Tøj og tilbehør

Kvinde, kend din bikini

Bikini
Foto: Pixabay.com/StockSnap

Strandsæsonen er i fuld gang, og badetøjet skal findes frem! Men det er ikke helt ligegyldigt, hvilken bikini du vælger. Store bryster kræver godt med støtte, imens mindre bryster drager fordel af frynser. PriceRunner viser dig vejen i bikini-junglen.

Til kvinden med et lille frontparti

Bikini

Foto: River Island

Små bryster er ingen skam, og heldigvis for dig er der rig mulighed for at finde en bikini, der passer perfekt, hvis frontpartiet ikke er så stort. Du skal nemlig ikke ud og lede efter den store støtte i en bikinitop eller bekymre dig om, hvorvidt din barm kommer på afveje under dukkerten.

Populært lingeri på PriceRunner

Bikinitoppe, der har fine cut-out-detaljer, én enkelt skulderstrop eller som ganske enkelt bare ikke fylder meget i landskabet er som skabt til dig med mindre bryster. Ønsker du mere fylde, kan du passende gå efter en model med vatterede skåle, som ovenikøbet sikrer en ensartet, rund form.

Små bryster fremhæves også nemt med frynser eller folder, der trækker fokus og får barmen til at synes større, så slå dig løs og nyd, at der er frit valg på stort set alle hylder, når der skal shoppes nyt badetøj til sæsonen.

Til kvinden med et stort frontparti

bikini

Foto: H&M

Store bryster kan være frustrerende at shoppe badetøj til og især, hvis der er tale om store skålstørrelser, der kun kan fås i specialbutikker. Men det behøver ikke være så svært.

Tænk i modeller med bøjle og solide, justerbare stropper, der giver god støtte, præcis som hvis du skulle shoppe en almindelig bh til storbarmede kvinder. Bikinitoppe med halterneck er et alternativ, der også yder god støtte til dig med større bryster.

Undgå for mange detaljer på bikinitoppen, hvis du gerne vil nedtone fokusset på din barm. Frynser er en skidt idé, ensfarvede eller simple print passer til gengæld perfekt til et stort frontparti.

Til kvinden med lidt på maven

Højtaljet bikini

Foto: Asos

Hvis du har en mave, du ikke er vild med at vise frem i en lille, smart bikini, findes der heldigvis også masser af modeller, der tager hensyn til dette. Én af de helt store trends inden for bademode har de seneste år været den 50’er-inspirerede bikini med en højtaljet bikiniunderdel.

Populært dametøj på PriceRunner

Ikke nok med, at underdelen dækker maven helt op til navlen, så har det stramme badetøjsstof også en slankende effekt til gavn for dig, der synes, at maven fylder lidt for meget.

Skal hele maven dækkes, uden at modellen hedder en badedragt, findes også tankinien. Den består af en højtaljet bund og en lang overdel, der minder lidt om en tanktop. Og så må vi ikke glemme den gode, gamle badedragt, der dækker det meste fra top til tå. Lodrette striber, mørke farver og et bælte i taljen er alle detaljer, du kan finde på en badedragt, og som ovenikøbet giver dellen kamp til stregen.

Til kvinden med drenget kropsform

Bikini

Foto: H&M

Har du en slank, atletisk krop med brede skuldre og lige talje og hofter? Så er det fine detaljer som frynser, print og perler, du skal gå efter, hvis du vil skabe illusionen af større kurver. Her kan den klassiske trekantsbikini for eksempel skabe lidt mere volumen på grund af de mange snore, der skal bindes.

Til kvinder med en lige og slank krop, kan monokinien, som er en hybrid af den traditionelle bikini og en badedragt, også være et oplagt valg. Den er specielt god, hvis du vil fremhæve din talje. Det samme kan badedragter med cut-outs i siderne, fordi snittet giver modellen en timeglasfacon.

Til kvinden med fyldige lår og bag

Badedragt

Foto: Asos

Sidst men ikke mindst er der kropstypen med det fyldige bagparti. Leder du efter en bikini, der kan komplimentere større lår og bagdel, bør du vælge en bikiniunderdel med et højt snit, der får dine ben til at syne ekstra lange. Hipster-modeller, der skærer på midten af låret er altså et no-go, hvis din mission er, at skabe illusionen af en anelse mindre lår.


Læs også: “Den lille sorte” – Kjolen, der redder enhver tøjkrise


Et andet godt tip til dig, der ønsker at fjerne fokus nedefra, er, at du i stedet skal give den gas oppefra. Det betyder, at du med fordel kan fyre op for print, perler og pailletter på din bikinis overdel og lade underdelen forblive mere simpel. Gør du det, vil alles øjne i stedet drages opad. Det er da smart!

Find priser på badetøj via PriceRunner.dk


Artiklen er oprindeligt publiceret 15. juli 2016, men er – nu hvor vi skriver sommeren ’17 – fundet frem endnu engang.

Kommentarer