Børn og familie

Babyguide – del 8: Når hospitalstasken skal pakkes

Hospitalstasken
Foto: Camilla Jørgensen

Nærmer terminen sig? Sørg for at få pakket hospitalstasken i god tid med alt det nødvendige til dig selv, din partner og baby, så alt er klar til dagen.

Hospitalstasken. Måske den vigtigste taske du nogensinde har pakket. Nemlig den taske, der hos de fleste kommende mødre står pakket og klar allerede et par uger inden guldklumpens forventede ankomst.

Der findes et hav af lister over, hvad det anbefales at tage med i hospitalstasken – både til mor, far og ikke mindst baby. Vi forsøger her at give dig et lille overblik over tjeklisten til den så omtalte hospitaltaske.

Hospitalstasken

Foto: Pixabay.com/Seoul-Traveler

1En taske at pakke i

Først og fremmest skal du selvfølgelig have en taske at pakke alt det vigtige i – gerne en god rummelig hospitaltaske af slagsen.

Mange pakker babys ting i den nyindkøbte pusletaske, mens kommende mødre og fædre pakker sine ting i en taske for sig selv. Det er egentlig fuldstændig ligegyldigt, hvordan det pakkes, så længe alle jeres ting kan være i det, du/I vælger som jeres hospitaltaske.

Det første, du bør sørge for at pakke, er din vandrejournal, som fødegangen skal bruge, og har du udviklet en fødeplan med ønsker til din fødsel, skal du også huske den. Dernæst selvfølgelig din smartphone og en god powerbank til at forevige det store øjeblik – eller et kamera og videokamera, hvis du foretrækker det.

2Skiftetøj til mor og far

Du får udleveret tøj af hospitalet til at føde i, og også til de efterfølgende dage – hvis du har lyst. Mange foretrækker dog at have sit eget tøj med til efter fødslen. Overvej da et par løse behagelige joggingbukser, en god håndfuld store mormortrusser, et par ammetoppe, nogle åbne bluser, strømper og måske en tyk trøje.

Mange er også rigtig glade for at have hjemmesko eller klipklappere med på barselsgangen samt en morgenkåbe, der er god, når man skal ud på gangene. Den er nemlig nem at hoppe i og lukke til.


Læs også: Behageligt tøj til den nybagte mor


Hvis din partner får lov at overnatte med jer på hospitalet, som han/hun formegentlig gør, hvis det er jeres første barn, skal vedkommende selvfølgelig også have tøj i den omtalte hospitalstaske – gerne noget tøj, der er nemt at tage af eller åbne op, da baby meget gerne vil ligge på brystet, hud mod hud, de første par dage.

Hospitaltaske

Foto: Unsplash.com

3Toiletsager til jer

Husk toiletsager i hospitalstasken til begge jer voksne – til både hår, hud og tænder. I skal desværre ikke forvente, at hospitalet har noget.

Hospitalet sørger for bind til dig og bleer til baby, men har du nogle specielle ønsker, kan du sagtens selv tage dit eget grej med.

4Når der skal ammes

Forventer du at skulle amme dit barn, skal du huske et par amme-bh’er. Gerne nogle forskellige, da det er ikke til at sige, hvordan størrelsen på dine bryster er, før mælken er løbet til.


Læs også: Babyguide – del 5: Spisetid og tilbehør


Ammeindlæg skal du også selv huske, så du undgår at skifte amme-bh hele tiden. Overvej også et par ammebrikker og en creme til ømme brystvorter.

5Tøj og sager til baby

Det første døgn er det slet ikke sikkert, at baby overhovedet får tøj på. I nyder måske bare hud til hud-kropskontakten til hinanden, men du/I skal selvfølgelig pakke babytøj i hospitalstasken, alt afhængig af hvor mange dage, du/I nu regner med at være indlagt.


Læs også: Babyguide – del 2: Vælg den bedste autostol


Men tag gerne 3 til 4 sæt tøj med i størrelse nyfødt (50/56). Til hjemturen har I måske valgt et helt særligt sæt tøj til baby. Husk gerne en lille hue uanset vind og vejr samt en trøje eller køredragt alt efter årstiden.

Når turen går hjemad fra fødegangen, er autostolen selvsagt ret vigtig at huske. Derudover er det rart at have sin egen babydyne med og måske en sut eller to samt en bamse, nusseklud eller lignende.


*Psssst* Efter 10 eller 20 timer i fødsel, vil du takke dig selv for at have pakket lidt snacks i hospitalstasken til både dig og din partner. Alt fra frugt, müslibarer til en slikpose, kiks og nødder samt et par colaer i hospitalstasken kan være tiltrængt.

… der kan jo være rigtig langt fra fødestuen og ned i kiosken for din partner, og han/hun har formentlig også brug for lidt sukker 😉

Kommentarer

Om skribenten

Camilla Nygaard Jørgensen

Camilla Nygaard Jørgensen

Kreativt tænkende kvindemenneske, der nærmer sig de 30 somre! Kærestefrue til manden i mit liv, mor til 6-årige Mynthe og snart også til lillesøster i maven. Uddannet inden for sundhedssektoren, men udlever ved siden af jobbet, drømmen om at skrive. Kreativitet, bolig, børn, foto og de skrevne ord er min helt store passion.