Skønhed og helse

Den ultimative guide til funklende highlighter

kvinde med highlighter
Foto: Pixabay.com/nastya_gepp

Highlighter er kendt for at give din hud en frisk, solkysset glød på nul komma fem. Hvilken farve, du skal vælge, og hvor du skal lægge din highlighter, får du svar på her.

Den spirende trend med strålende hud og makeup, der er så naturlig, at du næsten ikke bemærker, at den er der, har gjort highlighteren til en uundgåelig musthave i makeup-tasken.

Hvor end man kigger hen, synes enhver kendis at sværge til den funklende highlighter, der på ingen tid fremhæver dine flotteste træk i ansigtet. Men hvordan virker den?

Populær makeup på PriceRunner

Helt grundlæggende indeholder det lille vidunder myriader af funklende stykker af glimmer, som reflekteres af lyset og får din hud til at synes frisk og ungdommelig.

Når highlighteren er lagt til perfektion, kan det endda synes, som om du stråler indefra. Du kan bruge din highlighter alene eller i kombination med contour. Når den påføres alene, kaldes highlighteren også for “strobing”.

Highlighter skal matche din hudtone

Det kan være fristende at kaste sig over lidt af det hele, når du står og skal vælge den funklende makeup til makeup-tasken. Men for at sikre det flotteste resultat bør du dog gå efter en farve, som passer til din hudtone.

Jo lysere hud, du har, jo lysere bør dit valg af highlighter også være. En god tommelfingerregel siger, at din highlighter bør være en til to toner lysere end din egen hudtone.

  • Sølv, lys rosa og lavendel passer godt til dig, der har lys hud.
  • Lys gylden og fersken ligger flot på en medium hudtone.
  • Guld og bronze er det rette match, hvis du er mørk i huden.

Har du tendens til rødmen? Så bør du holde dig fra lyserøde toner, disse farver fremhæver det røde i din hud.

Hvordan har din hud det?

Inden du køber den første og den bedste highlighter, bør du tage et kig i spejlet og se, hvordan din hud har det. Har du almindelig hud? Eller fedtet hud? Måske du døjer lidt med tørre plamager? Det skal din highlighter også tage hensyn til.

Highlighter i pudderform ligger flot på almindelig hud, der er fugtet godt og ikke fedter for meget i løbet af dagen. På tør hud kan den omvendt lægge sig ujævnt, og her kan en flydende highlighter eller en stift være vejen frem til den eftertragtede glød.

Har du tendens til meget fedtet hud, kan for meget pudder-highlighter klaske sammen i løbet af dagen og give et “kaget” look. Derfor anbefales det at holde lidt igen med pudderkvasten, hvis du døjer med fedtet hud.

Highlighter bedst-i-test

Find en testvindende highlighter via Bedst-i-Test.

Imiter sollyset med din highlighter

Når du har fundet det rette match, skal du påføre din highlighter i ansigtet, hvor sollyset naturligt ville ramme. Det vil sige: lige over kindbenene, på næseryggen, over og under øjenbrynene, i panden, på hagen og på amorbuen lige over din overlæbe.

Glem desuden ikke at påføre en smule i øjenkrogen. Det får dine øjne til at funkle endnu mere, end de gør i forvejen.

Når det er sagt, behøver du selvfølgelig ikke at gå all in, og et par strøg med en børste lige over kindbenene kan alene gøre en stor forskel for dig, der ikke er så vant i makeuppens verden. Et simpelt råd er at prøve dig frem.

Psst … vidste du, at du også kan sammenligne priser på hårpleje via PriceRunner?

Påfør highlighter med en børste

De fleste makeupartister anbefaler at bruge en børste, hvis du arbejder med en pudderversion. Det kan for eksempel være en lille, rund børste med bløde hår eller en bred fanebørste, som fordeler produktet elegant med et enkelt strøg.


Læs også: 8 makeup musthaves der holder i regn og blæst


Flydende highlighter og stifter kan du nemt fordele med fingrene. Og kan du slet ikke få nok af den famøse “glow”, kan du jo blande lidt flydende highlighter i din foundation. Ingen vil opdage, at du har snydt dig til en smuk sommerglød!

Find din næste highlighter lige her via PriceRunner


Kilder: Elle.com og Costume.dk

Kommentarer