Skønhed og helse

Makeup lige nu: Så mat som muligt

Makeup
(PR-foto)
Hanne Mikkelsen
Skrevet af Hanne Mikkelsen

Glem glimmer og gloss og gå efter mat makeup. Det er den største skønhedstrend denne vinter – tag et kig på det matte look her.

Så kan du godt sætte det meste af din makeup bagerst i skabet for en stund. Stik mod sædvane for sæsonen skal din makeup nemlig ikke skinne om kap med julelysene. Det har ellers været en tradition i årevis, at makeuppen til julen og nytårets fester lige skulle have en tand mere.

Men mat makeup er mode denne vinter. Og det er nok en af de mest synlige skift inden for skønhedstrends de seneste år. Både læber, øjenlåg, hud og negle skal være matte.

Så skift den glinsende gloss, metalliske øjenskygger, flake-neglelakken og din shimmerfoundation ud med matte, mere naturlige produkter.

Pas på porcelænsdukken

Men det betyder slet ikke, at du skal se støvet og småkedelig ud. Tværtimod kan du skabe et lækkert, iøjnefaldende look, hvor der er særligt fokus på læberne. For godt nok skal makeuppen være mat, men du skal samtidig passe på, du ikke ligner en porcelænsdukke.


Læs også: 8 makeup musthaves, der holder i regn og blæst


Alle os med tendens til tør ansigtshud og læber her i den kolde tid, er måske ikke umiddelbart begejstrede for trenden. Lige som dem med tendens til fedtet hud, sikkert ikke kan se, hvordan man formår at holde huden mat hele dagen.

Men fortvivl ikke, for det kan faktisk sagtens lade sig gøre at skabe looket alligevel. Det handler om både forarbejdet, og om at finde de rigtige produkter.

Produkter til mat makeup

Foundation: Begynd med at skabe en base. Find en foundation, som enten suger hudens fedt og holder den mat – eller søg efter en foundation specielt til tør hud, som stadig giver masser af fugt.

L’Oréal har netop sendt sin førstehjælp til fedtet hud på markedet i form af en mat foundation. L’Oreal Infallible 24HR Foundation lover at holde din hud mat fra morgen til aften og koster omkring 100 kroner.

PR-FOTO

(PR-foto)

Hvis din fedtede hud samtidig er sart, er Clinique Stay Matte foundation et parfumefri alternativ. Den kan også mattere skinnende hud. Den olie-fri foundation fås i et utal af nuancer og koster cirka 200 kroner.

Clinique Stay Matte Foundation

(PR-foto)

Healthy Glow Foundation fra Chanel er en let dækkende, fugtgivende foundation, som alligevel holder huden mat. Chanel foundationen koster omkring 400 kroner.

Chanel Healthy Glow foundtion

(PR-foto)

Mat læbestiftSæsonens makeup har særligt fokus på synlige læber med en mat finish. Sæt knald på kuløren med sæsonens nye farver.

Det kan være svært at finde en god, mat læbestift. For de er tit så tørre i konsistensen, at de klumper eller får læberne til at krakelere. Men sammen med trenden er der naturligvis kommet nye, cremede udgaver af matte læbestifter fra førende makeupmærker.


Læs også: Efterårets læber – Tips og tricks til de flotte læber


NYX har lige nu med sine ‘NYX soft matte læbestifter‘ et stort udvalg af sæsonens silkematte læbestifter i nuancer fra de diskrete til dybe farver. De er set til 90 kroner.

PR-FOTO/NYX mat læbestift

PR-FOTO/NYX mat læbestift

Hvis du derunder bruger en god læbeprimer til at udglatte og fugte læberne, vil læbestiften lægge sig pænere og holde længere. H&M har netop lanceret en ny læbeprimer til 79 kroner. Også NYX har en læbeprimer i sit sortiment denne sæson.

Mat øjenskyggeSkyggen på øjenlåget skal selvfølgelig også være så mat og diskret som muligt. Den matte mode har i øvrigt en ekstra fordel for modne kvinder. Glimmer og metallisk skær i øjenskygger kan nemlig gøre tunge øjenlåg mere synlige, hvor i mod en mat, lys skygge løfter.

MAC er også med på moden med nye, matte øjenskygger i mange flotte nuancer. Hver skygge koster 150 kroner.

(PR-foto)

(PR-foto)

Kommentarer

Om skribenten

Hanne Mikkelsen

Hanne Mikkelsen

48-årig århusianer. Mor til to store drenge. Rodehoved. Bogorm med hang til historie og hverdagsrealisme. Globetrotter. Sprognørd. Skriver om det meste til en stribe forskellige medier.