Autostol Bedst i test

Autostol

Har du planer om at købe en ny eller brugt børneautostol? Så er denne test for dig. Af de bagudvendte børneautostole, vi har testet, udpeger vi BeSafe iZi Plus til testvinder og vores købsanbefaling. Det er en rigtig god stil, men der er også andre modeller, som præsterer godt i testen, for eksempel Britax Max Way og Axkid Minikid.

Den bagudvendte børneautostol har en betydeligt kortere anvendelsestid end babyautostolen, selvom den tredje stol – selestolen – nok er den, som barnet kommer til at bruge i længst tid. Man skal skifte fra babyautostol til bagudvendt børneautostol, når barnet kan sidde selv uden støtte, dvs. ved en alder på cirka 6-9 måneder. Den svenske anbefaling for bagudvendt kørsel er i dag indtil barnet fylder 4 år, gerne 5 år.

Denne test fokuserer på barnets komfort, fleksibilitet, hvor meget stol og finesser, man får for pengene, samt hvor længe de kan anvendes. Vi har ikke testet sikkerheden, men vi har haft som grundkriterium, at alle børneautostole i testen skal være typegodkendte og testede ifølge de europæiske bestemmelser. I Sverige är det Statens väg- och transportforskningsinstitut i Linköping som utför provningarna kring bilbarnstolens säkerhet.

Hvad skal man huske på angående barnets sikkerhed?

At børn skal sidde bagudvendt i bilen så længe som muligt er et spørgsmål om, at barnets krop ikke er tilstrækkelig udviklet eller stærk nok til at holde til de kræfter, kroppen udsættes for ved et sammenstød. Det er i første række barnets hoved og nakke, der udsættes for ekstreme belastninger, hvilket udgør den største risiko for alvorlige og dødelige skader. Stolene må aldrig anvendes på et sæde, hvor der er en tilsluttet airbag.

Ifølge dansk lovgivning skal børn, der er under 135 cm, benytte en særlig beskyttelsesanordning, der svarer til barnets alder, vægt og højde. Dette kan være en babyautostol, børneautostol, selestol eller selepude. Vær omhyggelig med at følge brugsanvisningen, når du monterer autostolen. Hvis du er i tvivl om, hvordan autostolen skal monteres, kan du spørge forhandleren eller dem, du lejer autostolen af. Visse stole tilbydes også med såkaldte Isofix-beslag, og de er i så fald betydeligt nemmere at montere. Læs mere om Isofix nederst på denne side. Det er en god idé at prøvemontere stolen i sin egen bil, da det kan variere, hvor godt en autostol kan fastgøres, afhængigt af det enkelte bilsædes form.

Mange forældre vælger i dag at leje en børneautostol i stedet for at købe den. Både forsikringsselskaber og forhandlere udlejer børneautostole. Producenterne anbefaler imidlertid ikke, at man lejer autostole, da kontrollen af stolene kan være mangelfuld. Hvis der ikke er garanti for stolens funktion, bør man hverken leje eller låne. Skader inde i børneautostolen kan være usynlige for det blotte øje, men kan alligevel medføre livsfare i tilfælde af et sammenstød.

Den samme regel gælder, hvis du har planer om at købe en brugt, bagudvendt autostol. Du skal sikre dig, at autostolen ikke har været involveret i et sammenstød eller en anden ulykke. Du bør derfor købe af nogen, du har tillid til.

Hvornår er børneautostolen blevet for lille?

Man kan som regel anvende den bagudvendte børneautostol, indtil barnet overskrider vægtgrænsen, eller toppen af barnets ører når overkanten på ryglænet. Autostolen er således sikker, selvom et lille stykke af hovedet rager op over kanten. Visse af stolene i testen er såkaldte kombistole, der er godkendte til både bagudvendt og fremadvendt brug. Kombistole er imidlertid både tunge og uhåndterlige, og det anbefales ikke at bruge dem fremadvendt. Vi anbefaler i stedet at købe en fast fremadvendt selestol, når barnet er vokset ud af sin bagudvendte børneautostol. Se vores test af selestole her.

I vores test angiver vi, om stolen er blevet plustestet og godkendt. Plustesten er er frivillig for autostolsproducenterne og udføres af VTI. Stole, der anvendes mellem 9 og 25 kg, kan plustestes, og formålet er at måle, hvilke kræfter barnets nakke udsættes for ved et frontalsammenstød.


Produkter i testen

Bedst-i-test.dk 2016 DK.png

BeSafe iZi Plus

Rummelig stol, flere hældninger, der kan justeres under kørsel, og høj maksimumsvægt


Prisklasse: Premium Monteringsmetode: Sele og forankringsrem PLUS-test godkendt: Ja Vægtkapacitet: 0-25 kg Forlængbart ryglæn/nakkestøtte: Ja Hvilestilling: Ja, 3 positioner. Kan klappes sammen under kørslen. Vægt: 12,2 kg. Højde på sæde til højeste kant: 62 cm. Bredde: 45 cm. Seleophængning: Magneter.

BeSafe iZi Plus er en bagudvendt autostol til premiumpris, der let og elegant opfylder hvert eneste punkt på vores liste over egenskaber, som den perfekte autostol skal være udstyret med. Brugsperioden bliver exceptionelt lang, når BeSafe kombinerer den fastspændte stols maksimumsvægt på 25 kg med et rummeligt sæde, et langt ryglæn og en nakkestøtte, der kan forlænges. Resultatet bliver, at selv børn omkring 115 cm i højde kan sidde sikkert. iZi Plus er en stor autostol, men samtidig overraskende kompakt, og det er muligt at sidde ved siden af den. Monteringen svarede til tilsvarende andre autostole, der fastgøres med sikkerhedsselen. Stolen sidder rigtig godt fast. Monteret på forsædet giver stolens vinkel godt udsyn for føreren af bilen til sidespejlet på modsatte side.

Men selv solen har pletter, og den indvendige sele i BeSafe iZi Plus er nok ikke helt optimal. Selve grenselen føles lidt for kort, og der er risiko for, at at man kommer til at klemme indersiden af barnets lår i spændet. Selerne har også tendens til nemt at blive snoet, hvilket indebærer at man af og til skal bruge lidt tid på at vikle dem ud igen, og trykknapperne i skulderpuderne går for let op. Når barnet skal sættes ind og tages ud, kan selen let hænges til side ved hjælp af magnetbeslag.

iZi Plus fungerer virkelig godt til store børn, men små børn kan også køre komfortabelt. Stolen kan indstilles i fire forskellige positioner, og det er nemt at trykke låsen ind for at vinkle den. Selv med et barn på over 20 kg kan det gøres med én hånd af den, der sidder ved siden af stolen. I hvilestillingen er der ingen risiko for, at hovedet tipper, og den oprejste siddestilling gør, at selv store børn, der ikke længere sover om dagen, er tilfredse med, hvordan de sidder. Der er relativt god benplads, og det mærkes overordnet set, at BeSafe iZi Plus er konstrueret med udgangspunkt i en bekvem og sikker rejse for barnet. Hvis der er plads i tegnebogen og bilen, så er BeSafe iZi Plus den bagudvendte autostol, vi helst vil anbefale, og derfor bliver den vores valg som Bedst i test.

