Køberåd - Mobiltelefon tilbehør

Tilbehør Mobiltelefoner

Vejledning til køb af tilbehør til mobiltelefonen

Når man skal købe mobiltelefoner, er udvalget så stort, at det kan være svært at vide, hvor man skal begynde. Og når du køber en telefon, er du også nødt til at tænke på hvilket tilbehør, der er nødvendigt at have med. Tag et kig i vores vejledning til at købe mobiltelefoner, opladere, batterier, etuier og låg, så du kan købe det ideelle tilbehør til din telefon. USB-adaptere og mobiltelefonopladere Enhver telefon du køber, bør have sin egen oplader med, men måske vil du gerne have mere end én for at kunne udskifte en oplader, du har mistet. Mange moderne telefoner har tendens til at have en forholdsvis kort batterilevetid, hvilket betyder et en ekstra oplader i bilen eller på kontoret kan være et særdeles nyttigt tilbehør. Du kan også skære ned på mængden af strøm, du bruger med en energibesparende oplader. Nedenstående tabel viser alle de oplysninger, du behøver at vide om opladere og USBer:

Opladertyper Om
USB-adaptere / Universal telefonoplader Størstedelen af mobilselskaberne har nu indvilget i at sælge telefoner med standardopladere således, at enhver oplader kan bruges til at oplade alle telefoner. Men da denne lovgivning kun lige er kommet på plads, kan du stadig finde forskellige telefoner, der bruger forskellige opladere. Nogle mobiler kan oplades med en mikro-USB, hvor du kan tilslutte din telefon til en anden elektronisk enhed, såsom din computer, for at oplade. Men denne metode til opladning er sædvanligvis langsommere end når en konventionel oplader benyttes.
Mobiltelefon power tank En power tank er en strømforsyning med en oplader indeni. Dette betyder, at du kan oplade din telefon, når du ikke er i nærheden af en el-kilde. Du kan også finde power tanks, der kan oplade flere forskellige enheder på samme tid, hvilket er nyttigt for folk, der altid er på farten.
Multiopladere Hvis du har mere end én telefon, så kan en multi-oplader bruges til at oplade dem begge på samme tid.
Solenergiopladere Solenergiopladere bruger solens energi til at oplade telefonen og er et godt grønt alternativ til en konventionel oplader.
Biltelefonopladere Hvis du rejser til lange afstande, så kan en biloplader være en afgørende.
Udgåede telefonopladere Hvis din telefonen ikke længere produceres, kan det være svært at finde en kompatibel oplader. Kig efter flere opladere, eller gå til en mobiltelefon specialist for at finde et alternativ.

Mobiltelefonbatterier

Da de fleste mobiltelefoner i dag er så stærke, at batteriet kan køre meget hurtigt, så hjælper det at vide alt, hvad du kan om batterier, så du kan vælge et, der passer til dine behov.

Om batterier til mobiltelefoner

De fleste mobiltelefon-batterier er LIB eller litium-ion-batterier. Denne type batteri har en høj energirate i forhold til vægten, og der er ofte et foretrukket valg blandt mobiltelefonproducenter. Med andre batterier såsom nikkelcadmium, kan den maksimale opladningskapacitet reduceres hver gang enheden er opladet. Men dette sker ikke med litiumbatterier.

Udskiftning af batteri

At udskifte batteriet korrekt ved at følge disse tips:

  • Sluk telefonen
  • Tag bagsiden af telefonen af efter fabrikantens anvisning
  • Fjern batteriet, og erstat det med det nye
  • Sørg for, at guldpladerne på batteriet passer med linjerne inde i telefonen
  • Skub eller klik bagsiden af din telefon på plads

Hvordan kan man øge batteriets levetid

Hvis du ønsker at øge din batterilevetid så prøv følgende tips:

  • Sørg for at baggrundslyset på skærmen er nedtonet, vælg et enkelt baggrundsbillede
  • Hvis du har mange apps så kig efter en "app dræber", så du kan slukke apps, der har et højt batteriforbrug
  • Deaktiver din internetforbindelse eller WiFi, når du ikke bruger det
  • Kig efter apps, der hjælper dig med at reducere og overvåge den energi, du bruger

Låg og etuier

Hvis du ønsker at din telefon skal kunne holde længe, er det vigtigt at beskytte den med et etui eller låg. Mange mobiltelefonproducenter inkluderer et etui, når du køber en telefon, men måske ønsker man at købe noget, der skiller sig ud, eller man har måske brug for etui til forskellige telefoner.

Typer af mobiltelefonetuier

De tre hovedtyper af mobiltelefonbeskyttelse, som du kan købe, er sokker, etuier og skærmbeskyttere.
Sokker er billige og fås i mange forskellige stilarter og designs. De hjælper til at beskytte din telefon mod ridser og skrammer, men giver ikke særlig meget beskyttelse, hvis man taber telefonen på jorden. Etuierne findes i forskellige designs som flipetuier, og mange er lavet til at absorbere stød, så de beskytter fra almen slitage, og hvis man taber dem.
Skærmbeskyttere er tynde og gennemsigtige. De er placeret over skærmen for at beskytte det mod skader og er især nyttigt på touch screen telefoner.

Hvilket mobiltelefonetui skal jeg vælge?

Den telefon du vælger, afhænger i virkeligheden af dit budget og dine behov. Hvis du konstant rører telefonens skærm, så kan en skærmbeskytter kan være meget nyttig. Hvis du ikke ønsker at bruge for mange penge, så kan en sok undgå, at der kommer ridser. Men for at få den bedste beskyttelse bør du vælge et hårdt etui, der kan absorbere stød på telefonen hvis du skulle risikere at tabe den.

Sammenlign priser på Tilbehør Mobiltelefoner.