Hus og have

Grillopskrift: Pandekager på grillen – en skøn dessert

Grillopskrift pandekager
Foto: Weber
PriceRunner
Skrevet af PriceRunner

En god dessert kan bringe et smil frem hos de fleste. Så hvorfor ikke tilberede pandekager på grillen? Her får du en opskrift til pandekager på grillen.

Man kan tilberede snart sagt alt på grillen. Hvis blot man ikke lader sig slå ud af vind og vejr, og man har det rette grill tilbehør, ja, så kan man med fordel rykke al madlavningen udenfor og ud på sin grill. Det gælder også i forhold til desserter – heriblandt pandekager, der sædvanligvis er et hit hos folk i alle aldre.

Weber logo

I samarbejde med Weber, der er det mest populære grillmærke på PriceRunner, giver vi dig her en opskrift på herlige pandekager, du kan tilberede på grillen.

Ingredienser: Det skal du bruge

1 usprøjtet appelsin
1 vaniljestang
8 æg
20 g sukker
125 g hvedemel
200 g smør
¾ sødmælk
Grill tilbehør: Crêpe-pande eller anden pande til grill.

Forberedelse: 40 minutter | Tilberedning: 20 minutter | Grillmetode: Direkte | Grilltemperatur: 150 °C.

Pandekager

Foto: Pixabay.com/sebalachowicz

Pandekager på grill: Sådan gør du

1 Skyl din appelsin, og riv skallen fint. Flæk dernæst vaniljestangen, og skrab kornene ud.

2 I en skål piskes æg, sukker, appelsinskal og vaniljekorn grundigt sammen. Sigt så melet i, mens du pisker.

3 Smelt smørret på en pande, og pisk det i dejen, når smørret bruser. Tilsæt mælken, og pisk grundigt, så der ikke er klumper af mel. Lad dejen hvile på køl i 30 minutter.

(Sådan laver du pandekager på grill. YouTube/Weber)

4 Gør gasgrillen klar til direkte varme med middel gasmængde.. (Bruger du kulgrill, skal du bruge det, der svarer til en halv grillstarter klargjorte briketter)

5 Sæt din pande på grillristen, læg låget på grillen, og lad panden blive varm.

6 Når den første pandekage steges, skal du bruge en anelse fedtstof på panden – det burde ikke være nødvendigt med mere fedtstof til de øvrige pandekager, da der er rigeligt fedtstof i dejen.

Hæld lidt dej ud på panden, og lad pandekagen få stegeskorpe, inden du vender den og lader den bage færdig. Pandekagen skal være tynd, så husk og spred dejen ud over hele panden.

7 … og så kan du ellers sætte tænderne i pandekagerne og servere en masse lækkert til.

– Velbekomme! 


Det mest populære grill tilbehør på PriceRunner lige nu …

Kommentarer

Om skribenten

PriceRunner

PriceRunner

PriceRunner.dk er Danmarks største prissammenlignings- og forbrugertjeneste, og hos PriceRunner kan man sammenligne produkter på stort set alle varekategorier. Alt lige fra TV og computere til hvidevarer, tøj, sko og meget mere. Det unikke ved PriceRunner.dk er, at vi samler priser fra traditionelle butikker og online webshops – og priserne opdateres dagligt, så du som forbruger kan blive klædt på til at gøre den bedste handel. Det er PriceRunner - Sammenlign før du handler.