 • Meget rummeligt sæde, kan vinklas i flere stillinger, lang brugsperiode
 • Seler bliver let snoede
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5 Karakter 4.5/5

4.5 af 5


Udvalgte priser:
BEDST TIL PRISEN dk 2016.png

Axkid Minikid

Meget prisbillig børneautostol med rummeligt sæde og nakkestøtte, der kan forlænges


Bedste pris hos:

Prisklasse: Mellem Monteringsmetode: Sele og forankringsremme PLUS-test godkendt: Ja Vægtkapacitet: 9-25 kg Forlængbart ryglæn/nakkestøtte: Ja Hvilestilling: Spændes fast i bilen i 5 positioner. Kan ikke lænes tilbage under kørslen Vægt: 11.7 Højde på sæde til højeste kant: 62 cm Bredde: 47 cm

Bedste pris hos:

Axkids bagudvendte autostol, Minikid, spændes fast i bilen med sikkerhedsselen og er den absolut rummeligste i sin prisklasse blandt de modeller, der er medtaget i vores test. Nakkestøtten kan forlænges, så selv et barn på 4-5 år har god plads til at sidde sikkert. Betrækket er blødt og dejligt, og børnene sidder bekvemt i den. Axkid har ikke sparet på polstringen. Smudsbestandigheden er dog ikke helt så god. Stolen kommer hurtigt til at se støvet ud, og pletter har en tendens til at blive siddende. Valget af tekstil er ikke stolens stærkeste side, men betrækket kan tages af og vaskes i maskine ved 30 grader.

For passageren, der sidder ved siden af Axkid Minikid, bliver det en komfortabel rejse. Stolen har ingen detaljer, der rager ud. Vi mangler dog et godt bærehåndtag til de gange, stolen skal håndteres uden for bilen, og vi havde gerne set tydeligere instruktioner og farvekodning af stolens funktioner. Det er godt, at stolen kan hældes i 5 positioner, men funktionen med hvilestillinger mister en del, fordi de kun kan indstilles ved montering. Derefter skal stolens forankringsremme spændes om. Samtidig er det godt, at hældningen kan tilpasses efter barnets alder og behov.

Axkid Minikid er en autostol, der fungerer godt for barnet. Det er i detaljerne, der af og til mangler finesser, men det mærkes hovedsagelig af forældrene, der skal montere og håndtere autostolen. Med er er også undtagelser: Nakkestøtten, der automatisk indstilles efter barnets højde ved justering af selen, er smart. Desuden kan nakkestøtten låses, hvis man foretrækker det. Axkid Minikid er meget rummelig og har en lang brugsperiode, og hvis man lægger vægt på at have barnet bagudvendt længe, får man meget autostol for pengene med Minikid.

 • Rummelig, prisgunstig og bekvem for barnet
 • Lidt utydelige funktioner, kompliceret hvilefunktion, bliver let snavset
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5 Karakter 4.5/5

4.5 af 5


Udvalgte priser:

Axkid Wolmax


Prisklasse: Lavpris Monteringsmetode: Sele og forankringsremme PLUS-test godkendt: Ja Vægtkapacitet: 9-25 kg Forlængbart ryglæn/nakkestøtte: Ja Hvilestilling:  Ja, 2 positioner, kan ikke lænes tilbage under kørslen Vægt: 9,6 kg Højde på sæde til højeste kant: 58 cm Bredde: 45 cm Seleophængning: Ingen

Wolmax er noget så ærefuldt som Axkids lavprisversion af en autostol og en slags slanket variant af mærkets populære stol, Minikid. Prisen er meget overkommelig med tanke på stolens kvalitet og brugstid. Så længe man er bevidst om, hvilke funktioner der er prioriteret væk, er Wolmax således et meget godt køb. Wolmax monteres med bilens sele og forankringsremme. Remmene strammes manuelt, og spænderne sidder oppe ved stolen, så hvis der er begrænset plads i bilen, kan det blive svært at komme ordentligt til. Det er imidlertid ikke svært at få Wolmax til at sidde stabilt, men skal autostolen ofte flyttes rundt mellem biler, findes der bedre alternativer. Der kan ikke ændres hældning på stolen under kørslen. Den har dog en slags støtteben, som kan være enten klappet ud eller ind under autostolens sæde ved montering. Den optimale vinkel afhænger af formen på bilsædet og til dels, om barnet har tendens til at falde i søvn i bilen. Axkid sælger også en separat kile, der kan bruges til at justere hældningen yderligere.

 

Maksimumsvægten for stolen er 25 kg, og ryglænet er højt nok til at virke til en fireårig i normal højde, med god marginal. Justering af sele og nakkestøtte kan ikke klares i en håndevending. Selen skal trådes om manuelt, og der er selehuller i tre forskellige højder. Nakkestøtten har en lås, der trykkes sammen, hvorefter nakkestøtten trækkes til en ny stilling. Det er altid lidt besværligt at tråde en sele om, og det er ikke altid muligt med autostolen monteret. Skal Wolmax bruges af søskende i forskellig længde, er det en detalje, man bliver irriteret over. Men er det altid samme barn, der skal køre, er det et meget lille minus. Selen er rummelig og let at trække ud, så barnet nemt kan sættes i eller tages ud af stolen. Der er ingen ophængning til selen. Puderne på selens skulderremme, der beskytter barnets hals mod, at selen gnaver, er smart fastgjort til nakkestøtten og kan ikke glide ned. Wolmax' betræk virker godt ventileret og er også tørret hurtigt, hvis det er blevet vådt af spild eller sved.

Axkid Wolmax er mindre rummelig i ryglænets højde end den noget mere eksklusive Minikid. Og i alle situationer, hvor Wolmax skal tilpasses – efter bilen eller efter barnet – kræver den mere arbejde. Men de positive sider ved Wolmax er tungtvejende. For en del børn vil stolen kunne fungere i alle de fem år, det anbefales, at børn som minimum kører bagudvendt Med Axkid Wolmax får man altså en let og meget rummelig autostol, der i mange henseender overstråler andre lavprismodeller, til en pris der er mindre end halvdelen end mange andre autostole. Og det er en klapsalve værd.

