tudet ørerne fulde af regler om alt fra størrelsen på tandbørstens børstehoved til mængden af tandpasta, når det kommer til det daglige ritual, vi kalder tandbørstning. Men hvad er egentlig op og ned, når det kommer til at børste tænder?

Vi afliver i samarbejde med overtandlæge på Tandlægeskolen ved Københavns Universitet, Ulla Pallesen, her tre myter om tandpleje

Myte: En elektrisk tandbørste er bedre end en manuel tandbørste

FALSK. Ifølge overtandlæge Ulla Pallesen er der ingen forskel på, om du bruger en elektrisk tandbørste eller manuel tandbørste, så længe du kan finde ud af at benytte tandbørsten korrekt.

I stedet for at kigge efter den dyreste tandbørste på hylden, anbefaler Ulla Pallesen i stedet at vælge den type tandbørste, der passer dig bedst.

Beslutter du dig alligevel for at vælge en elektrisk tandbørste, bør du være opmærksom på, at børsteteknikken er anderledes med en elektrisk tandbørste. Her skal børstehovedet nemlig kun børste én tand ad gangen og følge tandens bue.

Bruger du en manuel tandbørste, er det derimod vigtigt, at børstehovedet kan komme til i hele munden, og at du børster i små, cirkulære bevægelser.

Her er de 10 mest populære elektriske tandbørster på PriceRunner:

Myte: Jo hårdere tandbørste er, jo renere bliver tænderne

FALSK. Dine tænder er ganske vist stærkere end dine knogler, men en for hård tandbørste kan skade dine tænder og dit tandkød på længere sigt.

Slibeskader på tænderne og nedsunket tandkød som resultat af for kraftig børstning er et hyppigt syn i tandlægestolen, som du kan undgå, hvis du vælger en blødere tandbørste og sørger for kun at holde et let tryk på tanden, når du børster.

Ulla Pallesen råder desuden til at holde igen med blegende tandpasta, da denne type tandpasta har et højt indhold af slibemidler. Slibemidlerne bliver markedsført som den nemme vej til et hvidere smil, men de kan være unødigt skrappe mod dine tænder, hvis du bruger blegetandpastaen over længere tid.

Tandbørstning

Foto: Pexels.com/eye4dtail

Myte: Tandpastaen med mest fluor er det sikreste valg

SANDT. Fluor forebygger karies og er hovedårsagen til, at vi danskere rangerer højt på listen over lande med en god tandsundhed. For at få den bedste beskyttelse skal du derfor ifølge Ulla Pallesen gå efter en tandpasta med minimum 1450 ppm natriumfluorid (NaF).

Her skal du være opmærksom på, at mange naturlige og økologiske tandpastaer ikke indeholder fluor og derfor ikke egner sig til tandbørstningen, hvis du vil være sikker på at minimere risikoen for huller i tænderne.

Anvend en mængde tandpasta, der svarer til din lillefingernegl, og husk at nedsætte mængden, så den svarer til dit barns lillefingernegl, når du børster tænder på dit barn med en fluorholdig tandpasta.

Kilde: Ulla Pallesen, overtandlæge på Tandlægeskolen ved Københavns Universitet


elektriske tandbørster bedst i test

Testsitet “Bedst-i-Test” har testet en lang række populære elektriske tandbørster. Læs testen her.

]]>
Manuel-tandboerste-genrefoto Foto: Pexels.com/eye4dtail Elektriske-tandboerster-Bedst-i-Test Testsitet "Bedst-i-Test" har testet en lang række populære elektriske tandbørster. Læs testen her.
Børster du dit barns tænder? Her er 3 tips til børns tandbørstning http://www.pricerunner.dk/artikler/tandboerstning-gode-raad-boern/ Fri, 10 Nov 2017 05:17:46 +0000 http://www.pricerunner.dk/artikler/?p=33278 De fleste forældre ved, at det kan være et hyr at komme igennem den daglige tandbørstning, hvis barnet stritter imod. Det kan derfor af og til være fristende at lade barnet om at klare tandbørstningen selv og derved undgå sure miner, men de fleste børn under 10 år er slet ikke i stand til at børste ordentligt tænder på sig selv.

Sådan lyder det fra afdelingstandlæge på Tandlægeskolens børneafdeling ved Københavns Universitet, Pernille Hess. Hun understreger, at det på længere sigt kan have langt mere alvorlige konsekvenser for dit barn, hvis du ikke tager kampen op og børster tænder på ham eller hende:

– Det hænder, at nogle børn må lægges i fuld narkose, så de kan få rengjort tænderne, fordi forældrene simpelthen har givet op på tandbørstningen, siger hun.

#1 Vær systematisk

Derfor råder Pernille Hess til, at man som forælder i stedet tager tandbørstningen alvorligt. En god måde at sikre, at man kommer hele vejen rundt i barnets mund, er at gå systematisk til værks.

Lav derfor et system, hvor du eksempelvis gør det til en vane at starte med tandbørsten til venstre i overmunden og slutte til højre i undermunden. På den måde sikrer du dig, at du får rengjort alle barnets tandflader.

Om du bruger en elektrisk tandbørste til børn eller en manuel tandbørste betyder ikke det store, bare du husker de cirkulære bevægelser og sørger for ikke at komme til at slibe hårdt frem og tilbage på barnets tænder og tandkød. Gør du brug af en elektrisk tandbørste til børn, så brug desuden én, der oplader via elnettet, lyder rådet fra Pernille Hess.

– Vi oplever, at de billige, batteridrevne elektriske tandbørster hurtigt bliver for flade på batteri og derfor ikke børster ordentligt, siger hun.

elektriske tandbørster bedst i test

Testsitet “Bedst-i-Test” har testet en lang række populære elektriske tandbørster. Læs testen her.

#2 Gør tandbørstningen til en leg

Et andet godt råd til at få overblik over alle tænderne i barnets mund er, hvis barnet ligger ned på ryggen. Du kan eksempelvis lade dit barn ligge med hovedet mellem dine ben, så barnets hoved ikke kører rundt, mens du børster. Under tandbørstningen kan du synge en sang eller fortælle en historie for dit barn.

– Det handler om at gøre tandbørstningen til en leg. Jeg havde for eksempel på et tidspunkt en dreng i tandlægestolen, hvor vi skulle fange alle dyrene i zoologisk have i munden, siger Pernille Hess.

Ved at gribe tandbørstningen an på en legende måde gør du dermed tandbørstningen til en sjov oplevelse, der hjælper dit barn til at forbinde det daglige ritual med noget rart.

#3 Husk tandpasta med fluor

Noget af det, som er mest efterforsket inden for tandsundhed er, at fluor er et effektivt middel mod huller i tænderne. Derfor skal du have fat i en tandpasta med fluor, hvis du vil holde hullerne på afstand – både når det kommer til din egen og dit barns tandbørstning.

– Det har skabt stor forvirring hos forbrugerne, at der er findes farlige fluorforbindelser i pizzabakker og popcornpakker. Men det er ikke de samme fluorforbindelser, der er i tandpasta, understreger Pernille Hess.

– Tværtimod har fluorforbindelserne i tandpasta en gavnlig effekt, når de anvendes i så små doser, som det er tilfældet med den daglige tandbørstning.

Via PriceRunner kan du finde forhandlere og sammenligne priser på elektriske tandbørster fra alle de populære brands.

Her er i øvrigt de 10 mest populære elektriske tandbørster netop nu:

]]>
Elektriske-tandboerster-Bedst-i-Test Testsitet "Bedst-i-Test" har testet en lang række populære elektriske tandbørster. Læs testen her.