Foto og video

GoPro: Mere info om vores kameradrone til februar

GoPro Karma
Foto: GoPro

GoPro er kendt for sine små actionkameraer, men da virksomheden lancerede sin første kameradrone, GoPro Karma, var der en anelse mere ‘action’ end planlagt. Karma-dronen svigtede således i luften, og årsagen er nu kendt.

Sidst opdateret: 12. april 2017, 10:16: Artiklen er opdateret med link til GoPro Karma og forhandlerlisten på PriceRunner.dk, nu hvor GoPros drone har fundet vej til de danske butikker.

Godt to uger efter sin officielle lancering af virksomhedens første kameradrone måtte GoPro trække produktet tilbage. Årsag: Problemer med strømforsyningen på omkring 2.500 solgte enheder på det amerikanske marked, så dronen faldt mod jorden og fik en hård landing.

Og så blev salget og forudbestillingerne af GoPro Karma ellers sat på standby.

“Karma enheder mistede strøm under drift (…) GoPro har [dog] planer om at genoptage forsendelsen af Karma, så snart problemet er løst,” lød det således fra GoPro i en pressemeddelelse tilbage i november sidste år.

(Artiklen fortsætter under videoen)

Kan fikses med et stykke tape

Nu er den konkrete årsag til fejlen, der fik GoPro Karma til at styrte mod jorden, så kendt.

Populære GoPro

Det kom frem under CES 2017, verdens største elektronikmesse i Las Vegas, hvor Nick Woodman, chef for GoPro, beskrev sagens kerne over for det amerikanske tech-medie TechCrunch.

Her forklarede Woodman, at batteriet inde i GoPro Karma simpelthen flyttede sig et par millimeter under flyvning, hvilket afbrød strømmen. Men har man et stykke tape, der kan holde batteriet på plads, så skulle sagen være løst.

… men det er imidlertid en ringe løsning for forbrugerne, og derfor er GoPro i øjeblikket i gang med at teste GoPro Karma yderligere og finde en løsning på det tekniske problem.

I starten af februar skulle GoPro – ifølge det amerikanske tech-medie – således komme på banen med flere detaljer om sine test af GoPro Karma og nok det mest interessante for dig som forbruger: Nemlig, hvornår vi kan forvente at se Karma-dronen lanceret.

Kommentarer