En produktionsfejl på køleskabe og frysere får nu møbelgiganten IKEA til at tilbagekalde “et begrænset antal” FROSFRI-hvidevarer. Det sker på grund af risiko for elektrisk stød.

IKEA Frostfri

Foto: IKEA

Et betjeningspanel på FROSFRI køleskabe og/eller frysere er nu årsag til, at IKEA tilbagekalder en række hvidevarer. Der er nemlig risiko for at få elektrisk stød, da betjeningspanelet bag døren på køleskabet kan falde af eller løsne sig.

Det skriver møbelgiganten på sin hjemmeside.

– Vi er klar over, at dette kan få store konsekvenser for vores kunder, og at det kan stille dem i en vanskelig situation, lyder det fra Markus Ekewald, salgschef i IKEA Danmark.

Han opfordrer alle kunder med et FROSFRI-produkt til “straks at afbryde strømmen til køleskabet/fryseren, og tage stikket ud, hvis panelet løsner sig”. Og så bør berørte kunder kontakte IKEA, så du på IKEAs regning kan få besøg af en tekniker og dermed få repareret køleskabet eller fryseren.

– IKEA har ikke modtaget rapporter om personer, der er kommet til skade eller har fået elektrisk stød. Vi beklager naturligvis den ulejlighed dette måtte forårsage , tilføjer Markus Ekewald.

De pågældende hvidevarer er produceret fra uge 45 2015 til uge 7 2016, og produktets datastempel findes ved at fjerne den nederste skuffe i køleskabet eller fryseren, oplyser IKEA. Datostemplet består af fire tal, og ser du et stempel med cifrene fra 1545 til 1607, bør du kontakte IKEA.

Kommentarer

Om skribenten

Oliver Jensen

Oliver Jensen

Uddannet journalist og arbejder nu som onlineredaktør her hos PriceRunner. Har i øvrigt en kriblen i fingrene efter at fortælle de relevante og aktuelle forbrugernyheder. Ligger du inde med en god idé eller relevant historie? Så send endelig en mail af sted i min retning: Oliver.Jensen@PriceRunner.com.