Underholdning

Husk disse ting når du skal på festival

Foto: Roskilde Festival/Simon Frøsig Christensen

Festivalsæsonen står for døren. Vi giver dig i denne anledning en liste over nogle af de mest vigtige ting, som du bør huske at medbringe på en festival.

Som indledningen antyder, er festivalsæsonen ved at begynde, og det vækker jo straks dejlige associationer om god musik, sommer, kolde øl og hyggeligt samvær med vennerne.

Og som du sikkert ved, er der i Danmark mange forskellige festivaler, som henvender sig til enhver musiksmag. Der findes i denne sammenhæng mange overskuelige oversigter over alle de forskellige musikfestivaler. Du finder blandt andet en oversigt over de forskellige musikfestivaler på VisitDenmarks hjemmeside.

Allerede næste måned gælder det sværvægterne Northside, Tinderbox og Roskilde Festival, mens det i august måned er Smukfests tur til at holde årets største og hyggeligste skovfest, som finder sted i Skanderborgs bøgeskov.

Ofte bliver billetterne op til disse ‘store’ festivaler udsolgt, inden festivalerne bliver skudt igang. Du gør derfor klogt i at anskaffe dig en billet nu, hvis ikke der allerede er blevet udsolgt til den pågældende festival. Hvis du er for sent ude, så kan det betale sig at holde øje med billetter på diverse sider såsom Den Blå Avis eller forskellige facebook-grupper.

Roskilde Festival camp

Pavilloner og telte i massevis. Det er blot nogle af de ting, der er værd at købe forud for din tur på en af sommerens mange festivaler. Foto: Roskilde Festival/Jonas Jessen Hansen

Glem ikke disse festival-ting

Udover billetten er der selvfølgelig også en række andre vigtige ting, der kan være en god idé at medbringe, når du skal på festival. Vi giver dig derfor her en liste over nogle af de mest grundlæggende ting, som du desuden kan finde til de skarpeste priser via PriceRunner. Måske besparelsen tjener en ramme øl (eller mere endnu) hjem?

En gylden fingerregel er dog, at når du skal afsted på festival, så er det nødvendigvis ikke altid en god idé at købe de dyreste produkter, fordi der er desværre er en sandsynlighed for, at tingene bliver stjålet, når du og dine venner ikke befinder jer i jeres camp – dette gælder især på Roskilde Festival. Derfor er det en rigtig god idé at bruge tid på at finde produkterne til de bedste priser, hvilket du eksempelvis kan gøre gennem PriceRunner.

Telt

Et telt er uundværligt på en festival. Derfor bør du og dine venner gå sammen om at købe et telt. Det kan – som sagt – være en god idé ikke at købe det fineste og dyreste telt, da der er en sandsynlighed for at det bliver ‘mishandlet’ under en festivaluge. Du kan finde gode festivaltelte på PriceRunner.

Pavillon

Regnvejr, mens man er på festival, er ikke fedt, og uanset hvilken festival-uge der er tale om, er der desværre en sandsynlighed for, at regnen melder sin ankomst. En pavillon kan derfor være en ægte “life-saver”, når det regner på en festival. Med en pavillon kan du og dine venner – upåvirket af regnen – sidde og hygge i jeres camp.

Stole

Stole skal der jo til, og her er de klassiske “fold-ud” campingstole perfekte til festivalugen, idet de hverken fylder eller vejer særligt meget, og så fås de desuden til rimelige penge. Det er i denne sammenhæng værd at nævne at især stole bliver stjålet under festivaler. Derfor gør du klogt i kun at købe stole, som du kan tåle at miste – medmindre du selvfølgelig kan låse dem inde i teltet, når du og dine venner ikke befinder jer i jeres camp.

Bord

Simple og billige campingborde er også oplagte til festivalugen, for det er knap så lækkert, hvis maden skal være på jorden – især hvis det har regnet. Hvis det er for besværligt at medbringe et campingbord, så kan alternativet være en billig presenning. Dog er sidstnævnte løsning ikke særlig komfortabel, men ikke desto mindre er der her tale om tørt underlag til maden, og hvis I skal sidde ned.

Sovepose44633-0910150909101886969346

Dyner og puder kan være besværlige at have med – især hvis der bliver spildt på dem. En sovepose er derfor en rigtig god investering til festivalugen, idet den er nem at finde frem og pakke væk. Derudover er en sovepose også meget nem at have med på farten.

Luftmadras/liggeunderlag

En lille uge i et telt kan mærkes på kroppen, og du gør derfor klogt i at investere i en god luftmadras eller et godt liggeunderlag.

Køletaske

Lunkne øl og varm mad er en dårlig kombination. Derfor er det en super idé at medbringe en køletaske (gerne flere hvis det er muligt).

Lommelygte/campinglanterne

Det er en rigtig god idé at medbringe lys i form af en lommelygte og/eller en campinglanterne – især til aftenens sene timer, når I sidder i campen og hygger jer. Derudover kan lommelygten være meget nyttig, når du om natten skal hen på toilet.

Tinderbox 2015

Sådan så det ud, da Calvin Harris gav koncert på Tinderbox i Odense sidste år. Foto: Tinderbox/Thorsten Iversen

Kommentarer