 • Prisgunstig, rummelig, lang brugstid
 • Selen skal trådes om manuelt, begrænset mulighed for hældning, ret krævende montering
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5 Karakter 4.5/5

4.5 af 5


Udvalgte priser:
BEDSTE BUDGETVALG 2016 DK.png

Britax Max Way

Nem at bruge og montere, lang anvendelsestid takket være det høje ryglæn


Bedste pris hos:

Prisklasse: Lavpris Monteringsmetode: Sele og forankringsrem. PLUS-test godkendt: Ja. Vægtkapacitet: 9-25 kg Forlængbart ryglæn/nakkestøtte: Ja. Hvilestilling: Nej. Vægt: 6,8 kg Højde på sæde til højeste kant: 60 cm Bredde: 45 cm Seleophængning: Gummibeslag til fastgøring af selespændet.

Bedste pris hos:

Max Way er en simpel autostol fra Britax, formsproget er enkelt og rent, men udstråler sikkerhed. Stolen monteres med bilens sikkerhedssele og egne forankringsremme. Det er ikke helt nemt at finde og forstå den U-formede bøjle, der virker som balancerende støtte på stolens underside. Det foldes ud, når man trykker to ret stramme knapper ind. Når den først er på plads, sidder Max Way dog meget stabilt i bilen, og det er en af de autostole, der har været nemmest at spænde rigtig hårdt fast. Max Way har ingen hvilestillinger, men stolens hældning er god. Større børn, der sover i den, slipper for, at hovedet falder ned mod brystet.

Max Way er en rummelig stol, først og fremmest i ryglænet. Børn der nærmer sig 110 cm i højden, har plads til at vokse lidt mere. Det kniber mere med benpladsen, men Max Way har alligevel en relativt lang brugsperiode. Stolens føles godt tilpasset til at skulle anvendes af børn. Stoffet har en glat overflade, der næsten virker smudsafvisende. Samtidig er betrækket velpolstret, og sædet er blødt. Børnene i vores test har ikke klaget over komforten. Der er en bæreliste, så stolen er lettere at håndtere, når den tages ind og ud af bilen, støttebenet er nemt at justere, og det samme er nakkestøtten, der hæves fra stolens bagside.

Selespændet er nemt at komme til, når barnet skal tages ud. Det går dog ikke lige så smidigt at forlænge og forkorte selen, og det føles af og til, som om selen går imod et sted og sidder fast, hvorefter man er nødt til at lirke lidt for at få den løs igen. Max Way er en enkel og stilren autostol, der på ingen måde virker billig. De dybe sider bidrager til, at den føles tryg for barnet, og prisen i forhold til det, som Max Way tilbyder, er meget godt. Derfor udpeger vi Max Way til bedste lavprisvalg.

 • Ukompliceret autostol, stort ryglæn og lang brugsperiode
 • Ingen hvilestillinger, selen kan være vanskelig at justere
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

4 af 5


Udvalgte priser:

BeSafe iZi Modular RF i-Size

Letinstalleret autostol der er praktisk i brug og kan vinkles i flere stillinger


Prisklasse: Premium Monteringsmetode: Isofixsokkel PLUS-test godkendt: Ja. Vægtkapacitet: 9-18 kg Forlængbart ryglæn/nakkestøtte: Ja. Hvilestilling: Ja, flere positioner. Kan lænes tilbage under kørslen Vægt: 14,9 kg for stol og sokkel Højde på sæde til højeste kant: 63 cm Bredde: 45 cm. Seleophængning: Magneter

iZi Modular er en bagudvendt i-Sizestol fra det populære mærke BeSafe. Modular er et tredelt system, som består af en Isofixsokkel, en babylift og en bagudvendt autostol. Samme sokkel anvendes til begge stole. Det praktiske ved at have autostolen på en sokkel er, at det er utrolig nemt at montere den, og at man hurtigt kan flytte stolen frem og tilbage mellem to forskellige biler. Modular i-Size-soklen har forlængbare Isofixarme, som kan justeres enkeltvis, så den er nem at montere i bilen. Når barnet vokser, kan man desuden trække soklen ud, så der bliver ekstra benplads mellem autostolen og sædets ryglæn, hvilket giver en endnu længere anvendelsesperiode.

Stolens konstruktion er kraftig, og monteret i bilen bliver BeSafe Modular meget stabil. Rummeligheden i Modular er også god. Som tilbehør medfølger en sidekollisionsbeskyttelse ved navn SIP+, som fastgøres på den side af autostolen, som vender ud mod bildøren. Der medfølger også en indsats til mindre børn. Nakkestøtten kan forhøjes i flere trin, og selen følger med. Autostolen er af typen i-Size og må dermed maks. anvendes op til 18 kg og 105 cm. Det er ærgerligt, for større børn sidder også godt i stolen, uden at hovedet rager op over kanten.

BeSafe iZi Modular er en meget brugervenlig autostol. Selen er nem at regulere i længden og kan hænges op ved hjælp af magnetbeslag. Den er også velegnet til mindre børn, da den kan vinkles i flere forskellige positioner, så barnet kan sove bekvemt, uden at hovedet falder fremover. De mest oprejste siddestillinger er desværre ikke godkendte ifølge i-Size-bestemmelserne, og det er ærgerligt. Stolen er smal uden fremstående detaljer, så man kan sidde komfortabelt i sædet ved siden af. BeSafes betræk er blevet forbedret kraftigt og modstår nu pletter meget godt, og med vask eller lettere rengøring kan man hurtigt få stolen til at se ud som ny igen. Modular-pakken har en høj pris, men giver valuta for pengene, da der ud over begrænsningerne i selve i-Size-bestemmelserne ikke er noget at klage over.

 • Praktisk, nem at anvende, let at montere, komfortabel for barnet
 • Maks. vægt og længde er begrænset ifølge i-Size, det samme gælder antallet af godkendte hældninge
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

4 af 5


Udvalgte priser:

Maxi Cosi Mobi XP

Autostol med høj maksimumsvægt og hvilestillinger, der er nemme at justere


Bedste pris hos:

Prisklasse: Mellem Monteringsmetode: Sele og forankringsrem PLUS-test godkendt: Nej Vægtkapacitet: 9-25 kg Forlængbart ryglæn/nakkestøtte: Nej Hvilestilling: Ja, 4 positioner. Kan lænes tilbage under kørslen Vægt: 11,5 kg Højde på sæde til højeste kant: 58 cm Bredde: 46 cm Seleophængning: Spænder til at hægte selen fast.

