Babyalarm Babyvagt bedst i test

Babyalarm-Babyvagt

SENEST OPDATERET 2015   I vores test af babyalarmer bliver den fantastisk prisgunstige Avent SCD505 fra Philips bedst i test og den bedste babyalarm med lyd. Det skyldes dens vindende kombination af en meget høj ydeevne med en glimrende rækkevidde, mange praktiske funktioner, et flot design og en virkelig lav pris. Topcoms Babyviewer 4500 kommer på andenpladsen og er den bedste babyalarm med video. Også denne babyalarm har en høj ydeevne og et godt udvalg af funktioner. Videokvaliteten er forbilledlig, og Babyviewer 4500 er desuden udstyret med nattesyn, hvilket sikrer en god billedkvalitet – selv i rum, hvor lyset er slukket. Også på dette punkt får Philips Avent 510 en rigtig god karakter og har ligesom testvinderne en lang række smarte funktioner som tovejskommunikation, lydniveau-indikatorer og justerbar lydfølsomhed.
Sådan fungerer en babyalarm

For mange småbørnsforældre er en babyalarm et uundværligt hjælpemiddel. Babyalarmen giver forældrene både tryghed og frihed ved at give dem mulighed for at opholde sig i et andet rum end barnet, men stadig have det under opsyn. Et andet meget udbredt navn for en babyalarm er babymonitor, hvilket sandsynligvis stammer fra det engelske 'baby monitor'. Babyalarmen består af to enheder: babyenheden og forældreenheden. Babyenheden er udstyret med en lydfølsom mikrofon, som registrerer lyde. Når barnet klynker, bevæger sig eller på anden måde frembringer lyde, aktiveres babyenheden og sender lyden videre til forældreenheden. Den er udstyret med højttalere, som gengiver lydene fra babyen. På denne måde kan forældrene følge med i, hvad det sker i babyens rum uden selv at være til stede. I dag findes der også babyalarmer med video, det vil sige babyalarmer med en babyenhed, som ud over en mikrofon også er udstyret med et videokamera. Kameraet har normalt en bevægelsessensor, som registrerer bevægelser fra babyen og gengiver dem på en skærm på forældreenheden. Det er ofte ganske praktisk, eftersom videosignalet gør overvågningen endnu bedre og gør det lettere for forældrene at afgøre, om de skal gå ind til barnet.

Bedste babyalarmer 2015

I Sverige dominerer Philips markedet for babyalarmer, men Topcom og Rätt Start er også populære mærker, og vi har testet babyalarmer fra alle disse producenter. Vores testere Johan, Lotta og Maria er ingeniører og er desuden småbørnsforældre. Testene blev udført i meget forskellige miljøer for at sikre et pålideligt resultat. Babyalarmerne blev testet i alt fra lejeboliger med masser af armeret beton og mange forstyrrende signaler (for eksempel naboernes mange trådløse netværk) til forstadsvillaer og huse på landet, hvor der er store afstande.

Vores test omfatter de mest populære babyalarmer lige nu, og alle de testede modeller fik absolut godkendte resultater, hvilket forklarer deres popularitet. Såvel Topcoms Babyviewer 4500 som Philips Avent SCD600 og Rätt Starts VisionNova præsterede en rækkevidde samt billed- og lydkvalitet, som må siges at være god for babyalarmer med video. Faktisk havde alle tre babyalarmer med video en forbløffende jævnbyrdig rækkevidde.

Selv de digitale babyalarmer med lyd – Philips Avent SCD505, SCD510, SCD535 og Rätt Starts SuperNova 900 – har en imponerende rækkevidde. Alle disse modeller fungerer fint i vanskelige miljøer med tykke vægge og gulve i armeret beton samt mange forstyrrende apparater. Forstyrrende apparater kan for eksempel være mobiltelefoner og mikrobølgeovne, men også diverse trådløst udstyr, som bliver mere og mere udbredt, nu hvor stort set alle hjem har et trådløst netværk.


Produkter i testen

Bedst i test 2015

Philips Avent SCD 505

Meget prisbillig babyalarm med udmærket ydeevne og mange smarte funktioner


Type: Babyalarm med lyd Signalteknik: Digital Stemmeaktivering (VOX): Ja Batteri: Begge enheder Driftstid: Forældreenhed: ca. 24 timer | Opladningstid: ca. 8 timer Tovejskommunikation: Ja Bælteklemme: Nej Vibratoralarm: Nej Beroligende lys eller musik: Natlampe og vuggeviser Rækkeviddevarsel: Ja Tilbehør: Halsrem Lysalarm: Ja Forældreenhed: 114 g | Babyenhed: 250 g

Philips Avent SCD505 kombinerer rig funktionalitet, flot design og imponerende ydeevne med en meget lav pris, og derfor bliver den bedst i test. Rækkevidden er eksemplarisk, og babyalarmen kan desuden klare selv de vanskeligste miljøer med armeret beton og forstyrrende elektronik som trådløse netværk. Den har praktiske funktioner som rækkeviddevarsel, beroligende lyd og lys, lydniveauindikatorer, justering af lydfølsomhed, tovejskommunikation og batteriniveauindikator. Begge enheder drives af batterier eller via en stikkontakt. Forældreenheden har et genopladeligt lithiumbatteri med lang driftstid. Babyenheden bør dog kobles til en stikkontakt, da den ellers relativt hurtigt bruger sine batterier.

