Husholdningsapparater

Populære grøntsagssnittere: Tryl grøntsagerne til sjove bånd

Wilfa grøntsagssnitter
Foto: Wilfa

Tryl kulhydraterne om til lækre grøntsagsbånd med de populære grøntsagssnittere, som ikke bare sikrer et lækkert resultat, men også en sundere livsstil.

Hvem drømmer ikke om at kunne mæske sig i spaghetti og kødsovs uden at føle sig oppustet bagefter? Og hvem håber ikke på, at både store og små i huset ville spise flere grøntsager?

Svaret er nok, at det gør de fleste. Kulhydraterne i pasta, ris og kartofler er ikke bare med til at give os energi, de får os også til at føle os meget mætte. Grunden til den tunge mavefornemmelse, som mange sidder tilbage med, er oftest, fordi vi spiser for store portioner samtidig med at vi får for få fibre via grøntsager.

Men nu er der en god, sund erstatning til de mange kulhydrater. Endda en erstatning som både store og små vil synes er sjove at trylle frem. Nemlig sjove bånd bånd med de populære grøntsagssnittere!

sjove bånd med grøntsagssnittere

Det er kun fantasien der sætter grænserne, når det kommer til madlavning med strimler. Foto: Pixabay/Meditations

Sjove bånd med grøntsagssnitteren

De smarte og populære grøntsagssnittere kan ikke blot hakke og snitte grøntsagerne i tern og småstykker. De kan rent faktisk lave grøntsagerne til lange bånd og strimler, så de ligner pasta og nudler.

Grøntsagsnitterne fås i flere varianter med forskelligt ekstraudstyr. Som regel fås de også, så man kan lave grøntsagstrimlerne i forskellige tykkelser.

(Her ser du den populære Wilfa Curly SL-1W demonstreret. Video: YouTube/Wilfa.no)

Erstat pasta med grøntsagssnittere

Først og fremmest gælder det om at finde de frugter og grøntsager, man bedst kan lide. Hvis de har en fast overflade, som vi kender det fra squash, agurker, græskar, gulerødder, aubergine, æbler eller rødbede, så er de oftest rigtig gode. Dernæst skal maden selvfølgelig altid skylles grundigt.


Læs også: Dette køkkenudstyr hittede i 2016


Snit grøntsagerne i strimler og tilbered dem efter behag. Squash, gulerod eller rødbede er særligt velegnet som erstatning til pasta og går rigtig godt sammen med kødsovs. Nogle grøntsager som blandt andet græskar skal skrælles først, men de fleste andre kan tilberedes med skræl.

Når strimlerne er lavet med den smarte grøntsagssnitter, kan de få et lille opkog, og så er de klar til servering som erstatning for pasta.

sjove bånd med grøntsagssnittere

Lav delikate salater med de tynde strimler. Foto: Pixabay/Cegoh

Også god til sunde salater og nudler

Når det kommer til agurk, gulerod, æbler og rødbede, kan de fine strimler også bruges i rå tilstand i en almindelig dansk salat eller som erstatning for nudler i det asiatiske køkken. Både i supper, wok-retter og i indbagte retter.

Mulighederne for brugen med en grøntsagssnitter er uendelig. Men bedst af alt er, at grøntsagssnittere mætter på den gode måde, samtidig med at man får en masse vitaminer og mineraler. Sidst men ikke mindst, så synes både store og små, at de sjove bånd fra grøntsagssnitteren er både sjove at spise og fremtrylle.

En grøntsagssnitter kan altså være en oplagt måde at få de små med i køkkenet – og ikke mindst til at spise flere grøntsager 

Find forhandlere af de populære grøntsagssnittere her

Kommentarer