Lyd og billede

Sådan finder du de rigtige høretelefoner til løb

Bose høretelefoner til løb
(PR-foto)
Rasmus Hansen
Skrevet af Rasmus Hansen

Når det gælder træning, er høretelefoner et must. Vi giver dig her nogle nyttige råd, som er værd at have med i overvejelserne, når du skal købe høretelefoner til løb og anden træning.

Musik, mens man dyrker motion, er for mange uundværligt, og man forstår godt hvorfor. Musikken kan nemlig være med til at få en i træningsstemning og samtidig fjerne fokus fra de hårde fysiske strabadser, som man er igang med.

Løbeturen bliver med andre ord pludselig meget sjovere og nemmere at komme igennem, når man et par høretelefoner til løb og god musik i ørerne.

Luk støjen ind – ikke ud

God lyd er altid lækkert, når man skal høre musik.

Men hvis du løber udendørs, bør du være opmærksom på høretelefonernes lydisolation. Der er nemlig en generelt skjult fare ved høretelefoner, som lukker al støjen ude, hvilket har den konsekvens, at man får svært ved at høre sine omgivelser, og det kan selvfølgelig være farligt i trafikområder.

Jabra Sport høretelefoner til løb

Jabra Sport (PR-foto)

Høretelefonernes slidstyrke

Slidstyrken er alfa omega, når det gælder høretelefoner til løb – og anden træning. Høretelefonernes slidstyrke skal gerne være i top, da du skal kunne udføre alle slags bevægelser uden at høretelefonerne tager skade. Herudover skal høretelefonerne være fugtafvisende, så de både kan tåle regn og sved.

Ofte vil producenten oplyse, om høretelefonerne er vandtætte, men her skal du være opmærksom på, at langt de fleste “vandtætte” høretelefoner ofte kun er vand-/fugtafvisende og derfor ikke kan tåle, at blive nedsunket i vand i længere tid.

Bose høretelefoner til løb

(PR-foto)

Høretelefoner til løb: Mikrofon?

Selve betjeningen af høretelefonerne varierer fra model til model. Nogle høretelefoner til løb kan have mikrofon, så man kan tage imod opkald, mens man træner.

Fjernstyringen er desuden forskellig og afhængig af høretelefonens type. Er der tale om trådløse høretelefoner til løb, så vil fjernbetjeningen foregå via knapper på selve høretelefonerne – dog er dette typisk undladt ved de billigere modeller.

Er der til gengæld tale om et almindeligt sæt høretelefoner til løb med ledning, så vil mikrofonen og fjernbetjeningen typisk være til stede på ledningen.

Find in-ear høretelefoner med mikrofon her

Trådløs eller med ledninger?

I de senere år har trådløse høretelefoner, som forbindes via Bluetooth, virkelig vundet ind på markedet, og man forstår godt hvorfor – man får nemlig større mobilitet og frihed, og det er især lækkert ikke at skulle ‘døje’ med ledningen, mens man løber. Lydkvaliteten er desuden mindst ligeså god som ved traditionelle høretelefoner med ledninger.


Læs også – No strings attached: Trådløse høretelefoner er fremtiden


Dog er der også et par ulemper ved det trådløse valg; at du pludselig skal huske at oplade dine hovedtelefoner.

Heldigvis er batterilevetiden ofte lang (typisk minimum 8 timer per opladning). Og så er der lige prisen, som for de trådløse høretelefoner typisk er højere end prisen for høretelefoner med ledninger. Så dit valg af høretelefoner til løb kommer også an på dit budget.

Bose

(PR-foto)

Sidste råd ved høretelefoner til løb

Det er altid en god idé at lave lidt research, inden man går ud og bruger mange penge på et par høretelefoner. Søg efter test og anmeldelser af de forskellige høretelefoner til løb, du har i tankerne.

Hvis du har mulighed for det, så prøv endelig høretelefonerne, før du køber dem. Komfort er selvfølgelig også en meget vigtig parameter, og det er derfor en rigtig god idé at prøve forskellige slags høretelefoner fra forskellige producenter, så du har noget at sammenligne med.

Der findes nemlig flere forskellige typer høretelefoner til løb – heriblandt høretelefoner med nakkebånd og de almindelige in-ear høretelefoner.

Find de bedste priser på høretelefoner her

Kommentarer

Om skribenten

Rasmus Hansen

Rasmus Hansen

25-årig århusiansk sportsnørd og udstyrsracer med hang til det ekstreme - desværre retfærdiggør talentet ikke udstyret. Besidder desuden en voldsom interesse for økonomi samt en stor rejselyst som udleves, når banken giver grønt lys. Elektroniknørd og ivrig biografgænger. Hverdagene bruges på kandidatuddannelsen i IT og kommunikation på Aarhus Universitet.