Bedste pris hos:

Maxi Cosi Mobi XP er en velgennemtænkt autostol, der kombinerer smarte funktioner med et stort sæde. Stolen kan vippes i 4 forskellige positioner ved hjælp af et greb, der er
placeret let tilgængeligt. Selvom barnet nærmer autostolens maksimalvægt på 25 kg, glider Mobi XP problemfrit mellem hvilefunktionerne, og et barn, der er faldet i søvn, kan lænes tilbage i hvilestilling med en hånd. Stolen fungerer også meget godt til babyer, der netop er vokset fra babystolen, og springet mellem de to stoletyper virker ikke så stort med Mobi XP. Derfor imponerer det, at også 4-5-årige sidder så bekvemt i stolen.

Betrækket på Mobi XP føles behageligt, og materialevalget virker klogt, for vi oplever det som modstandsdygtigt over for både snavs og slid. Trods flittig brug i testperioden ser autostolen stadig fin ud. Stolens design er gennemtænkt. På bagsiden er der gummierede lister for at beskytte instrumentbrættet, hvis stolen skal monteres på forsædet.  Mobi XP er ikke optimalt udformet til de øvrige passagerer. Støttebøjlerne til bilens sikkerhedssele rager langt ud i netop den forkerte højde for den, der skal sidde ved siden af stolen. Kørslen bliver mere bekvem, hvis man lægger noget blødt mellem hofte og bøjle.

Mobi XP har med udgangspunkt i den ældre model, Mobi, fået et dybere sæde, et enklere system til at hæve stolens indvendige sele, og det udvendige mål er blevet nogle centimeter smallere, så den nemmere kan monteres ved siden af andre autostole. Maxi Cosi har opgraderet modellen godt. I sidste ende bliver den udmærkede hvilefunktion en af flere kraftigt bidragende faktorer til, at Mobi XP er en favorit hos såvel børn som voksne.

 • Behageligt sæde, gode hvilestillinger, der er meget nemme at justere
 • Støttebøjler rager unødvendigt langt ud, besværlig justering af støttebenets længde
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

4 af 5


Udvalgte priser:

Britax Max Fix II

Autostol med isofix, nakkestøtten kan forhøjes og flere sidde- og hvilestillinger


Bedste pris hos:

Prisklasse: Mellem Monteringsmetode: Isofix PLUS-test godkendt: Ja Vægtkapacitet: 0-18 kg Forlængbart ryglæn/nakkestøtte: Ja Hvilestilling: Ja, 7 positioner Vægt: 12,2 kg Højde på sæde til højeste kant: 59 cm Bredde: 45 cm. Seleophængning: Gummibeslag til fastgøring af selespændet.

Bedste pris hos:

Britax bagudvendt isofixstol Max Fix II er en slank og smidig sag, der er virkelig nem at montere. Isofixbeslag er nemme at komme til og få på plads, og støttebenet er også let at sætte i den rigtige position. Stolens sæde og base ser ud til at være todelt, men sidder sammen i et stykke. Max Fix II er smal nok i formen til, at man kan sidde bekvemt ved siden af den. Vil man kunne udnytte de syv forskellige hvilestillinger, kræver det dog en del plads i bilens længderetning, hvilket kan gør det svært at have autostolen bag føreren, hvis denne har lange ben.

For at hælde Max Fix II skal man dreje på et lille hjul. Der sidder et på hver side af stolen. Det er nemt at finjustere mellem stillingerne, en hjulet er lidt upraktisk at betjene. I maksimal hvilestilling har stolen en god vinkel, og man kan helt undgå, at barnets hoved hænger. I og med at Britax Max Fix II er en isofixstol, så er maksimalvægten 18 kg, men nakkestøtten, der kan indstilles i højden, kan hæves nok til at få en lang brugsperiode. Stolen er også velegnet til babyer, og der medfølger en pudeindsats til spædbørn.

Selen på Max Fix II er god, når den sidder på barnet, men skulderpuderne forårsager af og til for meget friktion og gør den vanskelig at stramme, når man sætter barnet i. Hvis man sørger for at stramme remmene over hofterne først og derefter trække skulderpuderne lidt frem, går det nemmere. Igennem åbningen på bagsiden af stolen kan man komme til både remme og regulering af nakkestøtten. Betrækket er flot og nemt at holde rent, og der findes også en del smart tilbehør, der kan købes ved siden af, for eksempel et sommerovertræk. De børn, der har testet autostolen, har været meget tilfredse med højdeplaceringen – selv en etårig kan nemt se ud gennem vinduet. Forældrene har også været glade for Max Fix II og har sat pris på, hvor let stolen er at håndtere.

 • Nem at montere med mange forskellige hvilestillinger, bekvem at sidde ved siden af
 • Fylder en del i bilens længderetning, selen sætter sig af og til fast
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

4 af 5


Udvalgte priser:

BeSafe iZi Kid X1 i-Size

i-Sizestol, der er kompakt i bilen, af høj kvalitet og med justerbar hældning


Prisklasse: Premium Monteringsmetode: Isofix PLUS-test godkendt: Ja Vægtkapacitet: 0-18 kg Forlængbart ryglæn/nakkestøtte: Ja Hvilestilling: Ja, 4 positioner. Kan klappes sammen under kørslen Vægt: 14,2 kg. Højde på sæde til højeste kant: 61,5 cm Bredde: 45 cm Seleophængning: Magneter.

BeSafe har givet deres i-Size-stol det tungebrækkende navn iZi Kid X1 i-Size, men selve stolen er lige til at gå til. BeSafe har gjort sig kendte for deres store og virkelig robuste autostole, men med iZi Kid X1 i-Size så har de udviklet en fleksibel og kompakt bagudvendt stol, der får høje karakterer på de fleste områder – herunder størrelsen. Monteringen er hurtigt overstået takket være tydelige indikationer med lys og lyd. Både passageren foran og vedsiden af kan sidde med omtrent samme siddekomfort som normalt i bilen. Barnet sidder rigtig højt med godt udsyn gennem vinduet. iZi Kid X1 i-Size kan vippes i fire stillinger, hvor hvilestillingen er tilstrækkelig tilbagelænet til, at et lille barn også kan sove godt.