 • Glimrende ydeevne, rig funktionalitet, suveræn pris, flot design
 • Babyenhedens relativt korte driftstid ved batteridrift
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

5 af 5


Udvalgte priser:

Rätt Start VisionNova

Videobabyalarm med rækkevidde i topklasse, gode batterier og fleksibel fastgøring


Type: Babyalarm med video og lyd Signalteknik: Digital Stemmeaktivering (VOX): Ja Batteri: Begge enheder Driftstid: Forældreenhed: ca. 8 timer | Opladningstid: ca. 4 timer Tovejskommunikation: Nej Vibratoralarm: Nej Beroligende lys eller musik: Nej Rækkeviddevarsel: Ja Tilbehør: Tidsinställbart alarm Lysalarm: Nej

VisionNova fra Rätt Start er en babyalarm med video, som har en førsteklasses rækkevidde. Den har desuden en fastgørelsesanordning, som kan fastgøres stort set overalt ved hjælp af et velcro- og klæbebånd. Klæbebåndet har dog en begrænset levetid, hvis det flyttes for ofte og bliver beskidt, men fastgørelsesanordningen kan i så fald monteres med en skrue. Batteritiden er god, især ved lavere temperaturer, hvilket kan være en fordel i vores kolde klima. Ud over funktioner som strømtilførsel via USB og kamerazoom er VisionNova en ganske enkel babyalarm og er derfor en smule højt prissat.

 • God rækkevidde, gode batterier og fastgørelsesanordning
 • En lidt for høj pris i forhold til dens funktionalitet
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5 Karakter 3.5/5
 • Karakter 5/5

3.5 af 5


Udvalgte priser:

Rätt Start SuperNova 900

Babyalarm med meget lav stråling, stor rækkevidde og lang batterilevetid


Type: Babyalarm med lyd Signalteknik: Digital Stemmeaktivering (VOX): Ja Batteri: Begge enheder Tovejskommunikation: Ja Bælteklemme: Ja Vibratoralarm: Nej Beroligende lys eller musik: Nej Rækkeviddevarsel: Ja Tilbehør: Fastgørelsesanordning Lysalarm: Nej

SuperNova 900 använder sig av en egen teknik med både analog och digital signalöverföring för bästa räckvidd och för att eliminera pulserande strålning. Denna teknik riktar sig därför till de som inte vill utsätta sin bebis för onödig strålning, om än till priset av ett måttligt bakgrundsbrus i tuffa miljöer och en något okänsligare VOX-funktion. Räckvidden är likväl utomordentligt god och batteritiden likaså. Båda enheter är nästintill identiska i sitt utseende vilket kan vara förvirrande, men i gengäld har de varsin laddningsstation och laddningsbara batterier. Premierar du en babymonitor med exemplarisk räckvidd såväl som låg strålning är SuperNova 900 babyvakten för dig.

 • Eksemplarisk rækkevidde, meget lang batteritid, lav stråling
 • Temmelig ufølsom VOX-funktion, af og til moderat signalbrus
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5 Karakter 3.5/5
 • Karakter 5/5

3.5 af 5


Udvalgte priser:

Topcom BabyTalker 1020

Prisgunstig under de rigtige forudsætninger


Type: Babyalarm med lyd, video og lyd Signalteknik: Digital Stemmeaktivering (VOX): Ja Batteri: Begge enheder Driftstid: Forældreenhed: ca. 24 timer | Opladningstid: ca. 8 timer Vibratoralarm: Nej Beroligende lys eller musik: Natlampe og vuggeviser Vægt: Forældreenhed: 114 g | Babyenhed: 250 g Rækkeviddevarsel: Ja Tilbehør: Halsrem, Fastgørelsesanordning Lysalarm: Nej

BabyTalker 1020 er testens billigste babymonitor og yderst prisgunstig, hvis man ikke har nogen forstyrrende signaler i anvendelsesområdet. BabyTalker 1020's design er en smule kedeligt, og den har enklere funktioner, men dens rækkevidde er rigtig god under de rigtige forudsætninger. Den klarer både vægge og gulve i armeret beton rigtig godt. Eftersom BabyTalker 1020 er analog, er den dog følsom over for forstyrrende signaler, hvilket gør den mindre anvendelig i miljøer med meget trådløst udstyr. Hvis man vil have en billig og enkel babyalarm, og man har få forstyrrende signaler i omgivelserne, er BabyTalker 1020 dog et glimrende køb.

