Hus og have

Grillopskrift: Saftig kylling på grill – med rotisseri

Grillopskrift kylling på grill
Foto: Weber

Skal det smage af sommer? Her får du en lækker grillopskrift på en hel kylling tilberedt på rotisseri – på mindre end en time har du en mør og smagfuld kylling. Velbekomme!

En hel kylling på grill. Det er da noget, vi kan forbinde med sommer og grillhygge. Gerne én med perfekt, sprødt skin og saftigt kød.

Og hvis grillkyllingen så kan passe sig selv inde i varmen – enten på en kyllingeholder eller på rotisseri – mens der hygges i haven eller med anden madlavning, jamen, så er det da helt kanon!

Weber logo

Grafik: Weber

I samarbejde med Weber, der er danskernes foretrukne grillmærke på PriceRunner, giver vi dig her en lækker grillopskrift på en hel kylling, der er tilberedt på det populære roterende grillspyd.

Ingredienser: Det skal du bruge

1 hel kylling
1 hvidløg
1 bundt persille
Salt og peber
 Grill tilbehør: Rotisseri

Forberedelse: 15 minutter | Tilberedning: 35-40 minutter | Grillmetode: Direkte | Grilltemperatur: 180 °C.

(Sådan laver du kylling på rotisseri. YouTube/Weber)

Saftig kylling på rotisseri

1 Start i køkkenet med at pille hvidløget og hak dét og persillen groft. Fyld dernæst kyllingen med hvidløg og persille.

2 Sæt hele kyllingen på dit rotisseri. Krydr godt med salt og peber.

Det mest populære grill tilbehør på PriceRunner lige nu …

3 Gør grillen klar til direkte middelhøj varme. Når varmen spiller, kan du sætte rotisseriet med din kylling på grillen. Lad den rotere i 35 til 40 minutter, til kyllingen har nået en kernetemperatur på cirka 73 grader.

4 Kernetemperaturen stiger ofte 2-5 grader, efter at kyllingen er taget af grillen. Når grillkyllingen serveres, skal den have en kernetemperatur på 75 grader.

Du kan overveje at tjekke temperaturen med et trådløst digitalt stegetermometer, så du slipper for at åbne grillen for at tjekke temperaturen og dermed lukke varmen ud.

– Go’ fornøjelse og velbekomme! 

Kommentarer