BeSafe har valgt at videreudvikle en eksisterende model, så den fungerer som en i-Size-stol. Stolen er ret tung, men den har et bærehåndtag, der gør den lettere at flytte. Vi mangler dog, at støttebenet kan klappes sammen, da dem er meget besværlig at opbevare, når den ikke er i brug. i-Size-standarden tillader imidlertid ikke denne funktion for at mindske risikoen for fejlmontering yderligere. iZi Kid X1 i-Size har en nakkestøtte, der kan indstilles i højden, og autostolen er nem at tilpasse efter barnets størrelse. Til babyer fås et indlæg, der fylder sædet ekstra ud.

Når man sætter barnet i og tager det ud, kan man nemt sætte selerne op med magnetbeslag. Selve selerne har derimod en tendens til at blive snoet, så ind imellem tager et lidt tid at få dem viklet ud igen. Brugervenligheden er høj hos AiZi Kid X1 i-Size, når stolen først er monteret i bilen. Man kan sætte den i hvilestilling med en hånd, og håndtaget er lettilgængeligt. Alle, der har testet iZi Kid X1 i-Size, har været glade for stolen, så det er kun den saftige pris, der holder den tilbage i testresultaterne.

 • Meget velkonstrueret, bekvem for barnet og let at anvende for den voksne

 • Dyrest i testen, selerne har tendens til at blive snoet
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

4 af 5


Udvalgte priser:

Maxi Cosi Pearl XP i-Size

i-Sizestol, der monteres med samme sokkel som babyautostol og har flere hældninger


Prisklasse: Premium Monteringsmetode: Isofix-sokkel PLUS-test godkendt: Ja Vægtkapacitet: 9-18,5 kg Forlængbart ryglæn/nakkestøtte: Ja Hvilestilling: Ja, 4 positioner Kan lænes tilbage under kørslen. Vægt: Stol 7,4 kg, sammen med soklen 13,8 kg. Højde på sæde til højeste kant: 61 cm Bredde: 47 cm. Seleophængning: Selen står op af sig selv.

Maxi Cosis Pearl XP er den første stol fra mærket, der er testet og godkendt ifølge standarden for i-Size. Den er desuden en del af en meget smart pakkeløsning. Som den eneste bagudvendte stol i vores test monteres Pearl XP i bilen med en sokkel. Den samme Family Fix XP-sokkel kan også anvendes til babyautostolene Pebble og Pebble+. Prisen for alle tre dele er relativt høj, men så får man også en meget praktisk løsning til de første års bilkørsel. Som alle i-Size- og isofixstole har Pearl XP en noget lavere maksimalvægt, men pladsmæssigt er den alligevel forbavsende rummelig. Maksimallængden skal være 105 cm, men vis synes også, at højere børn har siddet godt med hovedet inden for den godkendte grænse.

Pearl XP kan nemt vinkles i fire forskellige stillinger, også under kørslen. Stolen er blød og polstret for god kørekomfort. Nakkestøtten på vores testeksemplar er beklædt med lyst tekstil, der beget hurtigt får pletter og ser snusket ud. Derimod er den indvendige sele på grænsen til genial – når den åbnes, står den op af sig selv. Det er aldrig besværligt at få barnet ind eller ud, og der kræves ingen ekstra momenter for at hænge selerne op. Stolen er let, og dens runde form er en fryd for øjet, men vi havde gerne set en form for håndtag for at gøre den lettere at håndtere. Den indvendige sele spændt sammen kan dog bruges til at holde i. Det er rigtig bekvemt at sidde ved siden af Pearl XP. Soklen er smal, og der er ikke andre ting, der rager ud og generer.

Ud fra barnets perspektiv er Pearl XP en af vores favoritter, der giver meget for pengene. Barnet kommer højt op i bilen, og hvilestillingen er glimrende – der forekommer ikke vippende hoveder. Testfamilierne oplever Pearl XP som æstetisk tiltrækkende, nem at holde ren og bekvem. Den er kompakt i bilens kabine, og selv en længere fører har god plads, selvom Pearl XP er monteret på sædet bagved. Vi synes rigtig godt om den måde, hvorpå Maxi Cosi har tænkt ud af boksen og er lykkedes så godt med deres i-Size-stol, både set fra børne- og forældreperspektiv.

 • Genial sele, meget god hvilestilling, nem at montere og anvende
 • Høj pris, i-Size medfører lavere maksimalvægt og maksimalhøjde
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

4 af 5


Udvalgte priser:

Maxi Cosi Mobi

Ældre model, der stadig holder, høj maksimumsvægt og kan hæles til hvilestilling


Bedste pris hos:


Bedste pris hos:

Den største fordel ved Maxi Cosi Mobi er, at man ved hjælp af et håndtag under sædet kan vinkle stolen i fire forskellige stillinger under kørslen, hvilket er perfekt, når barnet er faldet i søvn. Sædet er dybt, har høje sidepaneler og er blødt og behageligt. Autostolen er desuden flot og stilren uden noget tingeltangel og har en god højde, så barnet nemt kan se ud ad vinduet. Desværre medfølger der ingen hovedstøtte, men eftersom autostolen er utrolig nem at vinkle, gør det ikke så meget. Vi ser dog gerne, at Maxi Cosi indfører dette på næste års model, nu hvor tilmed Brio har opdateret sin gamle traver Zento med hovedstøtte. Den er beregnet til børn på mellem 9 og 25 kg, og den må ikke monteres fremadvendt.

Maxi Cosi Mobi er tung og temmelig klodset, hvilket giver en del mindre plads til passagerer lige bagved eller foran autostolen. Den er dog relativt smal, hvilket er en fordel for passagerer, der sidder ved siden af autostolen, men hvis man har et lidt velpolstret barn, kan det vokse ud af stolen hurtigere. Ryggen er høj, men lavere end Britax Multi-Tech. Fempunktsselen er nem at fastgøre og kan indstilles i tre højder. Betrækket fås i seks forskellige farver og kan nemt tages af og vaskes i hånden. Denne model monteres med to underforankringsbånd, sikkerhedssele og støtteben. Den passer bedst i mellemstore til større biler.

