Hus og have

Grillopskrift: Flæskesteg med sprøde svær – på gasgrill

Grillopskrift flæskesteg
Foto: Weber

Ønsker du glade gæster, så smid flæskestegen på grillen og få de sprødeste svær, der får alles tænder omkring bordet (og grillen) til at løbe i vand. Velbekomme!

Flæskesteg. En god, dansk klassiker, der både kan laves i ovnen og selvfølgelig også på grillen – både til jul og resten af året. Men hvorfor tilberede flæskestegen indenfor, hvis man ligeså godt kan trylle en saftig flæskesteg med de sprødeste svær frem på grillen udenfor?

Weber logo

I samarbejde med Weber, der er det mest populære grillmærke på PriceRunner, giver vi dig her en lækker grillopskrift på flæskesteg med grillet spidskål og hindbær.

Ingredienser: Det skal du bruge

1 kamsteg på 2 kg
1-2 spidskål
½ dl olivenolie
3 spsk. hvidvinseddike
Salt og peber
10 hindbær
Grill tilbehør: Stegholder

Forberedelse: 60 minutter | Tilberedning: 90 minutter | Grillmetode: Indirekte og direkte | Grilltemperatur: 250 °C.

Flæskesteg på grillen: Sådan gør du

1 Start med at krydre kamstegen med salt; Gnid godt med salt på og sørg for, at der kommer salt ned mellem sværene. Placér da stegen i din stegholder.

2 Skyl spidskålen, inden du skærer den i kvarter – lad stokken sidde. Pisk nu olivenolie, hvidvinseddike, salt og peber sammen, og mas hindbærrene ud i vinaigretten.

3 Gør gasgrillen klar til indirekte varme og lad den blive godt varm. (Hvis du foretrækker kulgrill, skal du bruge det, der svarer til én grillstarter klargjorte kul, anbefaler Weber).

Det mest populære grill tilbehør på PriceRunner lige nu …

4 Placer din stegholder midt på grillristen, læg låget på grillen og grill stegen i halvanden time. Hvis sværen er sprød, tager du stegen af, så den kan hvile, mens spidskålene grilles. Er stegen ikke sprød, lad den da ligge lidt længere.

TIP: En god tommelfingerregel hedder, at du skal grille flæskestegen, indtil sværen er sprød. På det tidspunkt vil selve stegen være perfekt.

5 Læg nu de kvarte spidskål på den smurte grillrist med snitfladen nedad. De skal grilles ved direkte varme i omkring fem minutter, sådan de har fine grillstreger og næsten er møre.

6 Skær flæskestegen i skiver og sérver sammen med spidskål, og hæld hindbærvinaigretten over kålen.

– Velbekomme! 

Kommentarer

Om skribenten

PriceRunner

PriceRunner

PriceRunner.dk er Danmarks største prissammenlignings- og forbrugertjeneste, man kan sammenligne priser på alt lige fra TV og computere til hvidevarer, tøj, sko og meget mere. Det unikke ved PriceRunner.dk er, at vi samler priser fra traditionelle butikker og online webshops – og priserne opdateres dagligt, så du som forbruger kan blive klædt på til at gøre den bedste handel. Det er PriceRunner - Sammenlign før du handler.