Sport og fritid

Test: Moov Now – din personlige træningscoach

Moov Now træningsarmbånd
Foto: Moov

Alt for mange træningsarmbånd falder ind under kategorien af “sjove ting, som snart samler støv”. Men Moov Now skiller sig ud i, og armbåndet kan rent faktisk hjælpe dig med din træning.

Det har hverken en pulsmåler eller en skærm, men Moov Now er en sjovt og nyttig aktivitetsmåler, som PriceRunner har testet.

Mens andre aktivitetsmålere konkurrerer om at holde styr på, hvad du spiser, og hvordan du har det, er Moov Now fuldt fokuseret på træning. I aktivitetsmålerens nuværende form understøtter det både cykling, løb, svømning, boksning og dine gåture.

Moov Now – med hele vejen

Moov Now består af en lille kapsel, man klikker fast på en strimmel af gummi. I den vandtætte kapsel sidder så et batteri, der holder op til seks måneder, hvilket er meget praktisk, fordi du så slipper for at tænke på løbende opladninger.

Aktivitetsmåleren leveres med to strimler af forskellige længder, så du har mulighed for at bære Moov Now omkring håndleddet eller anklen – afhængigt af din træning.

Du skal dog have din telefon med dig til træning, da alt med Moov Now sker fra app’en og dine hovedtelefoner. Det er værd at tænke over, hvis nu du har en stor telefon. Telefonen bruges delvist til at holde styr på din distance ved hjælp af telefonens GPS, men dels ligeså meget for at give dig løbende feedback og opmuntrende feedback fra hovedtelefonerne.

Moov Now træningsarmbånd

Foto: Moov

Gode træningsprogrammer

Før træning synkroniserer du Moov Now med din telefon og vælger en af træningsprogrammerne. I forbindelse med PriceRunners test af aktivitetsarmbåndet har vi primært valgt “jogging”, og det er også her, at Moov har lagt sine kræfter.

Træningsprogrammerne har i øvrigt navne, der forklarer, hvad man har i vente, og en af vores favoritter er blandt andet intervalprogrammet “run farther and easier”, som findes i en række forskellige sværhedsgrader. Hvis du overskrider antallet af trin i minuttet, foreslår Moov Now hurtigt, at du skal vælge en højere sværhedsgrad.

Udfordring så det er nok og mere til

Ud over at kortlægge din distance og antallet af skridt i minuttet holder aktivitetsmåleren også styr på, hvor meget du løfter fødderne, og hvor hårdt du rammer jorden med dine fødder. På baggrund af alle de indsamlede data om dig, får du tips af typen “Lad som op, du løber på varme kul” og “forsøg at lande på forsiden af foden for at mindske belastningen”.

Hvis du løber helt korrekt, vil Moov Now undervejs komme med nogle sporadiske pling for at bekræfte, at du gør det rigtigt. Hvis du ønsker at få færre tilbagemeldinger, er der også en funktion i menuen for netop det.

Moov Now træningsarmbånd

Foto: Moov

Acceptabel søvnanalyse

Har du brugt en app som Runkeeper, vil du ikke blive skuffet over, hvordan sessionerne gemmes i app’en fra Moov – og at forsøge at forbedre sine præstationer og få nye medaljer bliver hurtigt en afhængighed.

Udover træningsfunktionerne er Moov Now også udstyret med en søvntracker. Den er dog lidt mere gavmild med de sovende timer end andre armbånd på markedet, må vi konkludere efter en sammenligning med andre armbånd på markedet. Men søvnanalysen er stadig acceptabel.

Det taler for …
 Gode træningsfunktioner
Vandtæt
Seks måneders batterilevetid
Prisen er overkommelig
Det taler imod …
 Kræver telefon
Dårlig søvnanalyse
 Svær at sætte på
Kræver to til boksning

Leder du efter en aktivitetsmåler, der følger dit liv, holder styr på din søvn og giver dig tips til, hvor mange glas vand, du bør drikke, vil du blive skuffet. Men vil du have en aktivitetsmåler, der kan hjælpe med dig med din træning, så er der stor chance for, at Moov Now er produktet til dig.

Nyttig viden om Moov Now

Moov Now træningsarmbånd

Foto: Moov

 Funktion: Aktivitetsmåler
 Vægt: 150 gram
Sensorer: Bevægelsessensorer, skridttæller, søvnmåler
Systemkrav: Android/iOS
Batteritid: 6 måneder
Farver: Sort, hvid, blå og rød

Testen af Moov Now er oprindeligt bragt på PriceRunners svenske søstersite og deres magasin “PriceRunner Digital Life“.

Kommentarer