 • Meget prisgunstig, praktisk hvilestilling, som kan justeres under kørslen, stilren
 • Relativt stor, ingen hovedstøtte
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

4 af 5


Udvalgte priser:

BeSafe iZi Kid X3

Kraftig og robust autostol, der monteres med isofix, magnetbeslag i indvendig sele


Bedste pris hos:

Prisklasse: Mellem Monteringsmetode: Isofix PLUS-test godkendt: Ja. Vægtkapacitet: 0-18 kg Forlængbart ryglæn/nakkestøtte: Ja

Bedste pris hos:

BeSafe iZi kid X3 er det seneste skud på stammen fra traditionsrige norske HTS, og den gør os både imponerede og skuffede. Autostolen er dyb og dejligt blød og lækker, så selv små børn sidder godt. Ved hjælp af et håndtag under sædet kan man vinkle autostolen i fem forskellige positioner, hvilket er ét mere end Maxi Cosi Mobi. Sædet er skønt ventileret og tilpas højt til, at barnet har et godt udsyn. X3 har en ny hovedstøtte, som kan justeres i hele otte forskellige stillinger alt efter barnets størrelse. Skulderselen følger automatisk med ved justering – smart! Magneter i sidestøtterne sikrer, at selen holdes åben, når man stiger ind og ud, hvilket gør denne manøvre langt enklere. Vi er vilde med HTS BeSafes innovative indstilling.

Monteringen er avanceret, men virkelig stabil i kraft af en bøjle, som vippes ind mod bilens sæde, så autostolen sidder urokkeligt fast. Stolen vejer hele 14 kg, men den er rimelig smal og kompakt. Den kræver dog meget plads i længden, hvilket er til besvær for medpassagererne. På grund af den relativt komplicerede montering og den høje vægt vil man helst undgå at flytte BeSafe iZi Kid X3 mellem forskellige biler. Betrækket kan tages af og vaskes, men det er temmelig vanskeligt at få det på igen, så hvis man har et barn, der ofte gylper eller kaster op, kan det blive et irritationsmoment i længden. Ligesom det er tilfældet med Britax Multi-Tech, kan denne autostol i visse bilmodeller blive meget opretstående. Desværre er stolen kun godkendt op til 18 kg, hvilket er decideret ringe sammenlignet med de øvrige autostole i denne test, især i betragtning af den høje pris. Det påvirker bedømmelsen af denne ellers glimrende autostol. Vægtgrænsen skal virkelig prioriteres ved udviklingen af 2014-modellen.

 • Innovative smarte løsninger, stabil, hurtig justering af hvileposition
 • Kun godkendt op til 18 kg, dyrest og tungest i testen
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

4 af 5


Udvalgte priser:

Britax Hi-Way II

Enkel autostol-model, der føles robust, høj maksimumsvægt og enkel montering


Bedste pris hos:

Prisklasse: Lavpris Monteringsmetode: Sele og forankringsrem PLUS-test godkendt: Ja Vægtkapacitet: 0-25 kg Forlængbart ryglæn/nakkestøtte: Nej Hvilestilling: Nej Vægt: 6,8 kg Højde på sæde til højeste kant: 58 cm Bredde: 46 cm. Seleophængning: Gummibeslag til fastgøring af selespændet.

Bedste pris hos:

Britax bagudvendt autostol Hi-Way II er en simpel model, der ikke er udstyret med så mange avancerede egenskaber, men som er nemt at anvende og løser sin opgave. Selen kan hændes op ved hjælp af Britax' gummibeslag på stolens armlæn, som man helt enkelt hægter selespændernes metaldele fast i. Det har været problemfrit at justere selens længde, remmene har været lette både at stramme og løsne. Stolen har relativt åbne sider, så barnet har godt udsyn. Det mindsker også risikoen for, at barnet læner sig fremad for at se, hvorefter hovedet ender uden for stolens sider.

Britax Hi-Way II kan ikke indstilles i en hvilestilling, men hældningen gør, at barnet får en nogenlunde god sovestilling. I dybe sæder, hvor stolen bliver lidt mere oprejst, når den er monteret, er der risiko for, at barnets hoved hænger lidt. Derudover har vore testbørn siddet godt i Hi-Way II. Der har været god plads til benene, og stolen er også rummelig i sideretningen. Ryglænet er ikke markedets længste, men indtil barnet er godt en meter højt, er der godt plads til de fleste inden for sikkerhedsgrænsen.

Stolen er kompakt i bilen og giver god plads til passagerer placeret både ved siden af eller foran. Den er også meget let og nem at tage fat i og bære, når autostolen skal håndteres uden for bilen. Støttebenet er let at betjene. Britax Hi-Way II monteres med bilens sikkerhedssele og forankringsremme, og sidder godt fast. Nøjagtig som andre stole fra Britax er Hi-Way II kendetegnet ved god brugervenlighed.  På trods af den lave pris føles Britax Hi-Way II langt fra billig, men fremstår som et meget prisgunstigt alternativ.

 • God til prisen, nem at anvende, smidig sele
 • Mangler hvilestillinger, ryg- og/eller nakkestøtte kan ikke justeres i højden
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5 Karakter 3.5/5
 • Karakter 5/5

3.5 af 5


Udvalgte priser:

Concord Reverso i-Size

Unik i-Sizestol med hældninger og justerbar nakkestøtte, maksimumsvægt 22,5 kg


Bedste pris hos:

Prisklasse: Premium Monteringsmetode: Isofix. PLUS-test godkendt: XX Vægtkapacitet: 23 kg Forlængbart ryglæn/nakkestøtte: Ja. Hvilestilling: Nej. Vægt: 10,1 kg. Højde på sæde til højeste kant: 56 cm. Bredde: 42 cm Seleophængning: Nej.

Bedste pris hos:

Concords i-Size-stol, Reverso, har en del unikke løsninger, der får den til at skille sig ud fra mængden af bagudvendte autostole. Af at være en stol monteret med isofix så er den også lidt unik, da maksimalvægten er hele 23 kg. Det er muligt, fordi selve stolen er en rigtig letvægter. Monteringen er meget enkelt takket være de tydelige indikatorer. Det er endnu lettere at tage stolen ud takket være stropperne, man trækker i for at låse isofixbeslagene op.

Når Reverso i-Size først er på plads, virker den til at sidde meget stabilt i bilen. Concord Reverso i-Size har justerbar nakkestøtte, der kan forlænges, så den passer til børn op til en højde på maks. 105 cm.  Drejegrebet til at hæve og sænke nakkestøtten er dog vanskeligt at komme til og gør desuden, at stolen fylder unødvendig meget fremad. Når stolen er korrekt vinklet, fungerer den godt til små børn, men hældningen er lidt for stor for, at det skal være behageligt for et ældre barn. Reverso i-Size kan anvendes lige fra fødslen med spædbarnsindsatsen.

