Spillekonsoller og spil

Nintendo lover nu bedre SNES Classic-tilgængelighed

Nintendo SNES Classic Mini
Foto: Nintendo

Retro-konsollen SNES Classic Mini blev revet væk ved butikkernes pre-orders – nøjagtig som vi så det med NES Classic. Men produktionen er skruet i vejret og flere SNES-konsoller er på vej, forsikrer Nintendo.

Er man fan af Nintendo, husker man formentlig godt sidste års lancering af retro-konsollen NES Classic Mini, der ikke gik helt som smurt. I hvert fald kunne produktionen ikke matche den høje efterspørgsel, og produktionen af konsollen stoppede – ifølge Nintendo-fans – alt, alt for tidligt.

Så da Nintendo denne sommer bragte nyheden om, at de ville relancere 90’ernes populære “Super Nintendo” spillekonsol, frygtede mange en gentagelse af sidste års misere. For nøjagtig som ved NES Classic Mini måtte de danske butikker allerede ved forudbestillingerne af SNES Classic Mini melde udsolgt.

Men nu har Nintendo en god nyhed til dig!

SNES Classic Mini

Foto: Nintendo

SNES Classic – også i 2018

Der er nemlig flere leverancer på vej af SNES Classic Mini-konsollen til Danmark. Det bekræfter Bergsala A/S, der er den nordiske distributør af Nintendo-produkter, i en mail til PriceRunner, hvor følgende meddelelse fra Nintendo inkluderes:

– “Vi er glade for at bekræfte, at vi fortsætter med at levere nye forsyninger af Nintendo Classic Mini: Super Nintendo Entertainment System til Europa i 2018,” lyder meldingen fra Nintendo.

Det er helt andre og mere positive toner, vi nu hører.

For blot to dage efter sommerens nyhed om, at Nintendo ville lancere SNES Classic Mini-konsollen, meddelte den nordiske distributør, at der ikke var nogen “indikationer på, at vi vil få adgang til flere konsoller i Danmark”. Altså: Der er, hvad der er.

Men nu bliver der altså sendt flere enheder af sted til det danske marked. Spørgsmålet er naturligvis blot: Hvor mange?

Her er de mest populære Nintendo konsoller lige nu:

Nintendo: Undlad at betale overpris

Meldingen fra den japanske producent kommer blot et par dage efter, at Reggi Fils-Aime, chef for Nintendo of America, i et interview med Financial Times, har forsikret, at Nintendo har skruet op for produktionen af SNES Classic Mini. Produktionen er “dramatically increased”, som han siger.

I samme interview, som blandt andre spilmediet Gamespot refererer til, siger Fils-Aime, at man ikke bør lade sig friste og købe SNES Classic Mini-konsoller på auktionssider. Underforstået: Der er flere SNES Classic Mini-konsoller på vej.

– “Jeg vil kraftigt opfordre dig til ikke at overbyde på en SNES Classic på nogen auktionssider (…) Du skal ikke betale mere end 79,99 dollars,” skulle han have sagt til Financial Times.

(Artiklen fortsætter under videoen. YouTube/Nintendo)

Allerede i kølvandet på nyheden om relanceringen af Super Nintendo-konsollen tilbage i juni bedyrede Nintendo, at de havde skruet op for produktionen. Over for det amerikanske spilsite Polygon meddelte den japanske producent da:

– “Vi melder ikke specifikke tal ud, men vi vil producere betydeligt flere enheder af Super NES Classic Edition, end vi gjorde af NES Classic Edition,” skrev Nintendo til Polygon.com i sommer.

Nintendo NES Classic Mini Edition

Her ses retro-konsollen NES Classic Mini. Foto: Nintendo

SNES Classic lanceres inden længe

Apropos NES Classic Edition, ja, så har Nintendo (og den nordiske distributør) dags dato desuden annonceret, at produktionen af NES Classic Mini igen er sat i gang!


Læs også – Nintendo sender igen NES Classic i handlen


Næste sommer finder den populære retro-konsol således igen vej til handlen – men inden da, nemlig 29. september 2017, sendes SNES Classic Mini af sted til de forbrugere, der har været hurtige og lægge en forudbestilling på retro-udgaven af 90’ernes Super Nintendo.

Opsummeret: Nu skulle der altså være nye forsyninger af både NES Classic Mini og SNES Classic Mini på vej til det danske marked. Spørgsmålet er naturligvis blot: Hvor mange enheder er der på vej til de danske butikker – og dermed til dig og de andre forbrugere?

Kommentarer