Skønhed og helse

Bliv festivalklar med disse 5 fantastiske frisurer

Festival frisure
Foto: Pixabay.com/Pexels
Emma Libner
Skrevet af Emma Libner

Den danske festivalsommer nærmer sig med hastige skridt, og er du ikke helt opdateret på sæsonens hårtrends, så frygt ej! Vi giver dig her inspiration til flotte frisurer, du kan lufte på sommerens mange festivaler.

Inden længe regner festivalerne ned over sommerlandet, og festivaler er en god undskyldning for at prøve skøre frisurer af, du normalt ikke ville traske op på arbejde med.

Måske drømmer du om at eksperimentere med en ny, midlertidig hårfarve? Eller også føler du for at tømme en bøtte med glimmer ud over lokkerne, bare fordi?

Populær hårstyling

Uanset om du er til naturligt hippiehår eller freaky fletninger, er der masser af inspiration at hente fra udlandet, hvor store festivaler som Coachella, Glastonbury og den ikoniske Woodstock Festival trækker besøgende til i hobetal.

Vi har samlet en håndfuld af de største hårtrends fra alverdens festivaler – så grib hårlakken og lad dig inspirere af de flotte frisurer til årets festivaler.

Festival frisure: Regnbuefarvet hår

Du har måske allerede bemærket, at regnbuer og enhjørninger trender stort på de sociale medier i øjeblikket. De mangefarvede kombinationer kender næsten ingen grænser, og i dag kan du få alt lige fra kager til Starbucks-drikke og sågar grilled cheese toast i regnbuens farver.

Trenden gælder naturligvis også hår, som flere og flere frisører specialiserer sig i at farve i alverdens farver. Skal farven kun holde midlertidigt, kan du også selv eksperimentere hjemme på badeværelset.

Til det formål har L’Oréal Paris netop lanceret hårfarveserien Colorista Washout, som holder 5-10 hårvaske. Prøv farverne hver for sig eller bland dem i vaskeægte regnbuestil!

Festival frisure: Space buns

Om denne frisure er inspireret af prinsesse Leia fra Star Wars eller om der ligger en anden historie bag, vides ikke – men sjov er den. Du kan nemt efterligne de nuttede space buns. Alt du behøver er to elastikker og lidt hårlak til at holde frisuren på plads.

Pssst … vidste du, at du kan sammenligne priser på hårplejeprodukter via PriceRunner? Prøv det her.

Lav enten frisuren ved at sno hver hårtot om sig selv, eller fold hver hårtot som en almindelig knold med en elastik. Skal det være avanceret, kan du flette hårtotterne, før du sætter dem oven på hovedet. Om du sætter alt håret op eller kun noget af det, er selvfølgelig op til dig selv. Du er nu klar til at gå ombord på dit intergalaktiske rumskib!

Festival frisure: Flettet krans

Denne frisure er god til dig, der holder af dine lange lokker, men som samtidig gerne vil have håret væk fra ansigtet. Den flettede krans kan laves på et hav af forskellige måder, her i en løs og fyldig version.

Tricket til det voluminøse look er at trække i håret langs fletningen, når du har flettet færdig og bundet fletningen med en elastik bag på hovedet. På den måde løsner du fletningen, så den fremstår stor og pjusket, som var den taget direkte ud af en Coachella-selfie. Husk hårlak, hvis dit hår har tendens til at falde ud eller hurtigt bliver fladt.

Et opslag delt af Teya Perkins (@hairby_teya) den

Festival frisure: Glimmer i hårrødderne

De såkaldte “glitter roots” er måske DEN mest hypede frisure til festival i år – og med god grund. Den funklende frisure er både sjov og festlig, og hvem kan ikke godt lide at vågne op i en sovepose fuld af glimmerstøv?

For at lave frisuren skal du bruge en flydende styling gel, glimmerstøv, en plastikkop eller lignende og en pensel til påføring. Sæt først dit hår, som du ønsker, og husk at lave en skilning. Gå herefter i gang med at blande gelen med dit glimmerstøv i koppen.

Du bestemmer selv, hvor meget glimmer, du vil have i. Når massen er blandet, påfører du den lidt ad gangen med penslen langs hårrødderne i din skilning, og voilá! Du kan nu skinne om kap med solen.

Festival frisure: Hollandske fletninger

Du har garanteret allerede bemærket denne kække hiphop-stil, som af flere medier blev kåret som den største hår-trend i 2016. Blandt de helt store stjerner, der har flashet de hollandske fletninger, også kaldet dutch braids, er Rita Ora, Katy Perry og Kardashian-søstrene – og de hollandske fletninger holder stadig!

Fletningerne kan både laves som én enkelt fletning, som to eller som flere små fletninger (som du også kender som “cornrows”).

For at lave frisuren skal du flette håret, som du ville flette en fransk fletning, men frem for at krydse håret over, skal du i stedet krydse under. For hver gang, du fletter under, skal du stadig flette en tot ekstra hår med, indtil du opnår det fine, vævede look, du kender fra den franske fletning. Intet skriger “festival” som et sæt snorlige dutch braids …

Et opslag delt af m.e.g.a.n. (@hellahotroots) den

– Go’ festival og go’ sommer! 

Kommentarer

Om skribenten

Emma Libner

Emma Libner

22-årig københavnerinde bosat på Nørrebro. Uddannet journalist og storforbruger af magasiner. Lever højt på min elskede kaffemaskine, fransk hiphop i ørerne og en årlig tur eller to til drømmebyen Berlin. Desuden flittig koncert- og loppemarkedsgænger. I den perfekte verden er alle læber røde, og butterflys er noget, man binder selv!