For et år siden lancerede Sony sit PlayStation VR-headset. Nu lanceres et nyt PS VR headset, og det byder på små, men kærkomne ændringer.

Sonys PlayStation VR headset er et af de populære Virtual Reality headset, og her, et år efter produktets lancering, har Sony offentliggjort, at headsettet skal have et lille facelift. Der er således små, men kærkomne ændringer i vente.

Det nye PlayStation VR headset byder på integrerede earbuds samt et tyndere kabel til at forbinde konsollen, og så er det slut med at frakoble VR-headsettet, når man ønsker at se HDR-indhold (High Dynamic Range-indhold) via spillekonsollen.

Det skriver blandt andre amerikanske The Verge, som desuden bemærker, at lydkablet nu går ned bagerst på VR headsettet. Dermed er man fri for at få hænderne viklet ind i ledningen, mens man har travlt med at slagte zombier i Virtual Reality-universet.

Nyt og gammel PS VR headset

Nyt PS VR headset med sorte earbuds og ældre PS VR headset, hvor høretelefonerne ikke er integreret.

Nyt PS VR med ny processor

Det nye PS VR headset, der har det mundrette navn CUH-ZVR2, byder på såkaldt HDR-passthrough. Det betyder, at man ikke længere behøver at frakoble VR-headsettet for at se HDR-indhold på sin PlayStation 4.

HDR-passthrough er resultatet af en opdateret processor-enhed, der sidder mellem VR headsettet og din PlayStation 4. Den feature eksisterer ikke i det første PS VR headset (CUH-ZVR1), hvor du altså er nødt til at trække headsettets kabel ud af spillekonsollen og sætte det direkte til dit TV for at afspille HDR-indhold.

Man kan dog ikke bruge den oprindelige processorboks til det nye PlayStation VR headset. Det skyldes, at der som nævnt er HDR-passthrough i det nye CUH-ZVR2 headset.

Sony PlayStation VR CUH-ZVR2

Foto: Sony PlayStation

Man kunne så frygte, at de PS VR-titler, man allerede har købt til sit ældre VR-headset ikke vil fungere med det nye VR-headset, men det er ikke tilfældet. Sony lover, at alle VR-titler er kompatible med begge udgaver af PlayStation VR.

Med dette facelift har Sony altså adresseret mange af de irritationspunkter, som brugere af PlayStation VR har haft siden lanceringen af det oprindelige headset, der røg i handlen 13. oktober 2016.

Pris og tilgængelighed

Foreløbig er det kun de japanske forbrugere, der har haft lejlighed til at købe det nye PlayStation VR headset. I midten af oktober blev det ny CUH-ZVR2 VR headset nemlig lanceret i Japan som pakkekøb inklusiv PlayStation Camera til en pris på 44.980 yen. Direkte omregnet svarer det til omkring 2.500 danske kroner.

Der er endnu ingen forlydender om en dato for dansk lancering, ligesom også blandt andre amerikanerne venter i spænding på en lanceringsdato for det ny optimerede PlayStation VR headset.

De mest populære VR headset på PriceRunner lige nu:

Kommentarer