Se Black Friday tilbud fra over 500 Butikker!
Husholdningsapparater

Vild med pandekager? Så er Pandekagens dag lige dig!

Pandekager til årets pandekagedag
Foto: Skitterphoto.com

Frem med panden og bag de perfekte pandekager! Til årets Pandekagedag hører sig massevis af pandekager – og naturligvis det rette udstyr i køkkenet. Og hvad siger du til en pandekageopskrift?

Børnene har lige sunget om boller til fastelavn og efter årets udklædningsfest venter straks endnu en mærkedag, hvor nyt bagværk hører sig til. Nemlig årets Pandekagedag, der traditionen tro falder tirsdag efter fastelavn.

Til sådan en mærkedag som årets pandekagedag hører sig naturligvis forskelligt udstyr – skal det eksempelvis være en pandekagepande eller pandekagemaskine? – men inden vi når dertil, hører sig lige lidt historie. For hvorfor dedikerer vi en dag til pandekagen?

Årets pandekagedag

Foto: Pixabay.com/tookapic

Historien bag Pandekagens dag

Den årlige Pandekagedag er en gammel, kristen tradition, der hænger sammen med tidligere tiders faste i 40 dage op til påsken. Forud for fasten – altid efter fastelavnssøndag – tømte man ud i spisekammeret, da man hverken måtte spise æg, hvidt mel, mælk og søde sager i de 40 dage op til påsken.

Altså råvarer (æg, hvidt mel, mælk og smør), der er oplagt til pandekagebagning. Og sådan fik man kål på de mange ting i spisekammeret efter fastelavnssøndag og inden de 40 dages faste.

Netop på grund af tidens forbudte råvarer kaldes pandekagen også for “Hvide Tirsdag”, da de fleste forbudte råvarer er hvide. Og i dag har vi en hyggelig tradition med massevis af pandekager.

Udstyr til Pandekagens dag

Skal du bage et helt bjerg af pandekager, der kan gøre selv pandekageelskende Rasmus Klump glad, så hører der sig naturligvis noget udstyr til i køkkenet. Det kunne eksempelvis være:

– Go’ fornøjelse med de velsmagende pandekager!

Pandekager opskrift

Ingredienser (8-10 stk. pandekager)

2 dl. mel.
3 dl. mælk.
1 teske sukker.
1 knivspids salt.
1 æg.
30 g smør til bagning.

Fremgangsmåde
Pisk mel, mælk, sukker og salt sammen i en skål. Pisk ægget i. Smelt 20 gram smør og bland i dejen, så pandekagerne ikke så let brænder på.

Brug det resterende smør til at smøre på panden – cirka mellem hver femte pandekage eller efter behov. Pandekagerne kan serveres med syltetøj, sukker, nutella, sirup, bær samt friskskåret frugt.

– Husk: Det er kun fantasien, der sætter grænsen 

Kommentarer

Om skribenten

PriceRunner

PriceRunner

PriceRunner.dk er Danmarks største prissammenlignings- og forbrugertjeneste, man kan sammenligne priser på alt lige fra TV og computere til hvidevarer, tøj, sko og meget mere. Det unikke ved PriceRunner.dk er, at vi samler priser fra traditionelle butikker og online webshops – og priserne opdateres dagligt, så du som forbruger kan blive klædt på til at gøre den bedste handel. Det er PriceRunner - Sammenlign før du handler.