Hus og have

Sjov vinduespudsning med elektrisk vinduesvasker

Kärcher elektrisk vinduesvasker
(PR-foto)

Hader du også vinduespudsning? De nye elektroniske vinduesvaskere gør en stor forskel – både når det kommer til resultatet, og også når det kommer til oprydning under og efter pudsning.

Hvis du hører til blandt dem, der altid udskyder vinduespudsningen, fordi det både er kedeligt og besværligt, så er du langt fra alene. Det er vel næppe nogen hemmelighed, at de fleste af os hader at pudse vinduer og derfor vælger af betale sig fra det.

Men det er egentlig slet ikke nødvendigt.

For selvom det lyder slemt at gå rundt med vand, svamp, klud og skraber, så er det ikke længere så besværligt, som det har været. De nye og smarte vinduesvaskere er kommet på markedet, og de er kommet for at blive.

For et års tid siden havde jeg selv mulighed for at teste en vinduesvasker – og trods stor skepsis blev jeg meget positivt overrasket.

Kärcher vinduesvasker

(PR-foto)

Gammeldags vinduespudsning

Jeg hører egentlig selv til blandt dem, som gerne gør mine egne vinduer rene. Jeg kender alle tricks i bogen med brug af eddike og andre husmormidler. Men ikke desto mindre er det ikke midlerne, der gør pudsningen svær. Det er elementerne.

Den gode vinduespudsning handler nemlig om teknik og håndelag.


Læs også: Dyr vinduesvasker er bedst i test


Reglen omkring vinduespudsning er, at man ikke gør det i solskin og heller ikke i regnvejr. Regnvejret siger sig selv, men bagende sol er et problem, netop fordi at vandet tørrer hurtigt ind, og så kan der komme striber og render.

vinduesvasker

Den genopladelige maskine gør det hele lidt sjovere. (PR-foto)

Elektrisk vinduesvasker

Men hvilke fordele ligger der så i de elektriske vinduesvaskere?

For det første består et sæt ofte af en sprayflaske med påsat klud. I flasken hælder man sit sæbevand (tilsat lidt eddike, hvis vandet indeholder meget kalk). Så sprayer man blandingen på vinduet og fordeler det via den klud, der allerede sidder på hovedet.

Dernæst kommer “tørremaskinen”. Den tændes og derefter suger den vandet ned i en beholder. Det hele virker meget simpelt, og det er det faktisk også. Man undgår viskestykker og håndklæder, men en våd klud til at tørre karmene efter er stadig god.

Resultat efter brug af vinduesvasker

Sæb ind og tør hurtigt af. Det gælder også, selvom maskinen er elektrisk. Foto: Husmoderen.dk

Vinduespudsning og begynderfejl

En begynderfejl, som mange laver, når det kommer til vinduespudsning, er, at de gerne smører hele eller flere vinduer ind i sæbevand, før de begynder at tørre vandet af. Dette er en af de største fejl, da vandet så begynder at fordampe og så kommer striberne.

Derfor skal der tørres efter hver indsæbning – det gælder også, selvom man bruger den elektriske vinduesvasker.

Bor man i bondehus og har sposser, så vask og tør hver lille firkant, før næste vindue sæbes ind – dette giver klart det pæneste resultat. De fleste elektriske vinduesvaskere fås i forskellige størrelser, men har du de små vinduer, så mål gerne efter, inden du køber en vinduesvasker. Bare for en sikkerheds skyld 😉

vinduesvasker

Vinduesvaskeren kan også sagtens bruges i bruseren. (PR-foto)

En af de største fordele ved den elektriske vinduesvasker er, at den sviner mindre. Når man ikke skal slæbe rundt på en fem liters spandfuld vand, som sjasker, og en svamp med vand der løber ned ad vinduer og karme, så er det noget nemmere med den elektriske løsning.

Det gør også selve oprydningen efter vinduespudsningen meget mere overkommelig. Svampen på sprayflasken kan tages af og vaskes, og resten sættes bare ind i rengøringsskabet klar til næste gang.


Læs også: iRobot redder gulvvasken med ny Braava jet


Tanken om, at man lige pudser vinduerne 10 minutter, inden der kommer gæster, får man nemmere med en elektrisk vinduesvasker end med den sædvanlige svamp og spand. Og den tilgang til vinduespudsningen er i sig selv alle pengene værd.

vinduesvasker

Spejle og bilruder kan også sagtens få en tur. (PR-foto)

Desuden kan de elektriske vinduesvaskere også med fordel bruges til både spejle, i brusenichen, bilruderne og hvor man ellers har behov for pudsning.

Generelt vil jeg ikke mene, at man sparer oceaner af tid ved at bruge den elektriske vinduesvasker, men den gør arbejdet noget nemmere og sjovere. Og så snart man har fundet rytmen, er det meget mere overkommeligt at pudse vinduer.

Find forhandlere af vinduesvaskere her

Kommentarer