Underholdning

Sådan kommer du billigst i forlystelsespark eller zoo

Sommerattraktioner
Foto: Tivoli/Peter Nørby

Det er højsæson for en tur i Tivoli eller Knuthenborg Safaripark. Familien har ferie sammen, og sommerlandet bugner af tilbud om aktiviteter. Vi har tjekket priserne.

For en familie med to voksne og to børn (syv og ni år) kan en feriedag med besøg i en forlystelsespark eller zoologisk have meget nemt blive en dyr fornøjelse.

PriceRunner, der er Danmarks største prissammenligningstjeneste, har i den forbindelse undersøgt, hvad det koster for en familie på fire at komme i en af de populære sommerattraktioner i uge 28. Vi er gået efter at gøre det så billigt som muligt for familien, uden at de skal betale for sæsonkort eller andet.

– Som turist kommer du der jo denne ene gang om året, og derfor har du ikke brug for at købe årskort eller andet, siger Martin Andersen, der er direktør i PriceRunner og selv far til fire med hang til ture i danske sommerattraktioner.

PriceRunner har hentet prisen til entre og eventuelt turpas for to voksne og to børn. Hvis der er en onlinerabat ved køb i god tid er den indregnet.

Givskud Zoo sommerattraktion

Foto: Givskud Zoo

Se dyrest og billigst her

Billigste Zoo eller dyrepark er Aqua Akvarium i Silkeborg, hvor entréen for familien er 450 kroner. Dyreste blandt Zoo og dyreparker er Aalborg Zoo, hvor familien skal af med 600 kroner for at komme ind.

Billigste Zoo og dyreparker
1. Aqua Akvarium & Dyrepark
2. Ree Park Safari
3. Odense Zoo
4. Kattegatcentret
5. Nordsøen Oceanarium
6. Zoo København
7. Den Blå Planet
8. Knuthenborg
9. Givskud Zoo
10. Randers Regnskov
11. Aalborg Zoo
De billigste forlystelsesparker
1. Dyrehavsbakken
2. BonBon-land
3. Sommerland Sjælland
4. Lalandia
5. Fårup Sommerland
6. Tivoli Friheden
7. Djurs Sommerland
8. Legoland
9. Tivoli

Hvis der skal mere gang i sommerdagen, og det er blevet tid til en tur i en af landets store forlystelsesparker, er det billigst at tage på Dyrehavsbakken. Familien på fire slipper med 656 kroner i entre (den er i øvrigt gratis) og adgang til alle forlystelser med turbånd. Dyrest er det at tage i Tivoli i København, hvor entre og turpas løber op i 1.210 kroner.

– Der er penge at spare ved at planlægge sommerferiens aktiviteter, og i jo bedre tid du gør det, jo mere er der som regel at spare på et ellers dyrt besøg i en af sommerattraktionerne, siger Martin Andersen, direktør for PriceRunner.

– Vi ser en ny trend i år hos flere af forlystelsesparkerne, hvor de er begyndt at sælge All Inclusive billetter. Det vil sige entre, mad og drikke er med i den samlede pris. Vi ser også, at billetter har forskellige priser på forskellige dage, og derfor er det vores anbefaling altid at tjekke prisen, inden I tager afsted og købe entre billetten online. Det kan godt betale sig, siger Martin Andersen.

Google map over attraktionerne

Sådan har vi gjort

Vores familie er på to voksne og to børn. Børnene er henholdsvis syv og ni år gamle. Vi har fundet priser online og købt billetter til et besøg i uge 28. Vi har ikke brugt årskort eller sæsonkort, da familien kun planlægger dette ene sommerbesøg.

Sidst opdateret: 8. juli 2016, 8:54 Artiklen er korrigeret i forhold til publiceringstidspunktet, så Givskud Zoo nu har en placering som nr. 9 mod den tidligere noterede nr. 4.

Kommentarer

Om skribenten

Søren Knudsen

Søren Knudsen

Communications Manager, PriceRunner