Concord Reverso i-Size har en trepunktssele, der nemt kan strammes tæt omkring barnet, og den har velpolstrede skulderpuder. Stolen virker overordnet rar og blød at sidde i. Betrækket er velsyet, og der er en solid aluminiumsramme langs med stolens kanter – i-Size-stole er jo konstrueret til at yde ekstra beskyttelse ved sidekollisioner. Denne stol kan blive populær i Europa, hvor bagudvendt kørsel er relativt nyt. I dele af Skandinavien, hvor flere børn i forvejen kører bagudvendt, til de er 4-5 år, kan det være en ulempe, at stolens maksimalhøjde er 105 cm. Det er dog barnets størrelse, der afgør brugsperiodens længde.

 • Velkonstrueret sele, behagelig stol, nem at montere og afmontere
 • Fylder meget i længden, lavt placeret og for vinklet til større børn
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5 Karakter 3.5/5
 • Karakter 5/5

3.5 af 5


Udvalgte priser:

Axkid DuoFix

Monteres med både isofix og forankringsrem, kan sættes fast i forskellige hældninger


Bedste pris hos:

Prisklasse: Mellem. Monteringsmetode: Isofix og forankringsremme eller sikkerhedssele og forankringsremme. PLUS-test godkendt: Nej. Vægtkapacitet: 9-25 kg med sele og forankringsremme, 9-18 kg med isofix Forlængbart ryglæn/nakkestøtte: Ja. Hvilestilling: Ja, 3 positioner. Kan ikke klappes sammen under kørslen. Vægt: 14,7 kg. Højde på sæde til højeste kant: 59 cm. Bredde: 45 cm. Seleophængning: Nej.

Bedste pris hos:

Axkid Duofix er en lidt usædvanlig blanding af en selestol og en isofixstol. Hvis man anvender isofix til at montere DuoFix i bilen, så skal man stadig fastgøre stolen med forankringsremme, men slipper for at bruge sikkerhedsselen. Maksimalvægten er i så fald 18 kg. Fastgøres DuoFix med sikkerhedsselen og forankringsremme, så er stolen godkendt op til 25 kg. Det er smart, at man kan vælge, men de obligatoriske forankringsremme gør, at det praktiske ved en isofixstol forsvinder. Dog et stort plus for, at remmene er selvstrammende. Isofixbeslagene er desuden faste, så autostolen ender et godt stykke fra ryglænet. Hvis man har et lille barn, der ikke kræver så meget benplads, optager det unødvendigt meget plads i bilens længderetning.

DuoFix kan nøjagtig som Axkids anden stol, Minikid, indstilles i flere forskellige hældninger, men det kræver, at man løsner forankringsremmene, så det er ikke noget man lige kan gøre under kørslen. Nakkestøtten kan forlænges og indstilles automatisk i højden, når man justerer selen. Det er en smidig funktion, der sørger for, at stolen altid er tilpasset korrekt til det barn, der skal anvende den netop nu. Der er ingen ophængning til selen, og den er generelt svær at stramme til. Når mindre børn sidder i DuoFix, virker det kompliceret at få selen stram nok omkring kroppen.

Sædet er polstret og føles blødt, men betrækket tiltrækker snavs. Det kan dog maskinvaskes ved 30 grader. Stolen har en relativt smidig form, men soklen rager en del ud til siderne. Vi oplever, at børnenes hoveder af og til hænger, selv når autostolen er lænet mest bagud, måske fordi nakkestøtten er så tyk og rager ud i forhold til ryglænet, så hovedet vippes fremad. Vi forstår tanken bag at have en isofixstol i sortimentet, men vi synes, at Axkid DuoFix er kluntet at håndtere i praksis og mangler fordele sammenlignet med mærkets anden bagudvendte stol, Minikid.

 • Sele og nakkestøtte justeres nemt efter barnets højde, variabel maksimalvægt
 • Kompliceret montering på trods af isofix, fylder meget i bilen
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

3 af 5


Udvalgte priser:

Britax Multi-Tech II

Stor og kraftig autostol, der fastgøres med forankringsremme, maksimumsvægt 25 kg


Bedste pris hos:

Prisklasse: Lavpris Monteringsmetode: Sele og forankringsrem PLUS-test godkendt: Nej Vægtkapacitet: 9-25 kg Forlængbart ryglæn/nakkestøtte: Ja Hvilestilling: Nej Vægt: 10,1 kg. Højde på sæde til højeste kant: 63 cm Bredde: 48 cm Seleophængning: Gummibeslag til fastgøring af selespændet.

Bedste pris hos:

Blandt Britax autostole er Multi-Tech II den glemte model. Multi-Tech føles helt enkelt lidt gammel, både hvad angår udseende og funktioner. Stolen er stor og robust, den opleves sikker. Men brugervenligheden glimrer i mange tilfælde med sit fravær, og der er heller ingen siddekomfort i topklasse til barnet for at opveje det. Et eksempel er, at man for at hæve den justerbare nakkestøtte maksimalt er nødt til at tage autostolen ud af bilen først. Og derudover gør længden på ryglænet, at det bliver besværligt at få den på plads igen.

Antallet af remme kan godt være forvirrende, så det tager et stykke tid at montere Multi-Tech, og det kræver nogle kræfter at få den til at sidde stabilt. Af og til sætter den indvendige sele sig fast, når den skal spændes, og knappen til at løsne selen er vanskelig at komme til. Der er gummibeslag til at hænge selespænderne op med, men de er ikke placeret optimalt. Betrækket virker egentlig modstandsdygtig over for snavs, men der er en del unødvendige folder, hvor krummer har tendens til at ophobe sig. Nakkestøtten yder god støtte til barnets hoved. Der er også en del funktioner på stolen, der er beregnet til fremadvendt brug (for eksempel beslag til selen i nakkestøtten), men når barnet skal vendes, bør man skifte til en selestol

Britax Multi-Tech har et bærehåndtag bagpå, der godt kunne have været dybere, men alligevel gør det lidt nemmere at flytte stolen. Støttebenet føles som altid hos Britax meget stabilt. Bagsiden af autostolen har en gummiliste for at beskytte instrumentbrættet. Alle stolens funktioner har en tydelig blå farvemarkering, så man ikke behøver at spekulere over, hvor man skal trykke eller trækker. Samlet set er Britax Multi-Tech en fuldt funktionsdygtig autostol, men Britax' andre modeller føles langt mere moderne i både udseende og funktioner.

