Før du vælger ny håndvask til badeværelset, bør du tage et kig på, hvad har du plads til, hvilket design vil du have, og hvad der er mest praktisk.

Der er selvfølgelig forskel på, hvilken håndvask du kan vælge afhængig af, om der er tale om et stort eller mindre badeværelse. For håndvaske fylder. Men er dit toilet af den type, man skal bakke ind i, findes der heldigvis flere praktiske håndvaske, som kan sættes op i et hjørne.

Har du lidt mere plads til rådighed, er det rart med en større vask. Det tillader lidt større armbevægelser, og hvis I sommetider er flere, der skal dele vasken, er det bestemt en fordel.

Håndvask

Foto: Berit Lypart

Er I en børnefamilie, der skal til på én gang, kan det endda være en idé at overveje to vaske i badeværelset. Eventuelt en dobbelt håndvask. Så træder man ikke i samme grad hinanden over tæerne for at komme til.

Husk lige at kontrollere, om den vask, du vælger, har bundprop. Det kan være en fordel, hvis du sommetider lægger tøj i blød.

De 10 mest populære håndvaske netop nu på PriceRunner:

Hvor skal din håndvask monteres?

Din nye håndvask kan enten monteres på væggen, den kan indbygges i et skab eller en bordplade, eller den kan være fritstående. Med andre ord: Den ny håndvask kan enten være skabt til bordmontering, gulvmontering eller vægmontering.

En vask, der er monteret på væggen, eller som står frit på gulvet, kan have et flot og enkelt udtryk og optager ikke så meget plads. Men hvis du ikke har anden opbevaringsplads, risikerer du hurtigt at blive træt af det.

De fleste af os har brug for at opbevare forskellige toiletartikler. Hvis du så ender med at placere det rundt omkring i kurve eller andre beholdere, kan du godt risikere, at det enkle udtryk går fløjten.

Håndvask

Foto: Berit Lypart

Så er det måske værd at overveje en ny håndvask, der er monteret i et skab, som kan give dig plads til opbevaring.

Det kan også være rart med bordplads omkring håndvasken. Så er der bedre plads til at sætte el-tandbørsten til opladning, til et par hygge-stearinlys, når du har gæster eller til at sætte ungerne op på, når de skal have børstet tænder.

Ny håndvask: Find din stil

Vælg en ny håndvask, der passer til badeværelsets øvrige stil.

Hvis du er i gang med at renovere hele rummet, kan du sagtens vælge en ny håndvask med et moderne design. Er det derimod kun håndvasken, der skal skiftes i et ældre badeværelse, bliver resultatet ofte bedst, hvis du vælger en ny håndvask, der passer ind med resten.

Håndvask

Foto: Berit Lypart

Går du efter en smart designervask, så tag lige et kig på, om den nu også er lige så praktisk, som den er pæn. Nogle designervaske er for eksempel ikke særlig dybe. Andre er placeret oven på en bordplade, som ikke har godt af at blive våd, hver eneste gang du vasker hænder.

Tænk også på, hvilken farve din ny håndvask skal have.

Langt hovedparten af håndvaske til badeværelset er hvide. Det er sandsynligvis fordi, at det både er enkelt og praktisk. Hvis du vælger en farvet vask, skal du nemlig være opmærksom på, at kalkaflejringer ses tydeligere på mørkere overflader. De kan derfor være sværere at holde pæne.

Blandingsbatteriets placering

Blandingsbatteriet bliver ofte placeret på selve vasken. En placering på væggen kan dog også være en mulighed. Det ser flot ud, og så slipper du for kalkrandene omkring blandingsbatteriet.


Læs også: Værd at vide før du køber nyt armatur


Ulempen kan være, at en væghængt vandhane kan sprøjte lidt mere, da afstanden ned til selve vasken ofte er større.

Lad os lige opsummere her til slut. Når du leder efter ny håndvask, bør du altså overveje følgende:

  • Håndvaskens størrelse.
  • Hvor skal håndvasken monteres? På bord, væg eller gulv?
  • Blandingsbatteriets placering i forhold til vasken.
  • Håndvaskens farve – Hvad passer ind i jeres stil?

Find de bedste priser på håndvaske lige her

Kommentarer