Hvidevarer

Opvaskemaskiner – de 5 bedste til prisen

Opvaskemaskine
Foto: Pexels.com

Hvad skal du kigge efter, hvis du skal have ny opvaskemaskine? Her er vores bud på 5 gode maskiner til prisen.

Opvaskemaskinen er en vigtig del af køkkenet for mange af os. Man siger, at når man først har haft opvaskemaskine, så vil man aldrig gå tilbage til at vaske op i hånden. Jeg tror faktisk, at det passer!

Der er nogle få specifikationer, der er gode at holde øje med, når du vælger. Kapaciteten og prisniveauet er oplagt at have et forhold til, men ellers skal en opvaskemaskine vaske opvasken ren og tør, og også gerne være energivenlig (jo flere plusser, jo bedre) – og for nogle er det særdeles vigtigt, at den er støjsvag, hvis stuen er tæt på køkkenet, eller man har åbent køkken.

I mange tests er der faktisk to producenter, der går igen, og det er Bosch og Siemens (Se for eksempel hos Tænk og svenske Råd & Rön). Et godt tip er, at hvis du skal vælge mellem dem, så vælger du den billigste – inden i maskinen er de to ofte identiske, da de samarbejder om produktionen. Du får et eksempel om lidt.

Her er fem opvaskemaskiner, der er rigtig gode i forhold til prisen.

Siemens SN45M209SK

Siemens-SN45M209SK-Hvid

(PR-foto)

Denne opvaskemaskine bliver rost meget i anmeldelserne, og vinder de fleste tests. Den har energiklasse A+++, hvilket betyder, at den er meget energieffektiv, både hvad angår energiforbrug og vandforbrug.

Den kan tage 13 kuverter og er god til at vaske og tørre ordentligt, men har desværre en forholdsvis lang vasketid. Det kan de fleste dog leve med.

Til gengæld er den bygget med den såkaldte variospeed-teknologi, der kan forkorte vasketiden med 66 procent. Indretningen er simpel og velfungerende med bestikkurv i underkurven og fleksible hylder i øverste kurv. Lydniveauet er 44 decibel, hvilket er fornuftigt støjsvagt.

Sammenlign priser på Siemens SN45M209SK via PriceRunner.dk

Bosch SMU51M12SK

Bosch-SMU51M12SK-Hvid

(PR-foto)

Som nævnt indledningsvis, er opvaskemaskiner fra Siemens og Bosch ofte identiske inden i, og det er også tilfældet med denne opvaskemaskine fra Bosch, der har samme teknik som Siemens-maskinen herover.

Men vi skal ikke undlade at tage den med her som et godt tip til en god opvaskemaskine. Finder du den billigere en Siemens-opvaskeren, så vælger du denne – og omvendt.

Specifikationerne og kommentarerne er fuldstændig de samme som herover. Så lad os gå videre til den næste opvaskemaskine.

Sammenlign priser på Bosch SMU51M12SK via PriceRunner.dk

Siemens SN65M046EU

Siemens-SN65M046EU-Integreret

(PR-foto)

Denne opvaskemaskine er integrerbar, hvilket vil sige, at den kan bygges ind i et underskab og diskret monteres med en front, der matcher resten af køkkenet. Du skal således sørge for at have en køkkenlåge, som kan monteres på den.

Den er en A++++, med lavt forbrug af el og vand, som kan tage 13 kuverter. Lydniveauet ligger på fine 44 decibel, hvilket er en anelse højere end de fleste kølefryseskabe.

Den leveres med klassisk bestikkurv, mens kurvene er det såkaldte varioflex-system, der betyder at over- og underkurv kan tilpasses forskellige behov. Alt i alt en rigtig god opvaskemaskine.

Sammenlign priser på Siemens SN65M046EU via PriceRunner.dk

Electrolux ESF5201LOW

Electrolux_ESF5201LOW

(PR-foto)

Her er en billigere opvaskemaskine end de tre foregående, men til prisen stadig et godt køb. Den er i energiklasse A+ og har et lydniveau på 49 decibel, hvilket er okay, men ikke blandt de bedste.

Det høres som regel ved en ’plasken’, mens den vasker. Den er godt rummelig og tager snildt 13 kuverter og har klassisk kurveindretning.

Ønsker du en opvaskemaskine med endnu mere plads, skal du kigge efter dem med en tredje kurveindsats til bestik øverst i maskinen. Den vasker fint og tørrer rimeligt godt. Som en lille ulempe kan nævnes, at når man først har åbnet lågen, så er der ikke noget, der indikerer, at man har en ren opvask.

Sammenlign priser på Electrolux ESF5201LOW via PriceRunner.dk

Bosch SPU53M02SK

Bosch spu53m02sk

(PR-foto)

Her kommer også lige en anbefaling på en opvaskemaskine i 45 centimeters bredde. Den er til dem, som kun har begrænset behov, og således kan nøjes med at bruge 45 centimeters skabsplads. Den har plads til 9 kuverter, hvilket passer til to til tre personer.

På trods af den begrænsede plads er den meget fleksibel. Overkurven er justerbar i tre trin, så den kan tage glas i forskellige højder. Den har energiklasse A+, hvilket ikke er det bedste, men alligevel er okay.

Den har en fremragende vaske- og tørreevne, og så er den udstyret med aquasensor, der registrerer, om opvasken lige skal have et skyl mere – afhængigt af hvor beskidt det er.

Denne maskine har desuden aquastop, der er placeret i slangen udenfor vaskemaskinen og er en god hjælp til at undgå vandskader.

Sammenlign priser på Bosch SPU53M02SK via PriceRunner.dk

God fornøjelse med din næste opvaskemaskine.

Kommentarer