Underholdning

Filmanmeldelse: The Jungle Book

The Jungle Book er noget så sjældent som en genindspilning, der faktisk er stærkere og flottere end sine forgænger… og det siger ikke så lidt i dette tilfælde.

Handlingsmættet storfilm

Du kender nok historien fra Kiplings roman, eller Disneys fortryllende tegnefilm fra 1967. Historien om jungledrengen Mowgli, der opfostres af en ulvefamilie, med panteren Bagheera som mentor. Junglens tyranniske tiger Shere Khan vil gør det af med menneskeungen, og derfor indser han, at han ikke kan blive i junglen.

På sin rejse mod menneskenes by, støder han på den livsnydende bjørn Baloo, der bliver hans nye ven. Men han møder også slangen Kaa, kæmpeaben Kong Louie og en masse andre dyr. Men da han hører at ulveflokkens leder er slået ihjel af Shere Khan, vender Mowgli hjemad igen – det endelige opgør mellem de to venter forude.

Spændende, medrivende og smuk

’The Jungle Book’ er for det første utroligt flot lavet. Den viser hele vejen igennem fantastiske billeder af den smukke jungle, og de fascinerende dyr. Det er efter min mening den første computeranimerede film, men mennesker og dyr der taler sammen, der uden problemer fjerner kløften mellem fantasi og virkelighed. Det er et af de mest imponerende mix af live-action film og computergenerede billeder, som nogensinde er set. Jeg anbefaler at se den i 3D, da det er en af de få film, der virkelig vinder i 3D.

Nye standarder for CGI og 3D

Instruktør Jon Favreau gør et eminent job, med at tage det bedste fra bogen, det bedste fra tegnefilmen, og samtidig gør den til ’sin helt egen’ film, med et noget mere dramatisk og dystert univers. Der er flere ’neglebider-scener’ i filmen, men også masse af hyggelige stunder og sjove kommentarer… og fuld smæk på actionscenerne!

’The Jungle Book’ sætter nye standarder for computeranimerede film, med sine farverige junglescener, forrygende 3D-action og utroligt flotte dyr. Der går ikke længe før man er med på præmissen om de talende dyr – SÅ flotte og vellignende er de. Det er på alle måder en fantastisk film, som man bliver helt opslugt af.

Underholdning for hele familien (bare ikke de små)

Der er reelt kun én skuespiller i filmen, og det er den unge Mowgli, der i øvrigt ligner drengen fra tegnefilmen på en prik. Han er nuttet, kæk, nysgerrig og helt rigtig i rollen som Mowgli. De øvrige skuespillere på rollelisten, leverer herlige stemmer til de kendte figurer – læg for eksempel mærke til hvor skræmmende dyb Shere Khans stemme. Eller hvor hypnotiserende Scarlet Johansson lægger stemme til slangen Kaa (tjek i traileren øverst i artiklen). Den kan i øvrigt kun ses med original tale, men det er heller ikke en film for de små børn – til gengæld er der underholdning for resten af familien.

jungle-book-2016-posters-mowgli-baloo

Titel: The Jungle Book
Genre: Eventyr, Drama,
Instruktion: Jon Favreau
Varighed: 1 time og 46 minutter
Censur: fr.u.7

Sammenlign priser på The Jungle Book via PriceRunner.dk

Kommentarer