Tilbud og service

Butikker: Derfor markerer vi Singles’ Day i Danmark

Singles' Day 2017
Grafik: PriceRunner

Black Friday har udmærket sig ved at være årets største shoppingdag herhjemme. Men i år får dagen selskab af verdens største shoppingdag Singles’ Day, når en række danske butikker den 11. november markerer fænomenet! Dagen handler om selvforkælelse, lyder det fra butikkerne.

For de fleste er datoen 11. november nok en dato som alle andre. Nuvel, den 11/11 er kendt som bagerens fødselsdag (den ælte i ælte), og datoen kan også være en særlig mærkedag i dit liv, men i år får den 11. dag i årets 11. måned en ganske ny betydning i dansk sammenhæng.

I år synes Singles’ Day, der er verdens største shoppingdag, nemlig at nå bredt ud til de danske forbrugere, når en række danske butikker tager shoppindagen til sig! Singles’ Day falder hvert år den 11. november, altså blot to uger før Black Friday, som ellers har markeret sig som årets største danske forbrugsfest.

– “For bare fire år siden var det de færreste danskere, der vidste hvad Black Friday var. Vores undersøgelser viser, at 43 procent af danskerne holder øje med tilbud på Black Friday. Jeg tror, det samme kommer til at gøre sig gældende for Singles’ Day,” som digtital chef hos Mediabrands, Michael Ingemann, sagde sidste år i november til TV2.dk.

Danske butikker tager dagen til sig

Et par danske butikker som blandt andre Rito.dk, der forhandler garn- og hobbyartikler på nettet, og Mackabler.dk, der sælger tilbehør til Apple-produkter, markerede dog Singles’ Day sidste år, og her i 2017 kan du desuden finde særlige Singles’ Day tilbud fra Elgiganten, som først på ugen noterede, at de nu ‘henter verdens største shoppingdag til Danmark’.


Se også – Oversigt med butikker: Disse butikker markerer Singles’ Day


Vi har på PriceRunner talt med en håndfuld danske butikker om deres fokus på shoppingdagen Singles’ Day. Hvorfor, de har taget den kinesiske shoppingdag til sig, og deres generelle kommentarer til 11.11-konceptet, kan du læse i sin fulde form på de følgende sider.

Side 2: Elgiganten om Singles’ Day
 Side 3: Rito.dk: Singles Day – Forkæl dig selv
 Side 4: Bilka om Singles’ Day
 Side 5: Cykelpartner.dk om Singles’ Day
 Side 6: Mackabler.dk om Singles’ Day

Men hvorfor bør du interesse dig for 11.11-dagen?

Singles' Day før julehandlen sætter i gang

Snart begynder juleræset. Derfor bør man huske at gøre noget for sig selv, eksempelvis under Singles’ Day, mener butikkerne. Foto: Flickr.com/streamishmc

Selvforkælelse før juleræset starter

Hvad, der startede som et slags kinesisk modtræk til Valentine’s Day i 90’erne, hvor man fejrede det faktum at være single, er i dag en dag, hvor du kan gøre noget ekstra for dig selv. Uanset om du er single eller i et forhold.

– “Singles’ Day er en dag til selvforkælelse. Det er her, man lige kan få et afbræk, inden julegaveræset starter, og man har fokus på familie og alle andre end sig selv. Med dagen markerer vi, at det er nu, du skal gøre noget for dig selv, inden juleræset starter,” siger Dennis Drejer, indehaver af Rito.dk.

Samme melding lyder fra Bilka, der for første gang i år markerer det kinesiske shoppingfænomen på Bilka.dk og i sine fysiske butikker.

– “Vi synes, vi alle trænger til en dag, hvor man kan give sig selv blomster, give sig selv lidt ekstra godt at spise og generelt forkæle sig selv, inden vi skal ud og købe julegaver til alle andre på Black Friday og i julehandlen. Singles’ Day er en dag, hvor selvforkælelse står øverst på dagsordenen for både singler og ikke-singler,” siger Alice Monberg, marketingchef i Bilka.

