Jawbone UP3 er det mest smukke og diskrete aktivitetsarmbånd på markedet. Ifølge Jawbone er det også det mest avancerede, men det er ikke noget, du vil lægge mærke til.

Vil du ikke have en blinkende kommandocentral på dit håndled? I så fald kan Jawbone UP3 være aktivitetsmåleren for dig. Armbåndet fås i flere forskellige farver, og bortset fra de tre forskellige farvede lysdioder er der intet, der afslører, at der er tale om en aktivitetsmåler.

Armbåndets spænde kan være svær at få op, men når armbåndet sidder om håndleddet, er det meget praktisk. Mærkeligt nok, skal det siges, eftersom aktivitetsmålerens forskellige sensorer “borer” sig ind i huden, så de efterlader klare aftryk. Batteriet kan holde i op til syv dage på blot en enkelt opladning, og det er bedre end mange af konkurrenterne.

Jawbone UP3

(PR-foto)

Verdens mest avancerede?

Producenten af Jawbone UP3, Fitbit, kalder aktivitetsmåleren for verdens mest avancerede aktivitetsarmbånd, og efter at have studeret specifikationerne lyder det helt rimeligt.

I stedet for at måle pulsen ved hjælp af grønt lys – som mange andre aktivitetsarmbånd gør – bruger Jawbone UP3 noget, der hedder “bioimpedans“. Det er den målemetode, der også kendes fra måling af kroppens fedtproducent. Udover hjerteslag kan aktivitetsmåleren også tracke din vejrtrækning og ændringer i hudens elektriske modstand – såkaldt galvanisk hudrespons.

At aktivitetsarmbåndet er avanceret betyder dog ingenting, hvis ikke det lykkedes at præsentere de indsamlede data, og på det punkt lever Jawbone ikke op til forventningerne. I det hele taget er Jawbone UP3 hverken bedre eller dårligere end andre aktivitetsarmbånd.

Kortlægger din puls og søvn

Den store forskel i forhold til den billigere model Jawbone UP2 er pulsmåleren –  men hvis du er vant til Fitbits armbånd, der måler pulsen løbende, vil du blive skuffet. Da Jawbone UP3 blev lanceret, fik det en masse kritik, fordi den kun målte pulsen en gang om dagen.

Det er blevet rettet, og nu måler aktivitetsarmbåndet din puls flere gange i timen, men det er stadig ikke nok. Man bør kunne følge sin puls i realtid under træningen. Mere er der ikke at tale om.

Der er dog et område, hvor UP3 trods alt skiller sig ud, og det er med søvnanalysen, der deler din søvn op i REM-søvn, dyb søvn og let søvn. Hvor godt det stemmer, er dog svært at sige, når man ikke har mere avanceret testudstyr ved hånden. Så spekulerer du måske på, om ikke UP3 kunne have været lidt smartere?

Efter at lagt aktivitetsarmbåndet til side i et par dage, blev vi mødt af et stort tillykke, fordi vi havde sovet i 140 timer og overgået søvnmåler med imponerende 1.096 procent!

Jawbone UP3

Foto: Jawbone

Jawbone UP3 måler din træning

Da armbåndet er uden display, skal du bruge en app til stort set alt. Hvis du har en lille telefon, er det helt sikkert ikke noget problem, men enhver, der har prøvet at jogge med en phablet (mobiler med en skærmstørrelse på mellem 5 og 6,9 tommer, red.) i lommen ved, hvor svært det kan være.

Armbåndet giver dig den sædvandlige kombination af skridttæller, distance og kalorieforbrug. Ved at sætte personlige mål kan man konkurrence med sig selv, og kender man flere Jawbone-brugere kan man også konkurrence med dem.

En sjov funktion ved Jawbone UP3 er funktionen “Smart Coach”, der bruger måledata for at give dig personlige tips under træning. Det kan for eksempel påpegede, at din hvilepuls var usædvanlig høj,  da du vågnede, hvorfor armbåndet foreslår et øget vandindtag for at finde ud af, om du er ved af dehydrere.

Hvis du er interesseret i madlavning og måling af kalorier, har app’en også en afdeling for det. Hvis man skal holde fast i det i længere tid, er man dog nødt til at være virkelig interesseret.

Afslutningsvis bemærker vi, at Jawbone UP3 er et okay aktivitetsarmbånd. Men med en tvivlsom pulsmåler og en manglende skærm, er dette aktivitetsarmbånd ikke det indlysende valg.

Det taler for …
 Pæn og diskret
 God søvnanalyse
Smart træning
 God app
Komfortabel
Det taler imod …
Ingen skærm
Tvivlsom pulsmåling

Fakta om Jawbone UP3 …

Type: Aktivitetsmåler
Bluetooth: 4.0
Mål: 12.2 x 3-9,3 x 9,3 mm
 Vægt: 29 gram
Passer til: iOS og Android
Batterilevetid: Op til 7 dage
 Opladningstid: 60 minutter

Testen af Jawbone UP3 er oprindeligt bragt på PriceRunners svenske søstersite og deres magasin “PriceRunner Digital Life“.

Kommentarer