 • Rummeligt sæde, stor og robust
 • Ikke brugervenlig, virker forældet
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

3 af 5


Udvalgte priser:

Forskellige typer af bagudvendte børneautostole

Bagudvendte børneautostole kan inddeles i tre forskellige undergrupper:

- Seleforankrede stole
- Isofix-stole
- i-Size-stole

Seleforankrede stole

En seleforankret, bagudvendt børneautostol fastgøres i bilen med sikkerhedsselen og forankringsremme. Hos denne type af bagudvendt autostol finder man stolene med den højeste godkendte maksimale brugervægt – op til 25 kg. Det giver sammen med det faktum, at der endnu ikke er nogen størrelseskrav til den seleforankrede stol, den fordel, at disse stole kan være meget rummelige og dermed kan anvendes i længere tid. Ulempen ved disse stole er, at de medfører den største risiko for fejlmontering. Dette øger naturligvis risikoen for, at barnet ikke sidder så sikkert i bilen, som man ønsker. Med en korrekt monteret, seleforankret stol sidder barnet dog lige så sikkert som i en Isofix- eller i-Size-stol.

Isofixstole

Isofixstole er en type af bagudvendte børneautostole, der forankres i bilen med Isofixbeslag, der er monteret på stolen. Fordelen ved Isofix er, at det i princippet er umuligt at montere den forkert. Men det bliver også lettere at sætte stolen i og tage den ud, hvis man gerne vil kunne flytte den mellem forskellige biler uden problemer. Isofixbeslaget i bilen kan tåle en belastning på 33 kg, og med en grundlæggende antagelse om, at en bagudvendt autostol vejer cirka 15 kg, indebærer det, at Isofixstole har en maksimal vægtkapacitet på 18 kg. Et barn vokser således hurtigere ud af en Isofixstol end en bagudvendt stol, der spændes fast i stolen med selen og remme.

i-Size

En i-Sizestol er en Isofixstol i den henseende, at den fastgøres i bilen på same måde som en almindelig Isofixstol. i-Size er navnet på den nye sikkerhedsforordning for konstruktion af autostole. i-Size-stolene skal foruden de sikkerhedstest, som alle autostole gennemgår, også består sidekollisionstest, hvilket har medført, at disse stole har bedre kollisionsbeskyttelse i stolens sider. En anden fordel ved i-Size er, at den nye standard skal minimere risikoen for fejlmontering. Dette sker ved, at alle stole skal fastgøres i bilen med Isofixbeslag, og at stolen skal have tydelige indikatorer, der viser, om stolen er korrekt monteret eller ej. En stol, der ikke fastgøres med Isofix, kan dermed ikke bliver godkendt som i-Sizestol. Nøjagtig som for Isofixstole har de en generel maksimumsvægt på 18 kg, men der er enkelte undtagelser, hvor autostolen vejer mindre end 15 kg og dermed har en større margen, inden Isofixbeslaget i bilen belastes med de maksimale 33 kg, som det kan tåle. i-Size-stolene har desuden maksimumsmål for, hvor bred, lang og høj stolen må være. Dette resulterer i, at i-Size-stolene generelt er mindre end de bagudvendte stole, der monteres i bilen med sikkerhedsselen og remme.

+ Vis også udgåede produkter

Brio ZentoBrio Zento

Brio Zento er en autostol til en attraktiv pris, som har et dejligt dybt og meget rummeligt sæde. Ryggen er ganske bred i skulderhøjde, så selv større børn kan sidde i stolen. På trods af dens rummelighed har den god siddestøtte, og den nye hovedstøtte, som blev tilføjet til 2010-modellen, sikrer, at selv små børn sover uden hængende hoved. Vi er glade for, at Brio endelig har lært af den kritik, der blev rettet mod deres tidligere modeller. Hovedstøtten føles lidt billig, men den udfylder sin funktion. Den maksimale vægt ved bagudvendt brug er 25 kg, og eftersom dette er en kombistol, er den også godkendt til fremadvendt brug.

Sædet er relativt hårdt og kan blive lidt ubekvemt at sidde på ved længere ture. Vi kunne godt tænke os en blødere stopning som på Acta Graco Cosmic Comfort S. Sædet er også temmelig lavt, så mindre børn får svært ved at se ud. Autostolen har ikke noget støtteben, men den sidder alligevel stabilt takket være de smarte forankringsbånd, som man hurtigt kan klikke fast i bilens forankringsøjer (hvis bilen er udstyret med sådan nogen). Den enkle montering gør stolen nem at flytte, selvom den er lige lovligt tung at slæbe rundt på. Ved hjælp af en fod på undersiden kan man ved montering vælge, om den skal være bagudlænet eller opretstående. I opretstående position får barnet rigtig god benplads. Fempunktsselen kan justeres i fire forskellige positioner, men vi kunne godt have tænkt os, at den øverste position var lidt højere. Betrækket kan nemt tages af og vaskes. Brio Zento passer i mellemstore biler, men også i mange små biler, eftersom den er relativt kompakt og ikke har noget støtteben.

 • Fleksibel, billig, enkel montering
 • Lidt besværligt selespænde, hårdt sæde, lav

Akta Graco Cosmic Comfort SAkta Graco Cosmic Comfort S

Akta Graco har med sin Comfort S-model forbedret vægtgrænsen til 25 kg for både for- og bagsæde. De øvrige specifikationer er også rigtig gode, men når man har anvendt autostolen et stykke tid, opdager man en række ulemper. Først og fremmest bryder vi os ikke om hovedstøtten, som er let fremadlænet, hvilket gør, at sovende små børn kan komme til at hænge med hovedet. Ved hjælp af et lille hjul kan man justere autostolens vinkling under kørslen. Et problem med dette er, at stolen fuldstændig mister sin dybde i den tilbagelænede position, og at barnet kommer til at sidde oven på autostolen i stedet for i stolen. Desværre stjæler vinklingen også højde fra ryggen, hvilket gør, at den bliver cirka 5 cm lavere end de øvrige autostole i testen og dermed ikke er velegnet til høje børn. Derudover tager vinklingssystemet længere tid at betjene og er mere besværligt, end den måde man vinkler Maxi Cosi Mobi og BeSafe iZi Kid X3 på.

Autostolen monteres med sele og underforankringsbånd og kan også anvendes fremadvendt, da dette er en kombistol. Stopningen i sædet er en speciel type, som kaldes Comfort Foam. Den skal ifølge Akta Graco forme sig efter barnets krop, og det lader faktisk til at fungere. Betrækket fås i fem farver, men det er temmelig besværligt at få på igen efter vask. Derudover stikker flamingomaterialet frem i siderne langs sædet, så en vildfaren stråle opkast kan give store problemer. Acta Graco var de første i verden, der fremstillede en bagudvendt autostol, og de har en lang tradition for innovation. Derfor håber og tror vi på, at denne model vil blive opdateret så hurtigt som muligt.

 • Blød og behagelig
 • Testens laveste ryg, fylder meget i bilen, besværlige seler
Del testen