Selvforkælelse har været i fokus under Singles’ Day i Kina siden 2009, hvor Alibaba, den kinesiske pendant til Amazon, øjnede muligheden for at sæsøtte et nyt kommercielt shoppingfænomen (Singles’ Day). År for år er 11.11-fænomenet kun blevet større. I dag er det verdens største shoppingdag.

– “11.11 er ikke kun en helligdag for vores kinesiske brugere, men en dag, der fejres over hele kloden. Måske fejrer vores udenlandske venner ikke kinesisk nytår, men jeg tror helt sikkert, at de fejrer 11.11,” som Daniel Zhang, administrerende direktør for Alibaba Group, siger til Alizila, der er Alibabas nyhedssite.

Singles' Day

Jack Ma, stifter af Alibaba, under Singles’ Day i 2016. Foto: www.alibabagroup.com

Vigtigt at være med på trenden

Hos Elgiganten går man all-in på Singles’ Day, fortæller kommunikationsansvarlig Frederik Danvig, som spår den ny shoppingdag til at kunne blive ligeså stort som Black Friday. Elgigantens satsning på 11.11-konceptet markeres i øvrigt med en særlig marketingkampagne , hvor Instagram-fænomenet ‘The Fat Jewish’ taler om at være single.

– “For os er det vigtigt at lytte til kundernes ønsker og være med på nye trends og tendenser, som vi ser rører sig. Vi var blandt de første til at holde Black Friday, som er blevet en formidabel succes, og vi tror, at Singles’ Day kan blive lige så stor på sigt,” siger Frederik Danvig fra Elgiganten.

(Sådan ser Elgigantens Singles’ Day-video ud. Video: YouTube/Elgiganten Danmark)

Samme opfattelse har Cykelpartner.dk, der sælger cykeldele, cykeltilbehør og cykeludstyr. Her mener man, at det er vigtigt at være med på trenden, så man som forhandler også har mulighed for at definere shoppingdagen i danskernes optik.

– “Det er vores helt klare fornemmelse, at Singles’ Day er en dag, vi som e-handelsvirksomhed ikke kan ignorere. Vi vil desuden gerne vise, at vi som en af de største spillere i vores branche er first-mover, og så vil vi selvfølgelig gerne give vores kunder lidt ekstra” siger Lars Bachmann, marketingansvarlig hos Cykelpartner.dk.

Særlige Singles’ Day tilbud i vente

Verdens største shoppingdag, der altså nu også markeres i Danmark af en række butikker, starter, når kalenderen skifter til 11. november. Nøjagtig som vi kender det fra et koncept som Black Friday, der byder på 24 timer spækket med alverdens tilbud.

Et koncept som Singles’ Day byder selvsagt også på masse særlige tilbud hos de forhandlere, der markerer dagen. Forvent dig i den sammenhæng at se produkter på tilbud, der er appellerer til selvforkælelse og alenetid. Eksempelvis hvis du nyder at bruge tiden på gaming, at cykle en tur, hækle kreative sager eller noget helt fjerde.

– “Man kan forvente, at vi har vredet armene så meget rundt på vores leverandører, som det overhovedet er muligt, så priserne er meget bedre, end de ellers kan være. Sådanne priser er noget, vi kun ser meget sjældent, og på udvalgte produkter er det muligt at handle til indkøbspriser under Singles’ Day,” siger Dennis Drejer fra garnbutikken Rito.dk.

Hos Elgiganten lyder salgstalen, at der bliver disket op med en “lang stribe rigtig gode tilbud inden for alle typer af produkter”, og hos Bilka byder dagen på tilbud og “fine rabatter, der gør det billigere at forkæle sig selv”.

Singles’ Day kører hele dagen 11. november, og på vores Singles’ Day side kan du se en oversigt med de butikker, der i år markerer den kinesiske shoppingdag i Danmark.

Næste side: Elgiganten om Singles’ Day

Kommentarer