Hvidevarer

iRobot redder gulvvasken med ny Braava jet

iRobot Braava Jet
Foto: iRobot

iRobot har lanceret en ny robot. Mød Braava jet, der kan redde gulvvasken for dig, som ikke vil slide med gulvmoppen efter en lang dag på jobbet.

iRobot, der står bag den kendte robotstøvsuger Roomba, har gode nyheder til dig, der er helt vild med at lade robotter overtage husarbejdet. Den nye Braava jet 240 kan nemlig mere end bare at feje gulvet.

Den kan nemlig også vaske og moppe gulvet, så det efterlades skinnende rent. Dermed behøver du ikke slide med gulvmoppen efter en lang dag på jobbet.

iRobot Braava jet

Foto: iRobot

iRobot Braava jet

Foto: iRobot

iRobot Braava jet

Foto: iRobot

Man kunne frygte, at sådan en robot, der både indeholder en gulvmoppe, fejebræt og en gulvvasker ville larme umanerligt meget, men det skulle ikke være tilfældet, fremgår det af en pressemeddelelse fra iRobot. Braava jet skulle nemlig være så lydløs, at man næsten glemmer, at den er i gang.

Det er naturligvis store ord, men et lavt støjniveau er selvfølgelig et stor plus. Især når alternativet er at hive den manuelle gulvmoppe frem og give sig i kast med gulvvasken. Hvor mange decibel, der er tale om, oplyser iRobot dog ikke.

Man kunne så også frygte, at en robotgulvvasker som denne ville fylde så meget, at den egentlig ikke ville gøre nogen forskel. Et punkt, som iRobot også har tænkt på. I pressemeddelelsen oplyser iRobot nemlig, at der sidder indtil flere sensorer på robotgulvmoppen Braava jet.

Sensorer, der betyder, at Braava jet kan komme så tæt på genstande som overhovedet muligt. Derudover har den en så lav højde, at den kan nå ind under køkkenskabe, sofaer og deslige.

iRobot Braava jet funktioner

iRobot Braava jet kan både vaske, moppe og feje gulv. Grafik: iRobot

Gulvvask, -mopning og -fejning
Braava jet er udstyret med et såkaldt triple-pass rengøringsmønster, der anvender engangs- og vaskbare klude. Derudover kan Braava jet klare såvel hårde trægulve som sten og fliser, mens skidtet opsamles i en dertil indrettet beholder. Til Braava jet medfølger til disse tre funktioner vådklude, moppeklude og tørklude.

Lydsvag og smidig
Ifølge iRobot har Braava jet et meget lavt støjniveau. Derudover kan den nå stort set de samme steder som en almindelig gulvmoppe. Den er nemlig blot 17 centimeter bred, 17,8 centimeter dyb og 8,4 centimeter høj. Derudover har den en lav vægt på 1,2 kilo.

Smart rengøring
Du kan forbinde Braava jet til din smartphone via bluetooth, så du kan holde et vågent øje med vandniveau, batteriniveau og meget mere. Dermed kan du også holde øje med, om den skal have fyldt sin 150 ml store vandbeholder.

Endelig kan du i app’en også se, om batteriet er ved at løbe tør for strøm – et batteri, der i øvrigt kan klare op til 40 minutters køretid, og som tager omkring 2 timer at lade op.

Pris og tilgængelighed

Braava jet er i butikkerne nu til en vejledende pris på 1.999 kroner.


Braava Jet – Officiel video

Kommentarer