En vellykket makeup kræver det rigtige værktøj. Men mange glemmer, hvor vigtigt det er at bruge de rigtige makeup børster. Sådan finder du den rigtige makeup børste.

Tag et kig i din kosmetikpung eller på de bugnende hylder på badeværelset. Du ser muligvis en større samling af foundation, mineralpudder i mange farver og øjenskygge. For nu bare at nævne nogle af de mange makeup-produkter, du formentlig har købt dig fattig i.

Populær makeup på PriceRunner

Men så tjek igen.

Hvor mange makeup børster har du? Mange af os enten glemmer eller gider ikke at bruge lidt ekstra på en god makeup børste. Det er en skam. For smuk makeup starter med en speciel børste.

Men det kan måske virke uoverskueligt at vælge. Derfor får du her en guide til gode makeup børster, der egner sig til alt fra foundation, pudder og øjenskygge.


Makeup pensler til øjenskygge

Der findes et væld af øjenskyggepensler på markedet.

Tommelfingerreglen er, at jo tykkere og løsere hår penslen har, jo sværere er det, at få øjenskyggen placeret præcist. Men penslen er til gengæld bedre at bruge, hvis du kan lide at blende farven naturligt ind i huden.

Hvis hårene på penslen sidder tæt, er den nemmere at bruge for en uøvet. En øjenskyggepensel med mange, tætte hår fordeler nemlig farven bedre på øjenlågene.

makeup pensler til øjenskygge

Allround øjenskyggepensel (t.v.) og vinklet øjenskyggepensel. (PR-fotos)

En vinklet øjenskyggepensel derimod er den mest effektive makeup pensel til øjenskygge, hvis du går efter at lave smokey eyes eller et skarpt defineret look på lågene.


Makeup børster til foundation

Der findes overordnet tre typer makeup børster til foundation: #1 Den klassiske, #2 en såkaldt stippling-pensel til den mere lette og naturlige dækning og #3 en flat-toppensel til det mest dækkende resultat.

1Den klassiske makeup pensel til foundation egner sig til allround-brug – både til et naturligt, let look og det mere dækkende.

Denne type pensel kan dog suge en del foundation til sig, hvorfor man skal være opmærksom på, at det kan det være svært at fordele sin foundation pænt.

Makeup børste til foundation

Real Techniques klassisk makeup børste til foundation. (PR-foto)

2Flat-top-penslen er ideel til at gøre din foundation intensivt dækkende. En flat-top pensel kan bruges til både mineralsk pudder og flydende foundation, da den flade top gør det lettere at dosere den rette portion pudder.

Flat-top makeup børste til foundation

Flat-top makeup pensel til foundation. (PR-foto)

3En stippling-pensel er perfekt til et ganske let og naturligt resultat. Du bruger penslen ved at duppe let og påføre din foundation i cirkler på huden.

Du bruger den ved kun at dyppe de yderste hår af penslen i din foundation og dernæst påføre den i cirkler på huden.

makeup børste til foundation

Stippling foundationbørste til naturligt look. (PR-foto)


Makeup børster til pudder

Når du skal vælge en god makeup børste til pudder, skal du først overveje, om du ønsker en let eller god dækning? Dernæst skal du finde ud af, om du er mest til fast eller løst pudder? Nogle pudderbørster kan bruges til begge produkter.

En pudderbørste med korte, naturlige hår er velegnet til dig, der foretrækker en let dækning. Den egner sig især til løst pudder eller til mineralfoundation.

makeup børste til pudder

En tæt makeup børste med bløde syntetiske fibre. (PR-foto)

En Kabuki børste er til dig, som skal mattere og dække det meste af ansigtet med pudder. Kabuki børsten kan du både bruge til den faste og løse pudder. Børsten har den særlige egenskab, at pudderet bliver arbejdet smukt ind i huden, når du påfører det med små cirkel-bevægelser.


Makeup pensler til concealer

Når du skal vælge en makeup pensel til din concealer, er det størrelsen, det kommer an på. Hvis du kun skal dække små urenheder, kan du nøjes med en lille pensel. Gå gerne efter én med en flad facon, som gør det nemmere at ramme præcist på problemet, der skal skjules.

makeup børste til concealer

Lille concealerpensel med flad spids. (PR-foto)

Hvis du skal skjule mørke rande under øjnene eller større områder med urenheder og pigmentpletter, skal du snuppe en stor pensel. Vælg helst en type med afrundet facon, som gør det lettere at komme rundt i alle kroge.


Ægte eller kunstige hår?

Det er ikke ligegyldigt, hvilken makeup børste eller pensel du vælger, for de forskellige hårtyper har stor betydning for, hvordan din makeup lægger sig på din hud.

Naturhår: Makeupbørster af naturhår er velegnede til produkter med pudder-konsistens. Naturhår er derimod ikke så smarte til de flydende produkter, fordi de har tendens til at suge for meget af foreksempel foundationen eller concealeren til sig – i stedet for at fordele det på din hud.


Læs også: Får du rengjort dine makeup-pensler?


Syntetiske hår: Makeupbørster lavet af syntetiske hår er bedst til flydende makeup. Du kan også godt bruge dine makeupbørster med syntetiske hår til de mere pudrede produkter, men de kunstige hår kan ikke rigtigt få pudder og mineralsk foundation til at binde sig til børsten.

Find dine næste makeup børster lige her

Det mest populære makeup lige nu på PriceRunner …

Kommentarer