Spillekonsoller og spil

Microsoft stopper salget af Xbox One: Satser på S og X

Her ses den oprindelige Xbox One konsol.
Foto: Microsoft

Det er nu definitivt slut med den oprindelige Xbox One: Microsoft har fjernet konsollen fra ‘Microsoft Store’ og satser i stedet på Xbox One S og Xbox One X.

Tre år blev det til. For Microsofts oprindelige Xbox One spillekonsol, der blev sendt i handlen herhjemme i efteråret 2014 for at tage konkurrencen op mod Sonys PlayStation 4 og Nintendos populære Wii U spillekonsol.

I stedet satser Microsoft på den slankere Xbox One S og den kraftfulde Xbox One X, der lanceres til november. Det beretter flere amerikanske tech-medier som blandt andre The Verge, og hos Xbox Nordic bekræfter man, at det er tilfældet:

– “Som det typisk er i konsol-industrien, stoppede vi med at fremstille den originale Xbox One, da vi introducerede Xbox One S. Vi fortsætter med at servicere og understøtte Xbox One, og alle Xbox One-spil og tilbehør er kompatible på tværs af hele Xbox-familien,” skriver Petra Tell, PR Manager for Xbox Nordic, i en mail til PriceRunner.

Et naturligt træk fra Microsoft, må man forstå, nu hvor producenten allerede har Xbox One S på markedet og en ny konsol undervejs.

Populære Xbox konsoller

Den hvide og slanke Xbox One S konsol blev sendt i handlen sidste sommer (august 2016), og var Microsofts bud på en slank spillekonsol, der både understøtter spil i HDR (High Dynamic Range, red.) og kan streame indhold i 4K samt afspille UHD 4K Blu-ray film.

En af de store salgsparametre ved Xbox One S var i øvrigt, at konsollen stod til at være den billigste UHD Blu-ray afspiller på markedet. En titel, som Samsung UBD-K8500 dog har i dag, men Xbox One S er fortsat blandt de billigste UHD Blu-ray afspillere herhjemme.

Xbox One X hurtigst sælgende konsol

Den oprindelige Xbox One konsol har Microsoft nu vinket farvel til, og i dag er virksomhedens fokus rettet mod Xbox One X. Konsollen der markedsføres som “verdens kraftigste spillekonsol”.

Med den nye Xbox konsol kan du spille spil i 4K og HDR, sådan som vi kender det fra Sony PlayStation 4 Pro, der i dag er den mest populære spillekonsol på PriceRunner. Noget tyder dog på, at Sony kan få skarp konkurrence fra Microsofts X-konsol.

Microsoft Xbox One X og Xbox One S

Xbox One X ses til venstre – og til højre ses Xbox One S. Foto: Microsoft

20. august satte Microsoft nemlig gang i forudbestillingerne af “Xbox One X Project Scorpio Edition”, og interessen for Xbox One X skulle i den forbindelse have været ganske tydeligt, oplyser Microsoft på sin blog:

– “Jer, vores største fans, har forudbestilt flere Xbox One X Project Scorpio Edition konsoller i løbet af de første fem dage end nogen anden Xbox (…) I har gjort Xbox One X til den hurtigst-sælgende pre-order i Xbox-historien,skriver Microsoft blandt andet.

“Scorpio Edition” refererer her til, at den nye Xbox spillekonsol i udviklingsfasen gik under navnet Project Scorpio. Microsoft nævner dog ingen specifikke salgstal, og hos Xbox Nordic har man ingen supplerende kommentarer eller oplysninger til forudbestillingerne.

Sikkert og vist er dog, at Xbox One X sendes på markedet 7. november 2017 med en pris på omkring 4.000 kroner.


Vi har samlet Microsofts konsoller gennem tiden i en interaktiv tidslinje. Se blot her:

Kommentarer