Foto og video

Digitaliser din fotosamling med Google PhotoScan

Google PhotoScan
Foto: Google

Nu kan dine gamle fotos få nyt liv. Google PhotoScan er en ny app til Android og iOS fra Google, der ganske gratis kan gøre hele din fotosamling digital.

Nu er det slut med at have gamle fotoalbums stående i mængdevis på hylden. Google PhotoScan er en gratis app, der ganske let og enkelt kan gøre dine gamle fotos digitale.

App’en fungerer ved, at den tager et billede af dit fotografi. Men der er meget mere i det; det er nemlig ikke blot et billede af et foto.

Google PhotoScan

Grafik: Google

Nej, app’en sørger også for at korrigere farver, fjerne genskin, skære til og så videre, så du har en perfekt digital kopi af billedet på din digitale filmrulle. Billedet kan du så dele på sociale medier, gemme i skyen, eller hvad du måtte ønske.

På efter-billedet herunder kan du se, hvordan genskæret fra lamper og lignende er blevet fjernet fra billedet. Sådan genskin vil normalt være at finde på almindelige billeder, der er taget af et fotografi.

Google PhotoScan før

Før Google PhotoScan. Foto: Google

Google PhotoScan efter

Efter Google PhotoScan. Foto: Google

Et intelligent fotoalbum

Google PhotoScan har som nævnt muligheden for at lægge dine billeder ind på eksempelvis Googles egen skytjeneste, Google Drev. Her kommer Google med endnu en smart funktion i forlængelse af PhotoScan. Billederne kan nemlig undergå en ansigtsgenkendelse, så du med ét klik kan finde alle billederne af børnene, forældrene og så videre.


Læs også: Synliggør dine fotos med en digital fotoramme


For Android gælder det, at din tablet eller smartphone skal køre med Android verison 5.0 eller nyere. For Apple-enheder skal iOS som minimum være opdateret til iOS 8.1. Men til begge platforme er Google PhotoScan ude nu – og den er som nævnt ganske gratis.

Hent Google PhotoScan her:

Android
iOS

Kommentarer