Malebøger for voksne er blevet utroligt populære. Med god grund. For du kan male dig til mindfullness og finde helle i en hektisk hverdag.

“Når kunst kræver forklaring, er der altid noget muggent ved den” – Storm P.

Der kræves ingen forklaringer, når børn folder sig ud med papir og blyant. For børn handler det mere om nydelsen ved at male end om at fremstille et mesterværk. De fleste børn kan fordybe og fornøje sig i timer med farveblyanter.

Men de færreste formår at fastholde tegnelysten som voksne.

Timeout med malebøger

Men nu er der god grund til at genfinde glæden ved at farvelægge i de populære malebøger for voksne. Det gør dig nemlig gladere, giver god energi og gør underværker mod stress, lyder det fra flere kanter.

Nogle af de populære malebøger for voksne har ligefrem“Anti-stress” og “Mindful” noteret i titlen. For når du farvelægger de fine tegninger i malebøgerne, er du nødt til at være fokuseret og tage en timeout fra telefon, TV og de 117 andre ting, der forstyrrer freden.

Derfor er malebøger for voksne ren meditation og afstresning i en moderne verden, har blandt andre professor i psykologi Svend Brinkmann forklaret.

– “Folk savner åndehuller, og derfor er der en efterspørgsel efter ro og fordybelse,” har professoren blandt andet sagt til Kristeligt Dagblad.

Malebøger for voksne

Grafik: PriceRunner

Populære malebøger for voksne

Malebøger for voksne har de seneste par år toppet bestseller-listen hos boghandlere her i Danmark, og køberne kan være alle fra teenagepiger og travle mødre til topchefer i erhvervslivet.

Der findes efterhånden rigtig mange malebøger for voksne med mønstre i forskellige sværhedsgrader. Fra de simple, som de fleste kan mestre, til de sirlige mosaikmønstre, som det blandt andet ses i “Detaljemesterens malebog“.

Der findes sågar en særlig malebog til mænd (MANDala: malebog til mænd), som de to danske satiretegnere Wulff & Morgenthaler står bag.

Her ses nogle af de populære malebøger for voksne på PriceRunner:
(klik på billedet/titlen for at se forhandlere og priser)

… så trænger du til et lille helle i hverdagen, så find farveblyanterne eller tuscherne frem og slå op i en af de populære malebøger for voksne. Der skulle være garanti for, at freden og roen langsomt indfinder sig, når du går i gang med at farvelægge 😉

Kommentarer