Spillekonsoller og spil

Super, Nintendo: Relancerer Super NES-konsol til september

SNES Classic Mini
Foto: Nintendo

Fik du ikke fingre i retro-konsollen NES Classic Mini? Så giver Nintendo dig nu en ny chance, når det gælder en anden retro-konsol; nemlig SNES Classic Mini, der lanceres til september!

Så’ det bekræftet. Rygternes bureau havde ret i dét, der tilbage i april blot var rygter; nemlig at Nintendo har sat sig for at relancere 90’ernes populære spillekonsol: Super Nintendo Entertainment System (SNES). Det sker i form af SNES Classic Mini, som ryger i handlen dette efterår.

Og lad os allerede nu komme med en bette bøn: Nintendo, producér rigeligt med SNES Classic Mini 😉

Classic Mini stærkt efterspurgt

For hvis det går som med NES Classic Mini, der blev lanceret op til julehandlen sidste år, så gælder det om at være hurtigt ude – allerede når eventuelle forudbestillinger af SNES Classic Mini skydes i gang!


Læs også – Officielt: Nu’ det slut med Nintendo NES Classic Mini


Det er i hvert fald lektien fra Nintendos lancering af NES, der blev revet væk og som flere forgæves så frem til at få fingrene i – ja, faktisk helt frem til april 2017, hvor Nintendo officielt meddelte, at de havde stoppet produktionen – og dermed også salget – af den ellers så efterspurgte retro-konsol.

Her ses danskernes søgen efter NES Classic Mini på Google:

Til det amerikanske spilsite Polygon.com fortæller Nintendo dog, at der bliver skruet op for produktionen af SNES Classic Mini, og at leverancerne foreløbigt er planlagt til at køre “fra 29. september og indtil kalenderårets slutning”.

“Vi melder ikke specifikke tal ud, men vi vil producere betydeligt flere enheder af Super NES Classic Edition, end vi gjorde af NES Classic Edition,” skriver Nintendo til det amerikanske medie.

Flere tech-medier har i øvrigt tidligere spekuleret i, at Nintendo stoppede produktionen af NES Classic Mini for siden at relancere Nintendo Super Entertainment System, der havde europæisk release tilbage i 1992. En retro-produktion, som den japanske producent nu har offentliggjort.

– “Mens mange mennesker fra hele verden anser Super NES for at være et af de bedste videospilsystemer, der nogensinde er lavet, så har mange af vores yngre fans aldrig haft en chance for at spille på den,” forklarer Doug Browser (Senior Vice President for salg hos Nintendo America) i en pressemeddelelse.

21 spil til SNES Classic Mini

Den kommende SNES Classic Mini retro-konsol har samme udseende som 1992-modellen. Den eneste forskel her 25 år efter er blot konsollens størrelse, som det jo markeres med retro-konsollens navn “SNES Classic Mini”.


Læs også – Spillekonsoller gennem tiden: A walk down memory lane


Med til konsollen følger 21 pre-installerede spil, heriblandt Super Mario World, The Legend of Zelda: A Link to the Past, Super Mario Kart og endda et spil, der aldrig blev sendt i handlen. Nemlig Star Fox 2, der blev annulleret før sin officielle lancering.

Du kan dog ikke spille spillet fra dét øjeblik, du har tændt for SNES Classic Mini-konsollen. Star Fox 2 er nemlig et spil, man skal gøre sig fortjent til, hvis altså man “kan låse det op ved at bevise sine evner i det oprindelige Star Fox spil”, noterer Nintendo i pressemeddelelsen.

Disse spil kan spilles på SNES Classic Mini
Contra III: The Alien Wars
Donkey Kong Country
EarthBound
Final Fantasy III
F-ZERO
Kirby Super Star
Kirby’s Dream Course
The Legend of Zelda: A Link to the Past
Mega Man X
Secret of Mana
Star Fox
Star Fox 2
Street Fighter II Turbo: Hyper Fighting
Super Castlevania IV
Super Ghouls ’n Ghosts
Super Mario Kart
Super Mario RPG: Legend of the Seven Stars
Super Mario World
Super Metroid
Super Punch-Out!!
Yoshi’s Island

Det viser sig dog, at man blot skal gennemføre første bane i Star Fox-spillet: “Vi ville ikke gøre det for svært!”, tilføjer Nintendo.

Med i SNES Classic Mini-æsken følger et HDMI-kabel, et USB-kabel samt to Super NES Classic Controllere, der forbindes direkte til konsollen. Ved lanceringen af NES Classic Mini fulgte i øvrigt kun en controller med, så her måtte folk ud og investere i en ekstra controller – som der også var lang leveringstid på.

SNES Classic Mini

Foto: Nintendo

SNES Classic Mini – Pris og salg

Retro-konsollen SNES Classic Mini lanceres i Europa 29. september 2017, oplyser Nintendo på sin hjemmeside, og en europæisk pris for spillekonsollen må vi endnu afvente.

Den vejledende udsalgspris i Nordamerika hedder dog 79,99 dollars, så bruger vi denne pris som pejlemærke, kan en dansk pris ligge på omkring 700 kroner inklusiv moms. Altså nogenlunde samme prisniveau, som vi så ved Nintendo Classic Mini, der blev lanceret 11. november 2016.

Vi følger naturligvis op på SNES Classic Mini og lanceringen af denne, når vi ved mere.

Kommentarer