 • Meget billig, god rækkevidde under de rigtige forudsætninger
 • Forstyrres let af trådløst udstyr, halvkedeligt design
 • Karakter 1/5
 • Karakter 2/5
 • Karakter 3/5
 • Karakter 4/5
 • Karakter 5/5

3 af 5


Udvalgte priser:
+ Vis også udgåede produkter

Philips Avent SCD 510

Prisgunstig babyalarm med lyd, som har en fantastisk rækkevidde


Type: Babyalarm med lyd Signalteknik: Digital Stemmeaktivering (VOX): Ja Batteri: Begge enheder Driftstid: ca. 24 timer | Opladningstid: ca. 8 timer Tovejskommunikation: Ja Bælteklemme: Ja Vibratoralarm: Nej Beroligende lys eller musik: Natlampe Rækkeviddevarsel: Ja Tilbehør: Nej Lysalarm: Ja

Philips Avent SCD 510

Philips Avent SCD510 er en babyalarm med en konkurrencedygtig pris, som er spækket med praktiske funktioner og har en forbilledlig ydeevne. Denne babyalarm med lyd er et glimrende alternativ til babyalarmer med video for forældre, som prioriterer den størst mulige rækkevidde frem for muligheden for at se deres baby. Rækkevidden er nemlig eksemplarisk, og babyalarmens krypterede digitale signaler klarer vanskelige elementer som armeret beton, mikrobølgeovne og trådløse apparater, som ellers ofte kan forstyrre signaler. Ligesom sine søskendemodeller har SCD510 en batterikrævende babyenhed, men også den kan heldigvis tilsluttes en stikkontakt. Samtidig er den udstyret med mange smarte funktioner som justering af lydfølsomhed, beroligende lyd og lys, tovejskommunikation og lydniveauindikatorer.

 • Flot design, prisgunstig, tovejskommunikation, lydniveauindikatorer
 • Ganske batterikrævende babyenhed

Udvalgte priser:

Philips Avent SCD 600

Stilren babyalarm med video og god rækkevidde


Type: Babyalarm med video og lyd Signalteknik: Digital Stemmeaktivering (VOX): Ja Batteri: Begge enheder Driftstid: ca. 8 timer | Opladningstid: ca. 4 timer Tovejskommunikation: Ja Bælteklemme: Ja Vibratoralarm: Nej Beroligende lys eller musik: Natlampe og vuggeviser Vægt: Forældreenhed: 114 g | Babyenhed: 250 g Rækkeviddevarsel: Ja Tilbehør: Nej Lysalarm: Ja

Philips Avent SCD 600

Avent SCD600 er Philips' nye babymonitor med video, og den har en række praktiske funktioner som nattesyn, 360°-kamera, beroligende vuggeviser og natlampe. Ligesom de øvrige Philips-babyalarmer har den et flot design, men spørgsmålet er, om ikke Avent SCD600's anvendelighed kommer til at lide lidt under det. Avent SCD600 kræver nemlig et temmelig jævnt underlag, hvilket ikke altid er så nemt at finde, i og med at babyalarmen skal placeres, så babyen er i kameraets synsfelt. Hvis dette ikke er et problem, er Avent SCD600 dog et udmærket køb og den billigste babyalarm med video.

 • Flot design, billigste babyalarm med video, god rækkevidde
 • Kræver jævnt underlag, batterikrævende babyenhed

Udvalgte priser:

Philips Avent SCD 535

Veludstyret babyalarm med lyd, som har eksemplarisk rækkevidde


Type: Babyalarm med lyd Signalteknik: Digital Stemmeaktivering (VOX): Ja Batteri: Begge enheder Driftstid: ca. 24 timer | Opladningstid: ca. 8 timer Tovejskommunikation: Ja Bælteklemme: Ja Vibratoralarm: Ja Beroligende lys eller musik: Natlampe og vuggeviser Vægt: Forældreenhed: 114 g | Babyenhed: 250 g Rækkeviddevarsel: Ja Tilbehør: Halsrem, taske Lysalarm: Ja

Philips Avent SCD 535

Avent SCD535 er babyalarmen til dem, der er villige til at betale for den højst mulige ydeevne, men ikke er interesseret i en babyalarm med video. Avent SCD535 har flere funktioner og mere tilbehør end sin lillesøster Avent SCD510, men er også dyrere. Disse funktioner inkluderer en vibratoralarm, som er praktisk, hvis man vil vækkes af babyalarmen, uden at andre vågner. Øvrige funktioner som termometer og luftfugtighedsfunktioner er imponerende, men anvendeligheden er sandsynligvis begrænset i Sverige, hvor disse faktorer ofte ikke er et problem. Avent SCD535 er en glimrende babymonitor, hvis man vil have masser af funktioner.

 • Bredt udvalg af funktioner, vibratoralarm, glimrende rækkevidde
 • Batterikrævende babyenhed, temmelig høj pris

Udvalgte priser:
Del testen