Foto og video

Så finder GoPro Karma-dronen vej til butikkerne

GoPro Karma
Foto: GoPro

Efter flere måneder hvor GoPros første drone har været tilbagekaldt, kommer GoPro Karma dronen nu endelig tilbage i butikkerne.

Sidst opdateret: 12. april 2017, 10:15: Artiklen er opdateret med link til GoPro Karma og forhandlerlisten på PriceRunner.dk, nu hvor GoPros drone har fundet vej til de danske butikker.


Et dårligt hængsel, der sidder ved batteriet i dronen. Dét var årsagen til, at den ellers ventede GoPro Karma drone blev trukket retur fra handlen kort efter sin lancering.

Men nu er problemet omsider løst, meddeler GoPro, og i løbet af foråret 2017 ventes GoPro Karma dronen i handlen på de internationale markeder. Her og nu skydes salget af Karma-dronen alene i gang via virksomhedens egen hjemmeside og hos udvalgte amerikanske forhandlere.

– “De første forsendelser vil være begrænset, men produktionen forventes at gå hurtigt,” hedder det i en pressemeddelelse fra GoPro.

GoPro Karma er i øvrigt kompatibel med de nye GoPro-actionkameraer GoPro Hero5 Black og GoPro Hero5 Session eller 2015-modellerne GoPro Hero4 Black og Hero4 Silver.

GoPro Karma og batteriproblemet

Oprindeligt skulle GoPro Karma have ramt hylderne hos de danske forhandlere 23. oktober, men det holdt ikke stik. Inden Karma-dronen blev lanceret i Danmark, trak den amerikanske producent frivilligt sin drone tilbage fra markedet.


Læs også: GoPro – Nu også som flyvende kamera


Det skyldes et antal sager, hvor batteriet slog fra under flyvning, så dronen faldt til jorden som en sten. Ingen brugere er dog kommet til skade under brugen af de fejlramte droner, oplyser GoPro.

– “GoPro har identificeret problemet til at relatere sig til låsemekanismen, der sikrede dronens batteriet. En nydesignet batterilås er placeret i den opdateret Karma-drone for at løse problemet,” forklarer GoPro i sin pressemeddelelse.

Fakta om GoPro Karma

  • En kompakt og sammenklappelig drone, der passer til en rygsæk.
  • Vejer godt 1 kg, kan flyve i op til 20 minutter, og så tager det 1 time for opladning af Karma-batteriet.
  • Rækkevidden for GoPro Karma er op til 3.000 meter – og højdemæssigt kan Karma gå op til 3.200 meters højde.
  • Med i købet af Karma følger desuden en særlig controller med touch-display, så du hverken skal bruge din smartphone eller tablet.

Kilde: GoPro.com

GoPro Karma – Pris og tilgængelighed

Men nu er GoPro altså overbeviste om, at deres drone igen er flyvedygtig.

Så engang i løbet af foråret 2017 – hvornår specifikt vides endnu ikke – vil Karma-dronen kunne købes herhjemme.

Kommentarer