Sport og fritid

Test: Razer Nabu – enkelt armbånd med gode funktioner

Razer Nabu
Foto: Razer

Razers seneste Nabu-armbånd er en god mulighed for dem, der ønsker et simpelt træningsarmbånd med elementer fra et smartur. Komforten er dog ikke den bedste.

Farveskemaet i sort og neongrøn er genkendeligt fra Razers gaming-gadgets, men der er ingen tvivl om, at det er en aktivitetsmåler, som vi sætter på håndleddet. Skærmen viser tekst i en opløsning på 128 x 16 pixels, men fordi det er på indersiden af håndleddet, har det intet at sige i forhold til det sobre indtryk, som armbåndet faktisk giver.

Når det kommer til funktionalitet, gør Razer intet for at slå os omkuld, men det er omvendt heller ikke nogen flad sag. Razer Nabu er uden pulsmåler og uden indbygget GPS, men aktivitetsmåleren gør godt stykke arbejde med at tælle skridt, aktivitet og søvn. Og når vi sammenligner resultaterne fra Razer Nabu med andre aktivitetsmålere, er dette armbånd hverken bedre eller værre.

Razer Nabu

Foto: Razer

Razu Nabu – tøvende komfort

Mens andre producenter fokuserer på et blødt armbånd, der former sig efter håndleddet, har Razer valgt en stiv struktur med to hårde remme, der klikkes sammen. Følelsen af at bære et middelalderligt torturredskab er håndgribeligt – især hvis armbåndet er for stort eller for lille. Du kan justere størrelsen lidt ved at fjerne en del af lukkebeslaget, men du bør helt sikkert prøve Razu Nabu før dit køb.

Selv når armbåndet er på plads, er det meget ofte i vejen. Som lige nu i en situation, hvor vores testperson skriver på en bærbar computer, og armbåndet nærmest skærer ind i håndleddet, og når vores testperson sidder i en skjorte med stramme ærmer, eller når vedkommende prøver at sove med armbåndet.

God app – gør, hvad den skal

I og med at aktivitetsmåleren har søvnanalyse indbygget, er en god batterilevetid vigtig, så man ikke risikerer, at aktivitetsmåleren er afladt i løbet af natten. Razer Nabu holder strøm i op til seks dage, hvilket må siges at være i orden, og så oplades aktivitetsarmbåndet via USB.

Der bruges en app sammen med armbåndet, og app’en er meget lig konkurrenternes muligheder og meget enkelt at bruge. Du kan foretage de nødvendige indstillinger og få et klart overblik over de indsamlede data, ligesom du kan synkronisere armbåndet med Apple eller Google Health Fit. Hvis der er noget, vi savner, så skulle det være muligheden for at følge sin egen kropsvægt.

Razer Nabu

Foto: Razer

Sjove ekstrafunktioner

Udover de åbenlyse træningsfunktioner har Razer også proppet nogle ekstra funktioner, der forbedrer brugeroplevelsen, ind i aktivitetsmåleren. Den mest nyttige er muligheden for at modtage telefon-notifikationer på armbåndet.

Skærmen kan dog kun vise få tegn, så der er ikke mulighed for længere læsning – men du får i det mindste en idé om, hvad folk har på hjerte, når de sender dig en sms eller e-mail.

Du kan også bruge aktivitetsmåleren som en fjernbetjening til telefonens kamera, ligesom du kan udveksle kontaktoplysninger med andre Nabu-brugere ved et håndtryk. Men vi spekulerer lidt på, om nogen mon – nogensinde – har brugt den funktion uden for Razers produktdemonstrationer?

Det taler for …
 Gode træningsfunktioner
 God app
God batterilevetid
Klart display
Det taler imod …
 Uhåndterlig konstruktion
Vældig ubehagelig
Uden GPS
Uden pulsmåler

Razer Nabu – specifikationer

 Type: Aktivitetsmåler
 Tilslutningsmuligheder: Bluetooth og mikro-usb
 Styresystem: Android og iOS
Skærm: Monochrome OLED-skærm (128 x 16 pixels)
Data: Distance, kalorieforbrug, aktivitet, søvnaktivitet og skridt
Batterilevetid: Op til 6 dage
 Størrelse: 13,6 x 59,1 mm

Testen af Razer Nabu er oprindeligt bragt på PriceRunners svenske søstersite og deres magasin “PriceRunner Digital Life“.

Kommentarer